Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, πρόσφατα αγόρασα μεταχειρισμένα ηχεία Logitech Z623, τα ηχεία και το subwoofer παίζουν πεντακάθαρα, το πρόβλημα ειναι οτι ο ήχος τους ακούγεται σαν να ειναι 40 watt, δηλαδή, εχω τα  Logitech Z-2300  και με ένταση στη μέση, τρίζουν τα παράθυρα, στην ιδια ένταση τα Z623 βγάζουν τον μισό ήχο( και πιο χαμηλά) απο τα Z-2300. Τι μπορεί να φταίει ?

Δημοσ.
15 ώρες πριν, kostaspatmos είπε

Καλησπέρα σας, πρόσφατα αγόρασα μεταχειρισμένα ηχεία Logitech Z623, τα ηχεία και το subwoofer παίζουν πεντακάθαρα, το πρόβλημα ειναι οτι ο ήχος τους ακούγεται σαν να ειναι 40 watt, δηλαδή, εχω τα  Logitech Z-2300  και με ένταση στη μέση, τρίζουν τα παράθυρα, στην ιδια ένταση τα Z623 βγάζουν τον μισό ήχο( και πιο χαμηλά) απο τα Z-2300. Τι μπορεί να φταίει ?

Θα μπορούσε να είναι κάποιο μεγάφωνο να είναι εκτός φάσης, λόγω λάθους κατά τη συναρμολόγιση και να είναι αυτός ο λόγος για εντάσεις κάτω του αναμενόμενου.

Δημοσ.

Καλημέρα και σας ευχαριστώ για το μηνυμα, η δοκιμη εγινε και σε ενα λαπτοπ 20ετίας, εκεί τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα ,ακούγετε σαν να παίζει μουσική απο κινητό. 

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για το μηνυμα, μηπως γνωρίζετε κόστος για να φτιαχτεί ,ρωτάω για να δω αν αξίζει, ευχαριστώ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostaspatmos είπε

Σας ευχαριστώ πολύ για το μηνυμα, μηπως γνωρίζετε κόστος για να φτιαχτεί ,ρωτάω για να δω αν αξίζει, ευχαριστώ.

αναλογως τι φταει αν παραδειγματος χαριν η απωλεια της εντασης οφειλεται στο τελικο σταδιο του ενισχυτη που βρισκεται μεσα στο σαμπ τοτε πιθανον να ειναι κοστοβορα η οποια επισκευη, αν δεν ειναι στο τελικο σταδιο και ειναι στο σταδιο εισοδου η οδηγησης του ενισχυτη τοτε ενδεχομενως και να ειναι μικρη η ζημεια πχ καποιο εξαρτημα που εχει καει και δεν κοστιζει η αντικατασταση του,ομως γι ολα αυτα θα πρεπει να μπορεις να παρεις μια πρωτη εικονα αν το χεις ανοιξε το σαμπ και δες αν εχει κατι ακει η παραμορφωθη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,ανοιξα  το subwoofer ,δεν εχει κατι καεί η παραμορφωθεί,ούτε μυρίζει καμμένο, αυτο που μου φανηκε περιεργο ειναι ενα καλώδιο φορτιστή το οποίο βρίσκεται πάνω στον μαγνητη του sub, το οποιο αν αφαιρεθεί δεν λειτουργει το sub. Σας ευχαριστώ ολους για τον χρόνο σας και συγνώμη αν εχω γίνει κουραστικός, προσπαθώ να γλυτώσω επιπλέον έξοδα(τεχνικό), γιατι μεχρι στιγμής μου εχουν στοιχίσει τα ηχεια 138ευρω, οσο δηλ. καινουρια.

Στιγμιότυπο οθόνης (552).png

Στιγμιότυπο οθόνης (551).png

Επεξ/σία από kostaspatmos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα αυτο που λες δεν στεκει μην τρελαθουμε κιολας,το καλωδιο ειναι στο κενο δεν προσφερει τιποτα αλλα για να υπαρχει μεσα σημαινει οτι καποιος ασχετος εβαλε χερι στο σαμπ,θα το αφαιρεσεις,για αρχη κοιταξε ολες τις συνδεσεις των καλωδιων και στην πλακετα και στο μεγαφωνο, βεβαια για να προχωρησεις θα χρειαστεις καποιο σχεδιο του κυκλωματος αλλα οσο και αν εψαξα δεν βρηκα για να σε βοηθησω,ελενξε τους πυκνωτες αν θελεις δωσε περισσοτερς φωτογραφιες της πλακετας εστιαζωντας οσο γινεται σε ολα τα τμηματα της επισης θα πρεπει να μετρηθει το ολοκληρωνο εξοδου ,η γεφυρα ανορθωσης,τα τρανζιστορ που σταθεροποιουν την ταση επισης επειδη υπολποιειται με πληθος μικροεξαρτηματων η πλακετα διπλοτσεκαρε με καποιο μεγεθυντικο φακο τα εξαρτηματα της,επισης δες και την κατω πλευρα της πλακετας ελενξε τα καλωδια στην καλωδιοταινια να ειναι στην θεση τους

Επεξ/σία από giavra
Δημοσ.

Το καλωδιο μπορει να επεσε μεσα και απο το χωνι του sub μεχρι που κολλησε πανω στον μαγνητη. Το θεμα ειναι οτι πριν κολλησει εκει, μπορει να ακουμπησε οπουδηποτε πανω στην πλακετα και να εκανε ζημια. Το πιο πιθανο ο προηγουμενος να το πουλησε γιατι ηξερε οτι εχει προβλημα...

Δημοσ.
Στις 8/4/2025 στις 10:09 ΠΜ, giavra είπε

καλημερα αυτο που λες δεν στεκει μην τρελαθουμε κιολας,το καλωδιο ειναι στο κενο δεν προσφερει τιποτα αλλα για να υπαρχει μεσα σημαινει οτι καποιος ασχετος εβαλε χερι στο σαμπ,θα το αφαιρεσεις,για αρχη κοιταξε ολες τις συνδεσεις των καλωδιων και στην πλακετα και στο μεγαφωνο, βεβαια για να προχωρησεις θα χρειαστεις καποιο σχεδιο του κυκλωματος αλλα οσο και αν εψαξα δεν βρηκα για να σε βοηθησω,ελενξε τους πυκνωτες αν θελεις δωσε περισσοτερς φωτογραφιες της πλακετας εστιαζωντας οσο γινεται σε ολα τα τμηματα της επισης θα πρεπει να μετρηθει το ολοκληρωνο εξοδου ,η γεφυρα ανορθωσης,τα τρανζιστορ που σταθεροποιουν την ταση επισης επειδη υπολποιειται με πληθος μικροεξαρτηματων η πλακετα διπλοτσεκαρε με καποιο μεγεθυντικο φακο τα εξαρτηματα της,επισης δες και την κατω πλευρα της πλακετας ελενξε τα καλωδια στην καλωδιοταινια να ειναι στην θεση τους

Καλησπέρα και σας ευχαριστώ , δυστυχως χρειάζεται τεχνικο για ολα αυτα που αναφερατε μιας και εγω δεν εχω τις γνωσεις.

21 ώρες πριν, SaFiS είπε

Το καλωδιο μπορει να επεσε μεσα και απο το χωνι του sub μεχρι που κολλησε πανω στον μαγνητη. Το θεμα ειναι οτι πριν κολλησει εκει, μπορει να ακουμπησε οπουδηποτε πανω στην πλακετα και να εκανε ζημια. Το πιο πιθανο ο προηγουμενος να το πουλησε γιατι ηξερε οτι εχει προβλημα...

Σιγουρα ετσι εγινε, ηξερε και βρηκε θυμα, μαθηματα ειναι για να μην την ξαναπατησουμε. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...