Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα. Έχω ένα κουτί zalman z3 plus. Το κουτί έχει  στην πάνω πλευρά 2 ανεμιστήρες οι οποίοι νομίζω ότι δεν δουλεύουν. Πρέπει να βάλω fan controller και να τα συνδέσω επάνω για να δουλέψουν και αν ναι ποιο fan controller μπορώ να πάρω γιατί δεν βρίσκω κάτι παρόμοιο για zalman κουτί.

Δημοσ.

Το κουτί σου έχει built in δικό του fan controller, που παίζει σε high (12V) και low (λογικά 5~7V).

Βγάλε τους πάνω ανεμιστήρες εκτός κουτιού, κάνε ένα έλεγχο στην καλωδίωση πως όλα είναι κουμπωμένα σωστά και κάνε ένα power on για να βεβαιωθείς πως όντως δουλεύουν. Το fan controller παίρνει ρεύμα με 4pin molex, οι ανεμιστήρες λογικά είναι 3pin.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικά σε high και low θα μπαίνει αυτόματα με ένα κουμπάκι που έχει δίπλα στο κουμπί που ανάβω τον υπολογιστή.εχει πάνω του το σχέδιο του ανεμιστήρα.ειναι σίγουρα γι'αυτό.θα ανοίξω σήμερα να δω.δηλαδη υπάρχει περίπτωση να μην το έχω συνδέσει κιόλας; Στο 3 pin πως θα δώσω ρεύμα;;;

Επεξ/σία από noobogadgetakias
Δημοσ.

IMG_20250415_174154.jpg

Το molex εχει πάρει ρεύμα κανονικά.δουλευουν τα ανεμιστήρακια αλλά πολύ πολύ χαμηλά σε ένταση.πρεπει να ειναι απλά low.πιο low δεν γίνεται.τα δύο βύσματα μια όμως δεν βλέπω πού ακριβώς συνδέονται.ειναι 2pin.αρα πάω αναγκαστικά για controller?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, noobogadgetakias είπε

IMG_20250415_174154.jpg

Το molex εχει πάρει ρεύμα κανονικά.δουλευουν τα ανεμιστήρακια αλλά πολύ πολύ χαμηλά σε ένταση.πρεπει να ειναι απλά low.πιο low δεν γίνεται.τα δύο βύσματα μια όμως δεν βλέπω πού ακριβώς συνδέονται.ειναι 2pin.αρα πάω αναγκαστικά για controller?

δεν έχει κουμπί όπως είπες για high ?

Δημοσ.

Έχει ακριβώς μπροστά στο front panel δίπλα στο power.αλλα είτε το πατάω για high είτε όχι δεν νιώθω τους ανεμιστήρες να δουλεύουν πιο γρήγορα.ισα ίσα δουλεύουν με ένα αργό μοτίβο 

Μήπως πρέπει να συνδέσω και αυτά τα δύο σε controller για να δουλέψει κανονικά;

Δημοσ.

Ο controller υποστηρίζει 2 ανεμιστήρες. Ενα το κρατούμενο. 

Απο τα συμφραζόμενα... το γεγονός ότι έχεις πελαγώσει, το γεγονός οτι το κουμπί ειτε σε high ειτε σε low είναι ένα και το αυτό σαν απόδοση, το γεγονός οτι όλοι οι ανεμιστήρες δουλεύουν... και φυσικά το γεγονός οτι δίχνεις φώτο με τα δύο κενά βύσματα (του contoller) και προβληματίζεσαι εαν θα πρέπει να συνδέσεις τους ανεμιστήρες εκει...ε, είμαι σχεδόν βέβαιος πως όποιος έστησε το κουτί, απλά παρέκαμψε τελείως τον controller και κούμπωσε τους ανεμιστήρες όπου έβρισκε. 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, noobogadgetakias είπε

Μήπως πρέπει να συνδέσω και αυτά τα δύο σε controller για να δουλέψει κανονικά;

αυτονόητο

Στις 12/4/2025 στις 8:29 ΜΜ, korakios είπε

συνδέεις fan controller με molex  , και τα fans στον controller

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...