Προς το περιεχόμενο

Με OC στις RAM , χάνω OC στην GPU

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Sheogorath,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι πρέπει να κοιτάξω από ρεύματα στη μητρική όταν έχω stable oc την gpu αλλά όταν ανεβάζω τις RAM απο 3200 σε 3600 τρώω άκυρο σε 3dmark&cinebench και πρέπει να "ρίξω" την gpu ?

Εννοείται σε RAM έτρεχα MemTest5 και ήμουν σταθερός στα 3600. Τροφοδοτικό κομπλέ είναι.

(AΜ4 σύστημα , ryzen 5600 , AsRock B450 pro4 )

Δημοσ.
3 ώρες πριν, korakios είπε

Τι πρέπει να κοιτάξω από ρεύματα στη μητρική όταν έχω stable oc την gpu αλλά όταν ανεβάζω τις RAM απο 3200 σε 3600 τρώω άκυρο σε 3dmark&cinebench και πρέπει να "ρίξω" την gpu ?

Αν τρέξεις με default τη gpu γίνεται το ίδιο?

Δημοσ.

Μόνο ότι δεν σου «φτάνει» το τροφοδοτικό ή ότι η κάρτα γραφικών σου φυσάει ζεστό αέρα στις ραμ και δεν τις αφήνει να είναι σταθερές η θερμοκρασία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, korakios είπε

αλλά όταν ανεβάζω τις RAM απο 3200 σε 3600 τρώω άκυρο σε 3dmark&cinebench

17 ώρες πριν, korakios είπε

Εννοείται σε RAM έτρεχα MemTest5 και ήμουν σταθερός στα 3600. Τροφοδοτικό κομπλέ είναι.

Όταν ανεβάζεις συχνότητα στις μνήμες πρέπει να ελέγχεις και τη σταθερότητα του επεξεργαστή.

Κυρίως Vsoc και VDDP καθώς ανεβαίνουν οι απαιτήσεις σε αυτά όταν ανεβάζεις συχνότητα στις μνήμες.

Επίσης αν έχεις οριακό PBO/CO μπορεί και αυτό να φταίει.

Επεξ/σία από kkatzos
  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, spi79 είπε

Αν τρέξεις με default τη gpu γίνεται το ίδιο?

όχι , όλα καλά

4 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Μόνο ότι δεν σου «φτάνει» το τροφοδοτικό

750άρι 80+ της seasonic  . 400w μέτρησα σύνολο max

ή ότι η κάρτα γραφικών σου φυσάει ζεστό αέρα στις ραμ και δεν τις αφήνει να είναι σταθερές η θερμοκρασία.

το σκέφτηκα μιας και πήρα λάθος κουτί και δε μου άρεσε η ροή , αλλά άνοιξα πλαϊνό πάνελ και έβαλα ανεμιστήρα 😛 να αποκλείσω θερμοκρασίες

29 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Όταν ανεβάζεις συχνότητα στις μνήμες πρέπει να ελέγχεις και τη σταθερότητα του επεξεργαστή.

Κυρίως Vsoc και VDDP καθώς ανεβαίνουν οι απαιτήσεις σε αυτά όταν ανεβάζεις συχνότητα στις μνήμες.

Επίσης αν έχεις οριακό PBO/CO μπορεί και αυτό να φταίει.

ωχ , έχω μείον 30 το curve (βαριόμουν να κάνα UV ανα core) και επειδή ήταν σταθερός σε stress test (και μαζί και με τη gpu) δεν πήγε ο νους μου

Είναι όμως λογικό το να βάζω την gpu στα default και να παίζει σωστά ??? Δλδ το κρας το τρώω όταν έχω και μνήμες και gpu OC , όχι ένα απο τα 2 , εκεί σκαλώνω ...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, korakios είπε

Είναι όμως λογικό το να βάζω την gpu στα default και να παίζει σωστά ??? Δλδ το κρας το τρώω όταν έχω και μνήμες και gpu OC , όχι ένα απο τα 2 , εκεί σκαλώνω ...

Όχι, δεν είναι λογικό βέβαια.

20 ώρες πριν, korakios είπε

&cinebench και πρέπει να "ρίξω" την gpu ?

Ούτε αυτό είναι λογικό όμως.

Το CB δεν έχει καμία σχέση με τη GPU.

Πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις περισσότερη έρευνα/δοκιμές.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις περισσότερη έρευνα/δοκιμές.

Κάπου σύντομα θα το κλείσω μιας και κουράστηκα

Προς το παρών είμαι στο σημείο που έχω την gpu σε "eco" αθόρυβο προφίλ (-20% power limit και βαρύ undervolt) και ξαναπήγα τις μνήμες απο 3200 (xmp 16-18-18-18-38) μπακαλίστικα σε 3600 με χαλαρά όμως timings (+2 του xmp ,1Τ) στα ίδια 1.35volt . Με ποιο σφιχτά timings ακόμα και στα 1.4volt τρώω πακέτο (με undervolt την gpu)

Πέρασε 3dmark/cinebench και κάποια game benchmarks και αφήνω MemTest να τρέξει

Θα απενεργοποίησω το -30 curve (και τα +200MHz , ξέχασα να αναφέρω πριν οτι έκανα και boost 😛) και θα τρέξω μετά μια με το eco προφίλ και μια με το OC να δω μπας και την τρώω εκεί . Prime95 πάντως περνούσε πριν .

Αλλά δεν νομιζω να αξίζει τον κόπο , περισσότερο για το ψυχολογικό είναι το 3200->3600 , απλά με σκάλωσε η φάση με την gpu (είναι undervolted και σε "eco" και σε "OC" προφίλ)

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, korakios είπε

Κάπου σύντομα θα το κλείσω μιας και κουράστηκα

Προς το παρών είμαι στο σημείο που έχω την gpu σε "eco" αθόρυβο προφίλ (-20% power limit και βαρύ undervolt) και ξαναπήγα τις μνήμες απο 3200 (xmp 16-18-18-18-38) μπακαλίστικα σε 3600 με χαλαρά όμως timings (+2 του xmp ,1Τ) στα ίδια 1.35volt . Με ποιο σφιχτά timings ακόμα και στα 1.4volt τρώω πακέτο (με undervolt την gpu)

Πέρασε 3dmark/cinebench και κάποια game benchmarks και αφήνω MemTest να τρέξει

Θα απενεργοποίησω το -30 curve (και τα +200MHz , ξέχασα να αναφέρω πριν οτι έκανα και boost 😛) και θα τρέξω μετά μια με το eco προφίλ και μια με το OC να δω μπας και την τρώω εκεί . Prime95 πάντως περνούσε πριν .

Αλλά δεν νομιζω να αξίζει τον κόπο , περισσότερο για το ψυχολογικό είναι το 3200->3600 , απλά με σκάλωσε η φάση με την gpu (είναι undervolted και σε "eco" και σε "OC" προφίλ)

πιστευω ο συνδυασμος -30 +200 ειναι το θεμα σου παιξε για αρχη με -20 +100 αλλα κανε και τις δοκιμες σου !!

Επεξ/σία από ultraex2003
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Εγώ πιστεύω αυτό 

Μα λέει ότι και στο CineBench έχει θέμα, το οποίο κάνει περίπου 0% χρήση της GPU.

Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να κάνει ξανά δοκιμές.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Μα λέει ότι και στο CineBench έχει θέμα, το οποίο κάνει περίπου 0% χρήση της GPU.

Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να κάνει ξανά δοκιμές.

Μου ξέφυγε αυτό το μήνυμα έχεις δίκιο.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, kkatzos είπε

Μα λέει ότι και στο CineBench έχει θέμα

τα μισά λέει 😛 . Έπρεπε να διευκρινίσω gpu benchmark έτρεχα

Το παρατάω στο εξής σημείο

Μνήμες 3600 16-20-20-20-34 στα 1.4 και έφτιαξα εξαρχής νέο προφίλ για να είναι σταθερή η gpu , απλά παράτησα την ιδέα του να ανοίξω το powerlimit μιας και ούτε το κουτί βοηθά , αλλά δε σηκώνει ram oc .

6 ώρες πριν, ultraex2003 είπε

πιστευω ο συνδυασμος -30 +200 ειναι το θεμα σου παιξε για αρχη με -20 +100 αλλα κανε και τις δοκιμες σου !!

μπα , τα έκλεισα και μια απο τα ίδια . Τουλάχιστον ψάχνοντας ανακάλοιψα τα limits στης ανοχές της mb και τρέχει σταθερά στα 4.65 max 😂 

Εγώ πιστεύω αυτό 

Οι μνήμες είναι κομπλέ παίρνουν αέρα αρκετό (δεξιά φαν , αριστερά τραβά απο cpu , πάνω εξάγει ) 

Αλλά μάλλον την τρώω σε controller ή IF , κατέβασα τα ρεύματα και συμπεριφέρθηκε πολύ καλύτερα (πριν σε 3dmark/cinebenck έτρωγα στα πρώτα 20 δεύτερα crash ) . Πάντως χαμηλότερα timings δε μπορώ να κάνω (σε συνδυασμό με gpu πάντα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...