Προς το περιεχόμενο

egpu thunderbolt d.

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από kallair,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια , πηρα ενα thinkpad με ultra core 5 και εξοδο για trunderbolt 4 , συμφερει να βαλω μια 3060 με εξωτερικο τροφοοτικο που εχω ? με μια υλοποιηση μαζι με αυτο

https://www.banggood.com/el/EGPU-Thunderbolt3-or-4-to-PCI-E-Graphics-Card-External-Bracket-Stand-ATX-Power-Supply-Can-Be-Installed-p-2013711.html?cur_warehouse=CN&ID=6287830&rmmds=search

αξιζει ? θα εχω μεγαλες διαφορες απο την κανονικη συνδεση σε desktop ? 

Δημοσ.

Εγώ έχω μια άλλη απορία. Η θήκη που παραθέτεις κοστίζει ~130€ (δεν γνωρίζω για μεταφορικά). Θέλει (εννοείται) κάρτα γραφικών (έχεις την 3060) και τροφοδοτικό υπολογιστή για να λειτουργήσει.

Τι σε εμποδίζει να στήσεις ένα απλό, μικρό κουτί υπολογιστή με παράδειγμα έναν Ryzen 5 5600 + μητρική + μνήμη και έναν SSD; Ο 5600 μπορεί να "τρέξει" την 3060 και δεν χάνεις και κάτι σε χώρο ή φορητότητα (δεν νομίζω πως η θήκη είναι πολύ μικρότερη από ένα μικρό κουτί υπολογιστή).

• Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Εγώ έχω μια άλλη απορία. Η θήκη που παραθέτεις κοστίζει ~130€ (δεν γνωρίζω για μεταφορικά). Θέλει (εννοείται) κάρτα γραφικών (έχεις την 3060) και τροφοδοτικό υπολογιστή για να λειτουργήσει.

Τι σε εμποδίζει να στήσεις ένα απλό, μικρό κουτί υπολογιστή με παράδειγμα έναν Ryzen 5 5600 + μητρική + μνήμη και έναν SSD; Ο 5600 μπορεί να "τρέξει" την 3060 και δεν χάνεις και κάτι σε χώρο ή φορητότητα (δεν νομίζω πως η θήκη είναι πολύ μικρότερη από ένα μικρό κουτί υπολογιστή).

Aφου εχει ηδη τον υπολογιστη/λαπτοπ. Γιατι να στησει εξαρχης νεο συστημα; Κραταει την φορητοτητα του λαπτοπ και εχει κ την εξωτερικη gpu για να παιζει παιχνιδια οταν ειναι στο σπιτι.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, kallair είπε

Aφου εχει ηδη τον υπολογιστη/λαπτοπ. Γιατι να στησει εξαρχης νεο συστημα; Κραταει την φορητοτητα του λαπτοπ και εχει κ την εξωτερικη gpu για να παιζει παιχνιδια οταν ειναι στο σπιτι.

Μα δεν είπα να πουλήσει το λάπτοπ. Την φορητότητά του μπορεί να την χαίρεται.

Το gaming όμως (όπως είπες) θα είναι στο σπίτι (και λογικό είναι, που να κουβαλάς την "γκουμούτσα" μαζί με το λάπτοπ). Μου μοιάζει κάπως να χρειάζεται μισό υπολογιστή (θήκη, τροφοδοτικό και κάρτα γραφικών με το σύνολο να έχει ικανό μέγεθος) και να πρέπει να παίξει με Thunderbolt καλώδιο (πιθανόν είναι εφικτό αλλά δεν γνωρίζω σίγουρα).

• Λύση
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Μα δεν είπα να πουλήσει το λάπτοπ. Την φορητότητά του μπορεί να την χαίρεται.

Το gaming όμως (όπως είπες) θα είναι στο σπίτι (και λογικό είναι, που να κουβαλάς την "γκουμούτσα" μαζί με το λάπτοπ). Μου μοιάζει κάπως να χρειάζεται μισό υπολογιστή (θήκη, τροφοδοτικό και κάρτα γραφικών με το σύνολο να έχει ικανό μέγεθος) και να πρέπει να παίξει με Thunderbolt καλώδιο (πιθανόν είναι εφικτό αλλά δεν γνωρίζω σίγουρα).

Φανταζομαι το βλεπει αλλιως το παληκαρι, μιας κ για να παρει κ τα "Ryzen 5 5600 + μητρική + μνήμη και έναν SSD" που αναφερεις, ειναι ενα εξτρα κοστος. 

Για να μην ειμαστε τοσο off topic, να μια αποψη σχετικα με τις egpu.

What is the reason why you stopped using an egpu?

It is just not plug&play as advertised and performance is heavily dependant on game/application. e.g. RDR2 runs with like 30fps regardless of settings or GPU. Also you need so many workarounds for problems like stuttering on desktop with multiple displays or frequent bsods after updating driver/windows. No thanks.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, kallair είπε

Φανταζομαι το βλεπει αλλιως το παληκαρι, μιας κ για να παρει κ τα "Ryzen 5 5600 + μητρική + μνήμη και έναν SSD" που αναφερεις, ειναι ενα εξτρα κοστος. 

Συμφωνώ πως είναι ένα έξτρα κόστος, άλλωστε γι' αυτό τα ανέφερα. Ο npil ίσως να το θέλει και να το πράξει το εγχείρημα με την θήκη. Η απορία μου είναι πως με το έξτρα κόστος του 5600 + μητρική + μνήμη (~200-220€) θα έχει ένα ολόκληρο σύστημα (Τα ~130€ της θήκης μπορεί να τα διαθέσει σε κουτί υπολογιστή και M.2 SSD nvme).

Δημοσ.
Στις 5/4/2025 στις 7:58 ΜΜ, TopCLR είπε

Συμφωνώ πως είναι ένα έξτρα κόστος, άλλωστε γι' αυτό τα ανέφερα. Ο npil ίσως να το θέλει και να το πράξει το εγχείρημα με την θήκη. Η απορία μου είναι πως με το έξτρα κόστος του 5600 + μητρική + μνήμη (~200-220€) θα έχει ένα ολόκληρο σύστημα (Τα ~130€ της θήκης μπορεί να τα διαθέσει σε κουτί υπολογιστή και M.2 SSD nvme).

Φίλε μου το μοναδικό κόστος για μένα είναι η θήκη και ρωτάω διότι να ξεφορτωθώ τη κουταρα και να βολεύει το laptop και σαν φορητότητα και σαν desktop. Όπως διάβασα όμως πιο πάνω το egpu κάνει προβλήματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...