Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να πάρω δώρο ένα κινητό στην μαμά μου μιας και το παλιό της realme 7 έχει αρχίσει και κολλάει πολύ,

Η χρήση που κάνει είναι λίγο viber κανένα you tube φωτό τα παιδάκια της αδερφής μου και διαβάζει και κάποια ebook

Είμαι ανάμεσα σε 3-4 μοντέλα και δεν μπορώ να αποφασίσω

Να την πάρω το realme 14 pro κοντά στα 280 έκδοση με 8gb ram που έχει συνηθίσει και την μάρκα; αλλά δεν αναφέρεται πουθενά η υποστήριξη λογισμικού,το παλιό τη νομίζω πήρε ή μια ή καμία

Να πάρω το Motorola Edge 50 Fusion με 12 ram στα ίδια περίπου χρήματα που είδα στο gsm arena ότι θα πάρει μέχρι 3 αναβαθμίσεις,με σχεδόν pure android όπως λένε αλλά δεν έχω καμία εικόνα για την μοτορολα τα τελευταία 20 χρόνια μιασ και η τελευταία φορά που αγόρασα μοτορολα ήταν το RAZR v3

Και τέλος έχω στο μυαλό μου το Samsung a56 το οποίο θα υποστηρίζεται από αναβαθμίσεις για τα επόμενα 6 χρόνια 

Σκέφτηκα και το πίξελ 8α αλλά νομίζω ότι είναι λίγο ακριβό σε σχέση με τον ανταγωνισμό αν και ως κάτοχος pixel ξέρω ότι θα είναι πολύ καλό,

Αν έχετε και κάποια άλλη γνώμη καλοδεχούμενη και ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικά στο Realme αφού θα πάρει το 14 pro+ up to 2 major Android upgrades θα πάρει τα ίδια και το Pro 

Το Motorola είναι περσινό μοντέλο.

Ήταν στην 14 πήρε την 15 .

up to 3 major Android upgrades λέει το gsm.

Το Samsung όπως είπες up to 6 major Android upgrades .

Επεξ/σία από GATE123
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω ότι το θέμα αναβαθμίσεων είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να σε απασχολεί, ειδικά για τέτοιου είδους χρήση όπως αυτή που περιγράφεις. Αναβαθμίσεις ασφαλείας είναι σημαντικότερες θαρρώ και συνήθως διαρκούν 1 με 2 χρόνια μετά τη λήξη της αναβάθμισης λογισμικού. 

Με απλά λόγια, σε θέμα χρήσης, δεν θα έχεις κάποιο θέμα, προσωπική εμπειρία, με Samsung Galaxy A22 που πήρα πριν τρία χρόνια και τώρα δουλεύει ο πατέρας μου, λειτουργεί μια χαρά, αναβαθμίζονται οι εφαρμογές του και η χρήση είναι παρόμοια με αυτή που περιγράφεις. 

Από τα όσα λες, θα πρότεινα το Motorola Edge 50 Fusion, γύρω στα 300€ είναι μια πολύ καλή περίπτωση για τη χρήση που το θέλεις. 

Εξαρτάται και από το budget που διαθέτεις, για τη χρήση όμως που περιγράφεις, νομίζω ότι το ταβάνι σου είναι στα 300€, δεν αξίζει να δώσεις το κάτι παραπάνω, για τυπική χρήση, εκεί κινείσαι. 

Σε αυτά τα χρήματα, προσωπική άποψη, θα πήγαινα σε Motorola, σε αυτά τα χρήματα, είναι από τις πιο value for money προτάσεις της αγοράς, δεν έχω προσωπική εμπειρία ακόμα, σίγουρα όμως δεν έχει ακουστεί κάτι κακό....

Επεξ/σία από tsimisdel
Δημοσ.
  Στις 5/4/2025 στις 10:06 ΠΜ, REPLAY33 είπε

Θέλω να πάρω δώρο ένα κινητό στην μαμά μου μιας και το παλιό της realme 7 έχει αρχίσει και κολλάει πολύ,

Η χρήση που κάνει είναι λίγο viber κανένα you tube φωτό τα παιδάκια της αδερφής μου και διαβάζει και κάποια ebook

Είμαι ανάμεσα σε 3-4 μοντέλα και δεν μπορώ να αποφασίσω

Να την πάρω το realme 14 pro κοντά στα 280 έκδοση με 8gb ram που έχει συνηθίσει και την μάρκα; αλλά δεν αναφέρεται πουθενά η υποστήριξη λογισμικού,το παλιό τη νομίζω πήρε ή μια ή καμία

Να πάρω το Motorola Edge 50 Fusion με 12 ram στα ίδια περίπου χρήματα που είδα στο gsm arena ότι θα πάρει μέχρι 3 αναβαθμίσεις,με σχεδόν pure android όπως λένε αλλά δεν έχω καμία εικόνα για την μοτορολα τα τελευταία 20 χρόνια μιασ και η τελευταία φορά που αγόρασα μοτορολα ήταν το RAZR v3

Και τέλος έχω στο μυαλό μου το Samsung a56 το οποίο θα υποστηρίζεται από αναβαθμίσεις για τα επόμενα 6 χρόνια 

Σκέφτηκα και το πίξελ 8α αλλά νομίζω ότι είναι λίγο ακριβό σε σχέση με τον ανταγωνισμό αν και ως κάτοχος pixel ξέρω ότι θα είναι πολύ καλό,

Αν έχετε και κάποια άλλη γνώμη καλοδεχούμενη και ευχαριστώ!

Επέκταση  

Δες και το samsung A55. Δεν υστερει πουθενά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Α56 είναι πολυ καλύτερο από το Α55 οπτικά και πως ρολάρει στις εφαρμογές ,με μια βόλτα στο Πλαισιο που τα έχει ανοικτά για σύγκριση..

Ομως το Α56  έχει και αυτό, προεγκατεστημένες εφαρμογές ,κυρίως παιχνίδια που φαίνεται δεν μπορείς να τα κάνεις απεγκατάσταση ,τουλάχιστον στα δείγματα .

Στο πλαίσιο μολις είδα ότι εχει διαθέσιμο και το Motorola Fusion   https://www.plaisio.gr/tilefonia-tablet/tilefona/smartphones/motorola-moto-edge-50-fusion-512gb-5g-forest-blue_4535324  οπότε λογικά θα υπάρχει να το δει καποιος συγκριτικά ..

Επεξ/σία από Fotia
Δημοσ.
  Στις 5/4/2025 στις 1:27 ΜΜ, Fotia είπε

Το Α56 είναι πολυ καλύτερο από το Α55 οπτικά και πως ρολάρει στις εφαρμογές ,με μια βόλτα στο Πλαισιο που τα έχει ανοικτά για σύγκριση..

Ομως το Α56  έχει και αυτό, προεγκατεστημένες εφαρμογές ,κυρίως παιχνίδια που φαίνεται δεν μπορείς να τα κάνεις απεγκατάσταση ,τουλάχιστον στα δείγματα .

Στο πλαίσιο μολις είδα ότι εχει διαθέσιμο και το Motorola Fusion   https://www.plaisio.gr/tilefonia-tablet/tilefona/smartphones/motorola-moto-edge-50-fusion-512gb-5g-forest-blue_4535324  οπότε λογικά θα υπάρχει να το δει καποιος συγκριτικά ..

Ναι αλλά και ακριβοτερο

Δημοσ.
  Στις 5/4/2025 στις 3:00 ΜΜ, Fotia είπε

Αυτος που άνοιξε το θέμα ,εγραψε έχει στα υπόψη και το Α56 ...

Ναι το ειδα... αλλα παμε σε αλλη τιμη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από ότι βλέπω το Motorola έχει κυρτή οθόνη οπότε βγαίνει εκτός λίστας ,

Το α56 έχει 350 στο best price ενώ το α55 290 δεν είναι μεγάλη η διαφορά στην τιμή αλλά απ' την άλλη δεν έχουν κ πολλές διαφορές σαν τηλέφωνα 

Οπότε έμειναν 2 στην λίστα realme 14 pro και a56  αλλά κλείνω προς το Samsung γιατί πιστεύω ότι θα  της κρατήσει πιο πολλά χρόνια λόγο αναβαθμίσεων 

Αν έχετε και κάποια άλλη πρόταση ριχτε την :)

Επεξ/σία από REPLAY33
Δημοσ.
  Στις 5/4/2025 στις 6:07 ΜΜ, osfp1978 είπε

Εχω κινητό με κυρτη οθονη. Δεν υπάρχει θέμα. 

Μόνο από την άποψη ότι όταν της πέσει θα είναι πιο εύκολο να σπάσει μιας που οι θήκες στα κυρτά δεν προεξέχουν αρκετά 

Δημοσ.
  Στις 5/4/2025 στις 6:27 ΜΜ, REPLAY33 είπε

Μόνο από την άποψη ότι όταν της πέσει θα είναι πιο εύκολο να σπάσει μιας που οι θήκες στα κυρτά δεν προεξέχουν αρκετά 

Η θήκη που έχω δεν προεξέχει καθόλου. 

Αλλα υπάρχουν και θηκες βιβλία. Εν τω μεταξύ το magic 6 lite που έχω, υποτίθεται ότι έχει ανθεκτική οθόνη που αντέχει σε πτώση 1 μέτρου. 

Εννοείται ότι δεν θέλω να το δοκιμάσω.....:)

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά θα πάω στο μοτορολα, 12/512 έχει 279 ευρώ στην lenovo στην Τσιμισκή νομίζω θα καλύψει μια χαρά την μαμά μου με μια καλή θήκη,

Ευχαριστώ για την βοήθεια συμφορουμιτες!

• Thanks 1
Δημοσ.
  Στις 5/4/2025 στις 8:21 ΜΜ, REPLAY33 είπε

Τελικά θα πάω στο μοτορολα, 12/512 έχει 279 ευρώ στην lenovo στην Τσιμισκή νομίζω θα καλύψει μια χαρά την μαμά μου με μια καλή θήκη,

Ευχαριστώ για την βοήθεια συμφορουμιτες!

Να ξέρεις ότι ήδη έρχεται με την 14 .

Έχει πάρει την 15 .

Άρα της μένει άλλη μια αναβάθμιση.

Νομίζω ότι δεν συμφέρει.

Καλύτερα δες κάποιο Samsung του 2025 για να έχει πολλές αναβαθμίσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...