Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα !

Εχει καποιος εικονα απο το μεταπτυχιακο στο πα.πει στην τεχνητη νοημοσυνη να μου πει αν αξιζει να το κανω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/4/2025 στις 4:44 ΜΜ, LG G3 είπε

Καλησπερα !

Εχει καποιος εικονα απο το μεταπτυχιακο στο πα.πει στην τεχνητη νοημοσυνη να μου πει αν αξιζει να το κανω;

Όχι δεν αξίζει. Άτομο το οποίου φοιτούσε στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό μου είχε πει να μείνω μακριά και ότι δεν μάθαιναν τίποτα παραπάνω από ότι στο προπτυχιακό. Προσωπικά επειδή και εγώ έκανα το προπτυχιακό πληροφορικής του ΠΑΠΕΙ μπήκα σε ένα μάθημα του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού και η εργασία ήταν αυτολεξεί αυτή που είχαμε κάνει και εμείς στο αντίστοιχο προπτυχιακό μάθημα του 4ου εξαμήνου. Αν μπεις στο GUNET2 που είναι η πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το τμήμα υπάρχουν αρκετά μαθήματα τα οποία είναι ανοιχτά και μπορείς να δεις τόσο τις διαφάνειες όσο και τις εργασίες για να κρίνεις και μόνος. Τα δίδακτρα είναι τρομερά υψηλά δεδομένου ότι μόνο η πρώτη δόση είναι σχεδόν όσο ολόκληρα τα δίδακτρα στην Πληροφορική ΑΠΘ.

Επεξ/σία από stefanos50
Δημοσ.

Επειδη εχω δει και του ΑΠΘ αξιζει εκει; Γενικα πανω σε AI και ML ποια αξιζουν σε ελλαδα ειτε μετσοβιο ειτε απθ ειτε οποιοδηποτε.Εχετε καποια εικονα ειτε εσεις ειτε καποιος γνωστος η φιλος .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, LG G3 είπε

Επειδη εχω δει και του ΑΠΘ αξιζει εκει; Γενικα πανω σε AI και ML ποια αξιζουν σε ελλαδα ειτε μετσοβιο ειτε απθ ειτε οποιοδηποτε.Εχετε καποια εικονα ειτε εσεις ειτε καποιος γνωστος η φιλος .

Εγώ προσωπικά έκανα μεταπτυχιακό στο ΑΠΘ. Είναι καλά τα μεταπτυχιακά τα οποία έχει το τμήμα Πληροφορικής και τα δίδακτρα δεν είναι αυτά τα μεγάλα ποσά που ζητάνε τα αντίστοιχα τμήματα στην Αθήνα. Το μεταπτυχιακό "Τεχνητή Νοημοσύνη" είναι αυτό το οποίο έχει πάρα πολύ κόσμο και συνήθως γεμίζουν και οι 30 θέσεις και οι 30 επιλαχόντες. Μετά είναι τα Ψηφιακά Μέσα - Υπολογιστική Νοημοσύνη που έχει πάρα πολλά κοινά μαθήματα με της ΤΝ (τα κοινά μαθήματα γίνονται και με τα δύο μεταπτυχιακά μαζί) και έχει κάποια επιπλέον μαθήματα που γενικά τα κάνουν πάρα πολύ απαιτητικοί καθηγητές οπότε είναι και ένας λόγος που το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό δεν έχει και πάρα πολύ κόσμο ή αρκετοί το παρατάνε στο πρώτο εξάμηνο. Έχω ακούσει αρκετά καλά λόγια και για του data science από έναν γνωστό ο οποίος το είχε κάνει. Για το μεταπτυχιακό του Μετσόβιου (Επιστήμη Δεδομένων και Μηχανική Μάθηση) δεν έχω άποψη αλλά λογικά θα είναι καλύτερο το επίπεδο από του ΠΑΠΕΙ. Καλύτερα όμως να ρωτήσεις κάποιον ο οποίος έχει περάσει από το τμήμα.

Επεξ/σία από stefanos50
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, LG G3 είπε

Αναφερεσαι στο data & web science  του ΑΠΘ ;

Ναι σε αυτό αναφέρομαι και από τι μου είχε πει και αυτό είναι ζορικο. Γενικά σε αυτά που ανέφερα τα μαθήματα έχουν πολλαπλές εργασίες λίγων μονάδων με προφορική εξέταση (σε κάποια μαθήματα αυτές οι εργασίες έχουν ίσως και ίδιο φόρτο με τις απαλλακτικες του ΠΑΠΕΙ) και επίσης κανένα μάθημα δεν εξετάζεται με απαλλακτική εργασία, όλα έχουν γραπτές εξετάσεις με πολύ λίγο χρόνο στην εξεταστική οπότε θα πρέπει να διαβάζεις όλο το εξάμηνο. Επίσης θα έχεις και παρουσιάσεις ερευνητικών άρθρων οι οποίες μετράνε στην βαθμολογία. Τέλος, για να πάρεις καλή βαθμολογία στην διπλωματική επίσης θα πρέπει να προκύψει κάποια δημοσίευση. Αν είσαι πολύ καλός σίγουρα θα έχεις κάποια πρόταση για διδακτορικό η μπορεί και για κάποιο ερευνητικό πρόγραμμα. Αν τώρα δεν σε ενδιαφέρει η έρευνα η δεν σκέφτεσαι καθόλου για διδακτορικό ίσως και να ξενερώσεις με αυτά. Πάντως προσωπική άποψη μου το να κάνεις κάποιο πολύ εύκολο μεταπτυχιακό πάνω σε AI/ML δεν θα σου προσφέρει τίποτα.

Επεξ/σία από stefanos50
Δημοσ.

Γενικα ψαχνω καποιο να μου προσφερει γνωσεις , μαθηματικο εχω τελειωσει  και ψαχνω κατι που θα βγει με μεταπτυχιακο (ai & ml)  και ισως δουλεια αν δω οτι δεν βγαινει αλλιως 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, LG G3 είπε

Γενικα ψαχνω καποιο να μου προσφερει γνωσεις , μαθηματικο εχω τελειωσει  και ψαχνω κατι που θα βγει με μεταπτυχιακο (ai & ml)  και ισως δουλεια αν δω οτι δεν βγαινει αλλιως 

Αν σκέφτεσαι με δουλειά παράλληλα κοίταξε να έχει μερικής φοίτησης το μεταπτυχιακό. Του ΑΠΘ τουλάχιστον όλα έχουν. Αντί να δίνεις 4 μαθήματα ανά εξάμηνο δίνεις 2 και η διπλωματική διαρκεί τουλάχιστον 1 χρόνο. Στην ουσία θα κάνεις τον διπλάσιο χρόνο για να τελειώσεις αλλά δεν βγαίνει αλλιώς αν δουλεύεις. Μπορείς να γίνει μερικής φοίτησης και στην πορεία. Πάντως θα ήταν ρίσκο full time μεταπτυχιακό και δουλειά γιατί μπορείς μόνο μια φορά να μείνεις σε κάθε μάθημα αν θυμάμαι σωστά και αν κοπείς 3 φορές γενικά διαγράφεσαι (ή αν υπερβείς τον ανώτερο χρόνο φοίτησης). Επίσης, δεν υπάρχει εξεταστική Σεπτεμβρίου. Γνώσεις θα πάρεις αλλά όπως ισχύει παντού στην πληροφορική πρέπει να ασχοληθείς και αρκετά μόνος σου. Αν μιλάμε για γνώσεις που θα χρειαστείς σε μια δουλειά μην περιμένεις σε κανένα μεταπτυχιακό να σου μάθουν πως να κάνεις deploy ένα μοντέλο και πως φτιάχνεις το τελικό product. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...