xtrmsnpr Δημοσ. Τρίτη στις 12:16 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:16 πμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, εδώ και καιρό έχω το μοντεμ FRITZ!Box 7530 AX, με σύνδεση 100αρα cosmote. Όλα λειτουργούν άψογα. Το μόντεμ το είχα αγοράσει εγώ, από το eshop. Ως τώρα δε χρειάστηκα ποτέ την θύρα LAN 4, μέχρι και σήμερα. Δεν βρίσκω όμως πουθενά να την ενεργοποιήσω. Χρειάζομαι παρακαλώ βοήθεια για την ενεργοποιήσω κανονικά όχι ως guest χρήστης. Στον διαγνωστικό έλεγχο μου εμφανίζει έτσι τη θύρα. Φοράει την τελευταία επίσημη έκδοση FRITZ!OS: 8.02, αν βοηθάει κάπου. Επεξ/σία Τρίτη στις 12:19 πμ από xtrmsnpr
Λύση elio_1 Δημοσ. Τρίτη στις 07:02 πμ Λύση Δημοσ. Τρίτη στις 07:02 πμ (επεξεργασμένο) Από παλιά η cosmote χρησιμοποιούσε την LAN4 για το cosmote tv μέσω της σύνδεσης. https://www.insomnia.gr/forums/topic/783809-η-lan-4-του-fritzbox-7590-έπαψε-να-δινει-internet/#findComment-58991501 Από τον @jkoukos Αναφορά σε κείμενο Στα Fritz, όταν επιλέγουμε το προφίλ της Cosmote, αυτόματα η θύρα LAN4 μετατρέπεται σε STB για να συνδεθεί ο παλιός αποκωδικοποιητής του IPTV που τώρα πλέον δεν χρειάζεται με την νέα υπηρεσία. Υπάρχει δυνατότητα μετατροπής σε απλή θύρα LAN, αλλά γίνεται αποκλειστικά μέσω τροποποίησης τους σχετικού αρχείου ρυθμίσεων και όχι από το μενού. Υπάρχει εύκολος τρόπος, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες και απλά στο βήμα 4 κάνουμε τις τροποποιήσεις. Επεξ/σία Τρίτη στις 07:08 πμ από elio_1
xtrmsnpr Δημοσ. Τρίτη στις 10:28 πμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 10:28 πμ (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, elio_1 είπε Από παλιά η cosmote χρησιμοποιούσε την LAN4 για το cosmote tv μέσω της σύνδεσης. https://www.insomnia.gr/forums/topic/783809-η-lan-4-του-fritzbox-7590-έπαψε-να-δινει-internet/#findComment-58991501 Από τον @jkoukos Ευχαριστώ για την απάντηση. Μια ερώτηση πριν προχωρήσω σε αυτό: Χάνω κάτι αν δεν επιλέξω το προφίλ cosmote και επιλέξω το other?(Το οποίο εξαρχής δεν επέλεξα, μόνο του έγινε) Βλέπω το δίνουν σα λύση στο adslgr αντί να πειράζεις το αρχείο Edit: Πήγα με το να αλλάξω προφιλ σε other τελικά και το ρύθμισα μετά με τις παραμέτρους της γραμμής της cosmote, και όλα καλά, έχω ενεργή θύρα LAN 4. Παραθέτω τις ρυθμίσεις σε περίπτωση που δεν θέλει κάποιος να πειράξει το αρχείο κτλ. VLAΝ ID: 835 Pbit: 0 ATM settings (off ουσιαστικά για vdsl γραμμή)= detect automatically Επεξ/σία Τρίτη στις 01:10 μμ από xtrmsnpr 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα