Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέσα στον όλο χαμό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την νέα νομοθεσία, όλος ο κόσμος έχει πάρει ή ψάχνει να πάρει VPN. 

Το ερώτημα που δεν βλέπω να τίθεται αρκετά και το θεωρώ εξίσου κρίσιμο με την ποιότητα και την πολιτική δεδομένων του κάθε VPN, είναι πως πληρώνουμε;

Διότι αν πάω και δώσω τα πλήρη στοιχεία μου στην εκάστοτε εταιρία κατά την πληρωμή, το θεωρώ δεδομένο ότι αν κάποια κρατική αρχή τα ζητήσει θα τα πάρει. 

Υπάρχει κάποιος που να έχει βρει VPN που να δέχεται κάποια ασφαλή μέθοδο πληρωμής για αρχάριους (πχ paysafe);

Προφανώς δεν μιλάω για την μέθοδο να στέλνουμε ταχυδρομικώς μετρητά, αλλά ούτε και crypto με εύκολη πρόσβαση όπως η revolut, εφόσον εκεί σου ζητάει πλέον λεπτομέρειες για την συναλλαγή (που ανήκει το wallet και τι είδους transaction είναι).

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που λες είναι πολύ σωστό,
τόσο καιρό το βλέπω που δεν το ρωτάει κανείς άλλος,
πάνε βάζουν τα λεφτά για το VPN
και όλοι πληρώνουν με κάρτες που ταυτοποιούνται.

Κι άμα πεις σε κανένα από αυτούς,
θα κάνει τον έξυπνο για την ερώτηση που θα του κάνεις
ότι εκείνος ξέρει και εσύ δεν ξέρεις
διότι δε θα πάει το κράτος να ζητήσει τα στοιχεία του συνδρομητή VPN που πλήρωσε τη συνδρομή του.

Κι ένα ακόμα που δεν έχει να κάνει με το συγκεκριμένο ερώτημα
αλλά με άλλη ερώτηση που δεν βλέπω να την κάνουν για τα VPN,
είναι εντάξει θα καλύψεις τη δική σου IP, αλλά με ποιάς χώρας IP θα πας να καλυφθείς;
Δεν ενδιαφέρονται να μάθουν ποιές είναι οι χώρες με τις πιο φιλικές νομοθεσίες περί ιδιωτικότητας.

Ρωτάνε μόνο για kill switch, log κλπ
που καλά κι αυτά, αλλά από ένα σημείο και μετά το να σου υπόσχεται μια εταιρεία VPN ότι δεν κρατάει log
έχει σχετική σημασία
1. διότι οι υποσχέσεις μένει να αποδειχθούν όταν έρθει η ώρα της κρίσης
2. διότι οι εταιρείες έχουν συμφέρον να πουν αυτό που θα χρειαστεί για να πουλήσουν το προϊόν τους
3. διότι κανείς δε διαβάζει τα ψιλά γράμματα
4. διότι το πρώτο και καλύτερο log είναι η ώρα που πληρώνει ο πελάτης τη συνδρομή του

ΥΓ: Θα είχα κι άλλες παρατηρήσεις σχετικά με το VPN, αλλά θα τσινίσει πολύς κόσμος που κοιμάται και το αφήνω εδώ.

Δημοσ.

Εγώ δεν είπα ότι είναι πάρανομο το VPN, ούτε μίλησα για παράνομη δραστηριότητα.

Αυτό που κυρίως επισημαίνω είναι ότι αν ψαχνω ιδιωτικότητα δεν γίνεται να ξεκινήσω να την έχω με σημαία τα στοιχεία μου.

Επισης επειδή όντως δεν έχω ασχοληθεί πολύ καιρό με αυτές τις μεθόδους πληρωμής, ρωτάω αν υπάρχει κάποια γνωστή διαδικασία που απλώς δεν μου είναι ξεκάθαρη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο Mulvad vpn μπορείς να μην δώσεις κανένα προσωπικό στοιχείο.
Oύτε καν registration δεν απαιτείται.
Μπορείς να πληρώσεις μεταξύ άλλων με (από τις οδηγίες τους) :

1. Μετρητά (Ανώνυμη Πληρωμή)
Στείλετε μετρητά μέσω ταχυδρομείου σε μια διεύθυνση στη Σουηδία.
Προσάρτησε ένα μοναδικό κωδικό (account number) μέσα στο γράμμα (για να συνδεθεί με τον λογαριασμό σου).
Μόλις ληφθούν τα χρήματα, ο λογαριασμός σου επιδοτείται αυτόματα.
Δεν απαιτείται ονομα, email, ή οποιοδήποτε προσωπικό δεδομένο.
⚠️ Σημαντικό:
Χρησιμοποιήστε απλό χαρτόσημο (μην στέλνετε με trackable τρόπο).
Η διεύθυνση για αποστολή εμφανίζεται μόνο όταν δημιουργείτε λογαριασμό.

2. Κρυπτονομίσματα (Bitcoin, Bitcoin Cash, Monero)
Bitcoin (BTC): Απλό, αλλά όχι πλήρως ανώνυμο (η blockchain είναι δημόσια).
Monero (XMR): 100% ανώνυμο (προτεινόμενο).
Η πληρωμή γίνεται μέσω αυτόματου payment link (χωρίς registration).

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 1
Δημοσ.

Επειδή έχω δει συγκεκριμένα το mullvad, ακριβώς γι'αυτό έγραψα παραπάνω ότι δεν συζητάω για την περίπτωση της αποστολής μετρητών. Όσο για το BTC όπως είπα ψάχνω κάτι εύκολα προσβάσιμο επομένως αν πούμε ότι πάω στην revolut να κάνω την διαδικασία πρέπει να δηλώσω τι αφορά το transaction. 

To monero δεν το ξέρω, το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος να μας βοηθήσει;

Δημοσ.

Το τελευταίο διάστημα με την τρελά που έχει πιάσει τον κόσμο και ψάχνουν όλοι τα vpn λες και βρήκαν τον μαγικό τροπο. Με έχουν πάρει διάφοροι τηλ και με ρωτάνε να τους βρω και τους χαλάει όταν τους λέω ότι οκ καλό το vpn αλλά δεν είναι ότι βρήκαν κάτι μαγικό. αν θέλουν να σας βρουν θα σας βρουν. Δλδ λέω σε έναν αν πας εσύ και κανείς εμπόριο οργάνων ξέρω 'γώ και πεις όλα καλά έχω vpn, δεν θα σε βρουν; Και μετά το σκεφτόταν.

Και εγώ σε φάση, τι στον π#%# τι κάνουν και θέλουν να μη τους βλέπει κανείς; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...