giorgos_tsakalis Δημοσ. Κυριακή στις 10:50 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:50 πμ Καλημέρα παιδιά είμαι μαθητής Α λυκείου σε ΕΠΑΛ.Τα πράγματα φέτος είναι τραγικά.Δεν γίνετε ποτέ σοβαρό μάθημα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά.Το σχολείο έχει καταντήσει σαν μια ζούγκλα συνεχώς γίνονται φασαρίες,ζημιές κλπ.Σκέφτηκα με την νέα χρόνια να παω σε γενικό λύκειο μιας και η κατάσταση εκεί πέρα δεν παλεύετε και σαν σχολείο δεν μου προσφέρει κατι.Αυτό που με φοβίζει με αυτήν την αλλαγή είναι οτι μπορεί να τα βρω βουνό και να μην μπορω να ανταπεξέλθω εύκολα.Είμαι διατεθημένος να διαβάσω και πιστεύω πως αν το πιάσω από την αρχή και κανω οτι λένε οι καθηγητές με ένα μέτριο προς καλό διάβασμα θα βγει.Θέλω να περάσω σε αεν όπου από το γενικό τα μόρια είναι 8500 ενώ από επαλ είναι 11500.Τι με συμφέρει να κανω παιδιά ?
tasoe Δημοσ. Κυριακή στις 10:58 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:58 πμ Να κάνεις υπομονή. Τα πράγματα στη Β και Γ ΕΠΑΛ ηρεμούν πολύ τα πράγματα.
giorgos_tsakalis Δημοσ. Κυριακή στις 11:08 πμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 11:08 πμ 8 λεπτά πριν, tasoe είπε Να κάνεις υπομονή. Τα πράγματα στη Β και Γ ΕΠΑΛ ηρεμούν πολύ τα πράγματα. Νομίζεις πάλι μάθημα δεν κάνουν στα μαθηματα ειδικότητας να φανταστείς κάθονται με ένα κινητό όλοι και άλλοι πάνε και παίζουν μπάλα.Επίσης τι μου προφέρει το επαλ για να μπω στην αεν ? Τίποτα απολύτως ούτε καν βάσεις σε μαθηματα φυσική χημεία που είναι must μέσα στην σχολή
giwrgostr Δημοσ. Κυριακή στις 11:34 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:34 πμ (επεξεργασμένο) Εγώ θα σου πρότεινα να μην το κάνεις. Το να πάω σε ΕΠΑΛ ήταν μία από τις πιο έξυπνες επιλογές που έχω κάνει στη ζωή μου, παρότι ήμουν αρκετά καλός μαθητής. Πέρασα στη σχολή που ήθελα χωρίς φροντιστήρια και περιττά έξοδα, γιατί η ύλη στα ΕΠΑΛ, ειδικά αν σου αρέσει η ειδικότητά σου, είναι αρκετά βατή και μπορείς να τη διαβάσεις μόνος σου με λίγο πειθαρχία. Βέβαια στο ΕΠΑΛ που πήγα εγώ γινόταν καλή δουλειά στις ειδικότητες και στα γενικής οι καθητής μας έκαναν εθελοντικά ιδιαίτερα σε όσους ενδιαφερόμασταν για πανελλήνιες. Όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, στη Β και Γ τάξη τα πράγματα ηρεμούν, καθώς οι εντελώς ταραξίες συνήθως κόβονται ή σταματάνε το σχολείο ή απλά δεν πατάνε. Επεξ/σία Κυριακή στις 11:35 πμ από giwrgostr
varade Δημοσ. Κυριακή στις 11:58 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:58 πμ Το ΕΠΑΛ πάντα έτσι μπουρδέλο ήταν. Συμμαθητές μου που είχαν 14 στο γυμνάσιο, έγιναν σημαιοφόροι στο ΕΠΑΛ που πήγαν . Μιλάμε για πάτος. 24 λεπτά πριν, giwrgostr είπε Εγώ θα σου πρότεινα να μην το κάνεις. Το να πάω σε ΕΠΑΛ ήταν μία από τις πιο έξυπνες επιλογές που έχω κάνει στη ζωή μου, παρότι ήμουν αρκετά καλός μαθητής. Πέρασα στη σχολή που ήθελα χωρίς φροντιστήρια και περιττά έξοδα, γιατί η ύλη στα ΕΠΑΛ, ειδικά αν σου αρέσει η ειδικότητά σου, είναι αρκετά βατή και μπορείς να τη διαβάσεις μόνος σου με λίγο πειθαρχία. Βέβαια στο ΕΠΑΛ που πήγα εγώ γινόταν καλή δουλειά στις ειδικότητες και στα γενικής οι καθητής μας έκαναν εθελοντικά ιδιαίτερα σε όσους ενδιαφερόμασταν για πανελλήνιες. Όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, στη Β και Γ τάξη τα πράγματα ηρεμούν, καθώς οι εντελώς ταραξίες συνήθως κόβονται ή σταματάνε το σχολείο ή απλά δεν πατάνε. Σε κάνα ΤΕΙ της πλάκας μπήκες σίγουρα. Κάνεις σοβαρός δεν πάει ΕΠΑΛ.
giorgos_tsakalis Δημοσ. Κυριακή στις 12:11 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 12:11 μμ 54 λεπτά πριν, tasoe είπε Τι είναι η αεν? Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού 37 λεπτά πριν, giwrgostr είπε Εγώ θα σου πρότεινα να μην το κάνεις. Το να πάω σε ΕΠΑΛ ήταν μία από τις πιο έξυπνες επιλογές που έχω κάνει στη ζωή μου, παρότι ήμουν αρκετά καλός μαθητής. Πέρασα στη σχολή που ήθελα χωρίς φροντιστήρια και περιττά έξοδα, γιατί η ύλη στα ΕΠΑΛ, ειδικά αν σου αρέσει η ειδικότητά σου, είναι αρκετά βατή και μπορείς να τη διαβάσεις μόνος σου με λίγο πειθαρχία. Βέβαια στο ΕΠΑΛ που πήγα εγώ γινόταν καλή δουλειά στις ειδικότητες και στα γενικής οι καθητής μας έκαναν εθελοντικά ιδιαίτερα σε όσους ενδιαφερόμασταν για πανελλήνιες. Όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, στη Β και Γ τάξη τα πράγματα ηρεμούν, καθώς οι εντελώς ταραξίες συνήθως κόβονται ή σταματάνε το σχολείο ή απλά δεν πατάνε. Όπως το είπες σε εσάς γινόταν μάθημα και οι καθηγητές έδειχναν ενδιαφέρον.Όσο για τους ταραξίες πολλαπλασιάζονται δεν μειώνονται και την τάξη και ο ποιο στόκος να εισαι σε περνάνε 14 λεπτά πριν, varade είπε Το ΕΠΑΛ πάντα έτσι μπουρδέλο ήταν. Συμμαθητές μου που είχαν 14 στο γυμνάσιο, έγιναν σημαιοφόροι στο ΕΠΑΛ που πήγαν . Μιλάμε για πάτος. Σε κάνα ΤΕΙ της πλάκας μπήκες σίγουρα. Κάνεις σοβαρός δεν πάει ΕΠΑΛ. Και ποια είναι λύση αξίζει να φύγω ? Σε μια σχολή με βάση 8500 μόρια θέλω να μπω οχι να περάσω καμία ιατρική ούτε να βγάζω 18 και 20 στα τετράμηνα με ένα 15 16 θα ειμουν υπέρευχαριστημένος στο γενικό
giwrgostr Δημοσ. Κυριακή στις 01:00 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:00 μμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, varade said: Το ΕΠΑΛ πάντα έτσι μπουρδέλο ήταν. Συμμαθητές μου που είχαν 14 στο γυμνάσιο, έγιναν σημαιοφόροι στο ΕΠΑΛ που πήγαν . Μιλάμε για πάτος. Σε κάνα ΤΕΙ της πλάκας μπήκες σίγουρα. Κάνεις σοβαρός δεν πάει ΕΠΑΛ. Σε μόρια έφτασα μέχρι και το Πολυτεχνείο Αθηνών, αλλά δεν το επέλεξα καθώς δεν είχα το απαραίτητο υπόβαθρο στα μαθηματικά. Γι' αυτό και επέλεξα το ΤΕΙ Πειραιά, ώστε να μείνω και στην πόλη μου. Τα μόρια εισαγωγής ήταν κοντινά λόγω διαφορετικών ποσοστώσεων. Όσο για το σχόλιο περί "κανείς σοβαρός", να σου πω απλά ότι βρήκα πρώτη δουλειά σε μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες παγκοσμίως πριν καν ολοκληρώσω τις σπουδές μου και πλέον εργάζομαι στον μεγαλύτερο εκδότη επιστημονικών περιοδικών παγκοσμίως. Οπότε άσε τα κομπλεξ ανωτερότητας επειδή απλά πήγες σε ένα διαφορετικό λύκειο. Δεν είχαμε όλοι τη δυνατότητα να διαθέτουμε χιλιάδες ευρώ απλά για να λέμε ότι πάμε σε ΓΕΛ, γιατί χωρίς φροντιστήρια στα ΓΕΛ δεν γίνεται δουλειά ούτε για πλάκα. Επεξ/σία Κυριακή στις 01:06 μμ από giwrgostr 2
giorgos_tsakalis Δημοσ. Κυριακή στις 01:32 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 01:32 μμ 30 λεπτά πριν, giwrgostr είπε Σε μόρια έφτασα μέχρι και το Πολυτεχνείο Αθηνών, αλλά δεν το επέλεξα καθώς δεν είχα το απαραίτητο υπόβαθρο στα μαθηματικά. Γι' αυτό και επέλεξα το ΤΕΙ Πειραιά, ώστε να μείνω και στην πόλη μου. Τα μόρια εισαγωγής ήταν κοντινά λόγω διαφορετικών ποσοστώσεων. Όσο για το σχόλιο περί "κανείς σοβαρός", να σου πω απλά ότι βρήκα πρώτη δουλειά σε μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες παγκοσμίως πριν καν ολοκληρώσω τις σπουδές μου και πλέον εργάζομαι στον μεγαλύτερο εκδότη επιστημονικών περιοδικών παγκοσμίως. Οπότε άσε τα κομπλεξ ανωτερότητας επειδή απλά πήγες σε ένα διαφορετικό λύκειο. Δεν είχαμε όλοι τη δυνατότητα να διαθέτουμε χιλιάδες ευρώ απλά για να λέμε ότι πάμε σε ΓΕΛ, γιατί χωρίς φροντιστήρια στα ΓΕΛ δεν γίνεται δουλειά ούτε για πλάκα. Αυτά είναι τα τυχερά του καθένος και τι θα σου κάτσει.Πλέον με τα χρόνια ούτε για καθαρίστρια δεν βρίσκεις χωρίς απολυτήριο λυκείου 1
giwrgostr Δημοσ. Κυριακή στις 01:45 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:45 μμ (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, giorgos_tsakalis said: Αυτά είναι τα τυχερά του καθένος και τι θα σου κάτσει.Πλέον με τα χρόνια ούτε για καθαρίστρια δεν βρίσκεις χωρίς απολυτήριο λυκείου Προφανώς όλα είναι και θέμα τύχης. Αλλά μην λένε ότι αν πας σε ΕΠΑΛ θα καταστραφείς. Μια χαρά ευκαιρίες έχεις αν είσαι σοβαρός και δεν παρασύρεσαι από άτομα που είναι μόνο καφές και τσιγάρο. Το παιδί που έκανε το post είπε πως θέλει να μπει ΑΕΝ. Το ΓΕΛ δεν θα του προσφέρει κάποια ουσιαστική γνώση πάνω στο αντικείμενο για να πεις πως είναι απαραίτητο. Πιο λογικό είναι να μείνει στο ΕΠΑΛ και να διαβάσει μόνος για να περάσει εύκολα στη σχολή που θέλει και χωρίς έξοδα σε φροντιστήρια. Μάλιστα, υπάρχουν και ναυτικά ΕΠΑΛ με ειδικότητες ειδικά πάνω στο αντικείμενο, αν και μπορεί να μην έχει στην περιοχή του. Επεξ/σία Κυριακή στις 01:47 μμ από giwrgostr
giorgos_tsakalis Δημοσ. Κυριακή στις 03:03 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 03:03 μμ 1 ώρα πριν, giwrgostr είπε Προφανώς όλα είναι και θέμα τύχης. Αλλά μην λένε ότι αν πας σε ΕΠΑΛ θα καταστραφείς. Μια χαρά ευκαιρίες έχεις αν είσαι σοβαρός και δεν παρασύρεσαι από άτομα που είναι μόνο καφές και τσιγάρο. Το παιδί που έκανε το post είπε πως θέλει να μπει ΑΕΝ. Το ΓΕΛ δεν θα του προσφέρει κάποια ουσιαστική γνώση πάνω στο αντικείμενο για να πεις πως είναι απαραίτητο. Πιο λογικό είναι να μείνει στο ΕΠΑΛ και να διαβάσει μόνος για να περάσει εύκολα στη σχολή που θέλει και χωρίς έξοδα σε φροντιστήρια. Μάλιστα, υπάρχουν και ναυτικά ΕΠΑΛ με ειδικότητες ειδικά πάνω στο αντικείμενο, αν και μπορεί να μην έχει στην περιοχή του. Ευκαιρίες έχει για τα τεχνικά επαγγέλματα ηλεκτρολόγος,ψυκτικός κλπ.Τώρα για ναυτιλιακά σε επαλ δεν θα μάθεις και κατι σπουδαίο και στο επαλ που παω υπαρχει ειδικότητα ναυτιλιακών.Το επαλ εμένα δεν μου προσφέρει κατι μόνο λούφα τίποτα άλλο όλη την χρόνια δεν εχω μάθει τίποτα.Επίσης τα μόρια για την αεν είναι 11500 σε σχέση με του γελ που είναι 8500 και επίσης στο γελ παίρνεις βάσεις για μέσα στην σχολή κατι που το επαλ δεν προσφέρει
marouli821316 Δημοσ. Κυριακή στις 04:47 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:47 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, giwrgostr είπε Προφανώς όλα είναι και θέμα τύχης. Αλλά μην λένε ότι αν πας σε ΕΠΑΛ θα καταστραφείς. Μια χαρά ευκαιρίες έχεις αν είσαι σοβαρός και δεν παρασύρεσαι από άτομα που είναι μόνο καφές και τσιγάρο. Το παιδί που έκανε το post είπε πως θέλει να μπει ΑΕΝ. Το ΓΕΛ δεν θα του προσφέρει κάποια ουσιαστική γνώση πάνω στο αντικείμενο για να πεις πως είναι απαραίτητο. Πιο λογικό είναι να μείνει στο ΕΠΑΛ και να διαβάσει μόνος για να περάσει εύκολα στη σχολή που θέλει και χωρίς έξοδα σε φροντιστήρια. Μάλιστα, υπάρχουν και ναυτικά ΕΠΑΛ με ειδικότητες ειδικά πάνω στο αντικείμενο, αν και μπορεί να μην έχει στην περιοχή του. Διάβασα και τα πιο πάνω μηνύματά σας. Μπορώ να πω ότι μάλλον έχετε τελειώσει το σχολείο πριν αρκετά χρόνια, γιατί τα ΕΠΑΛ σήμερα δε λειτουργούν έτσι... Έχουμε γνωστό 41 ετών που τελείωσε ψυκτικός από ΕΠΑΛ της Αθήνας και έλεγε ότι τα παιδιά τότε διάβαζαν και λίγο και ενδιαφέρονταν για τη μάθηση. Σήμερα καμία σχέση και οριακά και κάποια ΓΕΛ έχουν γίνει ΕΠΑΛ μάλιστα. Υπάρχει γενικώς και ως στερεότυπο η νοοτροπία "Θα πάω ΕΠΑΛ για να διακοπάρω κάθε μέρα" από την "αλήτικη" νεολαία, με αποτέλεσμα οι πιο πολλοί μαθητές να αδιαφορούν για τα μαθήματα, να μη σέβονται ούτε ιερό ούτε όσιο (κυριολεκτικά),να εκδηλώνονται παραβατικές συμπεριφορές (ακόμη και οπλοφορία και διακίνηση ναρκωτικών όσο ακραίο και μη πιστευτό και αν ακούγεται αυτό!) και να λαμβάνουν χώρα και πολλά ακραία ξεσπάσματα σε αλκοόλ και τσιγάρο! Ε και οι καθηγητές πλέον έχουν αποδεχτεί αυτή την πραγματικότητα και γίνονται και αυτοί πολλές φορές αρκετά χαλαροί, γιατί φοβούνται κιόλας. Τα ξέρω από πρώτο χέρι όλα αυτά. Πώς να γίνει μετά μάθημα, έστω και για τους λίγους φιλότιμους μαθητές, όταν η συντριπτική πλειοψηφία είναι κάπως έτσι; Όσο για την οικονομική ευχέρεια που λέτε για να φοιτήσει κάποιος στα ΓΕΛ, διαφωνώ. Αν ψάξετε την ύλη στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, θα διαπιστώσετε ότι και στο ΕΠΑΛ μαθαίνουν ακριβώς τα ίδια στα μαθήματα γενικής παιδείας με τη διαφορά ότι εκεί η ύλη είναι μειωμένη. Οπότε, άμα χρειάζεσαι φροντιστήριο για το ΓΕΛ χρειάζεσαι και για το ΕΠΑΛ. Για να μη σχολιάσουμε ότι και για τα μαθήματα κατεύθυνσης/ειδικότητας στο ΕΠΑΛ απαιτείται και εκεί φροντιστήριο άμα κάποιος θέλει να τα μάθει καλά και όχι απλά για να περάσει την τάξη/αποφοιτήσει. Και αυτό γιατί γυρνάμε σε αυτό που είπα και πιο πάνω, ότι δε γίνεται μαθημα στο σχολείο. Στα χρόνια των ατόμων που δίνανε πανελλήνιες το 1900 φεύγα, αυτά σαφώς δεν υπήρχανε και όντως το φροντιστήριο δεν ήταν προαπαιτούμενο. Ήταν, όμως, μια εντελώς διαφορετική εποχή και δεν πρέπει καν να τη συγκρίνουμε με το σήμερα. Επίσης, γνωρίζω περιπτώσεις ατόμων που έχουν βγάλει και 18,5 μεσο όρο σε έλεγχο χωρίς να πηγαίνουν φροντιστήριο σε ούτε ένα μάθημα και να είναι και ΓΕΛ, όπως επίσης ξέρω και 2 άτομα που έχουν περάσει ιατρική από ΓΕΛ με την 1η πάλι χωρίς φροντιστήριο που σήμερα οι πανελλήνιες είναι πιο σκληρές απ'ό,τι των ατόμων του 20ου αιώνα. Είναι και στο άτομο και στο πόσο θέλει να εργαστεί και πόσο το έχει και με τη μάθηση και το πνεύμα, τι να λέμε τώρα. 6 ώρες πριν, giorgos_tsakalis είπε Καλημέρα παιδιά είμαι μαθητής Α λυκείου σε ΕΠΑΛ.Τα πράγματα φέτος είναι τραγικά.Δεν γίνετε ποτέ σοβαρό μάθημα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά.Το σχολείο έχει καταντήσει σαν μια ζούγκλα συνεχώς γίνονται φασαρίες,ζημιές κλπ.Σκέφτηκα με την νέα χρόνια να παω σε γενικό λύκειο μιας και η κατάσταση εκεί πέρα δεν παλεύετε και σαν σχολείο δεν μου προσφέρει κατι.Αυτό που με φοβίζει με αυτήν την αλλαγή είναι οτι μπορεί να τα βρω βουνό και να μην μπορω να ανταπεξέλθω εύκολα.Είμαι διατεθημένος να διαβάσω και πιστεύω πως αν το πιάσω από την αρχή και κανω οτι λένε οι καθηγητές με ένα μέτριο προς καλό διάβασμα θα βγει.Θέλω να περάσω σε αεν όπου από το γενικό τα μόρια είναι 8500 ενώ από επαλ είναι 11500.Τι με συμφέρει να κανω παιδιά ? Να πας ΓΕΛ και στο λέω ως μαθήτρια της Γ λυκείου από ΓΕΛ της επαρχίας. Μπορεί να είναι πιο δύσκολα στο ΓΕΛ (λίγο πιο δύσκολα όμως, μη φανταστείς), αλλά μια μέρα θα ανταμειφθείς για τον κόπο σου. Πάνε πανεπιστήμιο αυτοί των ΕΠΑΛ και δε ξέρουν πού πάνε τα 4, απλούστατα γιατί δεν έχουν γνώσεις σε βασικά μαθήματα θετικών επιστημών που υπάρχουν απλά παντού και σε κάθε τομέα (φυσική, μαθηματικά, χημεία, βιολογία). Ο αδερφός μου σπουδάζει ιατρική και μου λέει αυτοί των ΕΠΑΛ που πέρασαν ντεμεκ με 19.000+ μόρια και πιο εύκολα δε ξέρουν την τύφλα τους, οι καθηγητές τους έχουν πάρει στο ψιλό και δεν τους παίρνουν καν στα σοβαρά και πολλοί τώρα από αυτούς άρχισαν φροντιστήριο μπας και μπορέσουν να περάσουν τα μαθήματα στα οποία έχουν ήδη κοπεί αρκετές φορές. Ε αυτή τη ξεφτίλα καλόν είναι να μην την υποστείς. Μη σε ξεγελά η "ευκολία" του ΕΠΑΛ. Η αντίληψη "Θα πάω ΕΠΑΛ για να περάσω πολύ εύκολα σε καλή σχολή" είναι πολυ εφήμερη και κοντόφθαλμη και μια μέρα μπροστά σου θα το βρεις. Γι'αυτό πάνε ΓΕΛ και μια μέρα θα με θυμηθείς. Ούτως ή άλλως ο στόχος σου δεν είναι και ο πιο δύσκολος, οπότε θα σου μείνουν και 5 γνώσεις παραπάνω στην τελική. Επεξ/σία Κυριακή στις 05:04 μμ από marouli821316
giorgos_tsakalis Δημοσ. Κυριακή στις 05:55 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 05:55 μμ 55 λεπτά πριν, marouli821316 είπε Διάβασα και τα πιο πάνω μηνύματά σας. Μπορώ να πω ότι μάλλον έχετε τελειώσει το σχολείο πριν αρκετά χρόνια, γιατί τα ΕΠΑΛ σήμερα δε λειτουργούν έτσι... Έχουμε γνωστό 41 ετών που τελείωσε ψυκτικός από ΕΠΑΛ της Αθήνας και έλεγε ότι τα παιδιά τότε διάβαζαν και λίγο και ενδιαφέρονταν για τη μάθηση. Σήμερα καμία σχέση και οριακά και κάποια ΓΕΛ έχουν γίνει ΕΠΑΛ μάλιστα. Υπάρχει γενικώς και ως στερεότυπο η νοοτροπία "Θα πάω ΕΠΑΛ για να διακοπάρω κάθε μέρα" από την "αλήτικη" νεολαία, με αποτέλεσμα οι πιο πολλοί μαθητές να αδιαφορούν για τα μαθήματα, να μη σέβονται ούτε ιερό ούτε όσιο (κυριολεκτικά),να εκδηλώνονται παραβατικές συμπεριφορές (ακόμη και οπλοφορία και διακίνηση ναρκωτικών όσο ακραίο και μη πιστευτό και αν ακούγεται αυτό!) και να λαμβάνουν χώρα και πολλά ακραία ξεσπάσματα σε αλκοόλ και τσιγάρο! Ε και οι καθηγητές πλέον έχουν αποδεχτεί αυτή την πραγματικότητα και γίνονται και αυτοί πολλές φορές αρκετά χαλαροί, γιατί φοβούνται κιόλας. Τα ξέρω από πρώτο χέρι όλα αυτά. Πώς να γίνει μετά μάθημα, έστω και για τους λίγους φιλότιμους μαθητές, όταν η συντριπτική πλειοψηφία είναι κάπως έτσι; Όσο για την οικονομική ευχέρεια που λέτε για να φοιτήσει κάποιος στα ΓΕΛ, διαφωνώ. Αν ψάξετε την ύλη στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, θα διαπιστώσετε ότι και στο ΕΠΑΛ μαθαίνουν ακριβώς τα ίδια στα μαθήματα γενικής παιδείας με τη διαφορά ότι εκεί η ύλη είναι μειωμένη. Οπότε, άμα χρειάζεσαι φροντιστήριο για το ΓΕΛ χρειάζεσαι και για το ΕΠΑΛ. Για να μη σχολιάσουμε ότι και για τα μαθήματα κατεύθυνσης/ειδικότητας στο ΕΠΑΛ απαιτείται και εκεί φροντιστήριο άμα κάποιος θέλει να τα μάθει καλά και όχι απλά για να περάσει την τάξη/αποφοιτήσει. Και αυτό γιατί γυρνάμε σε αυτό που είπα και πιο πάνω, ότι δε γίνεται μαθημα στο σχολείο. Στα χρόνια των ατόμων που δίνανε πανελλήνιες το 1900 φεύγα, αυτά σαφώς δεν υπήρχανε και όντως το φροντιστήριο δεν ήταν προαπαιτούμενο. Ήταν, όμως, μια εντελώς διαφορετική εποχή και δεν πρέπει καν να τη συγκρίνουμε με το σήμερα. Επίσης, γνωρίζω περιπτώσεις ατόμων που έχουν βγάλει και 18,5 μεσο όρο σε έλεγχο χωρίς να πηγαίνουν φροντιστήριο σε ούτε ένα μάθημα και να είναι και ΓΕΛ, όπως επίσης ξέρω και 2 άτομα που έχουν περάσει ιατρική από ΓΕΛ με την 1η πάλι χωρίς φροντιστήριο που σήμερα οι πανελλήνιες είναι πιο σκληρές απ'ό,τι των ατόμων του 20ου αιώνα. Είναι και στο άτομο και στο πόσο θέλει να εργαστεί και πόσο το έχει και με τη μάθηση και το πνεύμα, τι να λέμε τώρα. Να πας ΓΕΛ και στο λέω ως μαθήτρια της Γ λυκείου από ΓΕΛ της επαρχίας. Μπορεί να είναι πιο δύσκολα στο ΓΕΛ (λίγο πιο δύσκολα όμως, μη φανταστείς), αλλά μια μέρα θα ανταμειφθείς για τον κόπο σου. Πάνε πανεπιστήμιο αυτοί των ΕΠΑΛ και δε ξέρουν πού πάνε τα 4, απλούστατα γιατί δεν έχουν γνώσεις σε βασικά μαθήματα θετικών επιστημών που υπάρχουν απλά παντού και σε κάθε τομέα (φυσική, μαθηματικά, χημεία, βιολογία). Ο αδερφός μου σπουδάζει ιατρική και μου λέει αυτοί των ΕΠΑΛ που πέρασαν ντεμεκ με 19.000+ μόρια και πιο εύκολα δε ξέρουν την τύφλα τους, οι καθηγητές τους έχουν πάρει στο ψιλό και δεν τους παίρνουν καν στα σοβαρά και πολλοί τώρα από αυτούς άρχισαν φροντιστήριο μπας και μπορέσουν να περάσουν τα μαθήματα στα οποία έχουν ήδη κοπεί αρκετές φορές. Ε αυτή τη ξεφτίλα καλόν είναι να μην την υποστείς. Μη σε ξεγελά η "ευκολία" του ΕΠΑΛ. Η αντίληψη "Θα πάω ΕΠΑΛ για να περάσω πολύ εύκολα σε καλή σχολή" είναι πολυ εφήμερη και κοντόφθαλμη και μια μέρα μπροστά σου θα το βρεις. Γι'αυτό πάνε ΓΕΛ και μια μέρα θα με θυμηθείς. Ούτως ή άλλως ο στόχος σου δεν είναι και ο πιο δύσκολος, οπότε θα σου μείνουν και 5 γνώσεις παραπάνω στην τελική. Είναι όλα έτσι ακριβώς όπως τα λες.Όλη μέρα πας για να δώσεις το παρόν και εκμάθηση 0.Δεν περίμενα τα πράγματα τόσο ακραία στο ΕΠΑΛ.Το επέλεξα μετά από απόψεις δασκάλων οτι το γενικό είναι πολύ δύσκολα και θέλει διάβασμα και έτσι κατέληξα σε αυτήν την επιλογή.Τώρα που έφτασε το τέλος της χρονιάς κατάλαβα οτι εχασα τον χρόνο μου εκεί πέρα και δεν έμαθα απολύτως τίποτα.Το γενικό είναι η μόνη λύση αλλά αυτό που με φοβίζει ειναι τι θα συναντήσω από άποψη μαθημάτων.Είμαι διατεθημένος να κανω την προσπάθεια μου όσο μπορω και εγώ σαν μαθητής οχι ακραία πράγματα τύπου όλη μέρα φροντιστήρια και 4 ώρες πάνω από το βιβλίο καθημερινά ένα μέτριο προς καλό διάβασμα το οποίο θα πιάσω από την αρχή ναι θα το προσπαθήσω.Δεν θέλω να βγάλω και κανέναν τρελό βαθμό ίσα ίσα έναν ικανοποιητικό μέσο όρο στο τετράμηνο τύπου 15-16.Όσο για την Γ και τις πανελλήνιες μάλλον θα παω από οικονομική κατεύθυνση για πιο ευκολία και στις πανελληνιες η σχολή που θέλω να περάσω (ΑΕΝ) έχει βάση 8500 δεν ξερω αν γράφονται εύκολα αυτά τα μόρια.Ισχύουν όντως αυτά που λες ειναι όντως εύκολα ? Δεν θέλω να παω και να τα βρω μπαστούνι.Επίσης έχει και αρχαία τα οποία από το γυμνάσιο δεν πολυπήγαινα αν και νομίζω στο λύκειο ειναι απλά κείμενα και οχι κλίσεις ρημάτων ισχυεί κατι τέτοιο ? Θέλω να με κατατοπίσεις λίγο αν σου ειναι εύκολο
marouli821316 Δημοσ. Κυριακή στις 06:29 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:29 μμ 5 λεπτά πριν, giorgos_tsakalis είπε Είναι όλα έτσι ακριβώς όπως τα λες.Όλη μέρα πας για να δώσεις το παρόν και εκμάθηση 0.Δεν περίμενα τα πράγματα τόσο ακραία στο ΕΠΑΛ.Το επέλεξα μετά από απόψεις δασκάλων οτι το γενικό είναι πολύ δύσκολα και θέλει διάβασμα και έτσι κατέληξα σε αυτήν την επιλογή.Τώρα που έφτασε το τέλος της χρονιάς κατάλαβα οτι εχασα τον χρόνο μου εκεί πέρα και δεν έμαθα απολύτως τίποτα.Το γενικό είναι η μόνη λύση αλλά αυτό που με φοβίζει ειναι τι θα συναντήσω από άποψη μαθημάτων.Είμαι διατεθημένος να κανω την προσπάθεια μου όσο μπορω και εγώ σαν μαθητής οχι ακραία πράγματα τύπου όλη μέρα φροντιστήρια και 4 ώρες πάνω από το βιβλίο καθημερινά ένα μέτριο προς καλό διάβασμα το οποίο θα πιάσω από την αρχή ναι θα το προσπαθήσω.Δεν θέλω να βγάλω και κανέναν τρελό βαθμό ίσα ίσα έναν ικανοποιητικό μέσο όρο στο τετράμηνο τύπου 15-16.Όσο για την Γ και τις πανελλήνιες μάλλον θα παω από οικονομική κατεύθυνση για πιο ευκολία και στις πανελληνιες η σχολή που θέλω να περάσω (ΑΕΝ) έχει βάση 8500 δεν ξερω αν γράφονται εύκολα αυτά τα μόρια.Ισχύουν όντως αυτά που λες ειναι όντως εύκολα ? Δεν θέλω να παω και να τα βρω μπαστούνι.Επίσης έχει και αρχαία τα οποία από το γυμνάσιο δεν πολυπήγαινα αν και νομίζω στο λύκειο ειναι απλά κείμενα και οχι κλίσεις ρημάτων ισχυεί κατι τέτοιο ? Θέλω να με κατατοπίσεις λίγο αν σου ειναι εύκολο Για να μην παρεξηγηθώ, δε λέω ότι το ΓΕΛ είναι εύκολο, αλλά ότι δεν είναι αυτό το πανδύσκολο που το παρουσιάζουν οι περισσότεροι. Γιατί για την Α λυκειου τουλάχιστον που ξέρω, στα ΕΠΑΛ έχουν την ίδια ύλη στη φυσική και τα μαθηματικά με αυτή του ΓΕΛ απλά μειωμένη. Ακομη και τα σχολικά βιβλία ίδια είναι νομίζω κιόλας. Δηλαδή ως έναν βαθμό το επίπεδο μάθησης είναι το ίδιο. Εσύ που τελειώνεις την Α λυκειου τώρα από ΕΠΑΛ και πας φροντιστήριο φαντάζομαι, νιώθεις ότι δυσκολεύτηκες αρκετά; Γιατί αν πήγαινες Α λυκειου στο ΓΕΛ πάλι τα ίδια θα έβλεπες στα μαθηματικά και τη φυσική απλά με τη μισή ύλη. Και επίσης εγώ θεωρώ ότι η αρχή είναι δύσκολη μέχρι να συνηθίσεις, μετά άμα πάρεις το κολλάει όλα έρχονται αλυσίδα. Οπότε άμα φοιτούσες την Α λυκειου σε ΓΕΛ και είχες μπει στη λογική της φυσικής π.χ, δε νομίζω ότι άμα μάθαινες και τις ενέργειες θα δυσκολευόσουν ή στα μαθηματικά παρομοίως τις ανισωσεις. Για τα Αρχαία που λες, τα Αρχαία είναι ζόρικα μόνο στην Α λυκειου που είναι γενικής παιδείας και αναγκαστικά σε πρήζουν. Ύστερα, αν πας Β λυκειου με κατεύθυνση θετική τα Αρχαία γίνονται πολύ light. Σε εξετάζουν μόνο μετάφραση, ερωτήσεις κατανόησης του κειμένου και ομόρριζα-λεξιλογικά. Ούτε εισαγωγή ούτε συντακτικό ούτε γραμματική. Και άμα ειδικά έχεις και καθηγητή με κατανόηση θα περνάς και πολυ χαλαρά στο μάθημα. Ναι να πας καλύτερα με κατεύθυνση οικονομία γιατί οι πιο πολλοί δεν είναι καλοί μαθητές σε αυτή την κατεύθυνση και ειδικά στα μαθηματικά. Οπότε, λίγο μελετηρός να είσαι και λίγο να σε κόβει θα τα καταφέρεις. Δε σου λέω να μη βγαίνεις και καθόλου και να καίγεσαι πάνω από ένα βιβλίο, αλλά καλώς ή κακώς η Γ λυκείου θέλει και κάποιες μικρές θυσίες. Τίποτα δε γίνεται χωρίς έστω μια μικρή προσπάθεια, ας είμαστε ρεαλιστές. Δε ξέρω άμα θα σε ζορίσουν τα μαθηματικά μόνο, γιατί δε ξέρω και τι σχέση έχεις μαζί τους και μου λένε ότι στη Γ λυκείου κιόλας τσιμπάνε. Αλλιώς κατ'αλλα δε νομίζω να έχεις θέμα. Εγώ σαν συμβουλή θα σου έλεγα να επενδύσεις κατά βάση στα μαθήματα που σε ενδιαφέρουν. Δηλαδή Αρχαία ενταξει και 14-15 να γράψεις δεν πειράζει, αλλά μαθηματικά μη το αφήσεις γιατί θα σε αφήσουν και αυτά μετά, οπότε προσπάθησε να γράφεις σε αυτά από 16 και πάνω. Και κυρίως στη Β λυκσιου δώσε βάση στην Άλγεβρα πρώτα και μετά στη Γεωμετρία και σχεδόν καθόλου στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, γιατί μου λένε φίλοι μου με μαθηματικά κατεύθυνση ότι τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης είναι οριακά άχρηστα για τη Γ λυκείου, μόνο ιδιότητες διανυσμάτων να ξέρεις. Φυσική, αφού έχει και η σχολη σου, καλόν είναι να μην την παρατήσεις και να την παλέψεις έστω και σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Ελπίζω να βοηθούν αυτά που λεω και να μη σε παρω στο λαιμό μου, γιατί δε ξέρω και τι μαθητής είσαι, αλλά μιλώντας για έναν μέσο μαθητή πιστεύω θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις.
giorgos_tsakalis Δημοσ. Κυριακή στις 07:47 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 07:47 μμ 1 ώρα πριν, marouli821316 είπε Για να μην παρεξηγηθώ, δε λέω ότι το ΓΕΛ είναι εύκολο, αλλά ότι δεν είναι αυτό το πανδύσκολο που το παρουσιάζουν οι περισσότεροι. Γιατί για την Α λυκειου τουλάχιστον που ξέρω, στα ΕΠΑΛ έχουν την ίδια ύλη στη φυσική και τα μαθηματικά με αυτή του ΓΕΛ απλά μειωμένη. Ακομη και τα σχολικά βιβλία ίδια είναι νομίζω κιόλας. Δηλαδή ως έναν βαθμό το επίπεδο μάθησης είναι το ίδιο. Εσύ που τελειώνεις την Α λυκειου τώρα από ΕΠΑΛ και πας φροντιστήριο φαντάζομαι, νιώθεις ότι δυσκολεύτηκες αρκετά; Γιατί αν πήγαινες Α λυκειου στο ΓΕΛ πάλι τα ίδια θα έβλεπες στα μαθηματικά και τη φυσική απλά με τη μισή ύλη. Και επίσης εγώ θεωρώ ότι η αρχή είναι δύσκολη μέχρι να συνηθίσεις, μετά άμα πάρεις το κολλάει όλα έρχονται αλυσίδα. Οπότε άμα φοιτούσες την Α λυκειου σε ΓΕΛ και είχες μπει στη λογική της φυσικής π.χ, δε νομίζω ότι άμα μάθαινες και τις ενέργειες θα δυσκολευόσουν ή στα μαθηματικά παρομοίως τις ανισωσεις. Για τα Αρχαία που λες, τα Αρχαία είναι ζόρικα μόνο στην Α λυκειου που είναι γενικής παιδείας και αναγκαστικά σε πρήζουν. Ύστερα, αν πας Β λυκειου με κατεύθυνση θετική τα Αρχαία γίνονται πολύ light. Σε εξετάζουν μόνο μετάφραση, ερωτήσεις κατανόησης του κειμένου και ομόρριζα-λεξιλογικά. Ούτε εισαγωγή ούτε συντακτικό ούτε γραμματική. Και άμα ειδικά έχεις και καθηγητή με κατανόηση θα περνάς και πολυ χαλαρά στο μάθημα. Ναι να πας καλύτερα με κατεύθυνση οικονομία γιατί οι πιο πολλοί δεν είναι καλοί μαθητές σε αυτή την κατεύθυνση και ειδικά στα μαθηματικά. Οπότε, λίγο μελετηρός να είσαι και λίγο να σε κόβει θα τα καταφέρεις. Δε σου λέω να μη βγαίνεις και καθόλου και να καίγεσαι πάνω από ένα βιβλίο, αλλά καλώς ή κακώς η Γ λυκείου θέλει και κάποιες μικρές θυσίες. Τίποτα δε γίνεται χωρίς έστω μια μικρή προσπάθεια, ας είμαστε ρεαλιστές. Δε ξέρω άμα θα σε ζορίσουν τα μαθηματικά μόνο, γιατί δε ξέρω και τι σχέση έχεις μαζί τους και μου λένε ότι στη Γ λυκείου κιόλας τσιμπάνε. Αλλιώς κατ'αλλα δε νομίζω να έχεις θέμα. Εγώ σαν συμβουλή θα σου έλεγα να επενδύσεις κατά βάση στα μαθήματα που σε ενδιαφέρουν. Δηλαδή Αρχαία ενταξει και 14-15 να γράψεις δεν πειράζει, αλλά μαθηματικά μη το αφήσεις γιατί θα σε αφήσουν και αυτά μετά, οπότε προσπάθησε να γράφεις σε αυτά από 16 και πάνω. Και κυρίως στη Β λυκσιου δώσε βάση στην Άλγεβρα πρώτα και μετά στη Γεωμετρία και σχεδόν καθόλου στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, γιατί μου λένε φίλοι μου με μαθηματικά κατεύθυνση ότι τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης είναι οριακά άχρηστα για τη Γ λυκείου, μόνο ιδιότητες διανυσμάτων να ξέρεις. Φυσική, αφού έχει και η σχολη σου, καλόν είναι να μην την παρατήσεις και να την παλέψεις έστω και σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Ελπίζω να βοηθούν αυτά που λεω και να μη σε παρω στο λαιμό μου, γιατί δε ξέρω και τι μαθητής είσαι, αλλά μιλώντας για έναν μέσο μαθητή πιστεύω θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις. Ισχύει αυτό που λες τα βιβλία είναι ίδια απλά διαφορετική ύλη.Φροντηστήριο παω μόνο μαθηματικά τίποτα άλλο γλώσσα δεν εχω θεμα και στις έκθεσης και στα διαγωνίσματα γραφω από 17 και πάνω.Ουτοσι άλλος με το μάθημα που κάνουνε τι φροντιστήριο να χρειαστείς.Φυσική δεν εχω δυσκολευτεί απλά δεν δίνω πολύ βάση μιας και ούτε ασκήσεις για το σπίτι βάζουν.Επίσης για τα αρχαία ευτυχώς που είναι έτσι την παλεύω εύκολα.Τώρα για την κατεύθυνση των οικονομικών τι εννοείς οτι πάνε αυτοί που δεν είναι καλοί μαθητές? Για τα μαθηματικά εντάξει τα καταφέρνω απλά τα βαριέμαι δυστηχως αλλά στην γεωμετρία δεν ξερω τίποτα.Όντως πρέπει στην γ να κανείς μερικές θυσίες.Σαν μαθητής στούρνος δεν είμαι μου κόβει αλλά βαριέμαι να διαβασω όπως όλοι.Στο γυμνάσιο έβγαζα 15-16 μέσο όρο με μέτριο διάβασμα.Πιστεύω μπορω να τα βγάλω πέρα και το βλέπω και από αλλά παιδιά που είμασταν πέρυσι του ίδιου επιπέδου που και αυτά από οτι μου λένε βγάζουν γύρω στο 14 αλλά δεν διαβάζουν και πολλοί.Απλά θέλω να ξερω οτι θα καταφέρω να ανταπεξέλθω δεν ζητάω και τρελούς βαθμούς.Απλά αυτό το διαστημα λόγο του οτι δεν κάνουμε τίποτα εχω ξεσυνηθισει στο διάβασμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα