denz Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου Γεια χαρά ! Το τελευταίο διάστημα, ίσως και από πάντα αλλά δεν το είχα παρατηρήσει, έχω micro stuttering κυρίως σε DX11 games και ψάχνω να δω αν υπάρχει λύση. Το rig μου είναι R5 5600, RX6700, 4x8 DDR4 3200 CL16 και ένα υποφερτό PSU Corsair VS650 6ετίας. Έχω πειράξει πολλά πράγματα στην registry των W11, διαβάζοντας διάφορα posts στο reddit - Disable High Precision Event Timer (HPET) - Disable Ultra Low Power State (ULPS) - Disable WindowsGameBar & PresenceWrite - OverlayTestMode -> DWord 32bit = 5 - Enable Windows High Perfomance power plan - ShaderCache από AMD Optimized -> Always ON - AMD FreeSync από AMD Optimized -> Always OFF - Tesselation από AMD Optimized -> Use application settings - Disable AMD Software In-Game Overlay - Disable Hardware Acceleration on Discord Δυστυχώς και πάλι βλέπω το % του stuttering time στο CapFrameX να ανεβαίνει έστω και σε δεκαδικές τιμές (0.5 - 1.0%) ή < 5.0% Τελευταία διάβασα για το dxnavi και ένα workaround για να το εξαλείψεις με παραμετροποίηση του executable των AMD drivers από κάποιον στο guru3d αλλά δεν μου αρέσει σαν λύση γιατί αν και λένε ότι δουλεύει, ρίχνει την απόδοση αισθητά. Να τονίσω ότι στα DX12 games δεν φαίνεται να υπάρχει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Είχε κανείς παρόμοια εμπειρία και κατάφερε να βρει λύση; Λείπει κάτι από τις ρυθμίσεις που έχω κάνει ή κάποια ρύθμιση θα έπρεπε να ήταν διαφορετική; (το θέμα έχει ανοιχτεί και σε διπλανό φόρουμ γιατί θα ήθελα να συλλέξω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες/γνώμες/εμπειρίες κτλπ)
denz Δημοσ. 8 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου Στις 8/4/2025 στις 11:14 ΠΜ, Ntinaras είπε Εχεις ενεργο το Smart Access Memory? Ναι, Resizable BAR = ON στο bios & SAM = ON από τους drivers.
hocico0777 Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου Μήπως είναι θέμα συγκεκριμένων παιχνιδιών;Διάλεξε ένα από αυτά που παρατηρείς το φαινόμενο και γκούγκλαρε να δεις τι θα βρεις.
denz Δημοσ. 8 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου Στις 8/4/2025 στις 12:07 ΜΜ, hocico0777 είπε Μήπως είναι θέμα συγκεκριμένων παιχνιδιών;Διάλεξε ένα από αυτά που παρατηρείς το φαινόμενο και γκούγκλαρε να δεις τι θα βρεις. Όλες οι παραπάνω ρυθμίσεις είναι αποτέλεσμα αναζητήσεων για stuttering στο PUBG.
hocico0777 Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου Με ένα πολύ γρήγορο και προχειρο ψάξιμο στο γούγλη βλεπω οτι με το συγκεκριμένο τίτλο γίνεται χαμός. Σε νήμα στο steam με ημερομηνία 16/12/2024 γράφουνε ότι πολοί ειχαν θέμα εξαιτίας του τελευταίου update.
denz Δημοσ. 8 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου Στις 8/4/2025 στις 12:18 ΜΜ, hocico0777 είπε Με ένα πολύ γρήγορο και προχειρο ψάξιμο στο γούγλη βλεπω οτι με το συγκεκριμένο τίτλο γίνεται χαμός. Σε νήμα στο steam με ημερομηνία 16/12/2024 γράφουνε ότι πολοί ειχαν θέμα εξαιτίας του τελευταίου update. Ισχύει, επειδή σε αυτό το update βάλανε destructible objects σε ένα συγκεκριμένο map (Sanhok). Εγώ πάντως αναφέρομαι γενικότερα στο stuttering των DX11 games.
xZ3VSx Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου Δοκίμασε με κλειστό resizable bar -sam σε παρόμοιο σύστημα είχα θέμα και τελικά ήταν αυτό για κάποιον λόγο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα