Προς το περιεχόμενο

MacBook Air M4, MacBook Pro M4 ή MacBook M3 Max για Xcode development;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκέφτομαι να πάρω ένα MacBook κυρίως για software development με το Xcode.

Μάλλον θα πάω σε 24GB RAM, 512GB NVME.

Η 1" διαφορά στην οθόνη (13" το Air, 14" το Pro) δεν με πειράζει ιδιαίτερα καθώς συνήθως θα το συνδέω σε εξωτερική οθόνη τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο.

Έχει κανείς άποψη σχετικά με το αν αξίζει να πάω σε MacBook Pro σε σχέση με το MacBook Air;

Αξίζει τα παραπάνω χρήματα ή δεν θα δω ουσιαστική διαφορά;

Κάθε επιπλέον σχετική πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη.

Επεξ/σία από StavrosD
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε MacBook Air M4, MacBook Pro M4 ή MacBook M3 Max για Xcode development;
Δημοσ.
On 10/04/2025 at 18:29, StavrosD said:

Σκέφτομαι να πάρω ένα MacBook κυρίως για software development με το Xcode.

Μάλλον θα πάω σε 24GB RAM, 512GB NVME.

Η 1" διαφορά στην οθόνη (13" το Air, 14" το Pro) δεν με πειράζει ιδιαίτερα καθώς συνήθως θα το συνδέω σε εξωτερική οθόνη τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο.

Έχει κανείς άποψη σχετικά με το αν αξίζει να πάω σε MacBook Pro σε σχέση με το MacBook Air;

Αξίζει τα παραπάνω χρήματα ή δεν θα δω ουσιαστική διαφορά;

Κάθε επιπλέον σχετική πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη.

Χωρίς να γνωρίζω πόσο απαιτητικά tasks σκοπεύεις να κάνεις, με αυτή τη RAM και το storage μου φαίνεσαι αρκετά καλυμμένος. 

Σχετικά με MacBook Pro vs Air, αναφέρεσαι σε διαφορετικό σασί αλλά ίδιο επεξεργαστή;
Ή σε M vs M Pro/Max? 

Δημοσ.

Αν πάω σε MacBook Pro θα πάω σε M4 Pro.

Με ενδιαφέρει κυρίως να έχει γρήγορο swiftui preview στο Xcode. Δεν ξέρω αν το M4 Pro θα είναι αισθητά πιο γρήγορο, αν θα είναι οριακά πιο γρήγορο δεν αξίζει τα επιπλέον χρήματα.

Σκέφτομαι και το thermal throttling, το καλοκαίρι που συχνά έχουμε θερμοκρασία πάνω από 35°C θα μειωθεί αισθητά η απόδοση του Air;

Ίσως αναπτύξω και κάποιες 3D εφαρμογές για μηχανικούς αλλά δεν θα είναι κάτι βαρύ, παιχνίδια δεν παίζω.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν έχω καθόλου εμπειρία με το swiftUI αλλά μπορώ να σου μεταφέρω το experience συνεργάτη που δούλευε σε iOS app με M1/8GB ram και τα specs του MacBook Air ήταν το μικρότερο πρόβλημα του. 😁 

Για τη θερμοκρασία δεν θα ανησυχούσα καθόλου. Βέβαια μην δουλεύεις στους 35. Για το δικό σου καλό πρώτα απ όλα.

Πριν μερικές μέρες αγόρασα ένα Μ3/16GB. Επειδή κάποια στιγμή θέλω να δω λίγο swiftUI (έχω δουλέψει μόνο με objC μέχρι στιγμής), μπορώ να επιστρέψω με κάποιο feedback που ίσως βοηθήσει αν δεν βιάζεσαι να κάνεις την αγορά.

Δημοσ.

Καλορίζικο!

Μπορώ να περιμένω για feedback. Έχει πέσει δουλειά μαζεμένη οπότε δεν έχω χρόνο να το απολαύσω προς το παρόν. Μόλις χαλαρώσω θέλω να είμαι έτοιμος για ψώνια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...