Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι αλλα αν βρεις 5 στα 300 ειναι ενδειξη για μη αυξηση αν ολα ειναι στα 600 μπορεις να ζητησεις 400

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, elgol είπε

Μπες στη χ.ε και κοιτα ποσο νοικιαζονται σπιτια στην περιοχη ιδιων προδιαγραφων με το δικο σου

Δεν βγάζεις άκρη. Εγώ στην Αθήνα νοικιαζω 75 τμ σπίτι συν αυλή (άδεια 1978)  στα 500 ευρώ, όπου ανακαίνιστηκε πέρσι με a/c αλουμίνια, καινούριο μπάνιο κλπ. Στο σπιτόγατο έχει 5 ίδια σπίτια ίδιας περιόδου χωρίς ανακαινίσεις που ξεκινάνε από τα 650. Φυσιολογικά δεν τα νοικιάζει άνθρωπος. Τα βλέπω εδώ και ενάμιση χρόνο να μπαίνουν και να βγαίνουν.

Ρώτησα στη γειτονιά και από ότι κατάλαβα έδωσα μια χαρά τιμή ελάχιστα κάτω από το κανονικό. Αν το άφηνα παλιούρι, θα νοικιαζόταν κάπου στα 350 με 400. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο ενοικιαστης ομως αν φυγει θα βρει  σπιτι των 650 να νοικιασει γιατι αυτα εμειναν, τα φθηνα μπαινουν στο site, τα ακριβα πανε στους μεσιτες ( και στο site)

Μπορει να ειναι τυχερος να βρει κατι φθηνο, οι πιθανοτητες ειναι εναντιον

Επεξ/σία από elgol
Δημοσ.
13 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Δίνεις 350 διότι μέχρι τόσα μπορούν να νοικιάσουν τα ακίνητα εκείνης της περιοχής. Άμα ήταν αλλού, σε τουριστικό νησί, όσο μάλλον στην Αττική, η τιμή θα ήταν σίγουρα από 2 ως και 4 φορες παραπάνω. Το τι είναι λογικό και τι όχι είναι υποκειμενικό για τον καθέναν. 

Σε ποια περιοχή βρίσκεις μονοκατοικία με 350 να πάω και εγώ να μείνω; κάνεις μεγάλο λάθος φίλε. Και μπορώ να στο αποδείξω με το δικό μου παράδειγμα. Μένω σε πολυκατοικία 15ετιας σε 90τμ σπίτι, αν το δεις θα πεις αυτό το νοικιάζεις 700€ στο νερό. Δίνω 350€ διότι πριν 10 χρόνια ξεκίνησα με 300 και μου έκανε μόνο μια αύξηση 50€ διότι στην πολυκατοικία μου έχει 6 σπίτια. Τα 5 άλλα έχουν αλλάξει αυτά τα χρόνια 20 ενοίκιαστες. Και μου λέει από το να αλλάζω συνέχεια, να μη με πληρώνουν και να μου διαλύσουν το σπίτι, κάτσε εσύ μέσα με μικρό ενοίκιο που το προσέχεις και είναι και οι πληρωμές και όλα στη πένα. Στη περιοχή μου τα σπίτια κοστίζουν 500€ του 1980 50-55τμ το πολύ. Μετά ανεβαίνεις πολύ σε λεφτά για κάτι μεγαλύτερο. Ευκαιρίες η διάφορες συνθήκες υπάρχουν πάντα. Δε κοιτάνε όλοι να βγάλουν ότι μπορούν σήμερα και να τα δώσουν πίσω τριπλά αύριο. 

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Είπαμε ρε συ όχι 200 παραπάνω! Εγώ από 50 έως 80 θα ζητούσα μπας και πάρω κάτι 

Αφού συγκρίνεις την Ικαρία με την Αθήνα τι να σου πω. Ενω αν είχε κεντρική θέρμανση όπως στις πολυκατοικίες θα ήταν καλύτερα ε; 

Μα σε ρωταμε απο εχθες που βρισκεται το ακινητο και δεν απαντας.Εσυ πιστευεις οτι ειναι καλυτερο το κλιματιστικο απο το να εχεις καλοριφερ?

2 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε

Ρε μαν τώρα μας παραθέτεις τιμές για ένα χωριό που δεν πατάει άνθρωπος πριν πάει Ιούνιος και για να δεις πολιτισμό πρέπει να οδηγήσεις 1,5 ώρα σε επικίνδυνους δρόμους. Αν δεν υπήρχε το δέλεαρ του airbnb θα το έδινε τσάμπα για να μη ριμάξει. 

Φιλε μου μενω σε χωριο που δεν μας λειπει τιποτα απολυτως οποτε αυτα περιπολιτισμου δεν ισχυουν. Ενδεικτικα θα σου πω οτι μιας και ειμαι αθηναιος ποτε δεν το ενιωσα σαν χωριο αλλα σαν γειτονια μια και σε μια ακτινα 300 μετρων εχουμε τα παντα. Φουρνο,νυχαδικο,μινι μαρκετ,2 λογιστικα γραφεια,γενικο ιατρο,οδοντιατρο,καφετερια,ενα σουβλατζιδικο,μια ταβερνα μοδιστρα και ετοιμαζονται αλλα 2 μαγαζια για το καλοκαιρι.Ολα αυτα σε μια ευθεια που την κανεις με τα ποδια σε 5 λεπτα.Επισης παιδικη χαρα για τα παιδια,παρκινγκ απλετο και προσφατως ενα πληντυριο που ανοιξε περσι.Επισης ακριβως διπλα μου υπαρχει ο αδερφος του ιδιοκτητη μου με το ιδιο ακριβως ακινητο αλλα με μισο στρεμα αυλη με ελιες. Το νοικιασε σε εναν ανθρωπο 500 ευρω , Βεβαια νρηκε τον καταλληλο μιας και ο τυπος τα εχει χοντρα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tzavardin είπε

Δεν βγάζεις άκρη. Εγώ στην Αθήνα νοικιαζω 75 τμ σπίτι συν αυλή (άδεια 1978)  στα 500 ευρώ, όπου ανακαίνιστηκε πέρσι με a/c αλουμίνια, καινούριο μπάνιο κλπ. Στο σπιτόγατο έχει 5 ίδια σπίτια ίδιας περιόδου χωρίς ανακαινίσεις που ξεκινάνε από τα 650. Φυσιολογικά δεν τα νοικιάζει άνθρωπος. Τα βλέπω εδώ και ενάμιση χρόνο να μπαίνουν και να βγαίνουν.

Ρώτησα στη γειτονιά και από ότι κατάλαβα έδωσα μια χαρά τιμή ελάχιστα κάτω από το κανονικό. Αν το άφηνα παλιούρι, θα νοικιαζόταν κάπου στα 350 με 400. 

Ισόγεια διαμερίσματα και μονοκατοικιες αποφεύγονται από κόσμο είτε λόγω κλεφτών είτε λόγω κόστους συντήρησης. Δεν ξέρω σε τι περιοχή βλέπεις τέτοιες τιμές. Εδώ που μένω προς κέντρο αν έβαζες σπίτι για 300 και 400 ευρώ θα έκαναν ουρά απέξω οι υποψήφιοι. 

2 ώρες πριν, DjTony είπε

Σε ποια περιοχή βρίσκεις μονοκατοικία με 350 να πάω και εγώ να μείνω; κάνεις μεγάλο λάθος φίλε. Και μπορώ να στο αποδείξω με το δικό μου παράδειγμα. Μένω σε πολυκατοικία 15ετιας σε 90τμ σπίτι, αν το δεις θα πεις αυτό το νοικιάζεις 700€ στο νερό. Δίνω 350€ διότι πριν 10 χρόνια ξεκίνησα με 300 και μου έκανε μόνο μια αύξηση 50€ διότι στην πολυκατοικία μου έχει 6 σπίτια. Τα 5 άλλα έχουν αλλάξει αυτά τα χρόνια 20 ενοίκιαστες. Και μου λέει από το να αλλάζω συνέχεια, να μη με πληρώνουν και να μου διαλύσουν το σπίτι, κάτσε εσύ μέσα με μικρό ενοίκιο που το προσέχεις και είναι και οι πληρωμές και όλα στη πένα. Στη περιοχή μου τα σπίτια κοστίζουν 500€ του 1980 50-55τμ το πολύ. Μετά ανεβαίνεις πολύ σε λεφτά για κάτι μεγαλύτερο. Ευκαιρίες η διάφορες συνθήκες υπάρχουν πάντα. Δε κοιτάνε όλοι να βγάλουν ότι μπορούν σήμερα και να τα δώσουν πίσω τριπλά αύριο. 

Καλα από τέτοιες ιστορίες έχω χορτάσει να ακούω. Δεν τις βλέπω από τον κύκλο μου να ευσταθούν και τόσο πολύ. Απλά όλοι πιάνονται ότι κάτι άκουσαν από κάποιον και το μεγενθυνουν. Ο ενοικιαστής άμα απολυθεί από την δουλειά και δεν έχει να πληρώσει, είτε δίνει 300 είτε 500 είτε 700, άμα δεν τα βγάζει θα στα αφήσει απλήρωτα. Αυτες οι περιπτωσεις τώρα που όλο και κάποιοι αναφέρουν στα σχετικά thread έχουν να κάνουν με λαμογια που εξ' αρχής έχουν αποφασίσει ότι θα πληρώσουν τον 1 χρόνο και μετά θα περιμένουν μέχρι να τους βγάλει έξω ο ιδιοκτήτης θα αφήσουν και φέσια και μεχρι να μην μπορούν να μείνουν μετά πάνε αλλού και κάνουν το ίδιο από την αρχή. Επειδή ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες την πατάνε με αυτούς και παίρνουν τα μέτρα τους, σιγά σιγά θα εκλείψει αυτό το φαινόμενο. Πχ ο θείος μου όταν είναι να πέσουν οι υπογραφές καλεί τον ενοικιαστή να υπογράψει σε γραφείο δικηγόρου, οπότε τους δίνει να καταλαβαίνουν ότι δεν είμαστε για πολλά πολλά αν έχουν όρεξη για λαμογιες θα τους κυνηγήσει. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσοι λίγο πριν την τελική υπογραφή, όταν άκουσαν για δικηγορικό γραφείο, εξαφανίστηκαν η δεν πήραν καθόλου τηλέφωνο, μετά τους εψαχνε να δει τι θα γίνει, κάποιοι έλεγαν ότι βρήκαμε αλλού φθηνότερα κτλ. Απλά λαμογια ήταν. 

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Ισόγεια διαμερίσματα και μονοκατοικιες αποφεύγονται από κόσμο είτε λόγω κλεφτών είτε λόγω κόστους συντήρησης. Δεν ξέρω σε τι περιοχή βλέπεις τέτοιες τιμές. Εδώ που μένω προς κέντρο αν έβαζες σπίτι για 300 και 400 ευρώ θα έκαναν ουρά απέξω οι υποψήφιοι. 

Καλα από τέτοιες ιστορίες έχω χορτάσει να ακούω. Δεν τις βλέπω από τον κύκλο μου να ευσταθούν και τόσο πολύ. Απλά όλοι πιάνονται ότι κάτι άκουσαν από κάποιον και το μεγενθυνουν. Ο ενοικιαστής άμα απολυθεί από την δουλειά και δεν έχει να πληρώσει, είτε δίνει 300 είτε 500 είτε 700, άμα δεν τα βγάζει θα στα αφήσει απλήρωτα. Αυτες οι περιπτωσεις τώρα που όλο και κάποιοι αναφέρουν στα σχετικά thread έχουν να κάνουν με λαμογια που εξ' αρχής έχουν αποφασίσει ότι θα πληρώσουν τον 1 χρόνο και μετά θα περιμένουν μέχρι να τους βγάλει έξω ο ιδιοκτήτης θα αφήσουν και φέσια και μεχρι να μην μπορούν να μείνουν μετά πάνε αλλού και κάνουν το ίδιο από την αρχή. Επειδή ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες την πατάνε με αυτούς και παίρνουν τα μέτρα τους, σιγά σιγά θα εκλείψει αυτό το φαινόμενο. Πχ ο θείος μου όταν είναι να πέσουν οι υπογραφές καλεί τον ενοικιαστή να υπογράψει σε γραφείο δικηγόρου, οπότε τους δίνει να καταλαβαίνουν ότι δεν είμαστε για πολλά πολλά αν έχουν όρεξη για λαμογιες θα τους κυνηγήσει. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσοι λίγο πριν την τελική υπογραφή, όταν άκουσαν για δικηγορικό γραφείο, εξαφανίστηκαν η δεν πήραν καθόλου τηλέφωνο, μετά τους εψαχνε να δει τι θα γίνει, κάποιοι έλεγαν ότι βρήκαμε αλλού φθηνότερα κτλ. Απλά λαμογια ήταν. 

Όταν λες τέτοιες ιστορίες ποιες είναι αυτές; γιατί δεν έγραψα καμία φανταστική ιστορία. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, DrFreeman είπε

αν σήμερα το ακίνητο σου αξίζει π.χ. ενοίκιο 600€,

Ποιος το καθοριζει αυτο ομως,αντικειμενικα;
Επειδη ολοι τα βαζουν τοσο,σημαινει οτι τοσο αξιζει;
Με μισθο 700 θεωρεις λογικο να εχει ενα τριαρι 600;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε

Δεν είναι κέντρο, είναι αγιοι Ανάργυροι. Καμία σχέση και οι αντικειμενικές και οι εμπορικές αξίες. Κέντρο παίζουν μπάλα ισραηλινοι, κινεζοι, airbnb και εταιρείες. Όποιος θέλει σπίτι σε Εξάρχεια, Μετς, Παγκράτι κεντρικά, Κουκάκι και λοιπές περιοχές και είναι μισθωτος είναι λίγο delusional νομίζω. Μιλάμε για χιλιάρικο σε περιπτώσεις αν είναι ανακαινισμενο το διαμέρισμα. 

18 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Ρε stam, δεν έχει σχέση ο βασικος μισθός. Είναι λογικό να έχεις αυτές τις τιμές στα σουπερ μάρκετ σε βασικό μισθό 720 ευρω; Όμως υπάρχουν. 

Επεξ/σία από tzavardin
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, tzavardin είπε

Είναι λογικό να έχεις αυτές τις τιμές στα σουπερ μάρκετ σε βασικό μισθό 720 ευρω; Όμως υπάρχουν. 

Οχι δεν ειναι,μαντεψε ποιος φταιει για αυτο.
Το οτι ο καθενας ζηταει οσα του λειπουν,δεν το κανει σωστο.
Το να ζητας 600 ευρω για σπιτι που δεν αξιζει 400,αλλα λογω ζητησης σε παιρνει να τα ζητησεις,σε κανει ανηθικο.

Καθενας διαλεγει το δρομο του.
Οι ελληνες δε νοιαζονται για τους γυρω τους,για αυτο και εχουμε φτασει εδω που εχουμε φτασει.

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, StamTheMan said:

Η αγορά. Εφόσον νοικιαζονται ακίνητα σε αυτές τις τιμές αυτή είναι η αξία. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Οχι δεν ειναι,μαντεψε ποιος φταιει για αυτο.
Το οτι ο καθενας ζηταει οσα του λειπουν,δεν το κανει σωστο.
Το να ζητας 600 ευρω για σπιτι που δεν αξιζει 400,αλλα λογω ζητησης σε παιρνει να τα ζητησεις,σε κανει ανηθικο.

Καθενας διαλεγει το δρομο του.
Οι ελληνες δε νοιαζονται για τους γυρω τους,για αυτο και εχουμε φτασει εδω που εχουμε φτασει.

Εξίσου ανήθικο είναι επίσης να βάζεις κάτι σε normal τιμή, προϊόν, ακίνητο, ΙΧ, και αυτός που το θέλει να σου κάνει παζάρια ότι είσαι ακριβός, ότι το έχω βρει στον τάδε λιγότερα λεφτά κτλ. Ο θείος μου παλιά έβαζε να νοικιάζει διαμέρισμα στην Κηφισιά με 2 θέσεις πάρκινγκ στα 550 ευρώ, όλοι οι νοικαριδες που έρχονταν έψαχναν παζάρια, τώρα το έχει στα 1000 και λέει δεν με νοιάζει αν είναι πολλά για κάποιους, το ακίνητο νοικιαστηκε και όλα είναι εντάξει με τους ενοικιαστές. 

Επίσης γελάω με την κλασσική καραμέλα που διαβάζω από πολλούς ότι οι τάδε χρεώνουν τόσο επειδή τόσα τους λείπουν. Λογικότατο είναι αυτό. Αμα δεν τα βγάζεις πέρα με το "normal" ενοίκιο τότε είτε δεν αξίζει να το νοικιάσεις είτε δεν θα μπορείς να τα βγάλεις πέρα και όταν θα χρειαστεί το σπίτι ανακαίνιση και επισκευές. Θα ρημάξει το σπίτι μετά και θα βγει εκτός αγοράς ενώ θα υπάρχουν και προστριβές μεταξυ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή.. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελα ρε παιδιά, κάνουμε οτι δε καταλαβαινουμε.

Τα εχω ξαναγράψει, αλλη μια φορά δε πειράζει.

Ο καθένας τη πάρτυ του και η εφευρετηκότητα άλλο πράγμα. Ακουμε πολλά απο ενοικιαστές για ιδιοκτήτες, τα έζησα 15 χρονια που νοίκιαζα.

Απ την άλλη έχεις και κάτι ενοικιαστες...δε μιλάω για αυτους που δε πληρωνουν.

Θέλει ο άλλος να μεινει στο σπιτι του (διοτι και αυτο που νοικιάζει ο ιδιοκτητης του ζητάει διπλασια τιμη) έχει ληξει το συμβόλαιο, έχει ενημερωσει 1 χρονο πριν τον ενοικιαστή και αυτος πάει και κάνει δικαστήριο, οτι η ζωή του ειναι εκει, ειναι το μαγαζι του εκει και δε τον συμφέρει να πάει αλλού, γιατι ειναι χαμηλό το ενοικιο.!!!!!!!!

Ομως ουτε να αγοράσει το σπίτι θέλει, ούτε να το συντηρίσει, ούτε να ανέβει το ενοικιο (true story, το τραβάει γνωστός)

Ε εντάξει έχεις και αυτούς οποτε αντιλαμβάνεσαι οτι ελπιδα δεν υπάρχει.

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, StamTheMan είπε

Ναι λογικό είναι. Όπως είπε ο προηγούμενος το καθορίζει η αγορά, άμα δει η αγορά ότι μένει απούλητο η ανοικιαστο θα πέσει η τιμή. Ο βασικός μισθός είναι κάτι εντελώς άσχετο, είναι κάτι που σημαίνει ότι ως εργοδότης δεν μπορείς να πληρώσεις χαμηλότερα από τοσο. Οι περισσότεροι πληρώνουν με το βασικό βέβαια. Τώρα τι είναι αυτό που συμβαίνει στην πράξη και ενώ όλοι μιλάμε για φτώχεια, πείνα, στεγαστική κρίση, δυστυχία, οι τιμές και υψηλά μένουν, και υπάρχει άπειρος κόσμος που δείχνει ότι περνάει καλά, η απάντηση είναι στην μαύρη οικονομία, τα επιδόματα και την βοήθεια από γονείς, παππούδες, γιαγιάδες. Το έχω ξαναπεί και μου την λέει πολύς κόσμος, γύρω μου έχω ένα μάτσο μαγαζιά και φαγάδικα, κέντρα διασκέδασης, με τιμές να ανεβαίνουν, όλα γεμάτα. Ακίνητα κτλ για περιοχές σε κέντρο και ευρυτερα, όλο δεν έχει λεφτά ο κόσμος ακούω αλλά νοικιαζονται και σε υψηλές τιμές και γρήγορα. Ε, τι να κάνουμε. Δεν θα κάτσει ο άλλος, οποια ιδιώτητα κι αν έχει, ιδιοκτήτης, εργοδότης, επαγγελματίας, δεν θα διαμορφώσει την τιμή του με βάση του αν έχεις ή δεν έχεις εσύ, αλλά με βάση το αν μπορεί να πουλήσει σε Χ τιμη και αν είναι κερδοφόρα η δραστηριότητα του. 

• Like 1
Δημοσ.

Αυτά περί ανήθικων είναι τρελές μ@λ@κίες, συγνώμη κιόλας. Όσο ο καθένας μπορεί να πει ότι είναι ανήθικο να δώσεις ένα σπίτι 500 επειδή "αξίζει" 300 μπορώ να βρώ 100 άλλα παραδείγματα στη ζωή σας που είστε ανήθικοι με παρόμοια λογική. Το τι αξίζει κάτι εξαρτάται από την αγορά. Αν η αγορά είναι χάλια δεν είναι ευθύνη του καθενός. Αν έχει κάποιος ένα σπίτι που μπορεί να το νοικιάσει 500 γιατί να το δώσει 300; Χρωστάει 200 ευρώ στον οποιοδήποτε; Και ποιός είναι αυτός ο οποιοσδήποτε; Γιατί να δώσω 200 ευρώ δωράκι σ' έναν άγνωστο; Και αυτός τι θα κάνει με τα 200 διαφορά; Μπορεί και να τα φάει σε μπορντέλα, που ξέρω εγώ αν θα τα χρησιμοποιήσει "ηθικά"; 

Όλοι το παίζουν ηθικοί αλλά αν ερχόταν κάποιος να αξιολογήσει πόσο "ηθικά" ζούν τη ζωή τους θα τρέχουν να κρυφτούν. 

• Like 2
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...