Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 hours ago, Randomner15 said:

Καλησπέρα σε όλους, είμαι στην διαδικασία της μετακόμισης και ακόμα μαζεύω πράγματα, θα φύγω σε 4 μέρες και ο ιδιοκτήτης έχει βάλει αύριο να έρθει μεσίτης. Συγγνώμη αλλά είναι τόσο δύσκολο να περιμένεις 4 μέρες μέχρι να πάρω τα πράγματα μου και να φύγω; Λίγο έλεος πια. Και αυτό το έχω παρατηρήσει καθώς έψαχνα καινούριο σπίτι, φωτογραφίες με μισό-γεμάτα σπίτια, να βλέπεις όλη την ζωή ενός άλλου ανθρώπου κτλ. Το καταλαβαίνω ότι σαν ιδιοκτήτης θέλεις να το νοίκιασες απευθείας αλλά λίγη ντροπή. Πείτε μου ότι δεν είμαι το μόνο άτομο που το βλέπει εντελώς περίεργο ολο αυτό.

Αν γινεις ιδιοκτητης μην το κανεις.....

• Confused 4
  • Sad 3
  • Haha 2
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μπορεί να μπει με ειδοποίηση προηγούμενος. Μπορεί να μπει ο ιδιοκτήτης και μόνο. Εννοείται ότι καμία φωτογραφία δεν μπορεί να τραβηχθεί/δημοσιευθεί πριν φύγει ο ενοικιαστής μιας και καταπατά αρκετούς όρους, εάν αυτό δεν έχει υπογραφεί σαν όρος. Και πάλι, επειδή μπορεί να μπλέκεται και το GDPR, καλό θα ήταν ο ιδιοκτήτης να πάρει έναν DPO αν θέλει να το παίξει έτσι 😉

• Haha 1
Δημοσ.
36 minutes ago, spooker said:

Πριν λήξει το συμβόλαιο ο ιδιοκτήτης μπορεί να μπει μόνο μια φορά το μήνα και μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του ενοικιαστή. Ο ενοικιαστής δεν έχει καμία υποχρέωση να αφήσει οποιονδήποτε άλλον μέσα (μεσίτες) (υποψήφιους ενοικιαστές) πλην του ιδιοκτήτη. 

14 minutes ago, mourouzis2005 said:

Θα μπορουσες απλα να του πεις οτι δε γινεται, ειναι δικαίωμα σου. Αυτο σημαινει "μετα απο συνεννοηση", βολευει εκείνους αλλα οχι εσενα

Ότι είπαν οι δύο φίλοι παραπάνω..  Δεν μπορεί να σε υποχρεώσει να αφήσεις άλλα άτομα πλην αυτού μέσα και μόνο μετά από συνεννόηση. 

Για τις επόμενες 4 μέρες είσαι πολύ απασχολημένος με την μετακόμιση και δεν μπορεις, end of the story. 

• Like 4
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Randomner15 είπε

Καλησπέρα σε όλους, είμαι στην διαδικασία της μετακόμισης και ακόμα μαζεύω πράγματα, θα φύγω σε 4 μέρες και ο ιδιοκτήτης έχει βάλει αύριο να έρθει μεσίτης. Συγγνώμη αλλά είναι τόσο δύσκολο να περιμένεις 4 μέρες μέχρι να πάρω τα πράγματα μου και να φύγω; Λίγο έλεος πια. Και αυτό το έχω παρατηρήσει καθώς έψαχνα καινούριο σπίτι, φωτογραφίες με μισό-γεμάτα σπίτια, να βλέπεις όλη την ζωή ενός άλλου ανθρώπου κτλ. Το καταλαβαίνω ότι σαν ιδιοκτήτης θέλεις να το νοίκιασες απευθείας αλλά λίγη ντροπή. Πείτε μου ότι δεν είμαι το μόνο άτομο που το βλέπει εντελώς περίεργο ολο αυτό.

Πότε λήγει/έληξε το συμβόλαιο σου;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ekechagi είπε

Εσύ κοιτάς για νέο σπίτι πριν φύγεις από το παλιό;

Τι εννοείς; Εσυ πρώτα μαζέυεις τα πάντα, και μετά κοιτάς για σπίτι; Και αν τελικά δεν βρεις τι κάνεις; 

12 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Πότε λήγει/έληξε το συμβόλαιο σου;

Κανονικά τον Αύγουστο, το ήξερε οτι έψαχνα αρκετό καιρό και τον ειχα ενημερωμένο, όλα κανονισμένα για τον τελευταίο μήνα όταν του πω οτι έχω βρει καινούριο σπίτι. Απλά το βρίσκω λίγο κουφό να μην μπορεί να περιμένει 4 μέρες να φύγω για να φέρει μεσίτη ή τον οποίοδηποτε μέσα! 

• Haha 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Randomner15 είπε

Τι εννοείς; Εσυ πρώτα μαζέυεις τα πάντα, και μετά κοιτάς για σπίτι; Και αν τελικά δεν βρεις τι κάνεις; 

Κανονικά τον Αύγουστο, το ήξερε οτι έψαχνα αρκετό καιρό και τον ειχα ενημερωμένο, όλα κανονισμένα για τον τελευταίο μήνα όταν του πω οτι έχω βρει καινούριο σπίτι. Απλά το βρίσκω λίγο κουφό να μην μπορεί να περιμένει 4 μέρες να φύγω για να φέρει μεσίτη ή τον οποίοδηποτε μέσα! 

Δηλαδή 7 μετά.Δεν τον λες και προβληματικό τον ιδιοκτήτη.

Δεν λέω ότι σε άφησε τζάμπα,πιστεύω ,αλλά μια χαρά συνεννόηση βλέπω να υπάρχει μέχρι στιγμής. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δηλαδή 7 μετά.Δεν τον λες και προβληματικό τον ιδιοκτήτη.

Τον είχα ενημερώσει από την αρχή του προηγούμενου μήνα ότι τελικά βρήκα το καινούριο σπίτι και του είπα ότι θα φύγω αρχές Απρίλη λόγο εργασίας για να μην τρέχω! Δεν ήταν στα τυφλά ο άνθρωπος. 

Νομιζω ότι έχει γίνει μπέρδεμα με το ποιο είναι το πρόβλημα! Το πρόβλημα δεν είναι ούτε ενημέρωση εκ μέρους μου ούτε τίποτα! Το πρόβλημα είναι στο ότι δεν μπορούσε να περιμένει 4 μέρες μέχρι να φύγω και οτι μίλησε σε μεσίτη πρώτα να έρθει και μετά με ενημέρωσε εμενα! 

Επεξ/σία από Randomner15
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκεί βλέπεις την γενικότερη συμπεριφορά του... αν ήταν τυπικός ή όχι στις υποχρεώσεις του τόσα χρόνια.

Εφόσον σε άφησε να ψάχνεις από τον Αύγουστο...δεν τον λες και περίεργο. Θα μπορούσε να σε είχε διώξει νομότυπα και βρει νέο ενοικιαστή με περισσότερα χρήματα.

Δεν είχε καμία υποχρέωση να σε περιμένει να βρεις σπίτι...

Λογικά θέλει να το νοικιάσει άμεσα και να μην περιμένει 1-2 μήνες.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1
Δημοσ.

Εφόσον ενημερωθείς είναι απόλυτα νόμιμο. Το ότι 4 μέρες πριν φύγεις, θα έρθει κάποιος να το δει, ειναι προφανώς παράλογο. Αυτή η διαδικασία έπρεπε να έχει ξεκινήσει τουλάχιστον ένα μηνα πριν. 

Όπως εσύ απαιτείς χαμηλό ενοίκιο κλπ, έτσι κ ο ιδιοκτήτης, θέλει να νοικιάσει το σπίτι του άμεσα και όχι αφού το αφήσει ένα μήνα κενό. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Randomner15 είπε

2 ώρες πριν, Randomner15 είπε

Τον είχα ενημερώσει από την αρχή του προηγούμενου μήνα ότι τελικά βρήκα το καινούριο σπίτι και του είπα ότι θα φύγω αρχές Απρίλη λόγο εργασίας για να μην τρέχω! Δεν ήταν στα τυφλά ο άνθρωπος. 

Με άλλα λόγια,

- σε άφησε να μείνεις μετά το τέλος της σύμβασης μέχρι να βρεις άλλο διαμέρισμα

- του έδωσες μόνο ένα μήνα ειδοποίηση πως τελικά φέυγεις και δεν είπε τίποτα

Και είναι για σένα παράξενος επειδή δεν θέλει να το αφήσει ξενοίκιαστο τον Απρίλη, για να μην αισθανθείς περίεργα όσο πακετάρεις; Έχασα κάτι; 

• Like 9
  • Confused 3
  • Haha 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Narayan είπε

Με άλλα λόγια,

- σε άφησε να μείνεις μετά το τέλος της σύμβασης μέχρι να βρεις άλλο διαμέρισμα

- του έδωσες μόνο ένα μήνα ειδοποίηση πως τελικά φέυγεις και δεν είπε τίποτα

Και είναι για σένα παράξενος επειδή δεν θέλει να το αφήσει ξενοίκιαστο τον Απρίλη, για να μην αισθανθείς περίεργα όσο πακετάρεις; Έχασα κάτι; 

Το συμβόλαιο ηταν να λήξει κανονικά για τον Αύγουστο του 2025, τον έχω ειδοποιήσει εδώ και 5 μήνες ότι ψάχνω σπίτι και είχαμε συνεννοηθεί να του πω 1 μήνα πριν ότι έχω βρει, τον ενημέρωσα αρχές Μαρτίου και ότι θα αποχωρίσω αρχές Απριλίου. Του έχω πληρώσει κανονικότατα τον Μάρτιο και τα κανονίσαμε για το τι είναι να δώσω για τις λίγες μέρες του Απρίλη μέχρι να φύγω οριστικά. 

Και να έφερνε να δουν το σπίτι μεσίτες μέσα σε αυτούς τους 5 μήνες (χωρίς φωτογραφίες φυσικά) θα ήμουν οκ. Το πρόβλημα μου ξανάλεω ειναι ότι ειναι περίεργο που δεν μπορεί να περιμένει 4 μέρες ακόμα και αποφάσισε (κλείνοντας αυτός ποτέ θα έρθει ο μεσίτης) μέσα στο χάος με τις κούτες και το μάζεμα και μετά απλά να με παίρνει τηλέφωνο ότι θα έρθει μεσίτης αυτή και αυτή την ώρα τελευταια στιγμή χωρίς να το έχουμε συζητήσει !!

• Like 4
Δημοσ.

Νομίζω ότι το παρακάνεις θέμα, δε λέω ότι είσαι παράλογος βέβαια και ένας σωστός μεσίτης σίγουρα θα προτιμούσε να βγάλει φωτο με την ησυχία του σε ένα άδειο και καθαρό σπίτι, τώρα τι να βγάλει, την ανακατωσούρα;! Έχω δει και γώ τέτοια σπίτια όταν έψαχνα και αδικούνται όπως και όταν είναι φωτο κανονικές με τον άλλον να ζει μέσα με όλα του τα υπάρχοντα (εδώ βέβαια αν το έχει ο αλλος ωραια διακοσμημένο λειτουργεί και υπέρ του ακινήτου).

Επίσης, φεύγεις πριν λήξει το συμβόλαιο σου, που αποτι λες κατανοεί ο ιδιοκτήτης και δε σου ζητάει πχ τα χαμένα νοίκια που προβλέπεται συνήθως από τα ενοικιαστήρια. Στη μέση μπορεί να υπάρχουν εγγυήσεις και ο έλεγχος του ακινήτου, μπορεί να στραβώσει και να σου φορτώσει ζημιές ώστε να σου κρατήσει την εγγύηση.

Οπότε κάνε τα στραβά μάτια και εσύ, θα ρθει ο άλλος ο μεσίτης να τραβήξει 5 χάλια φωτο γιατί πιθανότατα βιάζεται μην πλακώσουν και άλλοι μεσίτες μετά ή μπορεί να έχει έτοιμο ψημένο πελάτη. Δεν αξίζει ο προβληματισμός σου τόσο πολύ.

Έτσι θυμάμαι όταν έψαχνα σπίτι ήταν ένα που υπήρχαν ενδιαφερόμενοι αλλά μέσα ζούσαν άνθρωποι και είχαν βάλει όρο να το δείχνει ο μεσίτης σε 2 άτομα το πολύ την εβδομάδα και μόνο στο Σ/Κ. Ε, να μη στα ποληλογώ δεν το είδα ποτέ το σπίτι γιατί μέχρι να ρθει η σειρά μου είδα άλλα 10-15 ακίνητα και βρήκα κιολας. Δε λέω ότι θα έμεινε άδειο το άλλο σπίτι, αλλά όσο δεν περνάνε μάτια από πάνω του τότε δεν γίνεται και έυκολα το κλείσιμο.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Randomner15 είπε

Το συμβόλαιο ηταν να λήξει κανονικά για τον Αύγουστο του 2025

Το ξέρεις υποθέτω ότι μπορούσε να χρεώσει για τους μήνες μέχρι τον Αύγουστο, κανονικά?

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Έχω επιβλέψει την σύνταξη δεκάδων μισθωτηρίων για την εταιρία που εργάζομαι. Πάντα στους βασικούς όρους υπάρχει και ο όρος ότι 3 ή 2 μήνες πριν λήξει το μισθωτήριο (ανάλογα το ακίνητο) ο ιδιοκτήτης μπορεί να στέλνει ενδιαφερόμενους νέους ενοικιαστές να επισκεφθούν το ακίνητό του 2 φορές την εβδομάδα μετά από συνεννόηση με τον ένοικο σε ώρες που βολεύουν αμφότερα τα μέρη. Είναι κανόνας της αγοράς. Κατά την διάρκεια του συμβολαίου ο ιδιοκτήτης μπορεί να επισκέπτεται το ακίνητό του για να επιθεωρεί την καλή του χρήση συνήθως μία φορά το τρίμηνο αλλά αυτό εξαρτάται από τον ένοικο. Εάν ο ένοικος είναι αξιόπιστος και νοικοκύρης τότε αφού τον ελέγξουμε τα δύο πρώτα τρίμηνα τον αφήνουμε στην ησυχία του και το επισκεπτόμαστε μία φορά τον χρόνο. Εάν είναι προβληματικός τότε τον ελέγχουμε κανονικά κάθε τρίμηνο. 

• Like 7
  • Confused 2
  • Haha 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...