Τhanasis Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου Kαλησπέρα, δουλεύω εδώ και 1,5 χρόνο ως Data Engineer (Azure stack). Προς το παρόν είμαι ικανοποιημένος από την δουλειά μου, αλλά θα ήθελα να ξέρω και πως είναι γενικά η ελληνική αγορά σε αυτήν την θέση. Γενικά επειδή δεν έχω linkedin και δεν πολυψάχνομαι με το τι παίζει στην αγορά κτλ, δεν ξέρω καν αν παίρνω καλό μισθό για την θέση και τον καιρό εμπειρίας μου( είμαι στα 1.100 καθαρά προς το παρόν).
drunkdonkey Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου Δεν υπάρχει σαφής απάντηση στην ερώτηση σου. Εξαρτάται από την περιοχή σου, το ποσό απαιτητικό είναι το περιβάλλον κλπ. Τι καλό μισθό να παίρνεις για την εμπειρία; Ποια εμπειρία; Ακόμα είσαι στα πρώτα βήματα. Το κυριότερο επιχείρημα για αύξηση που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος που είναι ακόμα στην αρχή, είναι η απόδοση του. Αν βλέπεις ότι είσαι αρκετά καλύτερος από τον μέσο όρο των συναδέλφων σου, ζητά λεφτά. Από εκεί και πέρα για να πεις θέλω τόσα λόγω εμπειρίας.. δύσκολα σε βλέπω πριν κλείσεις 3ετια. Μιλάς με συναδέλφους, τρίτους που δουλεύουν αλλού, παιδιά που φεύγουν από τη δουλειά σου και πάνε αλλού κλπ και θα πάρεις αρκετά στοιχεία για το πόσο "θα έπρεπε" να παίρνεις. Από τη δική μου εμπειρία, αν και δεν δουλεύω σε αυτόν τον τομέα, τα 1100 καθαρά μου φαίνονται οκει για κάποιον που έκλεισε 1 χρόνο. Αν είσαι Αθήνα νομίζω θα μπορούσες να χτυπήσεις λίγο παραπάνω. Στα ίδια πήγα κ εγώ όταν έκλεισα χρόνο, μετά 1400 κοκ (Θεσσαλονίκη όμως). Γενικώς αν "κουβαλάς" εκεί που είσαι και αυτό φαίνεται, μην διστάσεις να ζητήσεις σοβαρό ποσό. Πρέπει να έχεις και τα αντίστοιχα επιχειρήματα βέβαια, feedback από πάνω ή από απέναντι κλπ. Τα πρώτα χρόνια, μέχρι να φτάσεις τουλάχιστον 1700, έχεις περιθώρια για μεγάλες αυξήσεις (από την εμπειρία μου και από αυτά που ακούω τριγύρω σε θέσεις προγραμματισμού κλπ) Ρίξε και μια ματιά στην έρευνα μισθών που κάνουν οι SocialNerds, απλά για να πάρεις μια ιδέα. Σημαντικότερο είναι να συζητάς με κόσμο κατά τη γνώμη μου 1
zenwalk23 Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου Γενικα ξερω πως ακουγεται λαθος αλλα αξιζει να μεινεις λιγο πισω μισθολογικα αν ειναι να κανεις μαστερ τεχνολογιες που ζηταει η αγορα με ασφαλη τροπο. Αν εισαι καπου που μαθαινεις και μαθαινεις τεχνολογιες που σου αρεσουν, κατσε εκει και μην ψαχτεις τοσο νωρις. Μετα την δευτερη εταιρεια θα εχεις πολλους πειρασμους για job hopping και θα σου ειναι και πολυ πιο ευκολο οποτε αν σου εκατσε "καλη" πρωτη δουλεια, μεινε για λιγο καιρο και μαθε πραματα.
Μακιαβέλλι Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου On 12/04/2025 at 13:24, Τhanasis said: Γενικά επειδή δεν έχω linkedin και δεν πολυψάχνομαι με το τι παίζει στην αγορά κτλ, δεν ξέρω καν αν παίρνω καλό μισθό για την θέση και τον καιρό εμπειρίας μου( είμαι στα 1.100 καθαρά προς το παρόν). 1,5 χρόνο Data Engineer μπορεί απλά να κάνεις και drag n drop στο ADF, μπορεί όμως να φτιάχνεις DAGs, να δουλεύεις pyspark σωστά, να κάνεις implement καινούργια db και ταυτόχρονα να είσαι και αυτός που παίρνει requirements από τον stakeholder. Απέχει πολύ ο ένας από τον άλλον. Η λύση είναι απλή, κάνε LinkedIn και πάρε 2-3 offers. Γενικά συμφωνώ με τον @zenwalk23. Είσαι στην αρχή ακόμα, πάρε όσες περισσότερες γνώσεις μπορείς. Αυτές θα γίνουν πολλά παραπάνω χρήματα από τα 200-300-400 ευρώ που θα πάρεις στην επόμενη δουλειά. Αλλά κάνε LinkedIn και κάθε 6 μήνες παίρνε 1 offer, απλά για να ξέρεις τι γίνεται στην αγορά. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα