Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα!

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου, καθώς σχεδιάζω να κάνω μια ανακαίνιση σε ένα δωμάτιο του σπιτιού και να το μετατρέψω σε γραφείο/gaming room. Για τον λόγο αυτό, σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά ενός νέου υπολογιστή, καθώς το σύστημα που έχω αυτή τη στιγμή είναι αρκετά παλιό.

Η ιδέα είναι να κάνω μια μεγάλη αναβάθμιση στο σύστημά μου, αλλά και στην οθόνη που χρησιμοποιώ, το budget των 2000€ αφορά μόνο το tower. (Ευπρόσδεκτες Και οι προτάσεις για οθόνες ) Φαντάζομαι ότι με αυτό το ποσό, θα καταλήξω σε ένα setup που να υποστηρίζει ανάλυση 2K.

Οι βασικές μου ανάγκες είναι οι εξής:

1. Gaming: Παίζω τίτλους όπως το Rust, POE, LoL, και γενικά indie παιχνίδια, αλλά με αυτή την αναβάθμιση θα ήθελα να δοκιμάσω και πιο απαιτητικούς τίτλους όπως το Baldur’s Gate 3, Cyberpunk, και άλλους παρόμοιους τίτλους που ενδέχεται να κυκλοφορήσουν στο μέλλον με αντίστοιχα requirements.

2. Σουίτα του Office

3. Αισθητική: Επειδή το νέο PC θα τοποθετηθεί στο νέο γραφείο (δωμάτιο) και έχω ήδη αγοράσει ένα μεγάλο λευκό θρανίο, θα ήθελα το σύστημα να είναι όσο το δυνατόν πιο αισθητικά ευχάριστο και ιδανικά σε λευκό χρώμα. Ξέρω ότι με αυτή την απαίτηση δεν θα πάρω τις πιο “value for money” απαντήσεις, αλλά η αισθητική είναι για μένα σημαντική, καθώς στο νέο setup δωματίου θα περνάω αρκετό χρόνο , και για αυτό έχω επενδύσει και σε άλλα πράγματα στο δωμάτιο (εκτός από το pc)

4. Future-proof: Εδώ έρχεται και η δικαιολογία για το ύψος του budget των 2000€. Θέλω να επενδύσω αυτά τα χρήματα και να μην χρειαστεί να ξαναασχοληθώ με αναβάθμιση για τα επόμενα 5-6 χρόνια, όχι μόνο λόγω του κόστους αλλά και γιατί δεν θέλω να επενδύσω ξανά σύντομα,(λόγο τεμπελιάς).

Ελπίζω να έγινα κατανοητός για το τι ακριβώς  Θέλω και  περιμένω τις προτάσεις σας !!!!!!

σας ευχαριστώ ! 

Δημοσ.

Είναι αρκετά σημαντικό αρχικά να αποφασίσεις σε τι ανάλυση θα παίζεις, καθώς θα καθορίσει όλα τα ΄΄ακριβά΄΄ σου κομμάτια.

Εγώ θα ξεκινήσω με τα εύκολα, σχετικά με το case σου προτεινω το Phanteks NV7, το εχω σε μαυρο και ειναι τρομερο τόσο σε αισθητική όσο και σε χωρους, cable management, κλπ. Ειδικά αν μπορείς να πάρεις και τα δικά του fans (ειναι πιο ακριβά απο το case !!! / 12 στο σύνολο) το οπτικό αποτέλεσμα εκτοξεύεται (μαζί με το κόστος!).

Προφανώς υπάρχουν άπειρες επιλογές και είναι καθαρά υποκειμενικό.

Δημοσ.

Αποφάσισε κουτί και οθόνη/ανάλυση και ξαναγύρνα να ξερουμε τι budget απομένει για τα υπόλοιπα. Αισθητικό είναι καθαρά υποκειμενικό και ακόμη και για τον καθένα δεν είναι διαχρονικό. Πρίν 5 χρόνια αισθητικό για εμένα ήταν ένα λευκό mid tower με κυρίως μαύρα components για αντίθεση. Άλλοι θέλουν φωτάκια παντού. Άλλοι θέλουν φουλ λευκό. Άλλοι βάζουν οθόνες εντός του build. 

5 χρόνια μετά για εμένα αισθητικό είναι ένα small factor ασημένιο κουτί και έστησα το καινούριο μου PC με το Lian Li A4-H20 silver. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα συμφωνήσω σχετικά με αισθητικό κομμάτι, εγώ π.χ ίσως να πήγαινα σε κάποιο https://www.skroutz.gr/s/51528565/Fractal-Design-North-XL-Gaming-Full-Tower-Kouti-Ypologisti-me-Plaino-Parathyro-Charcoal-Black-TG-Dark.html εάν είχε βγει όταν έστηνα το δικό μου pc(ίσως και όχι).

Spoiler

Από την άλλη εγώ είμαι function (κ vfm) πάνω από form.Και γενικά το pc το έχω "κρυμμένο" στο πάτωμα.Θελω να πω πως εάν σε πιάσει ψυχαναγκασμός παίζει να σου κοστίσει ~500 ευρώ παραπάνω για το αισθητικό κομμάτι, προσωπικά θα πήγαινα ακόμα κ σε "τσιρκολινο" εάν μου επέτρεπε να έχω σωστά κομμάτια σε απόδοση αλλά με μια GPU/cpu ένα tier πάνω.

Από εκεί και πέρα στο "κομμάτι" γραφειου τι εφαρμογές θέλεις να τρέξεις?Αγοράζεις με τιμολόγιο?Έχεις όρεξη να αγοράσεις την GPU σου από amazon.de π.χ?

Όσο αφορά τον "κορμό" θα έλεγα για κάρτα γραφικών είτε 5070ti είτε για λιγο πιο οικονομικά 9070xt(εάν αγοράσεις από εξωτερικο με τιμολόγιο δεν πληρώνεις φπα-δεν το πιστώνεσαι μετά βέβαια οπότε στην τελική δεν έχει μεγάλη διαφορα-).

Όσο αφορά μητρική/cpu πιθανότατα να πας σε am5, τώρα το σε ποιον cpu εξαρτάτε και από το φόρτο της δουλειάς γραφείου σου.

Σε κάθε περίπτωση θα έλεγα για 1000-1200watt psu(ανάλογος σε ποιο cpu πας ίσως να υπάρχει valid upgrade path ακόμα κ σε 5ετια, το ίδιο και για την GPU), 2tb nvme pci-e 4.0 και είτε 48,είτε 64gb ram εφόσων το θέλεις για gamming και δεν θες να ξανασχοληθεις με αναβάθμιση.

Τώρα ομολογώ πως δεν πιάνω γιατί την οθόνη την βγάζεις εκτός budget, θέλω να πω πως εφόσων δεν έχεις θα χρειαστεί να αγοράσεις οπότε μπαίνει στο συνολικό budget του pc.Δλδη άλλο να διαλέξεις μια των 300ευρω και άλλο να δώσεις 1000ρικο για π.χ OLED.

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.

Σε αυτά τα λεφτά σήμερα πας σε 9800x3d και rx 9070 xt , εγώ έχτισα ακριβώς πριν ένα μήνα και πήγα σε 9700x και 9070 xt στα ίδια λεφτά πάνω κάτω.

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον @konik και εγώ σε νέο pc πριν 15 ημέρες με bugdet στα 1800ευρώ, πήγα σε 9700x, Msi x670e, 9070xt, 32gb g.skill,  corsair rm850w. Με 180+ πας στον 9800x3d και έχεις ξεμπερδέψει. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, InsoRay είπε

Συμφωνώ με τον @konik και εγώ σε νέο pc πριν 15 ημέρες με bugdet στα 1800ευρώ, πήγα σε 9700x, Msi x670e, 9070xt, 32gb g.skill,  corsair rm850w. Με 180+ πας στον 9800x3d και έχεις ξεμπερδέψει. 

9700x vs 9600x δεν είναι πολύ κοντά στο gaming?

Γλιτώνει ενα κατοσταρικο εκεί ο φίλος.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 17/4/2025 στις 7:00 ΜΜ, AntonisKo είπε

Είναι ναι αλλά όταν φτιάχνεις ένα pc 2κ δεν νομίζω ότι σκοπός σου είναι πως να γλιτώσεις 100 ευρώ. 

Δημοσ.

Παιδες το ατομο ξεκινησε το θεμα 9 Απριλιου και τελευταια φορα ηρθε 12 στο site. Μαλλον κρινοντας και απο οτι εγραψε πιο πολυ εψαχνε για διακοσμητη η τρολλαρε.

• Haha 1
Δημοσ.
Στις 18/4/2025 στις 10:23 ΜΜ, benign είπε

Παιδες το ατομο ξεκινησε το θεμα 9 Απριλιου και τελευταια φορα ηρθε 12 στο site. Μαλλον κρινοντας και απο οτι εγραψε πιο πολυ εψαχνε για διακοσμητη η τρολλαρε.

Καλησπέρα και πάλι , Λόγο οικογενειακών υποχρεώσεων ξεχάστηκα και καταπιάστηκα με άλλα θέματα, έχετε δίκιο !!!! Όπως έχω γράψει και στην αρχή του θέματος πιστεύω ότι η ανάλυση της οθόνης θα είναι στα 2Κ ! «(Ευπρόσδεκτες Και οι προτάσεις για οθόνες ) Φαντάζομαι ότι με αυτό το ποσό, θα καταλήξω σε ένα setup που να υποστηρίζει ανάλυση 2K

Δημοσ.

Για σοβαρο 2Κ, δεν πεφτεις κατω απο

Οθονη LG 32GP850-B ultragear               

GPU   4070 η 5070  ti super

Ram  GSkill z5 2x32/ddr5/6000

PSU  Seasonic gold 850w     τι αλλο?

Δεν θα βαλεις και ενα 7800 X3D CPU? τι θα βαλεις celeron?

Υπολογισε και μητρικη κανα 200αρι. MSI η Gigabyte. Στην Asus πληρωνεις συσκευασια.

Δεν θα χρειαστεις και κανα DX 500 να τα βαλεις μεσα? Τωρα κατι φανακια, ωυκτρα κτλ κτλ κανα διομυσαρι γεματο σε κοβω. Κι αυτο για τωρα, αν ξεχαστεις και καταπιαστεις με αλλα κανα δυο μηνες, δεν θα σε φτανει ουτε το τριαρι

Δημοσ.
Στις 17/4/2025 στις 7:00 ΜΜ, AntonisKo είπε

Έτσι είναι. Δεν αξίζει τα +100€ ο 9700x σε σχέση με τον 9600x για να παίζεις μόνο games γιατί σε gaming έχουν την ίδια ακριβώς απόδοση ενώ υπερέχει ο 9700x κατά 10% σε productivity.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, music_lover είπε

Έτσι είναι. Δεν αξίζει τα +100€ ο 9700x σε σχέση με τον 9600x για να παίζεις μόνο games γιατί σε gaming έχουν την ίδια ακριβώς απόδοση ενώ υπερέχει ο 9700x κατά 10% σε productivity.

Υπαρχει και η (πολυ καλη κατα τη γνωμη μου) λυση του 7700 (tray) αν χρησιμοποιεις ουτως ή αλλως after market cooler...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...