Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους, προσπαθώ εδώ και 2 μέρες να εγκαταστήσω το macOS Sonoma στο unsupported MacBook Pro.

Έχω το MacBook Pro Early 2015, 13 ίντσες. Έχω κάνει όλη τη διαδικασία με το OpenCore Legacy Patcher.

Ο σκοπός μου είναι να εγκαταστήσω το macOS Sonoma σε εξωτερικό HDD.

Έχω κάνει όλα τα βήματα, αλλά μου το χαλάει στο boot. Όταν κάνω την επανεκκίνηση, πάντα με πετάει στην σελίδα MacOS Recovery.

Έκανα bootable USB,

Έκανα format τον HDD σε:

• Format: APFS

• Scheme: GUID Partition Map

Κατέβασα το OpenCore Legacy Patcher και μετά έκανα το "Build and Install OpenCore on USB".

Έκανα restart το Mac και μου βγάζει το κίτρινο εικονίδιο που λέει "EFI Boot". Μετά μου βγάζει δύο επιλογές: Macintosh HD και Install macOS Sonoma.

Αν επιλέξω το δεύτερο, "Install macOS Sonoma", φορτώνει και με βγάζει στην σελίδα MacOS Recovery, που από όσο γνωρίζω δεν πρέπει να μου βγάζει αυτό, γιατί εγώ δεν θέλω να εγκαταστήσω το λειτουργικό στον εσωτερικό SSD μου.

Αν ξαναπάω από την αρχή, κάνω boot και αντί να επιλέξω το "Install macOS Sonoma", πατήσω το space bar, μου βγάζει τις παρακάτω επιλογές: Macintosh HD, Recovery 12.6.8, Install macOS Sonoma, bootloader.efi, open shell.efi και RESET NVRAM.

Αν επιλέξω και πάλι το "Install macOS Sonoma", φορτώνει και με βγάζει στην σελίδα MacOS Recovery...

Τι μπορεί να φταίει; Υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει;

Screenshot 2025-04-12 at 10.58.48 AM.png

Δημοσ.
  Στις 12/4/2025 στις 8:01 ΠΜ, jose είπε

EFI Boot".

Πατάς το EFI boot να σου φλασαρει την rom και μετα ξεκινάς την διαδικασία με το install Sonoma. Aν και θα σου συνιστούσα να πας πρώτα σε Ventura και μετα να κανεις update σε Sonoma. 

Δημοσ.
  Στις 12/4/2025 στις 9:26 ΠΜ, atheatos είπε

Πατάς το EFI boot να σου φλασαρει την rom και μετα ξεκινάς την διαδικασία με το install Sonoma. Aν και θα σου συνιστούσα να πας πρώτα σε Ventura και μετα να κανεις update σε Sonoma. 

Δεν με αφηνει καθολου να παω στην εγκαταταση, με πεταει στο recovery page....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 12/4/2025 στις 10:32 ΠΜ, jose είπε

Δεν με αφηνει καθολου να παω στην εγκαταταση, με πεταει στο recovery page....

Κάτι λάθος συμβαίνει με το usb τότε. Σου συνιστώ να το ξανά φτιάξεις με το Ventura αυτή την φορά. Mac OS 13.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.
  Στις 12/4/2025 στις 11:02 ΠΜ, atheatos είπε

Κάτι λάθος συμβαίνει με το usb τότε. Σου συνιστώ να το ξανά φτιάξεις με το Ventura αυτή την φορά. 

αυτο δοκιμαζω τωρα, κατεβαζω Ventura. ευχαρστω

Δημοσ.
  Στις 12/4/2025 στις 12:10 ΜΜ, J0hn82 είπε

Το open core  φτιάχνει το ειδικό bootable usb αυτόματα. Δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με τα παραπάνω  link. 

• Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασα και το Ventura OS αλλά και πάλι κάνει το ίδιο, δεν με αφήνει να κάνω boot από το usb μέσο του OpenCore Legacy Patcher. Ίσως κάτι κάνω λάθος δεν ξέρω, το πάω βήμα βήμα, ίσως το σύστημα δεν αφήνει να μετα πηδήξει το recovery mode, και δεν κάνει boot από το OCLP.

Δημοσ.
  Στις 13/4/2025 στις 8:28 ΠΜ, jose είπε

Δοκίμασα και το Ventura OS αλλά και πάλι κάνει το ίδιο, δεν με αφήνει να κάνω boot από το usb μέσο του OpenCore Legacy Patcher. Ίσως κάτι κάνω λάθος δεν ξέρω, το πάω βήμα βήμα, ίσως το σύστημα δεν αφήνει να μετα πηδήξει το recovery mode, και δεν κάνει boot από το OCLP.

Κρατα πατημένο το alt (option) κατα την εκκίνηση  και δες αν εμφανίζεται στο menu το στικακι. Αν εμφανίζεται επέλεξε το και κανε την εγκατάσταση,  αν δεν εμφανίζεται καποιο προβλημα έχει το στικάκι. 

Αν το επιλέγεις και πάλι σε πάει στο recovery mode πάλι καποιο προβλημα έχει το στικακι ή το usb port.  Δοκίμασε αλλο στικακι ή usb port.

Είναι σίγουρο ότι σε πετάει στο recovery mode? Γιατι και το στικάκι οταν μπουταρεις από αυτο έχει παρόμοιο interface. 

Επίσης κάνε και στο στικακι την επιλογή που έχει για root patching το open core. Δηλαδή επέλεξε το efi partition που ειναι στο στικακι και πέρασε του , το patching για τον υπολογιστή σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...