Black Flag Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Σήμερα μου συνέβη κάτι απίστευτο. Έλαβα μία κλήση ηλεκτρονική από Δημοτική Αστυνομία με τίτλο ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΚΡΟΑΣΗ γιατί υποτίθεται σύμφωνα με μαρτυρίες έγραψα σύνθημα σε τοίχο!!! Έχει φωτογραφία ενός τοίχου με συνθήματα και την πίσω όψη του οχήματος μου φωτογραφία την ώρα που έφευγα από το σημείο. Να σημειώσω ότι εγώ ήμουν σε εκείνο το σημείο και έτρωγα με έναν φίλο μου, για την ακρίβεια στα σκαλάκια ενός εγκαταλελειμμένου μαγαζιού εστίασης. Ταΐζαμε και κάτι γατάκια ταυτόχρονα. Κάποιος από μακρυά φώναξε τι κάνετε εκεί του είπαμε ότι γουστάρουμε. Μετά από λίγο φύγαμε και όταν γύρισα σπίτι διαπίστωσα ότι μου είχε σταλεί μια ηλεκτρονική κλήση από Δημοτική Αστυνομία με την αιτιολογία κατόπιν καταθέσεων μαρτύρων έγραψα συνθήματα σε τοίχους και ότι διέπραξα παράβαση και είχαν και φωτογραφία το πίσω μέρος του οχήματος μου. Που ξέρουν αυτοί ότι το οδηγούσα εγώ; Πως το στοιχειοθετούν; Με ποιό δικαίωμα κάποιος φωτογραφίζει το όχημά μου και παραθέτει τα στοιχεία μου σε Δημοτική Αρχή και με ποιά βάση με κατηγορούν για κάτι που δεν διέπραξα; Μου δώσανε τρεις ημέρες να απολογηθώ στην διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και μου είπαν ότι θα πιστωθεί πρόστιμο 300 ευρώ, εάν δεν απολογηθώ. Τι να κάνω; 3
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Γράφεις ότι έγραψες και εδώ. Τώρα πότε σε πήραν καταθέσεις ,σε βρήκαν,πότε έγραψαν την κλήση και στην έστειλαν.........
Nabuko Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Eσύ δεν είσαι που μας είπες ότι σε έχουν πάει μέσα 3 φορές για εξακρίβωση στοιχείων κατά το παρελθόν? Και τώρα συνέβη και αυτό? Μήπως θα έπρεπε να σε προβληματίσει κάτι? 1 12
Neptu Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Δε μπορούσες να περιμένεις 2 μέρες (ούτε) να έρθει η Παρασκευή; 5
Black Flag Δημοσ. 10 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 1 hour ago, Ukforthemoment said: Γράφεις ότι έγραψες και εδώ. Τώρα πότε σε πήραν καταθέσεις ,σε βρήκαν,πότε έγραψαν την κλήση και στην έστειλαν......... Θα τους λιανίσω, έχω βρει βιντεάκια από το σημείο στο YT παρελθόντων ετών που φαίνεται ξεκάθαρα ότι το σημείο είναι γεμάτο συνθήματα κτλ. Είναι τουριστικό μέρος. Βρήκα από street view εικόνες που πάλι είναι γεμάτος ο τοίχος. Στην φωτογραφία που μου στείλανε με το πίσω μέρος του ΙΧ μου φαίνονται και ακάλυπτα πρόσωπα ανηλίκων μαθητών με τις τσάντες. Θα τους τσακίσω. Μίλησα και με δικηγόρο. Θα περάσουν καλά.
Insomniaa2024 Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου (επεξεργασμένο) Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τα γραφόμενα σου. Υπάρχει σε κάποιον δήμο στην Ελλάδα εφαρμογή που σου έρχεται ηλεκτρονική κλήση; Αν κατάλαβα καλά, μέσω email ή κάπως αλλιώς; Επίσης, με φωτογραφία του οχήματος σου και καταθέσεις κάποιων μαρτύρων; Πρώτη φορά το ακούω. Και πάλι δεν θέλω να αμφισβητήσω αυτά που περιγράφεις αλλά μου φαίνεται δύσκολο να κάνει κάποιος οποιαδήποτε παράβαση και μετά από λίγο (γράφεις μόλις επέστρεψες σπίτι) να λαμβάνεις ηλεκτρονικα την κλήση. Θα ήταν ενδιαφέρων να μάθουμε και οι υπόλοιποι για όλο αυτό. Επεξ/σία 10 Απριλίου από Insomniaa2024 1
Black Flag Δημοσ. 10 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου Δυστυχώς εφαρμόζεται από τον Φεβρουάριο το μέτρο. Οι Δήμοι έχουν αποκτήσει πρόσβαση στσ στοιχεία μας. Το θέμα είναι οι παρατυπίες που έγιναν στην περίπτωση μου. Ή ο συγκεκριμένος τύπος που είχαμε διάλογο είναι Δημοτόμπατσος, ή ρουφιάνος που έχει γνωστούς στην Δημοτική Αστυνομία. Το συμβάν έγινε στον Πλαταμώνα Πιερίας. Δήμος Δίου Ολύμπου.
SabotazNic Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, Black Flag είπε Μίλησα και με δικηγόρο. Ολα αυτα στις 10 το βραδυ? Ουτε ο Κουγιας δεν βαρουσε τετοιες υπερωριες Επεξ/σία 10 Απριλίου από SabotazNic
mariosnik_ Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου (επεξεργασμένο) Εφόσον δεν υπάρχει βίντεο στην κατοχή του δημου που να φαίνεσαι εσύ να γράφεις το σύνθημα και μετά εσύ ο ίδιος να μπαίνεις στο αμάξι στην θέση του οδηγού, δεν στοιχειοθετειται τίποτα. Επίσης, φιλική συμβουλη, όταν σε ρωτάνε τι κάνεις, έστω κι αν σε ενοχλεί και δεν θες να δίνεις λογαριασμό, μην απαντάς εκνευρισμενος ούτε προκλητικά. Στο λέω επειδή γράφεις ότι καθόσουν σε εγκαταλελειμμενο σπίτι, ταΐζεις γατάκια κτλ. Έχω την τύχη η και ατυχία, ανάλογα πως το βλέπει κανένας, να μένω σε δική μου διπλοκατοικία στο κέντρο. Τα τελευταία χρόνια πολλές φορές τα παίρνω στο κρανίο με άτομα που κάθονται στα σκαλοπάτια των εισόδων. Άλλοι αφήνουν τα σκουπιδια τους, άλλοι μιλάνε και κάνουν φασαρία, άλλοι λερώνουν με σπρέι, άλλοι καπνίζουν, άλλοι είναι πρεζάκια, άλλος είναι ρακοσυλεκτης έχει βγάλει τις σακούλες μέσα από τον κάδο και τις ψάχνει καθήμενος στα μάρμαρα αφήνοντας τις βρωμιές εκεί. Ε, σε κάποια φάση άρχισα να παρακολουθώ κάποιους από όλους αυτούς και σε ορισμένους τους την έχω πει. Γενικά αυτή την νοοτροπία να γουστάρουν κάποιοι να κάθονται σε σκαλοπάτια εισόδων και να ενοχλούν η να προκαλούν προβλήματα αντί για κάπου αλλού μου την σπάει πάρα πολύ. Μπορεί ένα κτίριο να φαίνεται σε κακη κατάσταση αλλά να μένει κάποιος μέσα να μην είναι παρατημένο δηλαδή. Μην σου κάνει εντύπωση γιατί σας ζήτησε τον λόγο ο γείτονας. Για το θέμα του δήμου θα έλεγα μην αγχώνεσαι, αν έχουν μάρτυρες, φέρε και εσύ δικούς σου. Αλλά αν έχουν βίντεο εκεί δύσκολα την γλιτώνεις. Επίσης άμα είσαι δημότης κάπου, τα στοιχεία σου τα έχει έτσι κι αλλιώς ο δήμος. Αυτό που έγινε στην δική σου περιπτωση είναι ότι έβαλαν τον αριθμό πινακίδας του ΙΧ σου και το βρήκαν από το μητρώο που έχουν πρόσβαση, μετά με το φωτογραφικό υπέθεσαν ότι εσύ έγραψες το σύνθημα. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει όταν κάποιος ιδιοκτήτης βγήκε από κτίριο και άφησε έναν μεγάλο καναπέ στο πεζοδρόμιο, κάτοικος κάλεσε την δημοτική αστυνομία, τον είδαν από βίντεο μαγαζιού, και του ήρθε το πρόστιμο, και εδώ που τα λέμε, καλά έκαναν. Επεξ/σία 10 Απριλίου από mariosnik_
Black Flag Δημοσ. 10 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Εφόσον δεν υπάρχει βίντεο στην κατοχή του δημου που να φαίνεσαι εσύ να γράφεις το σύνθημα και μετά εσύ ο ίδιος να μπαίνεις στο αμάξι στην θέση του οδηγού, δεν στοιχειοθετειται τίποτα. Επίσης, φιλική συμβουλη, όταν σε ρωτάνε τι κάνεις, έστω κι αν σε ενοχλεί και δεν θες να δίνεις λογαριασμό, μην απαντάς εκνευρισμενος ούτε προκλητικά. Στο λέω επειδή γράφεις ότι καθόσουν σε εγκαταλελειμμενο σπίτι, ταΐζεις γατάκια κτλ. Έχω την τύχη η και ατυχία, ανάλογα πως το βλέπει κανένας, να μένω σε δική μου διπλοκατοικία στο κέντρο. Τα τελευταία χρόνια πολλές φορές τα παίρνω στο κρανίο με άτομα που κάθονται στα σκαλοπάτια των εισόδων. Άλλοι αφήνουν τα σκουπιδια τους, άλλοι μιλάνε και κάνουν φασαρία, άλλοι λερώνουν με σπρέι, άλλοι καπνίζουν, άλλοι είναι πρεζάκια, άλλος είναι ρακοσυλεκτης έχει βγάλει τις σακούλες μέσα από τον κάδο και τις ψάχνει καθήμενος στα μάρμαρα αφήνοντας τις βρωμιές εκεί. Ε, σε κάποια φάση άρχισα να παρακολουθώ κάποιους από όλους αυτούς και σε ορισμένους τους την έχω πει. Γενικά αυτή την νοοτροπία να γουστάρουν κάποιοι να κάθονται σε σκαλοπάτια εισόδων και να ενοχλούν η να προκαλούν προβλήματα αντί για κάπου αλλού μου την σπάει πάρα πολύ. Μπορεί ένα κτίριο να φαίνεται σε κακη κατάσταση αλλά να μένει κάποιος μέσα να μην είναι παρατημένο δηλαδή. Μην σου κάνει εντύπωση γιατί σας ζήτησε τον λόγο ο γείτονας. Για το θέμα του δήμου θα έλεγα μην αγχώνεσαι, αν έχουν μάρτυρες, φέρε και εσύ δικούς σου. Αλλά αν έχουν βίντεο εκεί δύσκολα την γλιτώνεις. Επίσης άμα είσαι δημότης κάπου, τα στοιχεία σου τα έχει έτσι κι αλλιώς ο δήμος. Αυτό που έγινε στην δική σου περιπτωση είναι ότι έβαλαν τον αριθμό πινακίδας του ΙΧ σου και το βρήκαν από το μητρώο που έχουν πρόσβαση, μετά με το φωτογραφικό υπέθεσαν ότι εσύ έγραψες το σύνθημα. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει όταν κάποιος ιδιοκτήτης βγήκε από κτίριο και άφησε έναν μεγάλο καναπέ στο πεζοδρόμιο, κάτοικος κάλεσε την δημοτική αστυνομία, τον είδαν από βίντεο μαγαζιού, και του ήρθε το πρόστιμο, και εδώ που τα λέμε, καλά έκαναν. Δεν αποτελεί είσοδο κατοικίας το σημείο που έκατσα, ούτε παρεμπόδιζα κάποιον να περάσει. Μαγαζί εστίασης ήταν που έχει να λειτουργήσει πάνω από 6 χρόνια. Οι τοίχοι άρχισαν να πέφτουν σοβάδες. Είναι σε άθλια κατάσταση. Πάντα προσέχω που κάθομαι όταν περιφέρομαι, γιατί μου αρέσει να περπατάω αρκετά. Επίσης δεν είμαι κάτοικος του συγκεκριμένου Δήμου και ούτε θα ήθελα, δεν μου αρέσουν τα τουριστικά μέρη, πόσο μάλλον μη αστικό κέντρο. Αν είχε βίντεο η ηλεκτρονική κλήση θα έπρεπε να το αναγράφει και όχι να έχει φωτογραφία του οχήματος μου. Ή να έχει ψηφιακή απεικόνιση εμένα κατά την στιγμή της δήθεν παράβασης. Επίσης θα έπρεπε να αναγράφει και τα ονόματα των δήθεν μαρτύρων που είμαι σίγουρος άμα τα ζητήσω για να τους ασκήσω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση δεν θα τα έχουν. Επισυνάπτω την κλήση με κρυμμένα κάποια στοιχεία να δείτε περί τίνος πρόκειται. Επεξ/σία 10 Απριλίου από Black Flag 1
tasoe Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Φίλε, έχεις δύο επιλογές όπως λέει και η κλήση πάνω. Γράφεις ένα ωραίο email, κατά προτίμηση με τη συνδρομή δικηγόρου, αν δε θες να πλερώ δικηγόρο βρες μια φιλόλογο φίλη σου να σε βοηθήσει λίγο στο συντακτικό. Το στέλνεις και περιμένεις. Η άλλη επιλογή είναι να γίνει έγγραφο αυτό το κείμενο και να το πας από κοντά αφού ξυριστείς και σουλουπωθείς πρώτα. Πίστεψέ με, θα κάνει τη διαφορά. Πιθανότατα ο τύπος που σε έβαλε σε μπελάδες είναι του Δήμου και με κάποιο τρόπο παρακίνησε να γίνει όλο αυτό, το οποίο φυσικά δε βγάζει νόημα με μόνα στοιχεία τη φωτογραφία ενός τοίχου και μια άλλη ενός αμαξιού. Στη θέση σου δε θα ανησυχούσα ούτε στο ελάχιστο. Αν πάλι είσαι φιλόδικος θεωρώ ότι άνετα θα άξιζε να μπεις στη διαδικασία να ανταπαντήσεις στο Δήμο με κάποιο νομικό τρόπο, για άσκοπη επίδοση κλήσης ή κάτι τέτοιο, δεν είμαι νομικός αλλά δε γίνεται με δύο ασυνάρτητες φωτογραφίες να σε απειλούν ότι θα πλερώ 300€ από το πουθενά. 1
Black Flag Δημοσ. 10 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 15 λεπτά πριν, tasoe είπε Φίλε, έχεις δύο επιλογές όπως λέει και η κλήση πάνω. Γράφεις ένα ωραίο email, κατά προτίμηση με τη συνδρομή δικηγόρου, αν δε θες να πλερώ δικηγόρο βρες μια φιλόλογο φίλη σου να σε βοηθήσει λίγο στο συντακτικό. Το στέλνεις και περιμένεις. Η άλλη επιλογή είναι να γίνει έγγραφο αυτό το κείμενο και να το πας από κοντά αφού ξυριστείς και σουλουπωθείς πρώτα. Πίστεψέ με, θα κάνει τη διαφορά. Πιθανότατα ο τύπος που σε έβαλε σε μπελάδες είναι του Δήμου και με κάποιο τρόπο παρακίνησε να γίνει όλο αυτό, το οποίο φυσικά δε βγάζει νόημα με μόνα στοιχεία τη φωτογραφία ενός τοίχου και μια άλλη ενός αμαξιού. Στη θέση σου δε θα ανησυχούσα ούτε στο ελάχιστο. Αν πάλι είσαι φιλόδικος θεωρώ ότι άνετα θα άξιζε να μπεις στη διαδικασία να ανταπαντήσεις στο Δήμο με κάποιο νομικό τρόπο, για άσκοπη επίδοση κλήσης ή κάτι τέτοιο, δεν είμαι νομικός αλλά δε γίνεται με δύο ασυνάρτητες φωτογραφίες να σε απειλούν ότι θα πλερώ 300€ από το πουθενά. Το έχω γράψει το κείμενο ήδη με πλήρη εξιστόρηση του γεγονότος, της γεωγραφίας της περιοχής, αναφορά στον περίεργο που έκανε την πρατήρηση. Και φυσικά στα στοιχεία που έχω για την αναγραφή των συνθημάτων δήθεν εκ μέρους μου. Έχω στείλει το κείμενο σε δικηγόρο και περιμένεμω να δω τι θα μου πει. Δυστυχώς μένω 50 χιλιόμετρα μακριά και δεν είναι εύκολο να παραστώ ο ίδιος. Χθες λόγω απεργίας είπα να πάω βόλτα με το αυτοκίνητο να κάνει χιλιόμετρα γιατί ήταν παροπλισμένο μήνες. Προ ολίγου πήρα τηλέφωνο στον προϊστάμενο και τον ρώτησα αν όντως υπάρχουν μάρτυρες, αν ο δικηγόρος μου μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα ονόματα τους για τα περαιτέρω. Μου είπε βεβαίως και ότι θέλετε εγγράφως. Όταν του είπα ότι έχω στοιχεία για τα "εικαστικά" ότι προϋπήρχαν μου είπε να τα στείλετε όλα και θα δούμε. Όταν τον ρώτησα πως από τις πινακίδες βγάλατε το συμπέρασμα ότι τα έκανα εγώ, μου απάντησε οι μάρτυρες και μου το έκλεισε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις