Hamurabi Δημοσ. Πέμπτη στις 01:24 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:24 μμ Καλησπέρα παιδιά. Έχω ιναλαν 1000αρα με το ρούτερ τους και θέλω όλο το δίκτυο μου να τρέχει πίσω από vpn (mullvad). Επειδή το ρούτερ δεν δέχεται vpn, αντί να πληρώσω του κόσμου τα λεφτά να πάρω άλλο ρούτερ που να δέχεται , μήπως θα μπορούσα να πάρω ένα φτηνό rpi και να του βάλω το mullvad app να τρέχει μόνιμα και να ορίσω το rpi ως gateway ? Αν ναι, το κάνω στις ρυθμίσεις του ρούτερ έτσι;
kioo Δημοσ. Πέμπτη στις 06:20 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:20 μμ Τι εννοεις φτηνο rpi?νομιζω πλεον δεν ειναι και τοσο. Εαν θελεις να κανεις κατι τετοιο αγοραζει κανενα mini pc βαζεις πανω pfsense και παιζεiς μπαλα Με rpi δεν νομιζω να γινεται. Δες αυτο το router https://www.skroutz.gr/s/44362775/Cudy-WR3000-Asyrmato-Router-Wi-Fi-6-me-4-THyres-Gigabit-Ethernet.html κανει την δουλεια σου και καλη τιμη
jkoukos Δημοσ. Πέμπτη στις 07:13 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:13 μμ Γίνεται και σε RPI (και άλλες επιλογές λειτουργικού και λογισμικού) αλλά είναι προτιμότερο, από άποψης κόστους και επεξεργαστικής ισχύος, με ένα mini PC. Υπάρχει και η λύση χρήσης ενός WiFi Router που να υποστηρίζει VPN (π.χ. Cudy WR3000). 1
Hamurabi Δημοσ. Παρασκευή στις 11:21 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 11:21 μμ Έχω ήδη mini pc σαν server backup και το έβαλα εκεί. Ευχαριστώ για την ιδέα. Το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι όταν το ορίσω σαν gateway του βασικού server (truenas scale) παύει εκεί να μου δουλεύει το wireguard αλλά το παλεύω να το λύσω. Από περιέργεια,το router που προτείνετε γενικά πως είναι σε σχέση με το μαμά (zte) της inalan?
labros1995 Δημοσ. Παρασκευή στις 11:42 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:42 μμ Γενικά το raspberry pi σε περιορίζει λόγω της μιας ethernet πόρτας και μέσω usb-ethernet adapter θα χάνει ταχύτητα. Επίσης ένα router με υποστήριξη vpn client θα βγει αρκετά οικονομικότερα.
Hamurabi Δημοσ. Παρασκευή στις 11:58 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 11:58 μμ 15 λεπτά πριν, labros1995 είπε Γενικά το raspberry pi σε περιορίζει λόγω της μιας ethernet πόρτας και μέσω usb-ethernet adapter θα χάνει ταχύτητα. Επίσης ένα router με υποστήριξη vpn client θα βγει αρκετά οικονομικότερα. Μα όπως έγραψα από πάνω δε θα χρειαστεί τίποτα από τα δύο αφού το έβαλα σε ήδη υπαρχοn mini pc 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα