cyberguy Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου 3 minutes ago, Ukforthemoment said: Δεν θα πρέπει να σπάσει την σφραγίδα; οχι, η ασφαλεια ειναι προσβασιμη απο το εξωτερικο του κυτιου. η ασφαλεια αυτη πεφτει εαν υπαρξει πχ καποια διαρροη. Η σφραγιδα που αναφερεις ειναι στο ρολοι το ιδιο, το οποιο δεν το ακουμπας
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου 7 λεπτά πριν, cyberguy είπε οχι, η ασφαλεια ειναι προσβασιμη απο το εξωτερικο του κυτιου. η ασφαλεια αυτη πεφτει εαν υπαρξει πχ καποια διαρροη. Η σφραγιδα που αναφερεις ειναι στο ρολοι το ιδιο, το οποιο δεν το ακουμπας Δηλαδή ο ΔΕΔΗΕ κόβει το ρευμα αλλά αν θες το ανοίγεις μόνος σου; ΣχετικοΑσχετη ερώτηση:Σε νέο μετρητή με τηλεμέτρηση το κόβουν απο τα κεντρικά;
Morosana Δημοσ. 8 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 16 λεπτά πριν, cyberguy είπε οχι, η ασφαλεια ειναι προσβασιμη απο το εξωτερικο του κυτιου. η ασφαλεια αυτη πεφτει εαν υπαρξει πχ καποια διαρροη. Η σφραγιδα που αναφερεις ειναι στο ρολοι το ιδιο, το οποιο δεν το ακουμπας Καταλαβαίνω πως οι γείτονες έχουν εκνευρισμό με την ανακαίνιση και τα συνεργεία και στο παρελθόν είχαμε και μερικές έντονες διαφωνίες και εντάσεις για κανα δύο μικρές παρεμβάσεις από το πάρκινγκ προς την είσοδο της πολυκατοικίας ( πάντα υπάρχει ένας μαλακας που προτιμάει ένα πεζούλι 10 πόντους από μια ευκολότερη είσοδο αμαξιδίου). Οπότε δεν θέλω σε καμία περίπτωση να δώσω αφορμή να με συζητάνε για λάθος λόγο.
manolis-K Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου (επεξεργασμένο) Με μια μπαλαντεζα φερε ρευμα Μετα φωναξε ενα ηλεκτρολογο (ή αλουμινά) να δωσει ρευμα στο ρολό και τον διακόπτη κατεβασε το ή ανεβασε το Βγαλε την μπαλαντεζα (ο ηλεκτρολογος θα παρει 20-25 ευρω αν ειναι κοντα) Ειναι ΑΠΛΟ για ενα ειδικο Επεξ/σία 8 Απριλίου από manolis-K
nvel Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου 1 ώρα πριν, cyberguy είπε οχι, η ασφαλεια ειναι προσβασιμη απο το εξωτερικο του κυτιου. η ασφαλεια αυτη πεφτει εαν υπαρξει πχ καποια διαρροη. Η σφραγιδα που αναφερεις ειναι στο ρολοι το ιδιο, το οποιο δεν το ακουμπας οι μικροαυτόματοι σε παροχές που έχουν διακοπεί είναι σφραγισμένοι σε ανοικτή θέση.
Vstromrider Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου 8 ώρες πριν, nvel είπε φοβερή ιδέα, πως και δεν την βρήκε άλλος. Την σφραγίδα θα πας μετά να την βάλεις εσύ; Δεν ασχολειται πραγματικα κανεις με την εξωτερικη σφραγιδα του ρολογιου. Περα απο αυτο, θεωρητικα δεν χρειαζεται καν να σπασεις την σφραγιδα του ρολογιου για να σηκωσεις την ασφαλεια. Η σφραγιδα που εχει σημασια και σε πανε και δικαστικα αν εχει φθορα ειναι η εσωτερικη και οχι η εξωτερικη για το πλαστικο καπακι που εννοειται οτι την σπας γιατι συνηθως το σιδερακι δεν φτανει να σηκωσει την ασφαλεια αν πέσει. 22 ώρες πριν, Morosana είπε Με ενδιαφέρει οταν στο μέλλον κατοικεί κάποιος άνθρωπος πως μπορεί να γίνει η λειτουργία χειροκίνητα σε περίπτωση διακοπής. δεν μπορει να γινει η λειτουργια χειροκινητα, εκτος και αν εχει προβλεφτει κατι τετοιο, και θα το ηξερες γιατι θα εβλεπες την μανιβελα. Για αυτο και καθε σπιτι πρεπει να εχει ενα χειροκινητο ρολο ή ανοιγομενο, ετσι ωστε να υπαρχει εξοδος διαφυγης σε περιπτωση κινδυνου, φωτιας κλπ.
nvel Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου (επεξεργασμένο) πάμε ξανά, την τρίτη φορά θα πρέπει να βρω φωτογραφίες γιατί με τον γραπτό λόγο δεν... 35 λεπτά πριν, nvel είπε οι μικροαυτόματοι σε παροχές που έχουν διακοπεί είναι σφραγισμένοι σε ανοικτή θέση. 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε ΣχετικοΑσχετη ερώτηση:Σε νέο μετρητή με τηλεμέτρηση το κόβουν απο τα κεντρικά; στους δικτυακούς μετρητές κόβουν το ρελέ του μετρητή και για να ξαναοπλίσει μετά στην επανασύνδεση πρέπει να κόψεις για μερικά δευτερόλεπτα τον γενικό στο πίνακα και να ξαναδώσεις Επεξ/σία 8 Απριλίου από nvel
Vstromrider Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου 2 ώρες πριν, Morosana είπε Bad ideas make great memories αλλά δεν μπορώ να φανταστώ κάτι σπουδαίο οταν με κατηγορήσουν για ρευματοκλοπη 😛 Κανεις δεν θα σε κατηγορησει για ρευματοκλοπη για τις 1-2-5-10 kwh που θα γραψει το ρολοι για να καθαριστει το σπιτι, να βαφτει, να ερθει ο υδραυλικος, ο μαραγκος κλπ. Προφανως το ρευμα θα το ξανασυνδεσεις στον επομενο νοικάρη, και θα πληρωσεις αυτες τις ελαχιστες kwh. Ολη μου την ζωη στα σπιτια που νοικιαζω, κανω ακριβως αυτο. Κανεις ποτε δεν με κατηγορησε για ρευματοκλοπη. 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Δηλαδή ο ΔΕΔΗΕ κόβει το ρευμα αλλά αν θες το ανοίγεις μόνος σου; Ναι. Ουσιαστικα κατεβαζουν την ασφαλεια και γραφουν την τελευταια μετρηση. 1 1
Morosana Δημοσ. 8 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 1 ώρα πριν, Vstromrider είπε Κανεις δεν θα σε κατηγορησει για ρευματοκλοπη για τις 1-2-5-10 kwh που θα γραψει το ρολοι για να καθαριστει το σπιτι, να βαφτει, να ερθει ο υδραυλικος, ο μαραγκος κλπ. Προφανως το ρευμα θα το ξανασυνδεσεις στον επομενο νοικάρη, και θα πληρωσεις αυτες τις ελαχιστες kwh. Ολη μου την ζωη στα σπιτια που νοικιαζω, κανω ακριβως αυτο. Κανεις ποτε δεν με κατηγορησε για ρευματοκλοπη. Ναι. Ουσιαστικα κατεβαζουν την ασφαλεια και γραφουν την τελευταια μετρηση. Χωρίς να ξέρω πάλι παράνομο μου φαίνεται άσχετα αν δεν προκειται να ασχοληθούν για τόσο μικρή κατανάλωση.
Vstromrider Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου 3 ώρες πριν, Morosana είπε Χωρίς να ξέρω πάλι παράνομο μου φαίνεται άσχετα αν δεν προκειται να ασχοληθούν για τόσο μικρή κατανάλωση. Δεν υπαρχει καμια ρευματοκλοπη. Το ρευμα θα πληρωθει κανονικα στον επομενο λογαριασμο, διοτι το γραφει κανονικα. Θα επρεπε κανονικα η ΔΕΗ να το εχει επισημα αυτο. Απορω πραγματικα πως γινεται να ετοιμαστει ενα σπιτι για ενοικιαση, χωρις να γινει αυτο που περιγραφω. Με γεννητρια θα δουλεψουν οι μαστορες? Με φακο θα το δουνε οι υποψηφιοι νοικαρηδες?
nvel Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου (επεξεργασμένο) επειδή όπως φαίνεται οι "ηλεκτρολόγοι" του insomnia δεν καταλαβαίνουν από γραπτά ας μου εξηγήσουν τον λόγο ύπαρξης της σφραγίδας στο πορτάκι του μικροαυτόματου https://ibb.co/20mp6jFK https://ibb.co/B2QJwT83 και γιατί στο εγχειρίδιο ρευματοκλοπών αναγράφονται τα παρακάτω: Άρθρο 7 Περιπτώσεις Διακοπής Παροχής Ηλεκτροδότησης και αποκατάστασης της ορθής λειτουργίας της μετρητικής διάταξης 1. Με τη διαπίστωση της ρευματοκλοπής, η παροχή ηλεκτροδότησης δεν διακόπτεται, εκτός από τις ακόλουθες περιπτώσεις που η παροχή διακόπτεται επί τόπου: (α) Σε όλες τις περιπτώσεις τροφοδότησης από το Δίκτυο χωρίς να υπάρχει σύμβαση με προμηθευτή, ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή όχι μετρητή, καθώς και στις περιπτώσεις που υφίσταται μεν σύμβαση με προμηθευτή, η παροχή όμως έχει διακοπεί είτε λόγω χρέους είτε για άλλο λόγο (παραβίαση όρου σύμβασης σύνδεσης, μη ανανέωση εργοταξιακής παροχής κ.λπ.) και διαπιστώνεται αυθαίρετη επανασύνδεση ή και ρευματοκλοπή. Επεξ/σία 8 Απριλίου από nvel 3
manolis940 Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου 8 ώρες πριν, nvel είπε επειδή όπως φαίνεται οι "ηλεκτρολόγοι" του insomnia δεν καταλαβαίνουν από γραπτά ας μου εξηγήσουν τον λόγο ύπαρξης της σφραγίδας στο πορτάκι του μικροαυτόματου https://ibb.co/20mp6jFK https://ibb.co/B2QJwT83 και γιατί στο εγχειρίδιο ρευματοκλοπών αναγράφονται τα παρακάτω: Άρθρο 7 Περιπτώσεις Διακοπής Παροχής Ηλεκτροδότησης και αποκατάστασης της ορθής λειτουργίας της μετρητικής διάταξης 1. Με τη διαπίστωση της ρευματοκλοπής, η παροχή ηλεκτροδότησης δεν διακόπτεται, εκτός από τις ακόλουθες περιπτώσεις που η παροχή διακόπτεται επί τόπου: (α) Σε όλες τις περιπτώσεις τροφοδότησης από το Δίκτυο χωρίς να υπάρχει σύμβαση με προμηθευτή, ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή όχι μετρητή, καθώς και στις περιπτώσεις που υφίσταται μεν σύμβαση με προμηθευτή, η παροχή όμως έχει διακοπεί είτε λόγω χρέους είτε για άλλο λόγο (παραβίαση όρου σύμβασης σύνδεσης, μη ανανέωση εργοταξιακής παροχής κ.λπ.) και διαπιστώνεται αυθαίρετη επανασύνδεση ή και ρευματοκλοπή. Αυτό ακριβώς έχω δει και εγώ στα κομμένα ρολόγια και μου φαινόταν περίεργο που όλοι εδώ έλεγαν ότι δεν υπάρχει σφραγίδα στο πορτάκι της ασφάλειας. 1
redbullboy Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου (επεξεργασμένο) Ακριβώς, δεν σηκώνουμε και δεν συνδέουμε τίποτα μόνοι μας, αλλιώς ρισκάρουμε. Ακόμα και ενεργή παροχή να έχεις , αν πέσει ο μικροαυτοματος πρέπει να πάρεις την Δεδδηε να στείλει συνεργείο για να επανασυνδέσει, τυπικά δεν ακουμπάς τίποτα μόνος σου. Επίσης, στις τριφασικές παροχές, 2 από τα 3 τα μπλε αυτακια του μικροαυτόματου δεν είναι προσβάσιμα από την τρυπα. Ειδικά μάλιστα με κομμένη παροχή αν βάλετε χέρι να είστε σίγουροι ότι θα χρειαστείτε δικηγόρο. Επεξ/σία 9 Απριλίου από redbullboy 1
Morosana Δημοσ. 9 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου Το να ανεβάσω διακόπτη για να μην έρθει 2 φορές η γυναίκα να καθαρίσει το ρολό είναι big no και ασήμαντο κόστος σε σχέση με τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για να γίνουν αλλαγές σε κουζίνα μπάνια ντουλάπες διακόπτες ηλεκτρικές συσκευές έπιπλα κτλ κτλ κτλ ώστε να γίνει φιλικό σε άτομο με αμαξίδιο. Μέχρι και η επιλογή των χρωμάτων έχει γίνει με βάση πιθανή φωτοευαισθησία ώστε να μην υπάρχουν αντανακλάσεις
gogkroj Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου στην φωτογραφία που εχεις παραθεσει μετο κουτι θα δεις κατω δεξια φαγωμενη την γωνια απο χρωμα.Εκει με λιγη προσπαθεια ανοιξε το με προσοχή και γυρω γυρω για να ανοίξει το καπακι.Προσοχη μην το στραβωσεις αλλα λιγο λιγο για να ανοίξει απο κατω πρως το πανω.Ειναι κουμπωτο.Ξεκινα να ανοιγεις απο δεξια προς τα αριστερά . Μόλις ανοιξεις θα δεις τι μπορείς να κανεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα