Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Elizabeth87 είπε

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΤΙΝΑΡΕΙ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ Κ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΣΑΙ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΧΑΛΙΑ ΤΟ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΟ Κ ΟΧΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΡΕΧΩ ΑΡΚΕΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΩ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ Κ ΠΡΟΣΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑΓΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΞΑΝΑ ΔΙΣΚΟ ΠΛΑΤΟ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ; Κ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ;

Αυτό το "γυναίκα είσαι" δείχνει πόσο βλάκας ειναι ο τύπος.Ουτε απο έξω μην περνάς .

• Like 17
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πατινάρει είναι μία λέξη. Εξήγησε λίγο την συμπεριφορά του αμαξιού.

Χωρίς παρεξήγηση αλλά μερικές φορές χρησιμοποιούμε όρους και λέξεις που δεν κατανοούμε πλήρως.

• Thanks 1
Δημοσ.

Σκορτσαρει, πατινιαρει, δεν κομπλαρει, σαπουνιαζει, μαγκωνει, πηδαει, κλωτσαει, δεν γραπωνει, γδερνει, γλυφει και δεν φιλεταρει.

Avg car slang

• Haha 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakinen είπε

Πατινάρει είναι μία λέξη. Εξήγησε λίγο την συμπεριφορά του αμαξιού.

Χωρίς παρεξήγηση αλλά μερικές φορές χρησιμοποιούμε όρους και λέξεις που δεν κατανοούμε πλήρως.

ΕΝΤΑΞΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΑΛΙΑ Ή Κ ΛΑΘΟΣ ΑΚΟΜΑ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ Κ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ  ΣΕ ΝΤΑΛΙΚΑ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΣΗ Κ ΜΟΥΓΚΡΙΞΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΝΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΞΑΝΑ ΔΙΣΚΟ ΠΛΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΡΑ ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 

• Like 1
Δημοσ.
13 minutes ago, Ukforthemoment said:

Αυτό το "γυναίκα είσαι" δείχνει πόσο βλάκας ειναι ο τύπος.Ουτε απο έξω μην περνάς .

Όντως αυτή η ατάκα είναι υποπτα κακή. Φοβάμαι μην δεν έβαλε καν ανταλλακτικό!!! Και το άφησε όπως ήταν.

• Haha 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Elizabeth87 είπε

ΕΝΤΑΞΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΑΛΙΑ Ή Κ ΛΑΘΟΣ ΑΚΟΜΑ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ Κ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ  ΣΕ ΝΤΑΛΙΚΑ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΣΗ Κ ΜΟΥΓΚΡΙΞΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΝΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΞΑΝΑ ΔΙΣΚΟ ΠΛΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΡΑ ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 

Το αμάξι μουγκρίζει οκ ανεβάζει όμως ταχύτητα (επιταχύνει);

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκορτσαρει: Ελαφρυ πηδημα το νοιωθεις στο αμαξωμα και το ακους δε το νοιωθεις στον ποδομοχλο

Πατινιαρει: Εισαι με μεγαλη ταχυτητα σανιδωνεις οι στροφες ανεβαινουν η ταχυτητα οχι συμπεριφορα σα να γκαζαρεις με ρελαντι το αρπαγμα του κινητηρα δεν ανταποκρινεται στο αρπαγμα της ταχυτητας/

Δεν κομπλαρει: Απευθυνεται στο τελευταιο σταδιο της διαδικασιας συμπλεξης που θελεις να εχεις μια καλη, στιβαρη και αμεση συμπλεξη.

Σαπουνιαζει: αφηνεις γρηγορα τον συμπλεκτη αλλα η συμπλεξη του δεν ειναι γρηγορη και αμεση κανει ενα βρουυυυυ και κομπλαρει.

Μαγκωνει: αναφερεται στο πενταλι το οποιο κανει σκαλοπατια ενδειξη καταπονημενου πλατο

Πηδαει: αναφερεται σε συγκεκριμενες συνθηκες πατηματος συμπλεκτη και στροφων ο συμπλεκτης μεταβαινει ταχυρρυθμα απο συμπλεξη σε ολισθιση σε μορφη ταλαντωσης πολλες φορες. Δηλωνει οτι ο δισκος εχει πρακτικα τελειωσει η εχει γυαλωσει.

Κλωτσαει: Αναφερεται στην μη γραμμικη συμπλεξη που ξαφνικα αυξανεται και το αμαξει κλωτσαει.

Δεν γραπωνει: Δεν εχει τον απαραιτητο συντελεστη τριβης με αποτελεσμα να μην μπορεις να εχεις γρηγορη συμπλεξη

Γδερνει: Εχει φτασει στα καρφωματα

Γλυφει: Το τελευταιο σταδιο πριν το πατινιαρισμα 

Δεν φιλεταρει: Δεν σου δινει αρκετη ακριβεια στην ρυθμιση μικρη μεταβολη της θεσης του ποδομοχλου εχει τεραστια ή μηδενικη μεταβολη της συμπλεξης

Επεξ/σία από 11osmikrosmhtsos
Δημοσ.

Σε αμάξι της μάνας μου σε συνεργείο της είχαν πει ότι του έβαλαν καινούργιο δίσκο/πλατό της εταιρείας DAIKIN.
Το αμάξι φαινόταν ότι δεν πήγαινε καλά αλλά στο συνεργείο της είπαν ότι θα "στρώσει" σε λίγες ημέρες.
Όταν σε λίγες ημέρες το αμάξι έμεινε, με οδική πήγε σε άλλο συνεργείο. Στο συνεργείο της είπαν ότι το αμάξι είχε πολύ πολύ φθαρμένο δίσκο-πλατό της εταιρείας Luk (της το έδειξαν ήταν διαλυμένο)!!!
Προφανώς στο πρώτο συνεργείο της έβαλαν πολύ πολύ φθαρμένο μεταχειρισμένο δίσκο/πλατό της εταιρείας Luk (ίσως από μάντρα τρακαρισμένων αμαξιών) και όχι καινούργιο της εταιρείας DAIKIN. Ίσως πούλησαν και το μεταχειρισμένο δίσκο/πλατό που είχε ήδη το αμάξι.
Όταν διαμαρτυρήθηκε στο πρώτο συνεργείο χασκογέλαγαν...
Το μόνο που μπορέσαμε να κάνουμε ήταν να αποτρέπουμε συγγενείς και φίλες/φίλους (τουλάχιστον 20 αμάξια και επτά δίκυκλα) να πηγαίνουν στο συνεργείο που μας γέλασε.
Elizabeth87 εάν σε γέλασε το Χ συνεργείο ΜΗΝ ξαναπάτε σε αυτό ούτε εσύ ούτε συγγενείς και φίλες/φίλοι σου.

• Like 4
Δημοσ.
4 ώρες πριν, AntonisKo είπε

Ψηφίζω συνδυασμό κακού ανταλλακτικου + κακής χρήσης.

6 μήνες ειναι πολύ μικρή περίοδος.

Εγω ψηφιζω οτι ο μαστρομητσος δεν αλλαξε τιποτα και απλα τσέπωσε το χρημα😁

• Like 3
  • Haha 3
Δημοσ.

Μιλαμε για swift του 97,  που ειναι τα αυτοκινητα που απλα δεν χαλανε

Το πιο πιθανο οτι σου εβαλε μεταχειρισμενο ανταλακτικο (αν αλλαξε) το οποιο ηταν στα τελευταια του.

Να πας να κανεις φασαρια,  τα σωστα συνεργεια οταν αλλαξουν κατι σου δινουν κανονικα εγγυηση για το ανταλακτικο.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Klausx είπε

Προφανώς κάτι δεν έκανε καλά.... βρες αξιόπιστο συνεργείο, λίγα υπάρχουν.

Οποιος ξέρει να μας πει και μας.Οι σημερινοί μαστόροι κατά λαθος να βρουνε τη βλάβη ή να την επισκευάσουν σωστά.😜

• Haha 3
Δημοσ.

Δυστυχώς σε πρόσφατη έμπειρια με αλλαγή δίσκο πλατό σε bmw ο μάστορας μου εξήγησε ότι έπρεπε να αλλάξει και το βολάν δλδ συμπλέκτη γιατί αν άλλαζε μόνο δίσκο πλατό θα ξανά πήγαινα πάλι σε λίγο καιρό για αλλαγή και δε θα είχε νόημα. Στην αντιπροσωπία η τιμή ήταν 2.300 ευρώ και το άλλαξα σε εξωτερικό συνεργείο με 1400 ευρώ. ( δίσκο πλατό και βολάν) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να είσαι σιγούρη, κανεις έρευνα αγοράς αφού βρεις τι σετ φοράει το αυτοκίνητο (δίσκο-πλατώ--ρουλεμάν) , λογικά φοράει από μαμά DAIKIN  (Aisin λίγο δύσκολο εως απίθανο ,Luk , Valeo ,Sachs δεν υπάρχει λόγος να βάλεις σε Γιαπωνέζικο), μιλάς με άλλο συνεργείο-α τους λες οτι θα φέρεις εσύ το ανταλλακτικό και ρωτάς για το κόστος τοποθέτησης, πάνω από 400-500 ευρώ συνολικά δεν πρέπει να κοστίσει (το σετ το πολύ €200 λιανική σε Daikin), αλλάζεις και βαλβολίνες.

Κανονικά τα συνεργεία πρέπει να δίνουν 2 χρόνια εγγύηση όσο έχουν και τα ανταλλακτικά και πριν μας κάνουν οποιαδήποτε εργασία στο αυτοκίνητο το διευκρινίζουμε (εννοείται εφόσον έχουμε πάρει απόδειξη για τις εργασίες κτλ)

Επεξ/σία από anonymus73
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...