Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Tο παρόν νήμα υπάρχει για την εξυπηρέτηση των μελών που γράφουν σε αυτό και τα οποία σκοπεύουν να αγοράσουν νέα κονσόλα.

Δεν είναι για θεωρητική συζήτηση πάνω στο console gaming, ούτε για console wars, ούτε για consoles vs PC. 

Απλός κανόνας: Αν το μήνυμά σας δεν είναι για επικείμενη αγορά κονσόλας ή δεν απαντά σε μέλος που θέλει να αγοράσει κονσόλα, τότε δεν είναι για αυτό το topic.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ρωτησεις το παιδι τι θελει.
Και οι δυο κονσολες ειναι καλες με τα θετικα τους και τα αρνητικα τους.
Αν σε ενδιαφερει το οικονομικο gaming το xbox ειναι μια λυση.Βρισκεις συνδρομες και παιχνιδια πιο φθηνα σε σχεση με το πσ5.

Στα θετικα του ps5 ειναι οτι παιζει τα παιχνιδια του πσ4 που σημαινει μεγαλη και καλη βιβλιοθηκη παιχνιδιων.

Εχεις και τα αποκλειστικα που βγαζει η σονυ οπως uncharted, the last of us και αλλα μεγαλα ip.

Το ps5 προ ειναι το δυνατοτερο μοντελο ps5.Δυνατοτερη καρτα γραφικων και εχεις πιο καλυτερα γραφικα.Αν αξιζει σε σχεση με το απλο ps5 προσωπικη μου αποψη οχι αλλα δεν υπαρχει σωστο λαθος σε αυτα τα πραγματα.Αν αντεχει η τσεπη σου να του παρεις το pro μοντελο παρτο.Απλα δεν ερχεται με drive το προ μοντελο..Αν θελεις και drive να μπορει δηλαδη να παιρνει παιχνιδια σε δισκακι , υπολογισε αλλα 120 ευρω.
Μιλα με το παιδι τι θελει και του αγοραζεις αυτο που θελει.

Επεξ/σία από Mr_Terror
  • Like 1
  • Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 13/4/2025 στις 9:56 ΠΜ, airtrelomike13 είπε

Καλησπέρα σας

Θα ήθελα να πάρω ένα δώρο στον ανιψιό μου, και είμαι μεταξύ XBOX ή Play Station 5.

Ποιο απο τα δυο θεωρειται οτι ειναι καλύτερο και προτιμότερο? 

Ευχαριστώ. Καλό Πάσχα σε όλους

Επειδη ασχολουμαι με πωλησεις PS και ΧΒΟΧ,θα σου πω οτι το ΧΒΟΧ δεν εχει καθολου ζητηση.

Οι πωλησεις του,αν κοιταξεις τα charts,ειναι οι μισες απο του PS.

Πιο συχνα πουλαω χειριστηρια ps3 παρα xbox one και series.

Στο θεμα σου,αρχικα,το πιο βασικο ειναι τι κονσολα εχουν οι φιλοι του.

Προχθες μου ελεγε μια πελατισσα τι πονοκεφαλο εχει που οι φιλοι του γιου της εχουν ps5 και αυτος εχει ps4.

Ενα αλλο θεμα  ειναι τι exclusive θελει να παιζει.
Δε μπορουμε να αγνοησουμε το xbox pass,που ειναι πολυ φθηνο .

Και οι 2 κονσολες παιζουν παιχνιδια απο τους προκατοχους,αλλα το ΧΒΟΧ εχει πολυ μεγαλο backwards compatibility,ενω το ps5 παιζει μονο παιχνιδια του 4.

Παρ ολα αυτα,η βιβλιοθηκη του 4 ειναι φοβερη.

Στις 13/4/2025 στις 12:34 ΜΜ, Mr_Terror είπε

Στα θετικα του ps5 ειναι οτι παιζει τα παιχνιδια του πσ4 που σημαινει μεγαλη και καλη βιβλιοθηκη παιχνιδιων.

Το ΧΒΟΧ εχει full backwards compatibility ομως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Στο θεμα σου,αρχικα,το πιο βασικο ειναι τι κονσολα εχουν οι φιλοι του.

Προχθες μου ελεγε μια πελατισσα τι πονοκεφαλο εχει που οι φιλοι του γιου της εχουν ps5 και αυτος εχει ps4.

Οπως εγώ που μου πήρε ο πατέρας μου Nintendo64 χωρίς να με ρωτήσει τι θέλω και οι φίλοι μου είχαν ps1..... 

Κλάψα...... ήμουν ο μοναδικός σε όλο το σχολείο που είχε N64.

Για τον ts που ρωτάει, μάλλον προς ps5 θα εγερνε η ζυγαριά. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/4/2025 στις 9:56 ΠΜ, airtrelomike13 είπε

Καλησπέρα σας

Θα ήθελα να πάρω ένα δώρο στον ανιψιό μου, και είμαι μεταξύ XBOX ή Play Station 5.

Ποιο απο τα δυο θεωρειται οτι ειναι καλύτερο και προτιμότερο? Επίσης λόγω ότι δεν είχα ποτέ μου Playstation θα ήθελα παρακαλώ να μου εξηγήσετε τι διαφορά PS5 με PS5 pro.

Ευχαριστώ. Καλό Πάσχα σε όλους

Στην Ελλάδα, οι περισσότεροι παίζουν PS5, οπότε αν ο ανιψιός σου θέλει να παίζει online με φίλους, το πιθανότερο είναι ότι θα έχουν κι αυτοί PlayStation. Το PS5 έχει αποκλειστικά παιχνίδια υψηλής ποιότητας, με απίστευτη ιστορία και γραφικά, που κυκλοφορούν μόνο στο PlayStation.

Το PS5 Pro (800€) είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του PS5 (400€), με περισσότερα fps και μικρές βελτιώσεις στα 4K γραφικά.
Όμως για τους περισσότερους χρήστες, ειδικά παιδιά ή casual gamers, δεν αξίζει να δώσεις τα διπλά λεφτά. Καλύτερα να επενδύσεις αυτά τα χρήματα σε παιχνίδια και συνδρομές, παρά να κυνηγάς τεχνικές διαφορές που δεν θα φανούν.

Αυτή την περίοδο, μεγάλες αλυσίδες έχουν το PlayStation 5 Digital Edition μαζί με το Astro Bot σε προσφορά στα 400€ — και είναι πραγματικά ευκαιρία, ειδικά για παιδιά. Το Astro Bot είναι διασκεδαστικό, γεμάτο χιούμορ και αξιοποιεί τέλεια το χειριστήριο του PS5.

Η Sony έχει ανεβάσει πλέον την τιμή του PS5 στα 500€, οπότε αν το βρεις τώρα στα 400€, είναι η κατάλληλη στιγμή να το πάρεις.

PS: Προσοχή πριν επιλέξεις:
Το PS5 Digital Edition δεν διαθέτει δίσκο, και όλα τα παιχνίδια πρέπει να αγοραστούν και να κατεβούν online από το PlayStation Store. Τα παιχνίδια είναι μεγάλα σε μέγεθος (μερικές φορές πάνω από 100GB), οπότε χρειάζεσαι καλή ταχύτητα internet για να τα κατεβάσεις. Δεν υποστηρίζει δισκάκια.

Αν προτιμάς να έχεις τη δυνατότητα να αγοράζεις φυσικά παιχνίδια (με δίσκο) ή να κατεβάζεις παιχνίδια, η έκδοση του PS5 με δίσκο είναι διαθέσιμη στα 500€ +Astro Bot απο 550€. Αυτή η έκδοση είναι πιο ευέλικτη, καθώς σου επιτρέπει να παίζεις παιχνίδια από δίσκο ή να τα κατεβάζεις από το store, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

Αν ο ανιψιός σου θέλει να παίζει πολλά παιχνίδια να ανταλλάσσει με φίλους, η έκδοση με δίσκο μπορεί να είναι πιο πρακτική και συμφέρουσα σε βάθος χρόνου.

Επεξ/σία από Raylan
  • Like 1
Δημοσ.

Αφού θα δώσεις το πεντακοσάρικο, δεν είναι κρίμα να απογοητευτεί και ο ανιψιός και εσύ μαζί; Ρώτησε τι θα ήθελε (ιδανικά μέσω των γονιών του, για να του κάνεις και έκπληξη), και έτσι θα είστε όλοι χαρούμενοι — εμείς καλά, κι ο ανιψιός ακόμα καλύτερα! 😄

Δημοσ.

Το σημαντικότερο κριτήριο θεωρώ, οτι είναι η παρέα. Ότι έχει η παρέα, θα θέλει και ο πιτσιρικάς.

Εγώ που έχω και τις δύο κονσόλες, θα σου πώ τα θετικά.

Το μεν PS :

Τεράστια βιβλιοθήκη ΑΑΑ τίτλων για να παίξεις, ΑΝ ειδικά (όπως εγώ) δεν είχες PS4.  Αν είχες PS4και έχεις παίξει όλα τα AAA (που ειναι και πιο λογικό) νομίζω ότι δεν αξίζει τον κόπο. Και δεν αξίζει τον κόπο λόγο κόστους απόκτησης παιχνιδιών κυρίως. Τα περισσότερα PS παιχνίδια είτε online είτε retail κρατάνε τιμές. Ξαναλέω όμως οτι αν η παρέα του έχει PS, τότε καλύτερα PS.

Επίσης, το καλό με το PS5, είναι οτι αγοράζεις όποιον M2 SSD with heatsink θέλεις, και αυτόματα κάνεις expand τον χώρο αποθήκευσης και παίζεις τα πάντα. Στο Xbox δεν γίνεται να παίζεις παιχνίδια του Series X/S με δίσκο του εμπορίου. Πρέπει να πάρεις συγκεκριμμένο και πανάκριβο για να επεκτείνεις τον χώρο. Με δίσκο του εμπορίου μπορείς να κατεβάζεις και να παίζεις παλαιότερα παιχνίδια (Xbox, 360, One) αλλά όχι αυτά του Series X/S.

Δεν έχει browser, σε περίπτωση που το λειτουργεί κάποιος και σαν PC (ενώ το xbox έχει φυσικά)

To μεν Xbox :

Μεγάλη βιβλιοθήκη (όχι φυσικά σαν του PS) διαφόρων ΑΑΑ τίτλων. Τρομερό backwards compatibility που φτάνει σε τίτλους μέχρι και το πρώτο xbox. Αλλά για εμένα το όλο θέμα είναι το GamePass (η αντίστοιχη PS Plus Premium συνδρομή).  Τα περισσότερα παιχνίδια που βγαίνουν στο xbox, μπαίνουν από την πρώτη ημέρα στην συνδρομή και δεν χρειάζεσαι έξτρα χρήματα για να τα αγοράσεις. Αυτό από μόνο του, ειδικά αν παίζεις αρκετά είναι πολύ σημαντικό. Αν αυτό συνέβαινε όταν ήμουν 12-13 κτλ, τώρα δεν θα είχαμε κανένας ζωή.....

Επίσης, αν παίζει και υπολογιστής με Windows, τότε η συνδρομή ισχύει και εκεί (Ultimate) με αποτέλεσμα να έχεις 2 τρόπους να παίξεις τα παιχνίδια σου, αλλά και έξτρα παιχνίδια για PC.

Στο ζουμί τους, είναι πολύ παρόμοια η φάση τους. Τα παιχνίδια είτε στο PS είτε στο Xbox φθάνουν για όλους. Υπάρχουν κ αρκετά που μπορείς να παίζεις ανεξαρτήτου κονσόλας (crossplay) και υπάρχουν και πολλά δωρεαν.

Θεωρώ πάντως, ότι κατά 99% , ένας πιτσιρικάς στην Ελλάδα θα ενθουσιαστεί πολύ περισσότερο με ένα PS5. Φυσικά μιλάμε και τα δυο με Disk Drive για να έχεις το πλήρες πακέτο. Ειδικά αν έχεις άκρη με τιμολόγιο, θα τα πάρεις και τα 2 σε καλές τιμές.

Το μόνο σίγουρο, ότι και να επιλέξεις, οτι θα είσαι ο αγαπημένος θείος :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τη γνώμη σας. Ευτυχώς που ΔΕΝ "έμπλεξα" με τα playstation νέος και πάντοτε είχα pc και έφτιαχνα τα δικά μου pc games ή επαγγελματικά ( έστω και με τη βοήθεια άλλων).

Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί κάποιος να πάρει playstation να παίζει παιχνίδια, αντί να φτιάξει το δικό του gaming pc να ξεμπερδεύει και να του μείνει. Άσχετα αν πρόκειται για δώρο στη προκειμένη περίπτωση.

• Like 1
Δημοσ.
39 minutes ago, airtrelomike13 said:

Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί κάποιος να πάρει playstation να παίζει παιχνίδια, αντί να φτιάξει το δικό του gaming pc να ξεμπερδεύει και να του μείνει. Άσχετα αν πρόκειται για δώρο στη προκειμένη περίπτωση.

Ευκολία. Βάζεις δίσκο, install κατεβάζει οτι ειναι να κατεβάσει και ουτε νέοι drivers ψάξε το patch κάνε το ένα και το άλλο. Σταθερή ποιότητα για μερικά χρόνια, δεν σκοτίζεσαι με το αν θα το τρέξει η CPU, αν έχεις αρκετή Ram, αν η GPU θα το σηκώσει και σε τι ανάλυση. Είναι μάλλον optimised για το συστημα σου. Πακέτο ίσως πάει και το κόστος χρήσης/απόσβεση κτλ. Το πετάς και στην 65άρα και χαίρεσαι στο σαλόνι(όχι πως δεν μπορείς να κάνεις και με ένα pc). Βέβαια πρέπει να έχεις pc για όλα τα υπόλοιπα αλλά αν βγάλεις το gaming από την εξίσωση την βγάζεις καθαρή με ένα 500άρικο για ενα λαπτοπ. Από εκεί και πέρα ότι βολέυει τον καθένα και όπου γουστάρει να παίζει γιατί μπορώ να σου βρω άλλους τόσους λόγους για να μην πάρεις κονσόλα. :P

• Haha 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τη γνώμη σας. Ευτυχώς που ΔΕΝ "έμπλεξα" με τα playstation νέος και πάντοτε είχα pc και έφτιαχνα τα δικά μου pc games ή επαγγελματικά ( έστω και με τη βοήθεια άλλων).

Γιατι ένα XBOX series X έχει 560€ και ένα Gaming pc τουλάχιστον 3 φορές πάνω.

Επισης με το XBOX δεν χρειάζεται να έχεις απολύτως καμία γνώση υπολογιστών.

Τέλος, τα περισσότερα παιδάκια παίζουν free to play games όπως Fortnite / Roblox, οπότε ότι και να πάρεις, την ίδια δουλειά θα κάνει.

Απο κει κ πέρα τα παιδιά ξέρουν συγκεκριμένες μάρκες μόνο. ΠΧ Playstation. Iphone. Ότι τους έχει πουλήσει το marketing.

Εγω προσωπικά πήρα xbox, και έβαλα όλα τα παιδάκια της παρέας και της οικογένειας να πάρουν xbox και έτσι όλοι είμαστε ευτυχισμένοι κ κανείς δεν έχει ps. 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

πρόκειται για δώρο

Ίσως το παιδί να θέλει παιχνιδοκονσόλα της Nintendo.
Ρώτα είτε το ίδιο με τρόπο ή τους γονείς του ποιες ηρωίδες/ ποιοι ήρωες του αρέσουν.
Αν του αρέσει o Link από το Ζelda, τα Pokemon, οι διάφοροι χαρακτήρες από τα Mario, η Krystal από το Starfox, ο Sonic, κλπ είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...