Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην ομαδα, θελω να κανω αναβαθμιση το PC, συγκεκριμένα θελω να αλλάξω Psu, Gpu και να βαλω Μ2..

Τα Specs μου ειναι τα εξης:

CPU  :  Ryzen 5 5600X  
GPU  :  MSI GTX 1660Ti Gaming X  (Σκεφτομαι να παω για πρωτη φορα σε AMD (7800XT η 9070) το ξέρω οτι ειναι overkill για 1080p, αν δω οτι τρωω πολυ Bottleneck θα παω σε 1440p)
MB    : Asrock B450 Steel Legend 
RAM : G.Skill Ripjaws DDR4 16GB 3200Mhz
SSD  : Samsung 860Evo 500GB         (Θέλω να μου προτελινετε εναν m2 2TB αλλα οχι πολυ ακριβό)
PSU  : Thermaltake Smart SE 530w  (θελω να μου προτείνετε εναν PSU 850w Gold το πολυ μεχρι 150€)

Monitor : MSI Optix Mag241C Curved 1080p 144hz

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Επεξ/σία από koula25
Δημοσ.

Παίζει ρόλο μεγάλο και ποια παιχνίδια παίζεις, αλλά λίγα γενικά.
Για 1080 και οι δύο κάρτες ειναι υπερβολικές. Με την προυπόθεση για μελλοντική αγορά οθόνης 1440, θα έλεγα πως αξίζει η 9070, αρκεί να είναι σε σωστή τιμή. Παίζουν αρκετες φορές σε ξένα amazon κοντά σε msrp.
Για ssd, έχεις τον samsung 990pro στα 160. Λίγο πιο κάτω με 150 τον western digital sn850x. Αλλά και κάτι crucial p3 ή kingston sv3 στα 110 περιπου είναι πένα. Υπάρχουν και άλλοι πολλοί, απλώς ανέφερα καποια μοντέλα ενδεικτικά.
Τροφοδοτικό πήρα πρόσφατα το rm850 της corsair και είμαι ευχαριστιμένος απόλυτα, μοντέλο του '21. Παίζει στο eshop στα κάτω απο 100αρικο. Υπαρχει μετά για πιο καινούργιο μοντέλο και το rm850x στα 140. Γενικά έχει αρκετά αξιόπιστα σε διάφορες μάρκες στη τιμή αυτή πλέον.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, flikifloki είπε

Παίζει ρόλο μεγάλο και ποια παιχνίδια παίζεις, αλλά λίγα γενικά.
Για 1080 και οι δύο κάρτες ειναι υπερβολικές. Με την προυπόθεση για μελλοντική αγορά οθόνης 1440, θα έλεγα πως αξίζει η 9070, αρκεί να είναι σε σωστή τιμή. Παίζουν αρκετες φορές σε ξένα amazon κοντά σε msrp.
Για ssd, έχεις τον samsung 990pro στα 160. Λίγο πιο κάτω με 150 τον western digital sn850x. Αλλά και κάτι crucial p3 ή kingston sv3 στα 110 περιπου είναι πένα. Υπάρχουν και άλλοι πολλοί, απλώς ανέφερα καποια μοντέλα ενδεικτικά.
Τροφοδοτικό πήρα πρόσφατα το rm850 της corsair και είμαι ευχαριστιμένος απόλυτα, μοντέλο του '21. Παίζει στο eshop στα κάτω απο 100αρικο. Υπαρχει μετά για πιο καινούργιο μοντέλο και το rm850x στα 140. Γενικά έχει αρκετά αξιόπιστα σε διάφορες μάρκες στη τιμή αυτή πλέον.

Για τον 990Pro ξέρω, είναι καλός, απλώς είναι Gen 5, εμένα η Motherboard υποστηρίζει Gen 3, πάλι ταιριάζει απλά δεν θα αποδίδει όπως πρέπει, για αυτό κοιτάω κάτι πιο απλό..

Δημοσ.

Κοίταξε κάποιον δίσκο Gen 4.0 (ναι, η μητρική σου έχει Gen 3.0) που να έχει τουλάχιστον 5 έτη εγγύηση και καλές επιδόσεις*. Δεν είναι ανάγκη να είναι ο ακριβότερος, ούτε όμως και ο πιο φθηνός.

* Καλές επιδόσεις δεν είναι μόνο τα π.χ. 7000ΜΒ/sec που δεν τα "πιάνει" η μητρική  σου (λόγω Gen 3.0) αλλά τα περισσότερα IOPS/sec σε σχέση με άλλο δίσκο είναι ευπρόσδεκτα.

Σημείωση: Ο 990 Pro είναι Gen 4.0 (και όχι Gen 5.0) και είναι ίσως ο καλύτερος Gen 4.0 αλλά και ο ακριβότερος ίσως.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα!!Για m2 και σχετικά οικονομικά θα σου πρότεινα

https://www.skroutz.gr/s/34424956/Western-Digital-SN770-SSD-2TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-WDS200T3X0E.html#specs

https://www.skroutz.gr/s/55595131/Lexar-NQ790-SSD-2TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-LNQ790X002T-RNNNG.html#description

Έχω και τους δύο,ο Lexar είναι πιο ''κρύος'' ακόμα και χωρίς ψύκτρα που τον έχω..Θα τον προτιμούσα στην τιμή του..

Για τροφοδοτικό μπορεί να υπερβάλλω λίγο,αλλά είναι στο όριο που έθεσες..😁

https://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=94693&cat=17

Έχει 3 χρόνια εγγύηση από κατάστημα και άλλα 7 από την εταιρία(10 χρόνια δίνει η εταιρία,έχω επικοινωνήσει).Το έχω και είναι εντελώς αθόρυβο.

Για κάρτα μέχρι πόσα χρήματα δίνεις?Bottleneck πάντα υπάρχει μην ανησυχείς..Αν πιάνεις 144Hz με ομαλή κίνηση no worries

Με τι παιχνίδια ασχολείσαι?

Επεξ/σία από spi79
Δημοσ.
2 ώρες πριν, spi79 είπε

Καλησπέρα!!Για m2 και σχετικά οικονομικά θα σου πρότεινα

https://www.skroutz.gr/s/34424956/Western-Digital-SN770-SSD-2TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-WDS200T3X0E.html#specs

https://www.skroutz.gr/s/55595131/Lexar-NQ790-SSD-2TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-LNQ790X002T-RNNNG.html#description

Έχω και τους δύο,ο Lexar είναι πιο ''κρύος'' ακόμα και χωρίς ψύκτρα που τον έχω..Θα τον προτιμούσα στην τιμή του..

Για τροφοδοτικό μπορεί να υπερβάλλω λίγο,αλλά είναι στο όριο που έθεσες..😁

https://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=94693&cat=17

Έχει 3 χρόνια εγγύηση από κατάστημα και άλλα 7 από την εταιρία(10 χρόνια δίνει η εταιρία,έχω επικοινωνήσει).Το έχω και είναι εντελώς αθόρυβο.

Για κάρτα μέχρι πόσα χρήματα δίνεις?Bottleneck πάντα υπάρχει μην ανησυχείς..Αν πιάνεις 144Hz με ομαλή κίνηση no worries

Με τι παιχνίδια ασχολείσαι?

Συνήθως παίζω ΑΑΑ, και σπάνια κανένα Call of duty online, δηλαδή λίγα είναι τα 850w ;

είχα σκοπό να πάρω αυτό: https://www.skroutz.gr/s/30619376/Corsair-RM-Series-RM850-850W-Leyko-Trofodotiko-Ypologisti-Full-Modular-80-Plus-Gold.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share

και από κάρτα γραφικών θέλω να μην ξεπεράσω τα 600, είμαι Fan της NVIDIA, αλλά οι τιμές έχουν ξεφύγει, και λέω να πάω για πρώτη φορά σε AMD, 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, koula25 είπε

δηλαδή λίγα είναι τα 850w

Μια χαρά είναι τα 850w,και το συγκεκριμένο πολύ καλό είναι,αλλά όχι atx3.0/3.1.Δε θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα,αλλά για μένα καλύτερα να έπαιρνες κάτι πιο σύγχρονο..Στα χρήματα που ζητάει, αυτό που πρότεινα είναι από τα κορυφαία,αλλά μπορούμε να βρούμε εναλλακτική λύση...Θα σου προτείνουν και τα αλάνια απο εδώ..Τώρα κάρτα στα 600ε,κάτσε να το δούμε..

7800χτ μπορείς να βρεις και κάτω από 500ε.Η 9070 ξεφεύγει στην Ελλάδα..Στα γρήγορα που είδα ξεκινά από 680..Εκτός αν παραγγείλεις από εξωτερικό,όπου μπορεί να σε βοηθήσουν τα παιδιά από εδώ μέσα

Επεξ/σία από spi79
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, spi79 είπε

Μια χαρά είναι τα 850w,και το συγκεκριμένο πολύ καλό είναι,αλλά όχι atx3.0/3.1.Δε θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα,αλλά για μένα καλύτερα να έπαιρνες κάτι πιο σύγχρονο..Στα χρήματα που ζητάει, αυτό που πρότεινα είναι από τα κορυφαία,αλλά μπορούμε να βρούμε εναλλακτική λύση...Θα σου προτείνουν και τα αλάνια απο εδώ..Τώρα κάρτα στα 600ε,κάτσε να το δούμε..

7800χτ μπορείς να βρεις και κάτω από 500ε.Η 9070 ξεφεύγει στην Ελλάδα..Στα γρήγορα που είδα ξεκινά από 680..Εκτός αν παραγγείλεις από εξωτερικό,όπου μπορεί να σε βοηθήσουν τα παιδιά από εδώ μέσα

Για κάρτα γραφικών θα περιμένω λίγο δεν με πειράζει, την super flower την ξέρω, είναι κορυφή, έχεις να προτείνεις κάτι άλλο πιο φθηνό ;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, koula25 είπε

έχεις να προτείνεις κάτι άλλο πιο φθηνό ;

Στα χρήματα που κοστίζει μια χαρά είναι το corsair.Περίμενε όμως για να προτείνουν και κάποιο άλλο, γιατί εγώ θα σε πάω στα 140ε με 150ε 🙃

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, spi79 είπε

Στα χρήματα που κοστίζει μια χαρά είναι το corsair.Περίμενε όμως για να προτείνουν και κάποιο άλλο, γιατί εγώ θα σε πάω στα 140ε με 150ε 🙃

Λεω να παρω αυτο, για να τα παρω ολα απο το e-shop, οπως ξερω super flower, seasonic και be quiet ειναι απο τα καλυτερα τροφοδοτικα...

https://www.e-shop.gr/psu-corsair-rm850e-850w-fully-modular-cybenetics-gold-atx-31-certified-cp-9020296-eu-p-PER.547670

Επεξ/σία από koula25
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, spi79 είπε

Τούμπανο είναι 👍

μου κανει εντυπωση η τιμη του, σαν πολυ φθηνό δεν ειναι ? συνηθως τα καλα 850αρι ειναι απο 140 και πανω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, koula25 είπε

μου κανει εντυπωση η τιμη του, σαν πολυ φθηνό δεν ειναι ? συνηθως τα καλα 850αρι ειναι απο 140 και πανω

Πολύ φθηνά το έχει όντως,μπορεί να είναι σε προφορά,who knows...

Edit:Η περιγραφή αρχίζει έτσι,δές την και εσύ.

Το πλήρως modular τροφοδοτικό RM650e

Πάρε τους τηλέφωνο και ρώτα αν και καλά έχουν το συγκεκριμένο μοντέλο και πόσο κοστίζει..Μπορεί να τα μπέρδεψαν..Ο κωδικός του πάντως CP-9020296-EU είναι το 850ρι,τι να πώ..Αν ισχύει χτύπα το..

Επεξ/σία από spi79
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, spi79 είπε

Πολύ φθηνά το έχει όντως,μπορεί να είναι σε προφορά,who knows...

Edit:Η περιγραφή αρχίζει έτσι,δές την και εσύ

Το πλήρως modular τροφοδοτικό RM650e

Απο οτι φαινεται το εχει σε προσφορα, αν δεις απο κατω λεει (ελαχιστη 30 ημερων 139.90€) γιατι απο οτι εψαξα και αλλου για το ιδιο τροφοδοτικο το εχουν πανω απο 140€, οσο για το αλλο που λες, μου εκανε εντυπωση και εμενα απο την τιμη μηπως ηταν 650w, γιατι και στης εικονες διχνει 650w, και για αυτο τους πηρα τηλ, και με επιβεβαιωσαν οτι ειναι 850w και οτι εβαλαν λαθος εικονες...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, koula25 είπε

Απο οτι φαινεται το εχει σε προσφορα, αν δεις απο κατω λεει (ελαχιστη 30 ημερων 139.90€) γιατι απο οτι εψαξα και αλλου για το ιδιο τροφοδοτικο το εχουν πανω απο 140€, οσο για το αλλο που λες, μου εκανε εντυπωση και εμενα απο την τιμη μηπως ηταν 650w, γιατι και στης εικονες διχνει 650w, και για αυτο τους πηρα τηλ, και με επιβεβαιωσαν οτι ειναι 850w και οτι εβαλαν λαθος εικονες..

Ναι,στις εικόνες το 650ρι είναι.Πολύ καλή προσφορά,αφού επιβεβαίωσαν για 850!!!Λαγωνικό είσαι😁

Επεξ/σία από spi79
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...