hoakin1981 Δημοσ. Δευτέρα στις 06:33 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:33 μμ (επεξεργασμένο) Μια ερώτηση προς όσους φίλους GPU-άκηδες έχουν την διάθεση να εκφράσουν μια άποψη. Ήμουν πάντα nVidia-κιας αλλά περισσότερο επειδή έτσι καθόταν και όχι από επιλογή. Μέχρι πρότινος είχα μια GTX-1660 Ti και όλα μια χαρά, μέχρι που πρίν λίγο καιρό ένας συνάδελφος μου χάρισε μια Asus RX 5700 XT επειδή είπε ότι ήταν προβληματική και και έτσι για δοκιμή την εγκατέστησα (αφότου της άλλαξα και έβαλα καινούργια thermal paste) μιας που είναι ξεκάθαρα δυνατότερη από την 1660. Με τα πολλά, έπαιξα ολόκληρο το Dark Souls III απροβλημάτιστα, ούτε κιχ η καρτούλα. Τώρα όμως στο Dead Space remake υπάρχουν θέματα. Τα random restarts και τα κρασαρίσματα δεν σπανίζουν τόσο πολύ, και η πρώτη μου σκέψη ήταν οτι ο συνάδελφος είχε δίκιο. Είναι όμως τόσο απλό? Εάν η κάρτα έχει όντως θέμα θα είχα παίξει 35+ ώρες παιχνίδι στα 1440p σε High Settings απροβλημάτιστα? Μία γρήγορη αναζήτηση στην γνωστή μηχανή, εμφάνισε άπειρα παράπονα και ουκ ολίγες περιπτώσεις αντίστοιχων προβλημάτων πράγμα που με έβαλε σε σκέψεις για το τι ακριβώς παίζει. Δεν μπορεί η AMD να φτιάξει Drivers της προκοπής? Είναι όντως προβληματικές οι κάρτες της από άποψη σχεδίασης? Γενικότερα, πρέπει οι AMD κάρτες να είναι στα υπόψιν όταν έρθει η ώρα για αντικατάσταση ή όχι? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία Δευτέρα στις 06:34 μμ από hoakin1981 1
enable_your_mind Δημοσ. Δευτέρα στις 06:41 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:41 μμ Εμενα μου εχουν καψει κουζινα και παλια εριχναν και τον θερμοσιφονα.. μη σου τυχει.. 2 10
nazarene Δημοσ. Δευτέρα στις 07:36 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:36 μμ 57 λεπτά πριν, hoakin1981 είπε Μια ερώτηση προς όσους φίλους GPU-άκηδες έχουν την διάθεση να εκφράσουν μια άποψη. Ήμουν πάντα nVidia-κιας αλλά περισσότερο επειδή έτσι καθόταν και όχι από επιλογή. Μέχρι πρότινος είχα μια GTX-1660 Ti και όλα μια χαρά, μέχρι που πρίν λίγο καιρό ένας συνάδελφος μου χάρισε μια Asus RX 5700 XT επειδή είπε ότι ήταν προβληματική και και έτσι για δοκιμή την εγκατέστησα (αφότου της άλλαξα και έβαλα καινούργια thermal paste) μιας που είναι ξεκάθαρα δυνατότερη από την 1660. Με τα πολλά, έπαιξα ολόκληρο το Dark Souls III απροβλημάτιστα, ούτε κιχ η καρτούλα. Τώρα όμως στο Dead Space remake υπάρχουν θέματα. Τα random restarts και τα κρασαρίσματα δεν σπανίζουν τόσο πολύ, και η πρώτη μου σκέψη ήταν οτι ο συνάδελφος είχε δίκιο. Είναι όμως τόσο απλό? Εάν η κάρτα έχει όντως θέμα θα είχα παίξει 35+ ώρες παιχνίδι στα 1440p σε High Settings απροβλημάτιστα? Μία γρήγορη αναζήτηση στην γνωστή μηχανή, εμφάνισε άπειρα παράπονα και ουκ ολίγες περιπτώσεις αντίστοιχων προβλημάτων πράγμα που με έβαλε σε σκέψεις για το τι ακριβώς παίζει. Δεν μπορεί η AMD να φτιάξει Drivers της προκοπής? Είναι όντως προβληματικές οι κάρτες της από άποψη σχεδίασης? Γενικότερα, πρέπει οι AMD κάρτες να είναι στα υπόψιν όταν έρθει η ώρα για αντικατάσταση ή όχι? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Δεν πάει έτσι καταλαβαίνω από τον τρόπο γραφής οτι δεν υπάρχει πολύ σχέση με το σπόρ, βασικά ελάχιστη δεν είναι θέμα ποια εταιρεία προτιμάς, και τι σου αρέσει, είναι segmentations, archs και επιδόσεις, σε αυτά που αναφέρεις, πάλι δεν λέει τίποτα ούτε αν την ξεσκόνισες ούτε αν της άλλαξες θερμοαγώγιμη πάστα (αυτό το κάνουν συχνά οι "γνώστες στα φόρουμ" με διάφορες τεχνικές, χ, μπιζελάκι, φακή κλπ....), σε κάθε περίπτωση αν δεν έχεις μια καθαρή εγκατάσταση windows και τροφοδοτικό όπου σηκώνει την κάρτα σου δεν έχουν καμία σημασία όλα όσα ανέφερες 1
hoakin1981 Δημοσ. Δευτέρα στις 07:57 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 07:57 μμ 7 λεπτά πριν, nazarene είπε Δεν πάει έτσι καταλαβαίνω από τον τρόπο γραφής οτι δεν υπάρχει πολύ σχέση με το σπόρ, βασικά ελάχιστη δεν είναι θέμα ποια εταιρεία προτιμάς, και τι σου αρέσει, είναι segmentations, archs και επιδόσεις, σε αυτά που αναφέρεις, πάλι δεν λέει τίποτα ούτε αν την ξεσκόνισες ούτε αν της άλλαξες θερμοαγώγιμη πάστα (αυτό το κάνουν συχνά οι "γνώστες στα φόρουμ" με διάφορες τεχνικές, χ, μπιζελάκι, φακή κλπ....), σε κάθε περίπτωση αν δεν έχεις μια καθαρή εγκατάσταση windows και τροφοδοτικό όπου σηκώνει την κάρτα σου δεν έχουν καμία σημασία όλα όσα ανέφερες Ευχαριστώ πολύ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις. Απολογούμαι αλλά δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πεί ο φίλος ή η φίλη εδώ και αν στην ουσία κάπως απαντάει σε αυτό που ρώτησα. Εγω ούτε σε εταιρεία προτίμησης αναφέρθηκα, ούτε σε τι μου αρέσει ή όχι. Την πάστα την άλλαξα πιστεύοντας ότι μπορεί να ήταν η αιτία που ο συνάδελφος είχε τα προβλήματα που είχε. Η εγκατάσταση πάλι έγινε μέσω DDU σε safe mode κλπ. Τώρα αν έπρεπε να κάνω φορμάτ και να ξαναεγκαταστήσω Windows από την αρχή σόρρυ αλλά αυτό απλά δεν παίζει να γίνει. Το τροφοδοτικό είναι 750W οπότε μάλλον είναι υπέρ-αρκετό για την κάρτα αυτή. 1
korakios Δημοσ. Δευτέρα στις 08:33 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:33 μμ 1 ώρα πριν, hoakin1981 είπε Με τα πολλά, έπαιξα ολόκληρο το Dark Souls III απροβλημάτιστα, ούτε κιχ η καρτούλα. Τώρα όμως στο Dead Space remake υπάρχουν θέματα. Τα random restarts και τα κρασαρίσματα δεν σπανίζουν τόσο πολύ, και η πρώτη μου σκέψη ήταν οτι ο συνάδελφος είχε δίκιο. Είναι όμως τόσο απλό? ναι. Δοκίμασε να κόψεις το power limit παράλληλα με undervolting μπας και δεν κρασάρει 1
hoakin1981 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:08 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 09:08 μμ 33 λεπτά πριν, korakios είπε ναι. Δοκίμασε να κόψεις το power limit παράλληλα με undervolting μπας και δεν κρασάρει Λέγοντας κόψε το power limit εννοείς από 0 που είναι τώρα να δοκιμάσω + ή - ?
korakios Δημοσ. Δευτέρα στις 10:06 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:06 μμ 57 λεπτά πριν, hoakin1981 είπε Λέγοντας κόψε το power limit εννοείς από 0 που είναι τώρα να δοκιμάσω + ή - ? μείον όσο πάει 1
spi79 Δημοσ. Δευτέρα στις 11:39 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:39 μμ (επεξεργασμένο) Απενεργοποίησε το raytracing αν το έχεις on και κατέβασε τα settings στο medium.Επίσης αν μπορείς τσέκαρε τις θερμοκρασίες, να δεις αν όλα είναι οκ... Εδώ ένας τυπάς με 5700χτ στο dead space https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Dead+Space+remake+5700χτ#fpstate=ive&vld=cid:d36a6814,vid:Vf-8vQqjdSY,st:0 5 ώρες πριν, hoakin1981 είπε Τώρα όμως στο Dead Space remake υπάρχουν θέματα. Τα random restarts και τα κρασαρίσματα δεν σπανίζουν τόσο πολύ, Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:43 μμ από spi79 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα