spi79 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, sakisgri είπε Λογικό είναι, και τα 2 αυτά παιχνίδια είναι CPU Intensive, δλδ χρησιμοποιούν περισσότερο το CPU Όσο και να χρησιμοποιούν cpu ,το 30% gpu usage είναι ύποπτο.Το πρώτο που θα έκανα ,uninstall drivers με ddu σε safe mode και εγκατάσταση τους 566.36.. Επεξ/σία 7 Απριλίου από spi79 2
sakisgri Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 21 λεπτά πριν, spi79 είπε Όσο και να χρησιμοποιούν cpu ,το 30% gpu usage είναι ύποπτο.Το πρώτο που θα έκανα ,uninstall drivers με ddu σε safe mode και εγκατάσταση τους 566.36.. Από ram δεν μας είπε τι έχει.... @Adamidis96 1
spi79 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 8 λεπτά πριν, sakisgri είπε Από ram δεν μας είπε τι έχει. 32GB φαίνεται να έχει,έψαξε ο TopCLR😁.Κοίτα τα πρώτα posts.. 1
sakisgri Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου Μόλις τώρα, spi79 είπε 32GB φαίνεται να έχει,έψαξε ο TopCLR😁.Κοίτα τα πρώτα posts.. Ναι μόλις το είδα και πληκτρολογούσα αλλά με πρόλαβες, είναι και 3600mghz, άρα είναι οκ, εκτός αν δεν έχει ενεργοποίηση το XMP. 1
spi79 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου (επεξεργασμένο) Αν λειτουργούσαν πριν την αλλαγή κάρτας γραφικών,όλα σωστά(εκτός αν άλλαξε και τίποτα άλλο) και δε στρώσει με drivers,θα έλεγα με μεγάλη επιφύλαξη ότι φταίει τροφοδοτικό,αλλά δε ξέρω πιο έχει..Θα μας πει αύριο το παλικάρι πιστεύω λεπτομέρειες.. Επεξ/σία 7 Απριλίου από spi79 1
sakisgri Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 50 λεπτά πριν, spi79 είπε Όσο και να χρησιμοποιούν cpu ,το 30% gpu usage είναι ύποπτο.Το πρώτο που θα έκανα ,uninstall drivers με ddu σε safe mode και εγκατάσταση τους 566.36.. Όντως κάτι τρέχει, είδα κάνα 2 βίντεο με τα ίδια hardware και δεν έχουν αυτό το θέμα https://www.youtube.com/watch?v=MO3WuozhSi4 https://www.youtube.com/watch?v=mCLaG87RpWA Το σίγουρο είναι δεν χρειάζεται να αλλάξει cpu όπως θέλει να κάνει. 5 λεπτά πριν, spi79 είπε Αν λειτουργούσαν πριν την αλλαγή κάρτας γραφικών,όλα σωστά(εκτός αν άλλαξε και τίποτα άλλο) και δε στρώσει με drivers,θα έλεγα με μεγάλη επιφύλαξη ότι φταίει τροφοδοτικό,αλλά δε ξέρω πιο έχει..Θα μας πει αύριο το παλικάρι πιστεύω λεπτομέρειες.. Αυτό σκεφτόμουν και εγώ. 1
PadPoet Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου Μόλις μπεις στα Windows, κάνε Ctrl+Alt+Del και πέσμας πόσα processes τρέχεις. Άστο 2-3 λεπτά αφότου μπει Windows και μετά δες γιατί καμιά φορά φορτώνει/ξεφορτώνει ακόμα processes. 1
Adamidis96 Δημοσ. 7 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 5 ώρες πριν, sakisgri είπε Λογικό είναι, και τα 2 αυτά παιχνίδια είναι CPU Intensive, δλδ χρησιμοποιούν περισσότερο το CPU. Τι cpu μπορώ να βάλω για να παίζω άνετα τα παιχνίδια αυτά ;
sakisgri Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου Μόλις τώρα, Adamidis96 είπε Τι cpu μπορώ να βάλω για να παίζω άνετα τα παιχνίδια αυτά ; Δες πιο κάτω, δεν φταίει η CPU, είναι αρκετά δυνατός αυτός που έχεις.
Adamidis96 Δημοσ. 7 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 9 hours ago, spi79 said: Αν λειτουργούσαν πριν την αλλαγή κάρτας γραφικών,όλα σωστά(εκτός αν άλλαξε και τίποτα άλλο) και δε στρώσει με drivers,θα έλεγα με μεγάλη επιφύλαξη ότι φταίει τροφοδοτικό,αλλά δε ξέρω πιο έχει..Θα μας πει αύριο το παλικάρι πιστεύω λεπτομέρειες.. Το τροφοδοτικό είναι το Corsair RM1000x, πριν 3 μέρες μπήκε πάνω 10 hours ago, spi79 said: Όσο και να χρησιμοποιούν cpu ,το 30% gpu usage είναι ύποπτο.Το πρώτο που θα έκανα ,uninstall drivers με ddu σε safe mode και εγκατάσταση τους 566.36.. Παλιοί δεν είναι αυτοί οι drivers ? Θα το δοκιμάσω βέβαια και θα σου πω ! 5 hours ago, Adamidis96 said: Το τροφοδοτικό είναι το Corsair RM1000x, πριν 3 μέρες μπήκε πάνω Παλιοί δεν είναι αυτοί οι drivers ? Θα το δοκιμάσω βέβαια και θα σου πω ! Το δοκίμασα αλλά τίποτα μου κάνει ακριβώς το ίδιο. Clean install με ddu εκανα
spi79 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα φίλε!!Μπορείς να μας δείξεις ένα screenshot από το παιχνίδι που κάνει το πρόβλημα με cpu και gpu usage? Επεξ/σία 7 Απριλίου από spi79 1
sakisgri Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, spi79 είπε Καλησπέρα φίλε!!Μπορείς να μας δείξεις ένα screenshot από το παιχνίδι που κάνει το πρόβλημα με cpu και gpu usage? @Adamidis96 Και θερμοκρασία CPU να κοιτάξει, κάτι μου λέει ίσως να υπερθερμαίνεται και να κάνει thermal throtting. Κάποιες motherboard από default ανεβάζουν πολύ τα volts με αποτέλεσμα να ανεβαίνει πολύ η θερμοκρασία της CPU, ειδικά αν έχει την stock cooler. Στο default τα volt ανέβαιναν και πάνω από 1,4v και με αυτά ανέβαινε και η θερμοκρασία αρκετά. Το έκανε και εμένα με την msi x570 gaming plus motherboard και την Ryzen 5 5600 CPU αλλά δεν είχα θέμα με θερμοκρασία γιατί έχω την black rock 4 cooler. Μετά το έκανα overclock, με κάμποσες δοκιμές βρήκα το sweet spot στα 4,7GHz με 1,22v με θερμοκρασία πολύ σπάνια να ανεβαίνει πάνω από τα 70c. Αλλά μετά από κάθε bios update πάει στο default και πρέπει να τα ξανά βάλω. @Adamidis96 Κατέβασε το HWMonitor από εδώ https://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html άνοιξε το και άστο ανοιχτό και μπες σε ένα από αυτά τα παιχνίδια που έγραψες, όταν βγεις δες τις θερμοκρασίες από την CPU η ανέβασε εδώ screenshot, μας ενδιαφέρουν οι max θερμοκρασίες από την CPU, παράδειγμα η φώτο κάτω. Επεξ/σία 7 Απριλίου από sakisgri 1
Adamidis96 Δημοσ. 8 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 17 ώρες πριν, sakisgri είπε @Adamidis96 Και θερμοκρασία CPU να κοιτάξει, κάτι μου λέει ίσως να υπερθερμαίνεται και να κάνει thermal throtting. Κάποιες motherboard από default ανεβάζουν πολύ τα volts με αποτέλεσμα να ανεβαίνει πολύ η θερμοκρασία της CPU, ειδικά αν έχει την stock cooler. Στο default τα volt ανέβαιναν και πάνω από 1,4v και με αυτά ανέβαινε και η θερμοκρασία αρκετά. Το έκανε και εμένα με την msi x570 gaming plus motherboard και την Ryzen 5 5600 CPU αλλά δεν είχα θέμα με θερμοκρασία γιατί έχω την black rock 4 cooler. Μετά το έκανα overclock, με κάμποσες δοκιμές βρήκα το sweet spot στα 4,7GHz με 1,22v με θερμοκρασία πολύ σπάνια να ανεβαίνει πάνω από τα 70c. Αλλά μετά από κάθε bios update πάει στο default και πρέπει να τα ξανά βάλω. @Adamidis96 Κατέβασε το HWMonitor από εδώ https://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html άνοιξε το και άστο ανοιχτό και μπες σε ένα από αυτά τα παιχνίδια που έγραψες, όταν βγεις δες τις θερμοκρασίες από την CPU η ανέβασε εδώ screenshot, μας ενδιαφέρουν οι max θερμοκρασίες από την CPU, παράδειγμα η φώτο κάτω. Φοράω υδροψυξη deep cooler, μαξ 68βαθμους cpu & gpu 70 βαθμούς. Ψάχτηκα λίγο στο ίντερνετ κ κατέληξα ότι έχω bottleneck, γιατί το pubg είναι cpu invisible, η μόνη λύση είναι να πάω σε 5700x3d ή 5900xt. Ρώτησα κ έναν pc builder και μου είπε χρειάζομαι δυνατότερο επεξεργαστή σε συνδυασμό με μια 3080ti. Πείτε μου την γνώμη σας.
Sheogorath Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου 59 λεπτά πριν, Adamidis96 είπε Φοράω υδροψυξη deep cooler, μαξ 68βαθμους cpu & gpu 70 βαθμούς. Ψάχτηκα λίγο στο ίντερνετ κ κατέληξα ότι έχω bottleneck, γιατί το pubg είναι cpu invisible, η μόνη λύση είναι να πάω σε 5700x3d ή 5900xt. Ρώτησα κ έναν pc builder και μου είπε χρειάζομαι δυνατότερο επεξεργαστή σε συνδυασμό με μια 3080ti. Πείτε μου την γνώμη σας. Το να πας σε 5900ΧΤ απο 5800Χ για gaming, αν στο είπε αυτός... δεν θα σχολιάσω. Η κίνηση είναι ηλίθια. Θα χάσεις. Αν πας σε 5700Χ3D θα κερδίσεις. Αλλά πιστεύω κάτι πάει στραβά εμ το σύστημα. Οι μνήμες τρέχουν σίγουρα 3600; 6
Adamidis96 Δημοσ. 8 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 3 ώρες πριν, Sheogorath είπε Το να πας σε 5900ΧΤ απο 5800Χ για gaming, αν στο είπε αυτός... δεν θα σχολιάσω. Η κίνηση είναι ηλίθια. Θα χάσεις. Αν πας σε 5700Χ3D θα κερδίσεις. Αλλά πιστεύω κάτι πάει στραβά εμ το σύστημα. Οι μνήμες τρέχουν σίγουρα 3600; Ναι οι μνήμες τρέχουν στα 3600 με xmp.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα