Προς το περιεχόμενο

Cudy WR3000 σεταρισμα

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από jkoukos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα, μετά από ερώτηση μου σε άλλο νήμα για ένα τίμιο router με VPN client έχω στα χέρια μου σήμερα το Cudy. Επειδή δεν έχω ξαναπαίξει με τέτοιο setup, δηλ modem/router σε bridge και μετά το Cudy θέλω βοήθεια. Καταρχάς στο VR600 V3 που έχω ως modem διέγραψα το προφίλ και το γύρισα απλά σε bridge. Έχω συνδέσει την LAN 1 του tp link στην WAN του Cudy. Στο cudy βάζω username και pass έχοντας επιλογή χρήσης as router. Δεν έχω επιλέξει VLAN ID on και δεν ξέρει αν χρειάζεται. Παρόλα αυτά μου λέει connection failed.

Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει?

Η γραμμή είναι Comsote 200 χαλκός.

Το Tp link φαίνεται επίσης να συγχρονίζει κανονικά

Screenshot_20250405_193407_Chrome.jpg

Screenshot_20250405_193739_Chrome.jpg

Screenshot_20250405_194622_Chrome.jpg

Επεξ/σία από pados1002
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 5/4/2025 στις 4:45 ΜΜ, pados1002 είπε

Καταρχάς στο VR600 V3 που έχω ως modem διέγραψα το προφίλ και το γύρισα απλά σε bridge.

Δεν έχεις ορίσει VLAN ID (με τιμή 835) στο νέο προφίλ του bridge που έφτιαξες.

Επεξ/σία από jkoukos
  • Like 1
Δημοσ.

Ο συγχρονισμός του DSL γίνεται εφόσον η γραμμή είναι συνδεδεμένη στο modem.

Μετά γίνεται η σύνδεση στο διαδίκτυο με την κλήση ΡΡΡ εφόσον έχουμε σωστά credentials και VLAN ID (835 σε VDSL) ή VPI/VCI (8/35 σε ADSL).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@jkoukosΈτσι ακριβώς όπως τα γράφεις είναι! Μια ερώτηση ακόμα έχω αν γνωρίζεις.

Υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης κάποιου είδους adblock απευθείας στο router? Υπάρχει adblock στο PC και μπορώ π.χ να χρησιμοποιώ Brave στο κινητό αλλά θα με βόλευε πολύ ένα adblock στο router απευθείας.

Επεξ/σία από pados1002
Δημοσ.

Σε καθαρό OpenWrt υπάρχει δυνατότητα, όχι όμως στο λογισμικό του κατασκευαστή αφού δεν υπάρχει (όσο έχω δει) επιλογή για εγκατάσταση επιπλέον πακέτων.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ο τυπος συσκευης που οριζεις το Cudy πχ wireless repeater,router κλπ παιζει ρολο τσεκαρε τι εχεις βαλει εκει
Bridge δεν χρειαστηκε να φτιαξω απο την αρχη ξερα σε Lan για να παρει "internet" το καρφωσα και μετα απο εκει επαιξα
Θα το παω στο Airbnb του Μπαμπη που ισως χρειαστουν τρενακια με τα Omada που εχει βαλει οποτε θα το κοιταξω περισσοτερο
Conflict στις IP να υπαρχει χλωμο αλλα αν παιζει στο μενου αλλαζει 

Δημοσ.

Δοκίμασε με κλειστό το VPN. Κανονικά πρέπει να έχεις πρόσβαση αν το έχεις ρυθμίσει ως WiFi Router, που σε αυτή την περίπτωση παίρνει WAN IΡ μία από το κύριο router (π.χ. 192.1698.1.x) και έχει δικό του LAN (π.χ. 192.168.10.0/24).

Αν σου παίξει χωρίς VPN, τότε απλά χρειάζεται ένα κανόνας static route μέσω του οποίου θα γίνεται η σωστή δρομολόγηση με το VPN.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 23/4/2025 στις 10:27 ΠΜ, Paragontas-x είπε

Ενώ το σύνδεσα και έβαλα και το surfshark vpn δεν βλέπει καν το αρχικό ρουτερ του isp μου.

Και λέγοντας δεν βλέπει εννοώ ότι αν πατήσω την ip του isp router(HG8145X6-10) δεν με πάει καν στο μενού του.

Εννοείτε ότι το έχω συνδέσει όπως ο Σωτος στο βίντεο αλλά τσιφος.

Και το περίεργο είναι ότι πριν βάλω το vpn μια χαρά έμπαινε στο μενού του isp router.

Καμιά λύση?

Επέκταση  

Πιθανώς δεν έχεις εκτελέσει ποτέ Ping από την ώρα που μπήκε το Cudy.

Η πρότασή μου είναι η εξής:

1. Ρύθμισε την IP του Router του παρόχου σου, π.χ. 192.168.1.1

2. Πήγαινε στο Cudy και κάνε το setup ως Wireless Router. Στο σημείο που λέει WAN, βάλε το να λειτουργεί με Static IP (Fixed IP).

• Για το IP Address: Βάλε μία IP εντός του ίδιου δικτύου με το router του παρόχου, αλλά σε διαφορετική διεύθυνση, π.χ. 192.168.1.254.

• Για το Default Gateway: Βάλε 192.168.1.1 (την IP του Router του παρόχου σου).

Αυτή η ρύθμιση θα σου επιτρέψει να έχεις επικοινωνία με το Router και στη συνέχεια να πας στα Advanced Settings.

1. Στο LAN του Cudy, βάλε το νέο δίκτυο που θέλεις να έχεις πρόσβαση, π.χ. 192.168.2.0/24 (Το Cudy πρεπει να εχει μια IP πχ 192.168.2.1)

Αν επιθυμείς να διατηρήσεις το υπάρχον configuration, πρέπει να προσθέσεις Static Route. Πρόσεξε όμως πώς θα το κάνεις.

Πριν προχωρήσεις σε οποιαδήποτε αλλαγή, κάνε Backup του Configuration.

Επεξ/σία από CyberWolf
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 23/4/2025 στις 2:30 ΜΜ, Paragontas-x είπε

Μα δεν θέλω να παίρνω το ίντερνετ ασύρματα από το isp router(HG8145X6-10) γιατί στην ουσία είναι δίπλα - δίπλα τα 2 ρουτερ.

Σε ποιο σημείο έγραψα κάτι τέτοιο; Από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;

Όπως είπα και πριν όσο δεν είχα ενεργό το vpn μια χαρά έμπαινε στο μενού και των 2 ρουτερ όταν έβαλα το vpn τότε δεν μπαίνει στο μενού του isp router.

Σε ποιο προηγούμενο μήνυμα το έγραψες αυτό;*** Μόλις τώρα το έκανες που σε ρώτησα. Ο λόγος που δεν έχεις πρόσβαση είναι ότι ζητάς όλη η κίνηση από το Cudy να βγαίνει μέσω VPN, οπότε είναι λογικό να μην βρίσκει τον κύριο Router που είναι μέρος του εσωτερικού σου δικτύου. Όπως έγραψα και πριν, χρειάζεται ένας απλός κανόνας static route όπου θα ορίζει η κίνηση προς το υποδίκτυο 192.168.1.0/24 (του κύριου router) να βγαίνει μέσω της WAN του Cudy (και όχι του VPN).

Μα αν το κάνω αυτό όποια συσκευή συνδέω στο cudy wr3000 δεν θα παίρνει αυτόματα ip και θα πρέπει να της δίνω εγώ χειροκίνητα αν έχω καταλάβει σωστά.

Λάθος το έχεις καταλάβει. Σου λέει να ρυθμίσεις το Cudy με σταθερές ΙΡ, αντί να παίρνει αυτόματα μέσω του DHCP από τον κύριο router, αλλά και στις 2 περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Οι συσκευές πάντα θα παίρνουν αυτόματα ΙΡ από το Cudy.

*** EDIT. Τώρα πρόσεξα ότι είχες κάνει edit σε προηγούμενο μήνυμα, αφού πρώτα έθεσα το ερώτημα.

Επεξ/σία από jkoukos
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 23/4/2025 στις 4:31 ΜΜ, jkoukos είπε

Σε ποιο σημείο έγραψα κάτι τέτοιο; Από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;

Σε ποιο προηγούμενο μήνυμα το έγραψες αυτό;*** Μόλις τώρα το έκανες που σε ρώτησα. Ο λόγος που δεν έχεις πρόσβαση είναι ότι ζητάς όλη η κίνηση από το Cudy να βγαίνει μέσω VPN, οπότε είναι λογικό να μην βρίσκει τον κύριο Router που είναι μέρος του εσωτερικού σου δικτύου. Όπως έγραψα και πριν, χρειάζεται ένας απλός κανόνας static route όπου θα ορίζει η κίνηση προς το υποδίκτυο 192.168.1.0/24 (του κύριου router) να βγαίνει μέσω της WAN του Cudy (και όχι του VPN).

Λάθος το έχεις καταλάβει. Σου λέει να ρυθμίσεις το Cudy με σταθερές ΙΡ, αντί να παίρνει αυτόματα μέσω του DHCP από τον κύριο router, αλλά και στις 2 περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Οι συσκευές πάντα θα παίρνουν αυτόματα ΙΡ από το Cudy.

*** EDIT. Τώρα πρόσεξα ότι είχες κάνει edit σε προηγούμενο μήνυμα, αφού πρώτα έθεσα το ερώτημα.

Επέκταση  

εχω ακριβος το ιδιο προβλημα δεν μπορω να δω την ip του frtizbox αμα κλεισω το kill Switch παιζουν ολα εχω κανει και static router τιποτα (ελπιζω να τα εχω σωστα :P )

εχω βαλει fixed ip 192.168.178.50 mask 255.255.255.0 getwa.178.1 wirrelses router

ενεργο VPN wireGuard Clint με Kill Switch 

static router WAN 192.168.178.0 mask 255.255.255.0 Getway 192.168.178.1

Cudy LAN 192.168.179.1

VPN εχω το MULIVAD 

καμια λυση πως να φτιαχτει;

01.png

02.png

03.png

Επεξ/σία από insgamer
Δημοσ.
  Στις 22/5/2025 στις 6:57 ΠΜ, jkoukos είπε

Στο πεδίο Target του κανόνα, όρισε και το υποδίκτυο (192.168.178.0/24) αντί μόνον της διεύθυνσης.

δεν το περνει μου λεει η Please enter a valid IP address.

επιδει μαλλον εχω μπερδευτη στο static rouiter απλα προσθετω ειδι στο υπαρχων το αντι για 192.168.178.0 σε 192.168.178.0/24; η να αλαξω την μασκα σε 255.255.0.0;

Δημοσ.

Target 192.168.178.0/24 και στο Gateway 192.168.178.50 ή την LAN IP του Cudy (π.χ. 192.168.10.1).

Βλέπω στο emulator ότι δεν παίρνει το /24. Οπότε βάλτα όπως πριν και άλλαξε μόνο το Gateway.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 22/5/2025 στις 8:20 ΠΜ, jkoukos είπε

Target 192.168.178.0/24 και στο Gateway 192.168.178.50 ή την LAN IP του Cudy (π.χ. 192.168.10.1).

Βλέπω στο emulator ότι δεν παίρνει το /24. Οπότε βάλτα όπως πριν και άλλαξε μόνο το Gateway.

τιποτα δοκημσα και 192.168.179.1 αλλα και 192.168.178.50

Επίσης το Cudy είναι συνδεδεμένο στο Fritzbox μέσωwan to wan μήπως πρέπει να το βάλω σε κάποια LAN στο Fritzbox?

Screenshot 2025-05-22 131902.png

Επεξ/σία από insgamer

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...