Seahorse Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, Πήγαμε χθές μαζί με την μητέρα μου σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο για να κάνει εξετάσεις αίματος τις οποίες είχε γράψει ιατρός μέσω ασφαλείας ΕΟΠΥΥ. Πήγαμε στην γραμματεία και δώσαμε τον αριθμό παραπεμπτικού και η γραμματέας μας ενημέρωσε πως το συγκεκριμένο παραπεμπτικό είναι μόνο για δημόσια δομή. Τότε ενημέρωσα την γραμματέα πως στο sms που έχει λάβει η μητέρα μου στο κινητό της αναγράφεται πως μπορεί να κάνει τις εξετάσεις σε ιδιωτικό εργαστήριο την τάδε ημερομηνία έως κάποια ημερομηνία με το εξής ποσό συμμετοχής. Μου είπε πως αυτό που γράφει δεν έχει σημασία και με ρώτησε αν λαμβάνουμε τα παραπεμπτικά και μέσω eMail. Τότε της είπα όχι γιατί η μητέρα μου έχει επιλέξει σαν μέθοδο λήψης άυλης συνταγογράφησης και παραπεμπτικών μόνο το sms. Μου είπε πως δεν μπορεί να δει στο σύστημα τον λόγο που δεν της δέχεται το παραπεμπτικό. Έχει τύχει σε κανέναν παρόμοιο περιστατικό; Πως γίνεται στο sms μέσω άυλης συνταγογράφησης να αναφέρει πως μπορούν να γίνουν οι εξετάσεις σε ιδιωτικό εργαστήριο και όταν πηγαίνεις εκεί να μην δέχεται το σύστημα τους το παραπεμπτικό; *Σε περίπτωση που θέλει να ρωτήσει κάποιος αν έχει κάνει πρόσφατα εξετάσεις αίματος με παραπεμπτικό: όχι, έχει να κάνει από πέρσυ. Επίσης, δεν έχει κάποιο πρόβλημα με την ασφάλεια της και τις συνταγογραφήσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε πληροφορία/γνώσεις έχετε ή οποιονδήποτε θέλει να μοιραστεί παρόμοια εμπειρία και οτιδήποτε ξέρει Επεξ/σία 13 Απριλίου από Seahorse
Seahorse Δημοσ. 13 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 1 ώρα πριν, dtzgr είπε Πιθανόν να φαινεται ανασφαλιστη στο σύστημα. Δεν θα είχε όμως θέμα με τα χάπια που της συνταγογραφεί ο γιατρός και παίρνουμε με συνταγή κάθε μήνα;
Lucifer Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου Η προθεσμία εκτέλεσης παραπεμπτικού σε δημόσιο και ιδιωτικό φορέα είναι διαφορετική. Μήπως έληξε το χρονικό περιθώριο; 2
pp6210 Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου ή έληξε η ημερομηνια για ιδιωτικο οπως ειπωθηκε πιο πανω, ή ειναι καποια ειδικη εξέταση; βεβαια σε καθε περιπτωση, λογικα θα στο ελεγε η γραμματεας...
Rebelos2018 Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου Σχετικό - άσχετο. Όταν καλείς να κλείσεις ραντεβού για εξετάσεις και τους αναφέρεις ότι έχεις παραπεμπτικό από τον ΕΟΠΥ, σου αναφέρουν πως έχουν ραντεβού μετά από ένα μήνα και πλέον. Αν πας σαν ιδιώτης, έχουν διαθέσιμο ραντεβού σε μία μέρα. Όχι σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα προφανώς, σε κάποια.
Seahorse Δημοσ. 13 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 47 λεπτά πριν, Lucifer είπε Η προθεσμία εκτέλεσης παραπεμπτικού σε δημόσιο και ιδιωτικό φορέα είναι διαφορετική. Μήπως έληξε το χρονικό περιθώριο; Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Όχι. Ήμασταν μέσα στο χρονικό περιθώριο για την εξέταση σε ιδιωτικό φορέα. Για τον δημόσιο φορέα είναι τέλη Μαίου. Για τον ιδιωτικό είχε αρχίσει την προηγούμενη εβδομάδα η προθεσμία και τελειώνει αν θυμάμαι καλά κάπου στις 25 Απριλίου. 33 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε Σχετικό - άσχετο. Όταν καλείς να κλείσεις ραντεβού για εξετάσεις και τους αναφέρεις ότι έχεις παραπεμπτικό από τον ΕΟΠΥ, σου αναφέρουν πως έχουν ραντεβού μετά από ένα μήνα και πλέον. Αν πας σαν ιδιώτης, έχουν διαθέσιμο ραντεβού σε μία μέρα. Όχι σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα προφανώς, σε κάποια. Στο συγκεκριμένο μικροβιολογικό κέντρο δεν θέλουν ραντεβού. 7:30 μέχρι 10 παίρνουν αίμα από τον κόσμο και μέχρι το μεσημέρι έχουν τα αποτελέσματα. Έχουμε ξαναπάει εκεί. Λες πια να είπαν ψέματα ότι δεν τους δέχεται το σύστημα το παραπεμπτικό; 😕 Ποτέ δεν ξέρεις...
dtzgr Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου 3 ώρες πριν, Seahorse είπε Δεν θα είχε όμως θέμα με τα χάπια που της συνταγογραφεί ο γιατρός και παίρνουμε με συνταγή κάθε μήνα; Στα χάπια πληρώνει συμμετοχή;
Zepp999 Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου Είναι κάποιες εξετάσεις που έχουν κάποιο όριο στο πόσες φορές μπορούν να δικαιολογηθούν στο μήνα ή στο 20ήμερο σε ιδιωτικό εργαστήριο και εκτελούνται δωρεάν μόνο σε δημόσιες δομές. Μου έχει τείχει το ίδιο τον προηγούμενο μήνα και μου το εξήγησαν στο μικροβιολογικό (είχε κι επισήμανση στο χαρτί του παραπεμπτικού που μου είχε τυπώσει ο γιατρός του νοσοκομείου αλλά δεν την είχα δει, στο κάτω μέρος). Και αντί να δώσω 100€ στο ιδιωτικό, πήγα στο νοσοκομείο και τις έκανα δωρεάν.
atheato Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου Σε διαγνωστικό που είχα πάει για ακτινογραφία δεν έπαιρνε σύμφωνα με τα λεγόμενα τους το παραπεμπτικό και μου είπαν αν θέλω να το κάνω ιδιωτικά με τάδε κόστος. Πήγα αλλού και το πήρε κανονικά το παραπεμπτικό.
mariosnik_ Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου Πως τα έχουν κάνει έτσι... Την μια μπορεί να είσαι ανασφαλιστος και να μην δέχεται το σύστημα, την άλλη να έχει λήξει η ημερομηνία, τωρα υπάρχει και το ανώτερο όριο εξετάσεων ανά διαγνωστικό.
sdikr Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου 7 hours ago, Seahorse said: Δεν θα είχε όμως θέμα με τα χάπια που της συνταγογραφεί ο γιατρός και παίρνουμε με συνταγή κάθε μήνα; Ο ανασφάλιστος μπορεί κανονικά να γράψει χάπια σε δημόσιο γιατρό και μάλιστα είναι με 0 συμμετοχή, δεν μπορεί να πάει σε ιδιωτικό γιατρό και δεν μπορεί να πάει σε ιδιωτικές δομές. Ας δει μήπως για κάποιο λόγο την έχουν σαν ανασφάλιστη στο gov https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/asphalise/asphalistike-ikanoteta
c23 Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου Έχει τύχει σε εμένα ίδια φάση ακριβώς, να λέει στο sms πως μπορώ ιδιωτικά με το Χ κόστος να κάνω τις εξετάσεις αίματος αλλά στη γραμματεία να με λένε πως είναι μόνο για δημόσιο φορέα, και ίσχυε. Στο μέιλ έγραφε πως το παραπεμπτικο ήταν μόνο για δημόσιο. Και όχι, δεν ήμουν ανασφαλιστος, ο ίδιος γιατρός με είχε γράψει και απεικονιστικες και τις έκανα μια χαρά την ίδια μέσα. Ξαναπήγα και με ξαναεγραψε τις εξετάσεις και τις έκανα μια χαρά άλλη μέρα. Κάποια επιλογή δεν είχε κάνει στην έκδοση του παραπεμπτικου; Κάτι τέτοιο με είπε..
milos_ Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου Δεν είναι όλα τα διαγνωστικά συμβεβλημένα οπότε χρεώνουν. μπες δες ποια είναι
Seahorse Δημοσ. 14 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 12 ώρες πριν, Zepp999 είπε Είναι κάποιες εξετάσεις που έχουν κάποιο όριο στο πόσες φορές μπορούν να δικαιολογηθούν στο μήνα ή στο 20ήμερο σε ιδιωτικό εργαστήριο και εκτελούνται δωρεάν μόνο σε δημόσιες δομές. Μου έχει τείχει το ίδιο τον προηγούμενο μήνα και μου το εξήγησαν στο μικροβιολογικό (είχε κι επισήμανση στο χαρτί του παραπεμπτικού που μου είχε τυπώσει ο γιατρός του νοσοκομείου αλλά δεν την είχα δει, στο κάτω μέρος). Και αντί να δώσω 100€ στο ιδιωτικό, πήγα στο νοσοκομείο και τις έκανα δωρεάν. Δεν θα έπρεπε η γραμματέας να γνωρίζει όμως ότι δεν τους κάνει αποδεκτό το σύστημα τους το παραπεμπτικό για τον παραπάνω λόγο που έγραψες (αν ισχύει στην περίπτωση του μικροβιολογικού ιατρείου που πήγα ο ίδιος λόγος; 12 ώρες πριν, dtzgr είπε Στα χάπια πληρώνει συμμετοχή; Ναι πληρώνει συμμετοχή στα χάπια κάθε μήνα μέσω άυλης συνταγογράφησης. 8 ώρες πριν, sdikr είπε Ο ανασφάλιστος μπορεί κανονικά να γράψει χάπια σε δημόσιο γιατρό και μάλιστα είναι με 0 συμμετοχή, δεν μπορεί να πάει σε ιδιωτικό γιατρό και δεν μπορεί να πάει σε ιδιωτικές δομές. Ας δει μήπως για κάποιο λόγο την έχουν σαν ανασφάλιστη στο gov https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/asphalise/asphalistike-ikanoteta Σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία. Δεν είναι ανασφάλιστη. Παίρνει σύνταξη η μητέρα μου. Όπως και να έχει το έλεγξα στο gov στον σύνδεσμο που μου έδωσες και το επιβεβαίωσα και εκεί. Έχει ασφάλεια επ αορίστου. 2 ώρες πριν, milos_ είπε Δεν είναι όλα τα διαγνωστικά συμβεβλημένα οπότε χρεώνουν. μπες δες ποια είναι Είναι συμβεβλημένο το συγκεκριμένο. Έχουμε ξαναπάει. Και μάλιστα ένα μεγάλο θετικό σε αυτούς είναι ότι χρεώνουν ότι γράφει για συμμετοχή το παραπεμπτικό σε αντίθεση με άλλα μικροβιολογικά που χρεώνουν παραπάνω. 8 ώρες πριν, c23 είπε Έχει τύχει σε εμένα ίδια φάση ακριβώς, να λέει στο sms πως μπορώ ιδιωτικά με το Χ κόστος να κάνω τις εξετάσεις αίματος αλλά στη γραμματεία να με λένε πως είναι μόνο για δημόσιο φορέα, και ίσχυε. Στο μέιλ έγραφε πως το παραπεμπτικο ήταν μόνο για δημόσιο. Και όχι, δεν ήμουν ανασφαλιστος, ο ίδιος γιατρός με είχε γράψει και απεικονιστικες και τις έκανα μια χαρά την ίδια μέσα. Ξαναπήγα και με ξαναεγραψε τις εξετάσεις και τις έκανα μια χαρά άλλη μέρα. Κάποια επιλογή δεν είχε κάνει στην έκδοση του παραπεμπτικου; Κάτι τέτοιο με είπε.. Α για αυτό με ρωτούσε η γραμματέας αν έχω και eMail... Προφανώς για να δούμε και εκεί τι γράφει σχετικά με το αν ισχύει μόνο σε δημόσιο φορέα άσχετα που στο sms έλεγε ότι ισχύει και σε ιδιωτικό... Η μητέρα μου έχει σαν επιλογή να λαμβάνει τις συνταγές και τα παραπεμπτικά μέσω sms. Μπορώ τώρα κάπως να λάβω αυτό το παραπεμπτικό και με eMail ή δεν γίνεται; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα