Προς το περιεχόμενο

OLED monitor για δουλειά

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από pirmen56,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αυτή την στιγμή έχω ένα αρκετά φθηνό 2K IPS monitor το οποίο σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω ως δεύτερο και να αγοράσω κάτι καλύτερο. Έχοντας καιρό να ασχοληθώ και να ψάξω τι γίνεται σχετικά με τα monitors είδα ότι πλέον τα καλύτερα που υπάρχουν είναι τα OLED. Πέρασα από γνωστή αλυσίδα να δω διαφορές αλλά δεν υπήρχε κάποιο OLED ωστόσο έπεσα πάνω στο XIAOMI Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i το οποίο είναι τεχνολογίας mini LED και τα χρώματα συγκριτικά με τα υπόλοιπα IPS τα οποία ήταν δίπλα ήταν μέρα με την νύχτα. Η χρήση θα είναι κυρίως για δουλειά και ελάχιστα gaming (1-2 ώρες την ημέρα και αν) ενώ η οθόνη θα είναι ανοιχτή για πολλές ώρες την ημέρα. Η διαφορά mini LED με OLED είναι πάρα πολύ μεγάλη ώστε να αξίζει να δώσει κανείς τα διπλάσια χρήματα συγκριτικά π.χ. με την οθόνη της Xiaomi; Πιστεύεται ότι θα υπάρχουν προβλήματα με την χρήση που θα κάνω (τύπου burn-in) με την OLED; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, stefanos50 είπε

Πέρασα από γνωστή αλυσίδα να δω διαφορές αλλά δεν υπήρχε κάποιο OLED ωστόσο έπεσα πάνω στο XIAOMI Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i το οποίο είναι τεχνολογίας mini LED και τα χρώματα συγκριτικά με τα υπόλοιπα IPS τα οποία ήταν δίπλα ήταν μέρα με την νύχτα.

δεν κοιτούσες με την ευκαιρία την έκδοση firmware που το ψάχνουμε ?

Κατα τα άλλα miniLed και desktop πιστεύω δεν κολλάνε. Το local dimming θα είναι εμφανές .

Ή πάρε μια καλη IPS το οποίο να μην έχει χάλια panel που να φέγγει σε σημεία το μαύρο ή oled

Ιδανικά πάρε μια απλή IPS για γραφείο και την xiaomi (με zero pixel εγγύηση και χωρίς το red tint bug) για ταινίες / παιχνίδια ωστε να μην έχεις φόβο burn-in .

Προσωπικά πήρα μτχ μια εισαγωγική AOC oled και είμαι ευχαριστημένος . Όσο κρατήσει κράτησε...

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
7 ώρες πριν, korakios είπε

δεν κοιτούσες με την ευκαιρία την έκδοση firmware που το ψάχνουμε ?

Κατα τα άλλα miniLed και desktop πιστεύω δεν κολλάνε. Το local dimming θα είναι εμφανές .

Ή πάρε μια καλη IPS το οποίο να μην έχει χάλια panel που να φέγγει σε σημεία το μαύρο ή oled

Ιδανικά πάρε μια απλή IPS για γραφείο και την xiaomi (με zero pixel εγγύηση και χωρίς το red tint bug) για ταινίες / παιχνίδια ωστε να μην έχεις φόβο burn-in .

Προσωπικά πήρα μτχ μια εισαγωγική AOC oled και είμαι ευχαριστημένος . Όσο κρατήσει κράτησε...

Στο πατρικό μου έχω μια πάρα πολύ καλή IPS, τουλάχιστον όταν την είχα αγοράσει ήταν από τις καλύτερες και τα χρώματα σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν αυτά των miniLED/OLED. Όντως διαβάζω ότι η Xiaomi έχει κάποια θεματάκια και όποια άλλη miniLED βλέπω είναι πιο ακριβές και από τις OLED τουλάχιστον στα Ελληνικά καταστήματα. Ίσως ρισκάρω και εγώ να πάρω OLED και θα βάζω τα στατικά παράθυρα που θα έχω στην δεύτερη οθόνη τις ώρες της δουλειάς.

• Λύση
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Η διαφορά mini LED με OLED είναι πάρα πολύ μεγάλη ώστε να αξίζει να δώσει κανείς τα διπλάσια χρήματα συγκριτικά π.χ. με την οθόνη της Xiaomi;

Αν το 100 είναι η απόσταση ανάμεσα σε IPS και OLED τότε ακόμα και ένα μέτριο miniLED ξεκινά από το 70 και πάνω. Το ποιοτικό άλμα IPS->miniLED είναι σίγουρα αρκετά μεγαλύτερο από το miniLED->OLED. Έχει σημασία όμως και το περιεχόμενο. Σε γενικές γραμμές όσο πιο φωτεινό το HDR περιεχόμενο και όσο μεγαλύτερα σε επιφάνεια τα highlights τόσο θα γέρνει η πλάστιγγα υπέρ του miniLED. Το αντίστροφο σε σκοτεινό περιεχόμενο(π.χ. παιχνίδια τρόμου).

Τα χρώματα είναι πάνω κάτω τα ίδια. Αναφέρομαι στο χρωματικό εύρος. Γιατί η τελική εντύπωση στο μάτι ενδέχεται να είναι ανώτερη στο miniLED λόγω υψηλότερης φωτεινότητας όταν φυσικά αυτή αξιοποιείται(αυτό που πιθανώς είδες στο κατάστημα). Σε χρωματική ακρίβεια τα καλά OLED είναι αισθητά καλύτερα από το xiaomi.

Δημοσ.
Στις 6/4/2025 στις 1:51 ΜΜ, pirmen56 είπε

Αν το 100 είναι η απόσταση ανάμεσα σε IPS και OLED τότε ακόμα και ένα μέτριο miniLED ξεκινά από το 70 και πάνω. Το ποιοτικό άλμα IPS->miniLED είναι σίγουρα αρκετά μεγαλύτερο από το miniLED->OLED. Έχει σημασία όμως και το περιεχόμενο. Σε γενικές γραμμές όσο πιο φωτεινό το HDR περιεχόμενο και όσο μεγαλύτερα σε επιφάνεια τα highlights τόσο θα γέρνει η πλάστιγγα υπέρ του miniLED. Το αντίστροφο σε σκοτεινό περιεχόμενο(π.χ. παιχνίδια τρόμου).

Τα χρώματα είναι πάνω κάτω τα ίδια. Αναφέρομαι στο χρωματικό εύρος. Γιατί η τελική εντύπωση στο μάτι ενδέχεται να είναι ανώτερη στο miniLED λόγω υψηλότερης φωτεινότητας όταν φυσικά αυτή αξιοποιείται(αυτό που πιθανώς είδες στο κατάστημα). Σε χρωματική ακρίβεια τα καλά OLED είναι αισθητά καλύτερα από το xiaomi.

Τελικά κατέληξα στην "LG Monitor 27" UltraGear 27GS95QE-B" μιας και την έβγαλαν όλες οι μεγάλες αλυσίδες προσφορά σε χαμηλότερη τιμή από τι είναι στο skroutz αυτή την στιγμή και περίπου 300 ευρώ διαφορά από την Xiaomi. Από τι κατάλαβα μάλλον αξίζει αν βάλει κανείς και την διαφορά σε response time και τα παραπάνω hz των OLED.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...