AtiX Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου 1 λεπτό πριν, Diavolos666 είπε Μα και η Huaway υπάρχει καθαρά γιατί άφησαν την τεχνογνωσία να πάει στην Κίνα. Η ύπαρξη τεχνολογίας στην Κίνα είναι γιατί της την έδωσαν. Το λάθος ήταν ότι απέκλεισαν την Huaway από την δύση και νόμισαν ότι αυτό φτάνει. Η Αμερική για να έχει υπεροχή ΠΡΕΠΕΙ να παράγει την τεχνολογία της. Να σου θυμίσω ότι ήσουν από τα άτομα που υποστήριζαν ότι πλέον οι κινέζοι έχουν αυτονομηθεί τεχνολογικά και ότι θα ξεπεράσουν τους Αμερικανούς σε λίγα χρόνια… θαύμαζες μάλιστα τον τρόπο που ως λαός λειτουργούν και υποτάσσονται στα θέλω της κυβέρνηση τους, σε αντίθεση με τους Αμερικανούς που τότε τους θεωρούσες δικαίωματιστες, ως παράδειγμα προς μίμηση για την επιτυχία ενός κράτους… Τέτοια στροφή στις απόψεις σου, πιστεύω, μπορεί να γίνει μόνο γιατί πιστεύεις ότι ο Τραμπ θα κινεζοποιεισει τον αμερικανικό λαό…
Lucifer Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε ...μαθήματα ιστορίας από άπατρεις διεθνιστές Κινεζολάγνους θα κάνουμε? Επειδή, συνηθισμένος από το βούρκο στο κεφάλι σου, ρίχνεις λάσπες, το ξεκαθαρίζω για όποιον άλλο επιλέγει να προσποιηθεί τον μπερδεμένο: τάσσομαι υπέρ του πολιτισμού που οι πρόγονοί μου γέννησαν και αποτελεί θεμέλιο των Ευρωπαϊκών αξιών τις οποίες καρπώνεσαι για να μας αραδιάσεις τα κόπρανα του νου σου. Μείνε στα γόνατα εσύ και περίμενε να στον στάξει ο Αμερικάνος και ο Κινέζος, και πες κι ευχαριστώ. Επεξ/σία 6 Απριλίου από Lucifer
Lucifer Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου 5 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε Μπορείς να μην παραποιείς τα λεγόμενά μου? Προπαγάνδα... τόσο χαμηλά θα πέσεις? Θρασύτητα σε σημείο εξευτελισμού όταν μόλις με έχεις αποκαλέσει "Κινεζολάγνο" όταν ξεκάθαρα περιφρονώ το, μικροκέφαλο και πλήρως στερούμενο πατριωτισμού, δίλημμά σου ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ.
AtiX Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου 14 λεπτά πριν, Lucifer είπε Θρασύτητα σε σημείο εξευτελισμού όταν μόλις με έχεις αποκαλέσει "Κινεζολάγνο" όταν ξεκάθαρα περιφρονώ το, μικροκέφαλο και πλήρως στερούμενο πατριωτισμού, δίλημμά σου ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ. Δεν αναφερόταν σε εσένα αλλά σε εμένα, που από εκεί που κατέκρινα το κινεζικό κράτος, τώρα βγήκα ως ο μέγας οπαδός του… κατά τα άλλα εγώ παραποιώ λεγόμενα του και κάνω και προπαγάνδα…
Lucifer Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, AtiX είπε Δεν αναφερόταν σε εσένα αλλά σε εμένα, που από εκεί που κατέκρινα το κινεζικό κράτος, τώρα βγήκα ως ο μέγας οπαδός του… Το κατάλαβα, αλλά να λέει στον οποιονδήποτε ότι "παραποιεί τα λεγόμενα" τη στιγμή που κάνει ακριβώς το ίδιο στα δικά μου, σε καθόλου διφορούμενο πλαίσιο, ε είναι αηδιαστικό. Επεξ/σία 6 Απριλίου από Lucifer 1
Volga Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 6 ώρες πριν, Diavolos666 είπε ξυπνήσατε όλοι ανθρωπιστές του κώλου να διαμαρτυρηθείτε και να μας κάνετε μαθήματα οικονομίας για το πως δεν γίνεται να ζήσετε χωρίς τα δουλικά προϊόντα της ασίας. Καταρχήν μιλα πιο ομορφα γιατι δεν σε ξέρω και δεν με ξέρεις. Κανείς δεν μίλησε για ηθική εδώ. Το αν εκμεταλεύεται κάποιος κάποιον δεν είσαι εσύ και εγώ τον κινέζο. Όλοι όσοι δουλεύουν σε εργοστάσια γραμμης παραγωγής είτε είναι στην Κινέζικη επαρχία είτε στα καρβουνάδικα του Λιβερπουλ τρώει πακέτο και κακοπληρώνεται και κάποιος "Πατριώτης" τον εκμεταλλεύεται. Το αν θέλω η δεν θέλω προϊόντα με δασμούς... Ξαναγράφω γιατι προσπαθείς να τσακωθείς μόνος σου, δεν ξέρω τι προβλήματα τραβάς. ΔΕΝ είναι Versus mode η φάση. Οι δασμοί ΔΕΝ είναι λύση! Η λύση είναι να φτιάξεις ως χώρα πράγματα που να θέλει ο άλλος να αγοράσει αντι να πάρει το ξένο. Όχι να φορολογείς το ξένο χωρίς λόγο. Καταλαβαίνω τους δασμούς ως σημείο εξισορρόπησης. 2-3 αντε 4 % ανάλογα με τον πληθωρισμό στο βαθμό της ανταγωνιστικότητας. Αυτό το πονάει χέρι κόψει χέρι 25% δεν βγάζει και δε θα βγάλει πουθενα πέρα από το να τιμωρήσει τον κοσμάκη. Αυτές οι γενικότητες τυπου όλα 25% γιατι έτσι, δείχνει έναν τύπο που κανείς δεν καταλαβαίνει τι κανει και γιατι. Δηλαδη τώρα που η μαστίχα χίου πχ θα ακριβύνει 25% πάνω προς τον Αμερικάνο και πάνω σε αυτό το 25% εξτρα θα μπει και το αντίστοιχο ΦΠΑ ανα πολιτία. Τι θα γίνει; Θα πάει ο κυρ Γιώργης από το Βροντάδο της Χιου να φέρει σπόρους απο μαστιχόδεντρα στο Λος Άντζελες για να γλυτώσει; Το οτι το 90% της παραγωρής σπάνιων γαιών για τις μπαταρίες κινητών αυτοκινήτων αεροπλάνων πλοίων κλπ γινεται στη Κινα τι θα κανει τώρα; Θα σκάψει ο αμερικάνος της Ford να βρει σπάνιες γαιες; ΠΟΥ;; Είναι πραγματα που ΔΕΝ υπάρχουν σε άλλα μέρη της γης. Δεν μπορείς αυθαίρετα να τουφεκάς δασμούς μην γνωρίζοντας τι και πως. Και στο υπογράφω πως δεν γνωρίζει γιατι βλέπεις τις ίδιες της εταιριές να ψάχνονται. Αρα ούτε καν μπορούν να υπολογίσουν οι ίδιες το κόστος της αλυσίδας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Τέλος πάντως έχεις την άποψή σου έχω μια εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη. Ας το αφήσουμε εδώ. Δεν χρειάζεται να με κάνεις παράθεση δε θα συμφωνήσουμε σε κάτι. Καλή καρδιά και καλά να είμαστε να δούμε που θα πάει. 1
toylis Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Στις 5/4/2025 στις 5:43 ΜΜ, oldnew είπε Οι Κινέζοι κατι πρεπει να πούνε, για να πιέσουν να μη μπουν δασμοι. Αυτά που λέγανε, απλα δεν γίνονται. Τωρα δεν αφήνουν ούτε σεντς στην Ιταλία. Αμα αναγκάσουν να φτιάξουν εργοστάσιο εκει, θα πληρώνουν υπαλλήλους (όλοι απο Κινα θα είναι? Δε θα πάρουν άδεια ποτέ, ασε που θα γίνονται κρατήσεις, ασφαλιστικά ταμεία κλπ) . Θα πληρώνουν ΦΠΑ, φόρους και 500 αλλα πράγματα. Μακάρι, για κάθε χώρα να τους αναγκάσουν να έρθουν να φτιάξουν εργοστάσια.. Αυτο ακριβώς θέλουμε, και αυτο ακριβώς θέλουν να αποφύγουν. μαλλον δεν σκεφτηκες πως δουλευουν οι κινεζοι, με τι ωραρια, με τι μισθους και επιδοματα και με τι επιπεδο ζωης. Αμα καναν οτι υποσχεθηκαν πραγματικα ολες οι δουλειες σε οποιο εργοστασιο του κοσμου δεν θα ειχε κανενα παρον ή μελλον. Φπα και φορους πληρωνουν οι επιχειρησεις? μαλλον δεν τα εχεις καλα στο μυαλο σου.. Το φπα ειναι ενας φορος μεταφερομενος. φπα πληρωνεις μπροστα οταν αγοραζεις κατι και τον αποδιδεις οταν εσυ πληρωνεις κατι. υπηρεσια ή προιον. Μια χαρα μπορεις να κανεις αγορες και να εισαι πιστωτικος λογιστικα και ποτε να μην αποδιδεις φπα. Οσον αφορα τους φορους παλι, μια χαρα μπορεις να εχεις leasing εξοδα κτλ κτλ οτι μπορει να κανει μια επιχειρηση με τα εφοδια που της δινει το κρατος και οι νομοι και να μην αποδιδεις ποτε φορους.. αρα για τι πραγμα μιλας? Στις 5/4/2025 στις 1:40 ΜΜ, Diavolos666 είπε ...και θα αφήσει η Αμερική να μπουν στην αγορά της εντόπια οι Κινέζοι για να την κάνουν κουμάντο? Η Αμερική επιστρέφει σιγά σιγά την τεχνολογία στην χώρα της, από εκεί ξεκίνησαν όλα και επέτρεψαν να τους φύγει από τα χέρια προς πρώην τριτοκοσμικές χώρες λόγω φθηνών εργατικών χεριών. Με αυτά και με αυτά την ξεπέρασαν και έμεινε να τρώει την σκόνη τους με τεχνολογία που η ίδια πρωτο-δημιούργησε. Αυτό που γίνεται τώρα είναι να επιστρέφουν στην Αμερική όλη την παραγωγή σιγά σιγά. Αν δεν το κάνουν σε λίγο όλος ο κόσμος θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά τεχνολογία από την ασία, τεχνολογία που τους παρέδωσε η δύση έτσι απλόχερα χωρίς να σκεφτούν το μέλλον της δύσης. Θεωρείς ότι το καλό της Αμερικής είναι να εξαρτάται από την Κίνα γιατί αυτή τη στιγμή έχει δουλεία και φθηνά χέρια. Η Αμερικάνοι σκέφτονται το μακρινό μέλλον, πρέπει να ανεξαρτητοποιηθούν από τον μεγαλύτερο εχθρό τους, την Κίνα. Αν είναι δυνατόν η Κίνα δηλαδή να έχει την παραμικρή εξουσία στην Αμερική. εγω δεν σχολιασα τι ειναι καλο και δεν τι δεν ειναι. και τι παει να πει καλο στην τελικη? το δικο μου καλο? της ελλαδας καλο? της αμερικης? του κοσμου? του λαου? Οτι η κινεζοι κανουν κουμαντο το ξερουμε απο καιρο.. απο ταινια αρχες 2000... χτυπαει ενας κοσμοναυτης ρωσος στο διαστημα με εναν καβουρα ενα μηχανημα να δουλεψει και του λεει ο αλλος μη το χτυπας ειναι αμερικανικο. και απανταει ο τυπας. αμερικαν προντακ, ρωσιαν προντακτ ολ μειντ ιν τσαινα! τα λεει ολα νομιζω! Στις 6/4/2025 στις 6:13 ΜΜ, CODEC είπε -Στην Ιταλία οι εργάτες δε θα παίρνουν τον ίδιο μισθό με αυτόν της Κίνας ας είναι και Κινέζοι . -Δεν μπορούν να βγάλουν πράσινη κάρτα για τόσο μεγάλο αριθμό μη κοινοτικών εργατών -Η φορολογία της εταιρίας δε θα είναι ίδια με αυτή της Κίνας - η εισαγωγή πρώτων υλών θα έχουν διαφορετικό κόστος σχετικά με αυτή της Κίνας . - και άλλα πολλά...... Εν συντομία ..... ή κάπνισες τίποτα περίεργο και φαντάστηκες την ιστορία ή οι Κινέζοι που αναφέρεις ήταν από κανά καρναβάλι μεριά γιατί αν είχαν στοιχειώδη γνώση περί εμπορίου και επιχειρήσεων τέτοια μεγαλειώδη ΠΑΤΑΤΑ δεν θα πετούσαν...... αυτό ισχύει και για σένα.... -Στην Ιταλία οι εργάτες δε θα παίρνουν τον ίδιο μισθό με αυτόν της Κίνας ας είναι και Κινέζοι . <---- ζεις σε ενα παραλληλο συμπαν. -Δεν μπορούν να βγάλουν πράσινη κάρτα για τόσο μεγάλο αριθμό μη κοινοτικών εργατών <---- πραγματικα τι καιρο εχετε σε αυτο το συμπαν? -Η φορολογία της εταιρίας δε θα είναι ίδια με αυτή της Κίνας <--- πανε βγαλε κανα σχολειο μπας και καταλαβεις πως οι εταιριες ΔΕΝ πληρωνουν φορους με τροπους πραγματικα ανηθικους αλλα νομιμους εν συντομια.. συνεχισε να καπνιζεις οτι καπνιζεις και ασε στους μορφωμενους να εκφερουν αποψη ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα