Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στήνω μετά από 10 χρόνια κι έχω τα παρακάτω κομμάτια.

Cpu Ryzen 9700x

Mobo X870 asrock steel legend 

Ram Adata lancer rgb 2x16gb 6000cas30

Nvme Kingston NV3 2TB

Αυτά τα έχω κουμπώσει ήδη και πρέπει να βάλω ακόμη 

Υδρόψυξη Thermalright Frozen Notte 360 V2 white 

Τροφοδοτικό thermaltake gt snow 850w atx 3.1 pci gen 5.1

Κουτί Lian li lancool 206 white 

Gpu asrock rx 9070 xt steel legend white 

Θα χρειαστώ βοήθεια γι'αυτό και ανοίγω θέμα.Ευχαριστω εκ των προτέρων κι όσες ιδέες για το πώς στήνω αποδω και πέρα καλοδεχούμενες

Εκτός από το 24πινο μπορεί να μου κυκλώσει κάποιος που θα βάλω το καλώδιο για τον επεξεργαστή και που για την μητρική?

Επίσης όπως έγραψε ένας φίλος το 4+4(x2) στο cpu και το 6+2(x2) στην κάρτα γραφικών??

Να στήσω μητρική στο κουτί πρώτα και μετά υδρόψυξη η το αντίθετο?

Ευχαριστώ όλους σας!

Screenshot_2025-04-02-18-05-44-931_com.miui.gallery.jpg

• Haha 1
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακολουθώντας το διάγραμμα πάνω στο psu,εδώ μπαίνουν τα καλώδια για cpu και gpu.Τα καλωδιά σου,από τη μια μεριά θα γράφουν psu και στην άλλη,αναλόγως το καλώδιο,θα γράφει pcie και cpu.Τη μεριά που γράφει psu το συνδέεις στο τροφοδοτικό και την άλλη έκεί που γράφει πχ pcie στην κάρτα ή cpu στην μητρική.

Screenshot_2025-04-02-18-05-44-931_com_miui.gallery.jpg.4d2e6ad6a3a09f47a06081fcfb7b8f19.jpg

Την υδρόψυξη βάλτην στο τέλος καλύτερα.Την βιδώνεις στο πάνω μέρος του κουτιού,με το σωλήνα να είναι από δεξιά.Βάζεις θερμοαγώγιμη στον επεξεργαστή και βιδώνεις και αντλία πάνω.Σφίξε λογικά τις βίδες χωρίς υπερβολές.Το τελευταίο που θα βάλεις θα είναι η κάρτα.Ελπίζω μη σε μπέρδεψα..😁.Να συμβουλεύεσαι και τα manual που έχεις παράλληλα..

Επεξ/σία από spi79
  • Like 2
Δημοσ.

δεν εισαι ετοιμος να στησεις pc.Βρες ενα φιλο σου που να ξερει ή πληρωσε να στο στησουν.

Κανονικα πριν προβουμε σε τετοια πραγματα εχουμε δει χιλιαδες βιντεο στο ιντερνετ και δεν περιμενουμε τελευταια στιγμη με την ενταση της καινουργιλας να στησουμε με οδηγο το αγνωστο.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Όλες οι πληροφορίες εμπεριέχονται στα manual.

Αν σου "λείπουν" γνώσεις, ακολουθείς τις οδηγίες.

Τα καλώδια είναι σχετικά απλά.

Όλες οι τροφοδοσίες των φαν → μητρική

τροφοδοσία αντλίας  → μητρική

argb header (για συγχρονισμό και πρόγραμμα led rgb) → μητρική

Αν όλα σου φαίνονται τόσο βουνό, ίσως πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον που γνωρίζει καλύτερα - περισσότερα

• Like 1
Δημοσ.

Δωστο καπου σε σωστο μαγαζι για στησιμο μη παει τζαμπα το hardware και εχεις κανενα θεμα με λαθος εγκατασταση κτλ και ξενερωσεις μετα

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, ougxar είπε

Δωστο καπου σε σωστο μαγαζι για στησιμο μη παει τζαμπα το hardware και εχεις κανενα θεμα με λαθος εγκατασταση κτλ και ξενερωσεις μετα

Είμαι επαρχία συγκεκριμένα Ιωάννινα,έχεις υπόψιν κάποιο καλό? Προς το παρών μου έχουν προτείνει το think4pc,ζήτησα σε μια ομάδα στο fb να μου προτείνουν καλό τεχνικό με λογικές τιμές και υπέδειξαν το επάνω.

Επίσης δεδομένου ότι μένει μόνο η συνδεσμολογία της υδροψυξης και του κουτιού τα καλώδια με τη μητρική ποια είναι μια τιμή που μπορεί να μου ζητήσουν?

Έχει κανείς εμπειρία?

Δημοσ.

Καθένας κοστόλογεί τη δουλειά του όσο θέλει.

Στις μέρες μας, μια συναρμολόγηση υπολογιστή, από τα περισσότερα μαγαζιά κοστολογείται περίπου στα 50€.

Το οτι έχεις συνδέσει κάποια πράγματα δεν ξέρω αν επιφέρει μείωση τιμής.

Η λογική λέει οτι έτσι κι αλλιώς θα κάτσει να ελέγξει ξανά ότι έχει μέσα το κουτί.

Φαντάζομαι οτι μπορείς να κάνεις την ερώτηση προτού πας το pc, ώστε να έχεις μια ενδεικτική τιμή.

• Like 3
Δημοσ.

Για να δούμε παιδιά θα πάω το πρωί να ρωτήσω μακάρι να πάνε όλα καλά.

Προς το παρών είμαι σε άρνηση να το συνεχίσω μόνος μου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, konik είπε

Και κάπου εδώ χάθηκα τελείως ,τι υδρόψυξη είναι αυτή έχει 500 καλώδια κάνεις που να την έχει η καμία ιδέα?

Screenshot_2025-04-02-19-00-06-975_com.miui.gallery.jpg

https://youtu.be/loGzBNTXIq4?si=PGgjdlheM7PJisjY

To video στα δείχνει πάρα πολύ απλά, κατανοητά. Πήγαινε στο 4:35 και δες το επόμενο λεπτό 5-6 φορές.

Οι τροφοδοσίες των ανεμιστήρων μπαίνουν στο μαύρο 3σε1 καλώδιο, το οποίο θα καταλήξει στο "CPU_FAN2" (θέση 5) της μητρικής σου (δες το online manual της, σελίδα 7 ή αλλιώς την 11η από τις 75).

Τα argb των ανεμιστήρων αυτών, πάνε αλυσίδα (φαίνεται πώς κουμπώνουν το ένα μετά το άλλο στο video, αντίστοιχα), και το τελικό κουμπώνει στη θέση 9 ή 10 της μητρικής (ίδια σελίδα στο manual).

Η τροφοδοσία της αντλίας, θεωρητικά πάει στη θέση 4/CPU_FAN1, αν και η μητρική σου έχει άλλη τροφοδοσία που δηλώνεται ως "ΑΙΟ_PUMP" (θέση 7). Αν θυμάμαι σωστά, αν δεν μπει βύσμα στη θέση "4", δεν παίρνει μπροστά το σύστημα, προκειμένου να προστατευθεί ο επεξεργαστής.

Η άλλη επιλογή (και πιο σωστή λογικά, για να έχεις έλεγχο μέσω της μητρικής) είναι να βάλεις το 3σε1 των ανεμιστήρων στη θέση "CPU_FAN1" (ώστε να λειτουργεί το σύστημα) και την τροφοδοσία της αντλίας στο "ΑΙΟ_PUMP", αφού υπάρχει διαθέσιμη. Οποιαδήποτε από τις δύο θα την τροφοδοτήσει επαρκώς, πάντως.

Το πιο δύσκολο κομμάτι της υδρόψυξης είναι να κουμπώσεις σωστά την αντλία, που λέει ο λόγος.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή έδωσες 2.5+Κ για το σύστημα, αν έχεις την παραμικρή 2η σκέψη, τον παραμικρό ενδοιασμό, πήγαινέ το σε ένα κατάστημα να στο φτιάξουν με 30-50€, είναι κρίμα να γίνει το παραμικρό.

Αν δεν βαριέσαι, πετάξου Καστοριά να σε στείλω εκεί σε εγγυημένο συναρμολογητή. Θα πιεις έναν καφέ στη λίμνη (ξέρω, έχετε κι εσείς), και θα πας να παραλάβεις.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Επίσης, αφού φένεσαι ψημένος να αρχίσεις να ασχολήσε, όπου αποφασίσεις να το δώσεις, ρώτα μήπως γίνεται να παρακολουθήσεις και να μάθεις και πραγματάκια βλέποντας από το στήσιμο.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nickol-us είπε

Στις μέρες μας, μια συναρμολόγηση υπολογιστή, από τα περισσότερα μαγαζιά κοστολογείται περίπου στα 50€.

Στο γνωστό κατάστημα (για να μην κάνω διαφήμιση κιόλας) το κόστος είναι 7€.

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...