Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

CPU amd athlon ii 2009

GPU Sapphire HD 6570 4 GB

Motherboard  ASRock 960gc-gs FX

Ram DDR3 1GB

HDD 80GB

Τροφοδοτικό  imemory 500W

SSD δεν έχει 

Το pc ανοίγει κανονικά αλλά δεν δείχνει τίποτα στην οθόνη αλλά τα ανεμιστήρες δουλεύουν .

Το έψαξα και μάλλον έχει θέμα η κάρτα γραφικών γτ το έβαλα σε άλλη οθόνη δοκίμασα VGA και HDMI και τίποτα 

Τελικά  η κάρτα γραφικών δεν έχει θέμα 

Την δοκίμασα άλλο και δουλεύει 

Θέλω κάποιος που ξέρει να μου λύσεις κάποιες απορίες 

Αν όντως είναι θέμα η κράτα γραφικών? Οχι

Αν μπορείς κάποιος να μου πεις ποιο είναι το πρόβλημα εφόσον δεν είναι στην κάρτα γραφικών ?

Αν μπορώ να βάλω  DDR3 4GB x 4 ?

Αν περνει SSD ?

Επίσης τι μου έδειχνε η οθόνη 

IMG-20250401-WA0000.jpg

Επεξ/σία από manoslevendaki
Δημοσ.
1 ώρα πριν, manoslevendaki είπε

Το pc ανοίγει κανονικά αλλά δεν δείχνει τίποτα στην οθόνη αλλά τα ανεμιστήρες δουλεύουν .

Δεν ανοίγει κανονικά εφ όσον δεν έχεις POST και δει εικόνα το λογότυπο της μητρικής

Το έψαξα και μάλλον έχει θέμα η κάρτα γραφικών γτ το έβαλα σε άλλη οθόνη δοκίμασα VGA και HDMI και τίποτα 

Καμία σχέση, δεν μπορείς να μαντέψεις την βλάβη αλλά να την εντοπίσεις, οτιδήποτε μπορεί να έχει αποτύχει άλλο.

Οχι

Αν περνει SSD ?

Ναι

Δημοσ.
3 ώρες πριν, manoslevendaki είπε

Όπως σου είπε και ο nazarene, θέλει ψάξιμο για να βρεις γιατί δεν λειτουργεί.

Αν έβαλες όλο το PC στην άλλη οθόνη, απλά ανακάλυψες ότι δεν φταίει η αρχική οθόνη αλλά το ίδιο το PC (αν η άλλη οθόνη είναι λειτουργική).

Αν (που δεν το νομίζω) έβαλες την κάρτα γραφικών σε άλλο PC και δοκίμασες άλλη οθόνη τότε φταίει η κάρτα γραφικών (με την προϋπόθεση ότι το άλλο PC και η οθόνη είναι λειτουργικά).

α) Καθάρισε από σκόνες μέσα το PC.

β) Ξεκούμπωσε όλες τις συνδέσεις (και καθάρισε όπου χρειαστεί) και βγάλε και τις μνήμες. Ξανακούμπωσε τα όλα και ξαναβάλε τις μνήμες. Κάνε δοκιμή αν ξεκινάει.

γ) Δοκίμασε με άλλο, σίγουρα λειτουργικό, τροφοδοτικό. Αν το τροφοδοτικό έχει την ηλικία του υπόλοιπου συστήματος, είναι από τα πρώτα που θα πρέπει να δοκιμάσεις με κάποιο άλλο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TopCLR είπε

Όπως σου είπε και ο nazarene, θέλει ψάξιμο για να βρεις γιατί δεν λειτουργεί.

Αν έβαλες όλο το PC στην άλλη οθόνη, απλά ανακάλυψες ότι δεν φταίει η αρχική οθόνη αλλά το ίδιο το PC (αν η άλλη οθόνη είναι λειτουργική).

Αν (που δεν το νομίζω) έβαλες την κάρτα γραφικών σε άλλο PC και δοκίμασες άλλη οθόνη τότε φταίει η κάρτα γραφικών (με την προϋπόθεση ότι το άλλο PC και η οθόνη είναι λειτουργικά).

α) Καθάρισε από σκόνες μέσα το PC.

β) Ξεκούμπωσε όλες τις συνδέσεις (και καθάρισε όπου χρειαστεί) και βγάλε και τις μνήμες. Ξανακούμπωσε τα όλα και ξαναβάλε τις μνήμες. Κάνε δοκιμή αν ξεκινάει.

γ) Δοκίμασε με άλλο, σίγουρα λειτουργικό, τροφοδοτικό. Αν το τροφοδοτικό έχει την ηλικία του υπόλοιπου συστήματος, είναι από τα πρώτα που θα πρέπει να δοκιμάσεις με κάποιο άλλο.

Φίλε έχω ένα άλλο pc που έχω 2060 

Νομίζω σε αυτό το pc που έχω την 2060 

Αν βάλω την 2060 και βάλω αυτήν απλά δεν θα γίνει τίποτα έτσι νομίζω 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, manoslevendaki είπε

Φίλε έχω ένα άλλο pc που έχω 2060 

Νομίζω σε αυτό το pc που έχω την 2060 

Αν βάλω την 2060 και βάλω αυτήν απλά δεν θα γίνει τίποτα έτσι νομίζω 

Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς θέλεις να πεις (τι δοκιμή θέλεις να κάνεις). Το μόνο που κατάλαβα σίγουρα είναι πως έχεις άλλο PC με την RTX 2060.

Μπορείς να βάλεις το τροφοδοτικό του συστήματος με την 2060 στο σύστημα που έχει πρόβλημα;

• Like 1
Δημοσ.

9 ώρες πριν, manoslevendaki είπε

CPU amd athlon ii 2009

GPU Sapphire HD 6570 4 GB

Motherboard  ASRock 960gc-gs FX

Ram DDR3 1GB

HDD 80GB

Τροφοδοτικό  imemory 500W

SSD δεν έχει 

Τελικά  η κάρτα γραφικών δεν έχει θέμα 

Την δοκίμασα άλλο και δουλεύει 

Θέλω κάποιος που ξέρει να μου λύσεις κάποιες απορίες 

Αν όντως είναι θέμα η κράτα γραφικών? Οχι

Αν μπορείς κάποιος να μου πεις ποιο είναι το πρόβλημα εφόσον δεν είναι στην κάρτα γραφικών ?

Αν περνει SSD ?

Επίσης τι μου έδειχνε η οθόνη 

Βγαλε την καρτα γραφικων και συνδεσε μια παλια οθονη στην μπλε θυρα VGA που εχει η μητρικη σου.

Αν δειξει εικονα οκ αν δεν δειξει γεμισε την μπανιερα νερα βαλτο μεσα και βαλτο στην πριζα. 😂

Πλακα κανω βγαλε την μπαταρια του bios αφου το εχεις βγαλει απο το ρευμα και πατησε αρκετες φορες το power button μηπως εχει φαει σκαλωμα το bios

Και αν δουλεψει παρε τουλαχιστον απο καμια αγγελια 2Χ4GB ram γιατι με 1GB θα το ανοιγεις τα Χριστουγεννα για να ευχηθεις καλο Πασχα.

• Like 1
  • Haha 3
Δημοσ.
11 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Βγαλε την καρτα γραφικων και συνδεσε μια παλια οθονη στην μπλε θυρα VGA που εχει η μητρικη σου.

Αν δειξει εικονα οκ αν δεν δειξει γεμισε την μπανιερα νερα βαλτο μεσα και βαλτο στην πριζα. 😂

Πλακα κανω βγαλε την μπαταρια του bios αφου το εχεις βγαλει απο το ρευμα και πατησε αρκετες φορες το power button μηπως εχει φαει σκαλωμα το bios

Και αν δουλεψει παρε τουλαχιστον απο καμια αγγελια 2Χ4GB ram γιατι με 1GB θα το ανοιγεις τα Χριστουγεννα για να ευχηθεις καλο Πασχα.

Η κάρτα γραφικών δουλεύει την έβαλε σε άλλο PC οπότε αλλού είναι το πρόβλημα 

12 ώρες πριν, TopCLR είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς θέλεις να πεις (τι δοκιμή θέλεις να κάνεις). Το μόνο που κατάλαβα σίγουρα είναι πως έχεις άλλο PC με την RTX 2060.

Μπορείς να βάλεις το τροφοδοτικό του συστήματος με την 2060 στο σύστημα που έχει πρόβλημα;

Φίλε έχω αυτό το παλιό pc 

Και το άλλο το καινούργιο με την 2060

Πήρα την κάρτα γραφικών του παλιόυ 

Την έβαλα μαζί με την 2060

Και είδα πως δουλεύουν και τα δυο 

Ούτε δεν έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών γτ την έβαλα στο νέο τώρα δεν ξέρω αν έχει θέμα 

Το τροφοδοτικό 

CPU

Και η Motherboard 

Καλά για την RAM δεν συζητάω για τα σκουπίδια ειναι

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, manoslevendaki είπε

Εβαλες δυο καρτες μαζι;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, TopCLR είπε

Επίσης θα έχω θέμα 

Στο σύστημα που έχω την 2060

Να έχω και αυτήν την παλιά 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, manoslevendaki είπε

Επίσης θα έχω θέμα 

Εκανες τιποτα απο αυτα που σου εγραψα;

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, manoslevendaki είπε

Ναι

Λαθος!

Δεν το πας σε κανεναν τεχνικο γιατι βλεπω να τους βγαζεις τα ματια και στους δυο υπολογιστες;

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, manoslevendaki είπε

Ούτε δεν έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών γτ την έβαλα στο νέο τώρα δεν ξέρω αν έχει θέμα 

Το τροφοδοτικό 

CPU

Και η Motherboard 

κατα αρχας, επειδη διαβαζω διαφορα......, ας ξεκινησω απο την ΑΒ.....,   εχεις καθολου βασικες γνωσεις περι PC...?  ξερεις τι ειναι το καθε κομματι.., και τι κανει...?   εαν ξερεις...εχει καλως να προχωρησουμε. αν οχι καλυτερα να το πας σε εναν τεχνικο...! 

τι διαβασα και καταλαβα οτι δεν εχεις βασικες γνωσεις..?  το κυριοτερο.....

1. η μητρικη σου  εχει ενσωματωμενη καρτα γραφικων, που σημαινει οτι απλα μπορεις να βγαλεις την 6570 και να συνδεσεις την οθονη στην ενσωματωμενη, ωστε να δεις αν φταιει η καρτα γραφικων σου ή κατι αλλο...! 

2. δοκιμαζεις αυτο που σου ειπε ο @LLLEFTERIS με την μπαταρια της μητρικης. πιθανον να εχει εξαντληθει μετα απο τοσα χρονια, μπορεις να βαλεις και μια καινουρια, και να δοκιμασεις να δεις αν ανοιξει....! 

3. τροφοδοτικο, επειδη το τροφοδοτικο -πιθανοτατα- ειναι ιδιας ηλικιας με το συστημα, και οχι καποιο καλο και επωνυμο, ισως να εχει τιναξει τα πεταλα. απλα βρες ενα αλλο και δοκιμασε το. στο κατω κατω παρε κι ενα φθηνο νεο τροφοδοτικο....... χαμενο δεν παει..........

μετα τα παραπανω βλεπουμε τα επομενα βηματα....!!  

Δημοσ.
7 ώρες πριν, manoslevendaki είπε

Το τροφοδοτικό 

CPU

Και η Motherboard 

Το ότι έχεις πάνω στο σύστημα δύο κάρτες ίσως δεν είναι η σωστή δοκιμή. Τουλάχιστον σύνδεσες την οθόνη στην HD6570 και είδες εικόνα; Γιατί αν η οθόνη ήταν συνδεμένη πάνω στην 2060, δεν παίζει ρόλο η 6570 οπότε και δεν είναι σωστή δοκιμή αυτό.

7 ώρες πριν, manoslevendaki είπε

Επίσης θα έχω θέμα 

Το να έχεις δύο κάρτες στο ίδιο σύστημα δεν σε εξυπηρετεί πουθενά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...