SergioX Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Είμαι ένα βήμα πριν την αγορά της πρώτης μου oled τηλεόρασης, μιας LG B4 55" συγκεκριμένα και διαβάζοντας τα μειονέκτηματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας,έπεσα πάνω στο φαινόμενο του burn in.Όσοι είστε κάτοχοι oled τηλεοράσεων,έχετε συναντήσει κάτι αναλογο ωστε να με αποτρεψει απο την αγορα αυτή?Η χρήση της τηλεόρασης θα είναι λιγο ποδόσφαιρο κάθε μέρα,2-3 ώρες ps 5 και σειρές-ταινίες Ευχαριστώ
SaFiS Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Εχω την C1 σε 55" απο τον Φεβρουαριο του ΄22 και δεν εχει βγαλει κανενα θεμα εως τωρα. Διαρκως ταινιες / σειρες και XBOX. Εχει κλεισει πολλες φορες 24ωρα ανοιχτη, χωρις τα 4ωρα OFF/ON που συστηνουν οι περισσοτεροι. Δεν βλεπω βεβαια καθολου Ελληνικη τηλεοραση, οποτε δεν παιζουν στατικες εικονες. Γενικα ομως εχουν πλεον αρκετες προστασιες στο Software για την αποφυγη του Burn In. Προσωπικα, ειχα κανει και την Premium 5ετη εγγυηση... 1
geomrk Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου οι προσφατες OLED ειναι αρκετα πιο ανθεκτικες στο burn in, εγω τωρα αγορασα και εβαλα την LG C4 και ειμαι καθησυχασμενος σε αυτο το κομματι. Ειχα δει κατι τεστ αντοχης για το συγκεκριμενο που με ηρεμησαν,αμα τα βρω θα τα παραθεσω https://www.rtings.com/tv/tests/longevity-burn-in-test-updates-and-results οριστε,ειναι ενδιαφερον δες το 1
kax54638 Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Έχω συνολικά 3 OLED τηλεοράσεις. 2 LG 55 και 65 και μια Samsung 77 inches. Η παλαιότερη (55) είναι από το 2017 αν θυμάμαι καλά. Καμία δεν έχει παρουσιάσει burn in. Τηλεόραση περιορισμένα βέβαια, αλλά streaming ταινίας και Ps5 χωρίς κανένα θέμα. Το μόνο που κάνω είναι αν σκοπεύω να παγώσω την εικόνα για να πάω να κάνω κάποια δουλειά προσέχω να μην την αφήσω πολύ ώρα εκεί (αν και συνήθως έχουν screen saver από μόνες τους). 1
thanasis00 Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου Στις 9/4/2025 στις 9:35 ΜΜ, SaFiS είπε Εχω την C1 σε 55" απο τον Φεβρουαριο του ΄22 και δεν εχει βγαλει κανενα θεμα εως τωρα. Διαρκως ταινιες / σειρες και XBOX. Εχει κλεισει πολλες φορες 24ωρα ανοιχτη, χωρις τα 4ωρα OFF/ON που συστηνουν οι περισσοτεροι. Δεν βλεπω βεβαια καθολου Ελληνικη τηλεοραση, οποτε δεν παιζουν στατικες εικονες. Γενικα ομως εχουν πλεον αρκετες προστασιες στο Software για την αποφυγη του Burn In. Προσωπικα, ειχα κανει και την Premium 5ετη εγγυηση... Ακριβώς το ίδιο και από εμένα, ίδια χρόνια, ίδια χρήση αλλά και ελληνικά κανάλια, και δεν έχω δει κανένα burn-in.
jimakos00 Δημοσ. 20 Απριλίου Δημοσ. 20 Απριλίου Έχω μια panasonic plasma πάνω από 10 χρόνια. Είναι παρόμοιας τεχνολογίας με OLED (κάθε pixel αυτοφωτιζόμενο). Μπορεί να είναι ποιο παλιάς τεχνολογίας και μπορεί να εμφανίζει κάποια burn in σε σπάνιες περιπτώσεις. Ιδιαίτερα στα σημεία που βγαίνουν οι υπότιτλοι και τα σήματα των καναλιών. Δεν δημιουργεί σχεδόν κανένα πρόβλημα στην εμπειρία θέασης αλλά η ποιότητα της εικόνας είναι εξαιρετική και δεν συγκρίνεται με καμία LED-QLED κλπ. Με λίγα λόγια, καλύτερα OLED με burn in παρά led με ξεφτυσμένα χρώματα.
SpyrosJDM Δημοσ. Τετάρτη στις 05:56 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:56 μμ Έχω τη C1 από το 2021. Μηδενικό burn in. Σήμερα είδα όμως ότι μου έχει βγάλει κάποια καμμένα pixel. Θα μιλήσω με την εγγύηση να μου την αλλάξουν. Γενικά μη φοβάσαι για burn in, περισσότερες πιθανότητες έχεις να δεις καμμένα pixel παρά burn in.
manolis940 Δημοσ. Τετάρτη στις 06:44 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:44 μμ Στις 23/4/2025 στις 2:56 ΜΜ, SpyrosJDM είπε Έχω τη C1 από το 2021. Μηδενικό burn in. Σήμερα είδα όμως ότι μου έχει βγάλει κάποια καμμένα pixel. Θα μιλήσω με την εγγύηση να μου την αλλάξουν. Γενικά μη φοβάσαι για burn in, περισσότερες πιθανότητες έχεις να δεις καμμένα pixel παρά burn in. Την καθαρίσεις πρώτα; Πριν λίγο μου έλεγε κάποιος που πήγα σπίτι του για άλλη δουλειά ότι η οθόνη του έχει κανένα pixel και εν τέλει ήταν βρωμιά.
SpyrosJDM Δημοσ. Τετάρτη στις 06:45 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:45 μμ (επεξεργασμένο) Στις 23/4/2025 στις 3:44 ΜΜ, manolis940 είπε Την καθαρίσεις πρώτα; Πριν λίγο μου έλεγε κάποιος που πήγα σπίτι του για άλλη δουλειά ότι η οθόνη του έχει κανένα pixel και εν τέλει ήταν βρωμιά. Καμμένα pixel είναι δυστυχώς. Είναι γύρω γύρω διάσπαρτα, μερικά στο πάνω μέρος, μερικά δεξιά, μερικά αριστερά και 1-2 κάτω. Συνολικά είναι καμιά δεκαριά… Βλακεία μιας και δεν κάνω σκληρή χρήση, σκέψου κεραία για κανάλια δεν έχω συνδέσει. Την ανοίγω, παίζω 2-3 ώρες ή βλέπω καμιά ταινία και την κλείνω. Επεξ/σία Τετάρτη στις 06:54 μμ από SpyrosJDM 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα