marouli821316 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 5 ώρες πριν, giorgos_tsakalis είπε Ισχύει αυτό που λες τα βιβλία είναι ίδια απλά διαφορετική ύλη.Φροντηστήριο παω μόνο μαθηματικά τίποτα άλλο γλώσσα δεν εχω θεμα και στις έκθεσης και στα διαγωνίσματα γραφω από 17 και πάνω.Ουτοσι άλλος με το μάθημα που κάνουνε τι φροντιστήριο να χρειαστείς.Φυσική δεν εχω δυσκολευτεί απλά δεν δίνω πολύ βάση μιας και ούτε ασκήσεις για το σπίτι βάζουν.Επίσης για τα αρχαία ευτυχώς που είναι έτσι την παλεύω εύκολα.Τώρα για την κατεύθυνση των οικονομικών τι εννοείς οτι πάνε αυτοί που δεν είναι καλοί μαθητές? Για τα μαθηματικά εντάξει τα καταφέρνω απλά τα βαριέμαι δυστηχως αλλά στην γεωμετρία δεν ξερω τίποτα.Όντως πρέπει στην γ να κανείς μερικές θυσίες.Σαν μαθητής στούρνος δεν είμαι μου κόβει αλλά βαριέμαι να διαβασω όπως όλοι.Στο γυμνάσιο έβγαζα 15-16 μέσο όρο με μέτριο διάβασμα.Πιστεύω μπορω να τα βγάλω πέρα και το βλέπω και από αλλά παιδιά που είμασταν πέρυσι του ίδιου επιπέδου που και αυτά από οτι μου λένε βγάζουν γύρω στο 14 αλλά δεν διαβάζουν και πολλοί.Απλά θέλω να ξερω οτι θα καταφέρω να ανταπεξέλθω δεν ζητάω και τρελούς βαθμούς.Απλά αυτό το διαστημα λόγο του οτι δεν κάνουμε τίποτα εχω ξεσυνηθισει στο διάβασμα Καλό σημάδι είναι που δε δυσκολεύτηκες στη φυσική, αλλά στην παρούσα φάση προτρέχουν τα μαθήματα κατεύθυνσης. Γενικά,όμως, μη τη χάσεις και την επαφή σου και με τα υπόλοιπα μαθήματα της θετικής κατεύθυνσης (χημεία, φυσική κλπ) γιατί απ'ό,τι καταλαβαίνω τα απαιτεί και η σχολη σου,οπότε ας έχεις μια γεύση. Ίσως θα πρέπει να πας φροντιστήριο από του χρόνου στη Β λυκειου πληροφορική και οικονομία εκτός από μαθηματικά. Οι πιο πολλοί έτσι κάνουν απ'οσο ξερω και άρα για να γίνεται έτσι μάλλον κάποιος λόγος θα υπάρχει. Για τη γεωμετρία επίσης, μου έχουν πει ότι για τη Γ λυκείου χρειάζονται οι γνώσεις για τα εμβαδά, για τον κύκλο βασικές έννοιες (π.χ απόστημα, χορδή κ.α) και για τις γωνίες. Επίσης, από την άλγεβρα της Α λυκειου ενδέχεται να χρειαστούν και οι ακολουθίες. Αλλά άμα είσαι μαθητής που τα παίρνει τα μαθηματικά όπως λες τοτε είμαστε σε καλό δρόμο... Απλά και κενά να έχεις δεν είναι τραγικό γιατί θα είσαι κατεύθυνση οικονομίας και εδώ θα εξηγήσω και τι εννοούσα με το "Οικονομία δεν πάνε συνήθως καλοί μαθητές". Δε λέω ότι εσύ προσωπικά δεν είσαι καλός μαθητής ή αντίστοιχα ένας άλλος που πάει οικονομία απαραίτητα, αλλά ότι οι 4 στους 5 που πάνε οικονομία πάνε με το σκεπτικό της ευκολίας και για να περάσουν και κάπου σίγουρα (κάτι αντίστοιχο και με την αντίληψη του "να πάω ΕΠΑΛ"). Αυτό όμως για έναν που κάνει ακόμη και μια μέτρια προετοιμασία του είναι πλεονέκτημα, γιατί θα πέσουν οι βάσεις από τους "τουρίστες" και άρα θα περάσει πιο εύκολα στη σχολή που θέλει, ειδικά μάλιστα άμα αυτή δεν έχει και πολλά μόρια. Και γι'αυτο λέω ότι ακομη και μερικά κενά να έχεις κλάιν. Και φημολογείται, ακόμη, ότι η οικονομία και η πληροφορική είναι τα εύκολα μαθήματα της κατεύθυνσης και είναι εύκολο και πρέπει να γράψει κάποιος πάνω από 17. Αλήθεια, ψέμα δε ξέρω, έτσι μου έχουν πει γνωστοί. Επίσης, είσαι μήπως από καμια μεγαλούπολη στυλ Αθήνα ή Θεσσαλονίκη; Γιατί στις μεγαλουπόλεις τείνουν κιόλας οι καθηγητές να είναι και πιο επιεικείς γιατί βλέπουν πολλά τα μάτια τους, σε σχέση με τους επαρχιώτες. Τέλος πάντων γιατί μπορεί να κούρασα με τη μακρηγορία μου, πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθεις στο ΓΕΛ.
giorgos_tsakalis Δημοσ. 7 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 6 ώρες πριν, marouli821316 είπε Καλό σημάδι είναι που δε δυσκολεύτηκες στη φυσική, αλλά στην παρούσα φάση προτρέχουν τα μαθήματα κατεύθυνσης. Γενικά,όμως, μη τη χάσεις και την επαφή σου και με τα υπόλοιπα μαθήματα της θετικής κατεύθυνσης (χημεία, φυσική κλπ) γιατί απ'ό,τι καταλαβαίνω τα απαιτεί και η σχολη σου,οπότε ας έχεις μια γεύση. Ίσως θα πρέπει να πας φροντιστήριο από του χρόνου στη Β λυκειου πληροφορική και οικονομία εκτός από μαθηματικά. Οι πιο πολλοί έτσι κάνουν απ'οσο ξερω και άρα για να γίνεται έτσι μάλλον κάποιος λόγος θα υπάρχει. Για τη γεωμετρία επίσης, μου έχουν πει ότι για τη Γ λυκείου χρειάζονται οι γνώσεις για τα εμβαδά, για τον κύκλο βασικές έννοιες (π.χ απόστημα, χορδή κ.α) και για τις γωνίες. Επίσης, από την άλγεβρα της Α λυκειου ενδέχεται να χρειαστούν και οι ακολουθίες. Αλλά άμα είσαι μαθητής που τα παίρνει τα μαθηματικά όπως λες τοτε είμαστε σε καλό δρόμο... Απλά και κενά να έχεις δεν είναι τραγικό γιατί θα είσαι κατεύθυνση οικονομίας και εδώ θα εξηγήσω και τι εννοούσα με το "Οικονομία δεν πάνε συνήθως καλοί μαθητές". Δε λέω ότι εσύ προσωπικά δεν είσαι καλός μαθητής ή αντίστοιχα ένας άλλος που πάει οικονομία απαραίτητα, αλλά ότι οι 4 στους 5 που πάνε οικονομία πάνε με το σκεπτικό της ευκολίας και για να περάσουν και κάπου σίγουρα (κάτι αντίστοιχο και με την αντίληψη του "να πάω ΕΠΑΛ"). Αυτό όμως για έναν που κάνει ακόμη και μια μέτρια προετοιμασία του είναι πλεονέκτημα, γιατί θα πέσουν οι βάσεις από τους "τουρίστες" και άρα θα περάσει πιο εύκολα στη σχολή που θέλει, ειδικά μάλιστα άμα αυτή δεν έχει και πολλά μόρια. Και γι'αυτο λέω ότι ακομη και μερικά κενά να έχεις κλάιν. Και φημολογείται, ακόμη, ότι η οικονομία και η πληροφορική είναι τα εύκολα μαθήματα της κατεύθυνσης και είναι εύκολο και πρέπει να γράψει κάποιος πάνω από 17. Αλήθεια, ψέμα δε ξέρω, έτσι μου έχουν πει γνωστοί. Επίσης, είσαι μήπως από καμια μεγαλούπολη στυλ Αθήνα ή Θεσσαλονίκη; Γιατί στις μεγαλουπόλεις τείνουν κιόλας οι καθηγητές να είναι και πιο επιεικείς γιατί βλέπουν πολλά τα μάτια τους, σε σχέση με τους επαρχιώτες. Τέλος πάντων γιατί μπορεί να κούρασα με τη μακρηγορία μου, πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθεις στο ΓΕΛ. Νταξει στα μαθηματικά δεν είμαι και άριστος αλλά άμα μου τα εξηγήσει κάποιος καλά τα παίρνω.Γεωμετρία δεν την μπορω δεν μου αρεσει και δεν ξερω τίποτα.Η οικονομία και η πληροφορική δεν είναι τίποτα τρέλα μαθηματα αν και κανω οικονομία στο επαλ όποτε ξερω καποια βασικά πράγματα.Για πληροφορική δεν εχω ιδέα τι παίζει και τι ακριβώς κανείς.Είμαι στην Αθήνα λίγο πιο έξω (1ωρα απόσταση)
marouli821316 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 5 ώρες πριν, giorgos_tsakalis είπε Νταξει στα μαθηματικά δεν είμαι και άριστος αλλά άμα μου τα εξηγήσει κάποιος καλά τα παίρνω.Γεωμετρία δεν την μπορω δεν μου αρεσει και δεν ξερω τίποτα.Η οικονομία και η πληροφορική δεν είναι τίποτα τρέλα μαθηματα αν και κανω οικονομία στο επαλ όποτε ξερω καποια βασικά πράγματα.Για πληροφορική δεν εχω ιδέα τι παίζει και τι ακριβώς κανείς.Είμαι στην Αθήνα λίγο πιο έξω (1ωρα απόσταση) Ε τότε λογικά θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις... Αν τελικά επιλέξεις να πας ΓΕΛ, πες μας σε κανά χρόνο πώς ήταν η εμπειρία σου και αν το μετάνιωσες. Καλή συνέχεια!
giorgos_tsakalis Δημοσ. 7 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 16 λεπτά πριν, marouli821316 είπε Ε τότε λογικά θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις... Αν τελικά επιλέξεις να πας ΓΕΛ, πες μας σε κανά χρόνο πώς ήταν η εμπειρία σου και αν το μετάνιωσες. Καλή συνέχεια! Δεν ξερω αν θα το μετανιώσω η οχι αλλά το περιβάλλον σε σχέση με του επαλ είναι 10 φορές καλύτερο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα