dchatz Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου (επεξεργασμένο) Αγόρασα το DJI NEO και έχω μπερδευτεί με το τι πρεπει να κάνω ως προς τις απαραίτητες ενέργειες για να το πετάω νόμιμα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι στην κατηγορία κάτω από 250γρ και έχει κάμερα. Έχω κάνει εγγραφή "Αίτηση Νέου Εκμεταλλευόμενου" στο uas.hcaa.gr και έχω το εξής: ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Συνδεδεμένος Χρήστης Χ********************** ΔΗΜ******* - ΑΜ Εκμεταλλευόμενου Δεν έχει αποδοθεί - ΑΜ Χειριστή x00000000 * (εδώ έχει κανονικό αριθμό) * Ο ΑΜ ενός μη-αδειούχου Χειριστή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για πτήση ΣμηΕΑ κατηγορίας Α0 και Α1 και μόνο για ερασιτεχνική χρήση (ψυχαγωγία). Είμαι καλλυμένος με το παραπάνω; είναι κάτι επιπλέον που πρέπει να κάνω; Ερωτήματα: Πρέπει να εγγράψω και το drone; Πρέπει να βρω κάποιον μοναδικό αριθμό του drone και να το κολλήσω πάνω στο drone μόνιμα; Πρέπει να κάνω ασφάλεια (εδώ η απάντηση που βρήκα είναι "Απαιτείται ασφάλιση αστικής ευθύνης έναντι τρίτων για κάθε drone α) που χρησιμοποιείται για επαγγελματικούς σκοπούς και β) ίσο ή άνω των 4 kgs που αφορά ιδιωτική χρήση, βάσει της εθνικής μας νομοθεσίας."); (άρα εγώ λογικά όχι) Επεξ/σία 4 Απριλίου από dchatz
drunkdonkey Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου Αν θες να είσαι νόμιμος, κάνεις εγγραφή το drone και κολλάς πάνω του το id. Είσαι στην κατηγορία A1 C0, οπότε δε χρειάζεσαι κάτι άλλο. Αν πετάς μόνο σε χωράφια / μέρη χωρίς κόσμο μην ασχολείσαι, το drone σου είναι πολύ ελαφρύ και έχει και ducts, δεν πρόκειται να κάνεις ζημιά σε κάτι 1
drunkdonkey Δημοσ. Τετάρτη στις 01:12 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:12 μμ Δυστυχώς το όλο θέμα έχει στηθεί αρκετά άρπα κόλλα, στην Ελλάδα τουλάχιστον, όποτε το να βρεις τι ακριβώς χρειάζεσαι και που και πως θα το κάνεις είναι μεγάλο θέμα. Κανονισμοί εδώ κ εκεί, πιστοποιητικά, περιπτώσεις και υποπεριπτώσεις λες και θα πετάξεις κανένα f16. Άντε βγάλε άκρη.. Το minimum για κάποιον που πετάει κοντά / γύρω σε κόσμο είναι το certification (τζάμπα από ευρωπαϊκή χώρα) και δήλωση του drone. Ακόμα καλύτερα, δεν πετάς κοντά σε κόσμο και απλά δεν ασχολείσαι.
dchatz Δημοσ. Πέμπτη στις 12:17 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 12:17 μμ 23 ώρες πριν, drunkdonkey είπε Δυστυχώς το όλο θέμα έχει στηθεί αρκετά άρπα κόλλα, στην Ελλάδα τουλάχιστον, όποτε το να βρεις τι ακριβώς χρειάζεσαι και που και πως θα το κάνεις είναι μεγάλο θέμα. Κανονισμοί εδώ κ εκεί, πιστοποιητικά, περιπτώσεις και υποπεριπτώσεις λες και θα πετάξεις κανένα f16. Άντε βγάλε άκρη.. Το minimum για κάποιον που πετάει κοντά / γύρω σε κόσμο είναι το certification (τζάμπα από ευρωπαϊκή χώρα) και δήλωση του drone. Ακόμα καλύτερα, δεν πετάς κοντά σε κόσμο και απλά δεν ασχολείσαι. με τη λέξη "certification" εννοείς να πάρεις "ΑΜ Χειριστή" ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα