nchatz Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου Η ηλεκτρονική πληρωμή για την έκδοση εισιτηρίου στο Μετρό Θεσσαλονίκης αναμένεται να είναι δυνατή μέσα στον Απρίλιο, ενδεχομένως μέχρι το Πάσχα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο. Η σημαντική αυτή αναβάθμιση στο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων θα διευκολύνει τους χρήστες του νεοσύστατου μέσου μαζικής μεταφοράς της πόλης όπως συνέβη άλλωστε και στις αρχές του χρόνου στο Αττικό Μετρό. Ο κ. Ταχιάος προέβη στη συγκεκριμένη ανακοίνωση κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στο περιθώριο εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου «Τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη 1870-2024», των συγγραφέων Γιάννη Μέγα και Βίλμας Χαστάογλου - Μαρτινίδη. Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός, η ευθύνη για την υλοποίηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας ανήκει στον ΟΣΕΘ (Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης), που έχει την αρμοδιότητα είσπραξης των εισιτηρίων. Παράλληλα, ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στην προγραμματισμένη διακοπή λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, η οποία κρίνεται απαραίτητη λόγω των εργασιών για την επέκταση προς την Καλαμαριά. Συγκεκριμένα, επανέλαβε ότι η διακοπή θα διαρκέσει για τουλάχιστον 30 ημέρες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί περαιτέρω. «Η διακοπή θα γίνει σε τουλάχιστον δύο φάσεις», τόνισε ο κ. Ταχιάος, προσθέτοντας ότι παρότι δεν έχει καθοριστεί ακόμη το ακριβές χρονοδιάγραμμα, εκτιμάται πως αυτό θα συμβεί μετά την καλοκαιρινή περίοδο. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, αν και η ημερομηνία δεν έχει οριστικοποιηθεί, έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία με την ανάδοχο κοινοπραξία που είναι υπεύθυνη για την ολοκλήρωση των εργολαβιών της επέκτασης προς Καλαμαριά. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Ταχιάος στο γεγονός ότι θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων. «Υπάρχει συμφωνία ότι θα υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση και της εταιρείας λειτουργίας του Μετρό, και του ΟΣΕΘ και του ΟΑΣΘ, ώστε να υπάρχει αναπλήρωση των μετακινήσεων που θα λείψουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την προετοιμασία των αρχών για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού κατά τη διάρκεια της διακοπής. Ο υφυπουργός τόνισε επίσης ότι η προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Μετρό αποτελεί αναγκαία και συνήθη πρακτική διεθνώς σε παρόμοιες περιπτώσεις επεκτάσεων δικτύων μετρό. «Έγινε παντού όπου χρειάστηκε να γίνουν επεκτάσεις, είτε μιλάμε για την Κοπεγχάγη, είτε για το Μιλάνο (...) ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία», υπογράμμισε, επιχειρώντας να καθησυχάσει τους πολίτες για την αναγκαιότητα της προσωρινής αναστολής των δρομολογίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επέκταση προς την Καλαμαριά αποτελεί σημαντικό έργο υποδομής για τη Θεσσαλονίκη, που αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις αστικές μετακινήσεις, συνδέοντας ακόμα περισσότερες περιοχές της πόλης με το δίκτυο του Μετρό. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
LLLEFTERIS Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου (επεξεργασμένο) Μια ερωτηση ισως ασχετη. Εχω βγαλει στα παιδια καρτες μπορω να τους βαλω μεσα απο το κινητο μου πχ απο την τραπεζα διαδρομες; πχ για ενα μηνα. Παραδειγμα με παιρνει η κορη μου και μου λεει μπαμπα ειμαι εκει αλλα δεν εχω εισιτηριο. Επεξ/σία 4 Απριλίου από LLLEFTERIS 1
Lucifer Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου Μιλάμε η τεχνολογία τρέχει με ασύλληπτους ρυθμούς, ζούμε το μέλλον. 1 λεπτό πριν, LLLEFTERIS είπε Εχω βγαλει στα παιδια καρτες μπορω να τους βαλω μεσα απο το κινητο μου πχ απο την τραπεζα διαδρομες; πχ για ενα μηνα. Παραδειγμα με παιρνει η κορη μου και μου λεει μπαμπα ειμαι εκει αλλα δεν εχω εισιτηριο. Θα πρέπει να τις φορτίσουν σε μηχάνημα, αλλά ναι, μπορείς να τις φορτίσεις. Η Athena είναι στην ουσία login/pass με το login να είναι ο αριθμός της κάρτας.
LLLEFTERIS Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου Μόλις τώρα, Lucifer είπε Μιλάμε η τεχνολογία τρέχει με ασύλληπτους ρυθμούς, ζούμε το μέλλον. Θα πρέπει να τις φορτίσουν σε μηχάνημα, αλλά ναι, μπορείς να τις φορτίσεις. Η Athena είναι στην ουσία login/pass με το login να είναι ο αριθμός της κάρτας. Δηλαδη θα μπω σε καποιο site θα συνδεθω και θα πληρωσω; Η λαθος καταλαβα; Τα Pass ειναι αυτα που τους εβαλα οταν εκανα αιτηση για την καρτα σωστα; Ρωταω σε περιπτωση που ξεμεινουν αν και εχω σκοπο να τους βαζω μηνα δηλαδη 13.50 ευρω. https://www.oasa.gr/εισιτήρια/οδηγίες-online-αγοράς/προσωποποιημένη-ath-ena-card-οδηγοί-χρήσης/προσωποποιημένη-ath-ena-card-web/ Αυτο που λεει εδω;
asdfnikos Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου Ξεκίνησε για 1 Μαρτίου η αποδοχή καρτών στο μετρό Θεσσαλονίκης και διατυμπανιζόταν στα ΜΜΕ, μετά έλεγαν τέλη Μαρτίου , μετά αρχές Απριλίου τώρα Τέλη Απριλίου .. Είναι να τους εμπιστεύεσαι τώρα για αυτά που λένε; 4 1
dpolal Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου Σε άλλα νέα: Ταχιάος: Χωρίς μετρό η Θεσσαλονίκη για έναν μήνα έως 40 μέρες https://www.dnews.gr/eidhseis/ellada/519429/taxiaos-xoris-metro-i-thessaloniki-gia-enan-mina-eos-40-meres 3
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Απριλίου Super Moderators Δημοσ. 4 Απριλίου 3 minutes ago, asdfnikos said: Είναι να τους εμπιστεύεσαι τώρα για αυτά που λένε; Σίγουρα θα βγει πριν τον Προσωπικό Αριθμό. 1 1 5
malakudi Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου (επεξεργασμένο) Μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας εμάς τους Θεσσαλονικείς. Η διάνοιξη της Ψελλού θα είχε τελειώσει ένα μήνα μετά τα εγκαίνια, μετά είπανε το πολύ 15/1 και φτάσαμε Πάσχα και ακόμα τίποτα. Μαζί και το πάρκιγκ που θα γινόταν εκεί, άφαντο. Και φυσικά δε παίζει πουθενά στα ΜΜΕ αυτή η γελοιοποίηση για άλλη μια φορά των χρονοδιαγραμμάτων. https://parallaximag.gr/thessaloniki-news/nea-elvetia-giati-argei-to-parkingk-kai-i-pliris-dianoixi-tis-pselloy-sto-metro Αυτά που λέει το άρθρο ήταν στις 10/3, πέρασε ένας μήνας επιπλέον κι ακόμα τίποτα. Καλά μας κάνουν αφού δεν αντιδράμε. Επεξ/σία 4 Απριλίου από malakudi 11 4
iazriel Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου Πριν ή αφού το κλείσουν για 30-40 μέρες για την επέκταση της Καλαμαριάς; 😅
mike15 Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 1 ώρα πριν, kotronas είπε Άντε και μέχρι Χαλκιδική ελπίζω....... αστην ησυχη την χαλκιδικη ,αρκετα υποφερει 1 ώρα πριν, asdfnikos είπε Ξεκίνησε για 1 Μαρτίου η αποδοχή καρτών στο μετρό Θεσσαλονίκης και διατυμπανιζόταν στα ΜΜΕ, μετά έλεγαν τέλη Μαρτίου , μετά αρχές Απριλίου τώρα Τέλη Απριλίου .. Είναι να τους εμπιστεύεσαι τώρα για αυτά που λένε; μεχρι νοεμβριο που υποσχεθηκαν εχουν καιρο. 😂 σιγουρα θα το κλεισουν μεσα στο καλοκαιρι που πανε ολοι διακοπες.
mitsos044 Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου (επεξεργασμένο) Σχόλιό μου για την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίου στο Μετρό της Αθήνας. Κοντά έπεσα. Επεξ/σία 4 Απριλίου από mitsos044 6
Lucifer Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 4 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε Δηλαδη θα μπω σε καποιο site θα συνδεθω και θα πληρωσω; Η λαθος καταλαβα; Τα Pass ειναι αυτα που τους εβαλα οταν εκανα αιτηση για την καρτα σωστα; Ρωταω σε περιπτωση που ξεμεινουν αν και εχω σκοπο να τους βαζω μηνα δηλαδη 13.50 ευρω. https://www.oasa.gr/εισιτήρια/οδηγίες-online-αγοράς/προσωποποιημένη-ath-ena-card-οδηγοί-χρήσης/προσωποποιημένη-ath-ena-card-web/ Αυτο που λεει εδω; Εγώ δεν έχω καν προσωποποιημένη Athena και η διαδικασία που ακολουθώ είναι η εξής: 1) Στο application της κάρτας, εισάγω αριθμό κάρτας και κωδικό χρήστη. 2) Αγοράζω ό,τι προϊόν θέλω (πακέτο διαδρομών, χρηματικό ποσό, αριθμό διαδρομών, ανάλογα τι βολεύει) 3) Ακουμπάω την κάρτα από πίσω ώστε μέσω NFC να περαστεί στο πλαστικό η αποθηκευμένη αξία που αγόρασα. Εσύ κάνεις τα βήματα 1 και 2. Τα παιδιά είτε κάνουν κατόπιν login και κάνουν το 3, είτε πάνε με την κάρτα σε ένα μηχάνημα και τη φορτίζουν εκεί (το μηχάνημα ξέρει ότι σε αυτή την κάρτα αντιστοιχεί αποθηκευμένη αξία). 1
ramarg Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου (επεξεργασμένο) Το συγκοινωνιακό έργο στη Θεσσαλονίκη μπάζει από παντού (προφανώς δεν ήταν έτοιμοι για τίποτα). - Οι πληρωμές με κάρτα στο Μετρό έλεγαν πως θα είναι έτοιμες μέχρι τα τέλη Μαρτίου (τώρα πήγαμε στα τέλη Απριλίου). - Το σύστημα ηλεκτρονικών εισιτηρίων σε όλη τη πόλη θα έπρεπε να ήταν έτοιμο μετά τα εγκαίνια του Μετρό (έστω μέχρι τέλος του 2024). - Ο Δεκέμβριος ήταν ο τελευταίος μήνας που μπορούσες ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ να βρεις χάρτινο εισιτήριο (στην πράξη εξαφανίστηκαν από τον Νοέμβριο) - Εκδοτικά μέσα στα λεωφορεία δεν έχουν ακόμα σε πολύ κεντρικές γραμμές της Εγνατίας (και παρόλα αυτά τα παλιά τέθηκαν εκτός λειτουργίας). - Όπου υπάρχουν εκδοτικά για επαναφόρτιση καρτών ως επί το πλείστον δεν δέχονται κάρτα ή απλά δεν προχωρά η συναλλαγή. - Πρέπει να έχεις ψιλά/κέρματα/μικρά χαρτονομίσματα (έτυχε να προσπαθώ να κόψω εισητήριο επί 5 λεπτά με κάρτα & εν τέλει αφού διαπίστωσα ότι είναι κολλημένα όλα, ευτυχώς είχα δίπλα ΑΤΜ, κάνω ανάληψη 20 ευρώ (το ελάχιστο που μπορείς να βγάλεις από ΑΤΜ) και το εκδοτικό δεν δεχόταν 20άρικα (και έψαχνα να χαλάσω). Στο μεταξύ είχα χάσει 3-4 φορές το λεωφορείο της γραμμής που με ενδιέφερε. Όταν τελικά κατάφερα να επιβιβαστώ, το λεωφορείο δεν είχε μηχάνημα επικύρωσης. Το λες στον οδηγό δυστυχώς και ο ίδιος σου λέει κάθησε δεν γίνεται αλλιώς. - Περιττό να θίξω πως τα μηχανήματα δεν σε αφήνουν να διαλέξεις ποσότητα εισητηρίων κατά τη φόρτιση. Από το 1x τεμάχιο η επιλογή πάει στα 10+1. Προφανώς δε με ενοχλεί το δώρο αλλά μπορεί να θέλω να προσθέσω 5 διαδρομές. Γιατί να αναγκάζομαι να κάνω 5 φορές τη διαδικασίες μονής φόρτισης (που επίσης κολλάει η οθόνη και αργεί να βγάλει απόδειξη & να κλείσει τη συναλλαγή πριν προχωρήσεις στην επόμενη φόρτιση.) Γιατί να δημιουργώ ουρά στο εκδοτικό ενώ μπορούσα απλά να επιλέγω ποσότητα. Είναι τόσο παράλογο αυτό που σκέφτομαι.? - Για ενιαίο εισιτήριο στην πόλη ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ. Για εφαρμογή & τηλεματική που να λειτουργεί επίσης ούτε λόγος. - Για μηνιαίες κάρτες από την άλλη ούτε λόγος. Τα μισά εκδοτικά της πόλης μονίμως κλειστά σε ώρες αιχμής (και τεράστια αναμονή εκδόσεως προσωποποιημένων καρτών). Πότε θα καταφέρουμε να τα φορτίζουμε μόνοι άγνωστον. ==> Το όλο σύστημα σε ωθεί στην εισιτηριοδιαφυγή (όχι για να γλιτώσεις τα 0,60 ή τα 2 ευρώ αλλά γιατί πας να κόψεις ένα εισητήριο και καταντάς να βρίζεις για το χάος που δημιούργησαν), ενώ ταυτόχρονα χάνεις το δρομολόγιο σου. Δεν είστε έτοιμοι? Μην βγάζετε εκτός λειτουργίας το παλιό σύστημα, αφήστε μας με το χαρτί για 1 έτος μέχρι να μάθετε που πάνε τα τέσσερα. Επεξ/σία 6 Απριλίου από ramarg 6 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα