Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν μερικά χρόνια η μητέρα μου είχε και το έχει ακόμη ένα λουλούδι που το λέει τριφύλλι με ροζ-μωβ άνθη, χαμηλού ύψους. Είδε σε μία φίλη της ότι το έχει σε κίτρινο, της ζήτησε 1 ρίζα, η γυναίκα της το έδωσε. Το θέμα είναι ότι αυτό το πράγμα εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο... Μας έχει γεμίσει τα πάντα. Η μητέρα μου έχει αγανακτήσει. Είναι και το ροζ-μωβ, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό.

Θέλει να ρίξει φάρμακο αλλά φοβάται να μην εξαφανίσει και άλλα λουλούδια μαζί με το κίτρινο τριφύλλι ή κάνει ζημιά στα δέντρα. Μερικοί λένε πως αυτού του είδους τα αγροτικά φάρμακα, κάνουν ζημιά μόνο στα φύλλα, οπότε στις ρίζες άλλων φυτών και δέντρων δεν επηρεάζει. Εγώ φοβάμαι, δεν την αφήνω. 

Γνωρίζει κανείς από εμπειρία να βοηθήσει;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, papresa είπε

Πριν μερικά χρόνια η μητέρα μου είχε και το έχει ακόμη ένα λουλούδι που το λέει τριφύλλι με ροζ-μωβ άνθη, χαμηλού ύψους. Είδε σε μία φίλη της ότι το έχει σε κίτρινο, της ζήτησε 1 ρίζα, η γυναίκα της το έδωσε. Το θέμα είναι ότι αυτό το πράγμα εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο... Μας έχει γεμίσει τα πάντα. Η μητέρα μου έχει αγανακτήσει. Είναι και το ροζ-μωβ, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό.

Θέλει να ρίξει φάρμακο αλλά φοβάται να μην εξαφανίσει και άλλα λουλούδια μαζί με το κίτρινο τριφύλλι ή κάνει ζημιά στα δέντρα. Μερικοί λένε πως αυτού του είδους τα αγροτικά φάρμακα, κάνουν ζημιά μόνο στα φύλλα, οπότε στις ρίζες άλλων φυτών και δέντρων δεν επηρεάζει. Εγώ φοβάμαι, δεν την αφήνω. 

Γνωρίζει κανείς από εμπειρία να βοηθήσει;

παίρνεις δείγμα και πας σε γεωπόνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι φωτό είναι λίγο θολές και δεν διακρίνεται σωστά το λουλούδι.

Βάλε καμία αν γίνεται αν και υποψιάζομαι για ποιο λες. Μάλλον πρόκειται για το Ξινοτρίφυλλο ή αλλιώς Ξινήθρα

Επεξ/σία από Nabuko
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Βάλε καμία αν γίνεται αν και υποψιάζομαι για ποιο λες. Μάλλον πρόκειται για το Ξινοτρίφυλλο ή αλλιώς Ξινήθρα

Φωτογραφία προσπάθησα να βάλω κατά την συγγραφή του θέματος και μετά που το ζήτησες, δεν επιτρέπει, θέλει μικρά αρχεία, πως θα γίνει αυτό.

Με το όνομα από εσένα βρήκα το άρθρο του SB_1957.

Πρλαργονικό οξύ λοιπόν...

Σας ευχαριστώ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...