Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον εδω και ~1,5μηνα εχω erratic συμπεριφορα(απο το να κρασαρει το lightroom/Photoshop/Davinci) μεχρι να μην εχει καθολου αποκριση το pc και να πεταει μπλε οθονες.

Spoiler

Το μηχανημα δεν ανεβαζει θερμοκρασιες/περναει memtest και τρεχει furmark "ωρες" χωρις θεμα.Επιπλεον δεν βλεπω τιποτα περιεργο σε hdsentinel.

Αρχικα θεωρησα οτι ηταν απο μια "ματσακωνια" που ειχα κανει και δουλευεα παραλληλα την ενσωματωμενη του 7900x παραλληλα με την 3060, αλλα την απενεργοποιησα απο το bios->safe mode->DDU unistaller τον adrenalline+ της nvidia και ξαναπερασμα καινουργιους drivers studio drivers.

Δεν αλλαξε κατι.

Θεωρησα πως ηταν σκαλωμα με τους drivers της nvidia και απο τοτε εχουν βγει αλλοι 2 που τους εχω περασει διαδοχικα, παλι τα ιδια.

Τωρα τις 2 τελευταιες μερες εχουν και αρχισει και κατι αλλα "κολπα"

α)Δεν ανοιγει η "ενταση" του ηχου απο το εικονιδιο αλλα "ακουει" και αυξομειωνετε απο shortcut του πληκτρολογιου.

β)Σημερα επαθε κοκομπλοκο και lightroom και photoshop που αντιδρανε στα μισα που θελω να κανω.Π.χ κανω σβησιματα αλλα δεν αλλαζει το layer, δεν κανει save κοκ, δεν σβηνουν απο το "Χ" ->

Ανοιγω task manager και δειχνει 0 tasks (?) ενω τρεχουν και photoshop και lightroom και προφανως ο chrome -μιας και τωρα πληκτρολογω(!)

Καμια ιδεα?

Screenshot 2025-04-03 195102.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, ZELOMOTH said:

Καλησπέρα!

Πριν κάνεις την ταυτόχρονη χρήση των γραφικών, στα έκανε αυτά?

Για καναν ιο κοίταξες?

Τσουκς.Ολα δουλεύαμε ρολόι.

Η αλήθεια είναι πως είτε σε κουκούρια των windows είτε σε ιό πάει το μυαλό μου γιατί δεν έχω ξανακουσει για 0 processes στον task manager.

Spoiler

Εάν και σε αυτό pc δεν έχω τίποτα πράματα από τον "θείο".

Υ.γ Για πείτε με ποιο antivirus να κάνω την αρχή?

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.

Βάλε avast και malwarebyte

Δεν κατάλαβα καλά απο την απάντησή σου, με το τσούκς εννοείς οτι

δεν στα έκανε αυτά πριν απο την ταυτόχρονη χρήση των γραφικών?

Ή οτι απλά κάτι σε έτσουξε? Σαν να λέμε, "θα σε τσούκσ!"🤣

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Ναι avast και Malwarebytes τα τοπ free antivirus εκεί έξω. Εκτός σαφώς αν έχεις καμία συνδρομή (με κάποιο σούπερ τρόπο 🤣) σε Kaspersky. Αλλά επειδή δε νομίζω να έχεις, και λογικό νταξει... Όπως είπε ο φίλος @ZELOMOTH πας με κλειστά μάτια σε Malwarebytes και avast.

• Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, ZELOMOTH said:

Βάλε avast και malwarebyte

Δεν κατάλαβα καλά απο την απάντησή σου, με το τσούκς εννοείς οτι

δεν στα έκανε αυτά πριν απο την ταυτόχρονη χρήση των γραφικών?

Ή οτι απλά κάτι σε έτσουξε? Σαν να λέμε, "θα σε τσούκσ!"🤣

Εννοούσα όχι.Κανενα θέμα ~13μηνες.

Spoiler

Υ.γ Έχω κάνει κάτι ρυθμίσεις στα timmings της ram, έχω και κάτι offset στον cpu αλλά εφόσων δεν μπορώ να αναπαράγω το πρόβλημα με benches/διαγνωστικά θεωρώ ότι δεν είναι εκεί το πρόβλημα.

Από την άλλη το τροφοδοτικό, 1000αρη καλουτσικο/καινουργιο και με την 3060 ακόμα και σε full φόρτο αυτό δεν πιανει ουτε  ~50% utilization(~500watt).

Το χω πάνω και σε σταθεροποιητή τασης.

Βασικά πιστεύα αρχικά (μετά την απενεργοποιηση της igpu) ότι απλά έπαιξε κάποια ασυμβατότητα με τους Nvidia drivers και την adobe, αλλά μου το εκανε και στο davinci.

Τεσπά, κατέβασα Malwarebytes και όποτε τελειώσει θα περάσω και κανένα άλλο(θα πάρει ώρα γιατί έχω ~30tb αρχεία).

Μετά θα πιάσω το ενδεχόμενο των windows-> μετά ξηλωμα όλους τους drivers και εάν δω και αποιδω θα πάω σε format (αλλά δεν με ψήνει καθόλου να ξαναστηνω...)

Δημοσ.
8 ώρες πριν, @topos είπε

Εννοούσα όχι.Κανενα θέμα ~13μηνες.

Απόκρυψη περιεχομένων

Υ.γ Έχω κάνει κάτι ρυθμίσεις στα timmings της ram, έχω και κάτι offset στον cpu αλλά εφόσων δεν μπορώ να αναπαράγω το πρόβλημα με benches/διαγνωστικά θεωρώ ότι δεν είναι εκεί το πρόβλημα.

Από την άλλη το τροφοδοτικό, 1000αρη καλουτσικο/καινουργιο και με την 3060 ακόμα και σε full φόρτο αυτό δεν πιανει ουτε  ~50% utilization(~500watt).

Το χω πάνω και σε σταθεροποιητή τασης.

Βασικά πιστεύα αρχικά (μετά την απενεργοποιηση της igpu) ότι απλά έπαιξε κάποια ασυμβατότητα με τους Nvidia drivers και την adobe, αλλά μου το εκανε και στο davinci.

Τεσπά, κατέβασα Malwarebytes και όποτε τελειώσει θα περάσω και κανένα άλλο(θα πάρει ώρα γιατί έχω ~30tb αρχεία).

Μετά θα πιάσω το ενδεχόμενο των windows-> μετά ξηλωμα όλους τους drivers και εάν δω και αποιδω θα πάω σε format (αλλά δεν με ψήνει καθόλου να ξαναστηνω...)

Με Malwarebytes και avast κάνε custom scan και βάλε όλους σου τους δίσκους. Και των windows και τους storage που έχεις ;)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατεβασα Malwarebytes και esset

Αφησα ολο το βραδυ το malwarebytes και βρηκε 3 "θεματα" αλλα δεν νομιζω πως ηταν εκει το προβλημα γιατι και τα 3 αρχεια ειναι στο pc πανω απο χρονο.

Εβαλα τωρα και το esset να τρεξει μηπως και βρει τιποτα αλλο.

Στο ενδιαμεσο εβαλα καινουργιους drivers για την μητρικη/wifi/sound card κτλ

57 minutes ago, Πέτρος said:

Τα κλασσικά "sfc /scannow" και τις "DISM" εντολές από elevated cmd/powershell, τα έτρεξες?

Θα το τρεξω και αυτα μολις τελειωσει το esset γιατι θελει επανεκκινηση (εχουν update τα windows update και δεν με αφηνει)

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, @topos είπε

εχουν update τα windows update και δεν με αφηνει

Αν έχεις κανένα γερό cumulative, θα σου λύσει αυτό τα περισσότερα θέματα.

Μετά, πας για εξορκισμό.

• Like 2
Δημοσ.

1)Τελειωσε και το scan μετο esset και δεν βρηκε τιποτα ιδιαιτερο

2)Περαστηκε και το cumulative update των windows

3)Εκανα και αναβαθμιση στο bios (περισσοτερο για να "μηδενισει" παρα για το οτι το χα αναγκη ωστε να ειμαι 100% σιγουρος οτι δεν μπερδευει κατι απο εκει)

Οποτε ενεργοποιω μονο xmp και το δουλευω ετσι για καμια βδομαδα για να τσεκαρω εαν εγινε δουλιτσα (τωρα τον δουλευω κανενα ~3ωρο και δεν εχει εμφανισει κατι, αλλα και πριν τις "κουκουρουκιες" μπορει να μου τις εκανε 4-5 φορες την βδομαδα)

Ευχαριστω ολους για το input!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...