Morosana Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου Τα φώτα σας. Ήρθε στα χέρια μου ένα διαμέρισμα το οποιο έχουν αρχίσει μερικές ψιλιεργασιες για να γίνει πιο λειτουργικό. Δυστυχώς αυτη τη στιγμή δεν έχει ρεύμα και το ρόλο είναι μέχρι τη μέση και θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος πως μπορεί να κατέβει χειροκίνητα γιατί θα έρθει το συνεργείο που θα το καθαρίσει και θα ήθελα να το κάνουν όλο και όχι το μισό 😛 Δυστυχώς ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν βρίσκεται στη ζωή για μπορεί να με βοηθήσει και ένας γνωστός που ασχολείται με αλουμίνια είναι εκτός. Το μόνο σίγουρο είναι ότι λειτουργούσε κανονικά μέχρι να γίνει η διακοπή Και μερικές φώτο
Super Moderators billdanos Δημοσ. 7 Απριλίου Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου Συνήθως τα ηλεκτρικά ρολά έχουν στο μηχανισμό τους και κάποιες επιλογές για απελευθέρωση του μοτέρ ώστε να τα σπρώξεις χειροκίνητα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος κλπ. Δεν είμαι τεχνικός αλλά νομίζω πως αυτος ο μηχανισμός βρίσκεται είτε εσωτερικά στο χώρο του μοτέρ είτε κάπου παραδίπλα σε κάποιο κουτάκι κλπ. Κάτι αντίστοιχο με τις γκαραζόπορτες που σε περίπτωση διακοπής απελευθερώνουμε με κάποιο κλειδί το μηχανισμό. 1
iml Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου (επεξεργασμένο) Εγώ έγραψα πως λειτουργεί, τι μπορεί να κάνει, είπα τι να προσέξει, έδωσα και προτροπή αν δεν έχει εξοικείωση με ρεύμα να φέρει επαγγελματία ή κάποιον που ασχολείται, αλλά μέχρι να ανεβάσω και εικόνα, ΔΕΝ άρεσε και σβήστηκε. Το μοτέρ είναι μέσα στον άξονα που γύρω του είναι τυλιγμένο το μισό ρολό και στην δική του περίπτωση έχει πρόσβαση από έξω. Επεξ/σία 7 Απριλίου από iml 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 7 Απριλίου Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 23 λεπτά πριν, iml είπε Εγώ έγραψα πως λειτουργεί, τι μπορεί να κάνει, είπα τι να προσέξει, έδωσα και προτροπή αν δεν έχει εξοικείωση με ρεύμα να φέρει επαγγελματία ή κάποιον που ασχολείται, αλλά μέχρι να ανεβάσω και εικόνα, ΔΕΝ άρεσε και σβήστηκε. Το μοτέρ είναι μέσα στον άξονα που γύρω του είναι τυλιγμένο το μισό ρολό και στην δική του περίπτωση έχει πρόσβαση από έξω. Να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στο τι οδηγίες δίνουμε δημόσια πριν "αγανακτήσουμε" για τους λόγους διαγραφής! Ναι? Ναι! Γιατί αν τον βρει η πυροσβεστική "κόκαλο" στο μπαλκόνι του, στο insomnia θα έρθουν πρώτα όχι σε εσένα...
Morosana Δημοσ. 7 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 38 λεπτά πριν, iml είπε Εγώ έγραψα πως λειτουργεί, τι μπορεί να κάνει, είπα τι να προσέξει, έδωσα και προτροπή αν δεν έχει εξοικείωση με ρεύμα να φέρει επαγγελματία ή κάποιον που ασχολείται, αλλά μέχρι να ανεβάσω και εικόνα, ΔΕΝ άρεσε και σβήστηκε. Αυτή τη στιγμή το σπίτι δεν έχει καθόλου ρεύμα και δεν πρόκειται να έχει για πολύ καιρό ακόμα. Ίσως όταν αδειασαμε να υπήρχε καποιο κλειδί που πετάχτηκε κατά λάθος. Εκτός από το καθάρισμα γενικα θέλω να γνωρίζω τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση που έχει διακοπή Δυστυχώς δεν πρόλαβα να το διαβάσω, αν μπορείς στείλε μου pm
Lucifer Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου Για να καταλάβω, μπορεί κάποιος να ανεβάσει χειροκίνητα το ρολό έξω από το σπίτι; Τόσο επισφαλή είναι;
Morosana Δημοσ. 7 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 10 λεπτά πριν, Lucifer είπε Για να καταλάβω, μπορεί κάποιος να ανεβάσει χειροκίνητα το ρολό έξω από το σπίτι; Τόσο επισφαλή είναι; Προφανώς αν βγει το κουτί κάπου θα υπάρχει ένα manual release, σίγουρα δεν είναι το πιο ασφαλές αλλά δεν πιστεύω κάποιος που θέλει να κλέψει να μπει στον κόπο να ξεβιδωσει ένα ολόκληρο κουτί για να αποκτήσει πρόσβαση και μετά να πρέπει να παραβιάσει και τη τζαμοπορτα και όλα αυτά στον 5ο όροφο χωρίς να υπάρχει κάποιο κτήριο κολλητά μου φαίνεται υπερβολικός κόπος
Alejandro Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου Στα οικιακά ρολά δεν υπάρχει διακόπτης απασφάλισης. Αν ο κινητήρας έχει λειτουργία ασφαλείας, μπορεί να λειτουργήσει με μανιβέλα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, αλλά αυτό θα γίνεται σε επικαθήμενο ρολό και όχι σε εξωτερικό σαν της φωτογραφίας. Μόνο από έξω που είναι "επισκέψιμο" το κουτί μπορεί να γίνει δουλειά. Χωρίς ρεύμα δεν αξίζει να το προσπαθήσει κάποιος. 2
iml Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου (επεξεργασμένο) Έχουν σχετικό βάρος αυτά που βάζουν να λειτουργούν με moter σε σχέση με τα φυλλαράκια που λειτουργούμε χειροκίνητα. Πέρα από την βόλεψη του moter, αν έχεις βάλει φυλλαράκια "βαρέως τύπου" δεν σηκώνονται με ιμάντα. Στην περίπτωση του ts η πρόσβαση στην κάσα είναι από έξω οπότε εκτιμώ ότι είναι συγκριτικά επισφαλή. Το μοτέρ είναι μέσα στον άξονα. Αν μπορεί να απεμπλακεί -δεν το έχω δοκιμάσει- ωστε να γυρίσει ελεύθερα ο άξονας το τυλίγεις με το χέρι. Ολα σηκώνονται αν βάλεις την αντίστοιχη δύναμη. Στη δεύτερη φωτο φαίνεται το κάτω μέρος από το κάθετο κουμπωτό καπάκι Ανοίγει για πλάκα. Επεξ/σία 7 Απριλίου από iml
laxanoulis Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου (επεξεργασμένο) Τα ηλεκτρικά μοτέρ δεν μπορούν να ανέβουν με τα χέρια. Εργάζομαι σε επιχείρηση που κατασκευάζει κουφώματα. Πελάτες που βάζουν ηλεκτρικά ρολά, εάν θέλουν να αποφύγουν το δικό σου θέμα βάζουν μοτέρ με μανιβέλα. Αυτό το σύστημα ουσιαστικά επιτρέπει στον πελάτη, εάν υπάρξει διακοπή ρεύματος να ανεβάσει χειροκίνητα τα ρολά. Χωρίς ρεύμα δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. ΥΓ. Ο @Alejandro επίσης έχει δίκιο. Τα ρολά σου είναι εξωτερικό. Μανιβέλα τοποθετείται μόνο σε επικαθημενα ρολά. Επεξ/σία 7 Απριλίου από laxanoulis 2
manolis940 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 2 ώρες πριν, Morosana είπε Αυτή τη στιγμή το σπίτι δεν έχει καθόλου ρεύμα και δεν πρόκειται να έχει για πολύ καιρό ακόμα. Ίσως όταν αδειασαμε να υπήρχε καποιο κλειδί που πετάχτηκε κατά λάθος. Εκτός από το καθάρισμα γενικα θέλω να γνωρίζω τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση που έχει διακοπή Δώσε ρεύμα με γεννήτρια.
Morosana Δημοσ. 7 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου Το να βρω μπαλαντεζα και ρεύμα δανεικο είναι εύκολο. Το να μπλεξω με συνδεσεις ούτε γνωρίζω πως γίνεται ούτε έχω διάθεση να κάνω αφρικανιές. Με ενδιαφέρει οταν στο μέλλον κατοικεί κάποιος άνθρωπος πως μπορεί να γίνει η λειτουργία χειροκίνητα σε περίπτωση διακοπής. Υπάρχει περίπτωση αν ανοίξω το κουτί να έχει μέσα κάποια μανιβέλα ; Αν όχι θα φωνάξω μια φορά ακόμη την καθαρίστρια όταν συνδεθεί το ρεύμα και τελειώνει η ιστορία
manolis940 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 9 λεπτά πριν, Morosana είπε Το να βρω μπαλαντεζα και ρεύμα δανεικο είναι εύκολο. Το να μπλεξω με συνδεσεις ούτε γνωρίζω πως γίνεται ούτε έχω διάθεση να κάνω αφρικανιές. Με ενδιαφέρει οταν στο μέλλον κατοικεί κάποιος άνθρωπος πως μπορεί να γίνει η λειτουργία χειροκίνητα σε περίπτωση διακοπής. Υπάρχει περίπτωση αν ανοίξω το κουτί να έχει μέσα κάποια μανιβέλα ; Αν όχι θα φωνάξω μια φορά ακόμη την καθαρίστρια όταν συνδεθεί το ρεύμα και τελειώνει η ιστορία Όπως σου είπαν μανιβέλα έχουν τα επικαθήμενα
Morosana Δημοσ. 7 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου Υπάρχει κάποια πρόβλεψη να μπει μανιβέλα ή κάποιος άλλος μηχανισμός εκ των υστέρων γιατί στο διαμέρισμα πρόκειται να μείνουν παιδιά
manolis940 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 1 ώρα πριν, Morosana είπε Υπάρχει κάποια πρόβλεψη να μπει μανιβέλα ή κάποιος άλλος μηχανισμός εκ των υστέρων γιατί στο διαμέρισμα πρόκειται να μείνουν παιδιά Μόνο να βάλεις κάποια backup πηγή όπως κάτι σαν UPS. Δεν το έχω δει ποτέ να γίνεται, τώρα το κατέβασα απ' την γκλάβα μου xD 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα