Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες,

Είναι η πρώτη φορά που γράφω σε αυτό το forum οπότε ζητώ τη κατανόηση σας.

Στις 22/3, κινούμενος απο το Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης προς τη Μουδανίων στη δεξιά λωρίδα, μια "κυρία" απο πίσω, χάνει τον έλεγχο, χτυπάει στις μπαριέρες και μετα καρφί πάνω στη πίσω αριστερά δικιά μου μεριά. 

Για να μη τα πολυλογώ, όλοι που ήμασταν στο δικό μου αμάξι και η "κυρία" είμαστε καλά. Το αμάξι επίσης έχει ζημιά μόνο στο προφυλακτήρα/πορτμπαγκάζ, το φανάρι και λίγο το φτερό. Μικρή ζημιά για το μέρος και τις συνθήκες του ατυχήματος.

Η φροντίδα ατυχήματος κλήθηκε αμέσως απο μεριάς μου, στην οποία παραδέχθηκε και υπέγραψε ότι παραδέχεται την υπαιτιότητα στη δική μου ασφαλιστική. Το ίδιο έγινε λίγο μετά, με τον υπάλληλο της δικής της ασφαλιστικής (Ιντερσαλόνικα), στην οποία ανέφερα ρητά πως δεν ευθύνομαι για το συμβάν, όμως αυτή δεν έδωσε εκείνη την ώρα κατάθεση. Δε θα αναφέρω παραπάνω λεπτομέρειες, σεβόμενος την ιδιοτικότητα των εμπλεκομένων.

Το πρόβλημα ξεκινάει με το γεγονός πως, αφού το αμάξι το είδε πραγματογνώμονας της ασφαλιστικής της και το συνεργείο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία κοστολόγησης, επι σχεδόν 2 εβδομάδες τώρα, η "κυρία" δεν έχει δώσει ακόμα κατάθεση στη δική της ασφαλιστική για το τι έγινε και η Ιντερσαλόνικα μου λέει ότι δε μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία!

Η απορείες μου είναι οι εξής: 

1. Έχει πραγματικά σημασία η κατάθεση της απο τη στιγμή που παραδέχθηκε στη δικιά μου ασφαλιστική ότι φταίει; Ή είναι απλά ένα κόλπο της Ιντερσαλόνικα να κερδίσουν παραπάνω χρόνο;
  2. Υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο, κάποια προθεσμία, που άμα περάσει και δεν έχει δοθεί κατάθεση μπορώ εγώ να κινηθώ νομικά;  Έχω Νομική Προστασία και έχω επικοινωνήσει μαζί τους για παν ενδεχόμενο, η συνάντηση μας θα γίνει αύριο.

Δε ψάχνω για νομικές συμβουλές, παρά μόνο ερωτώ αν κάποιος έχει περάσει κάτι παρόμοιο και γνωρίζει εκ των έσω τη διαδικασία ή έστω αν του έχει συμβεί κάτι παρόμοιο.

Γενικά είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει κάτι τέτοιο, το αμάξι για να το αγοράσω το πόνεσα, είναι το πρώτο μου και το έχω κρατήσει άθικτο απο τότε που το πήρα. Οπότε είναι καθαρά θέμα πίσματος...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Επεξ/σία από SirCox
Small bit of context
Δημοσ.

Με την ιντερσαλόνικα, που δεν υπόστηρίζει καν φιλικό διακανονισμό δεν ξέρω αν θα βγάλεις άκρη. Πάρε τηλέφωνο στην ασφαλιστική σου και ρώτα και στην περίπτωση που έχεις νομική προστασία, καλό θα ήταν να την ενεργοποιήσεις άμα δεις ότι δεν καταλήγεις κάπου.

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Με την ιντερσαλόνικα, που δεν υπόστηρίζει καν φιλικό διακανονισμό δεν ξέρω αν θα βγάλεις άκρη. Πάρε τηλέφωνο στην ασφαλιστική σου και ρώτα και στην περίπτωση που έχεις νομική προστασία, καλό θα ήταν να την ενεργοποιήσεις άμα δεις ότι δεν καταλήγεις κάπου.

2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Βάλε την νομική προστασία να την πάρει τηλέφωνο,θα της κοπούν τα πολλά πολλά.

Έχω κανονίσει αύριο να μιλήσω με τη Νομική Προστασία... Κάτι ψιλιάστικα όταν είδα ότι η Ιντερσαλονίκα δε συμμετέχει στο φιλικό, αλλά έλεγα να κάνω λίγο υπομονή πρώτα μπας και...

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, SirCox είπε

Το ίδιο έγινε λίγο μετά, με τον υπάλληλο της δικής της ασφαλιστικής (Ιντερσαλόνικα), στην οποία ανέφερα ρητά πως δεν ευθύνομαι για το συμβάν, όμως αυτή δεν έδωσε εκείνη την ώρα κατάθεση. Δε θα αναφέρω παραπάνω λεπτομέρειες, σεβόμενος την ιδιοτικότητα των εμπλεκομένων.

Πως γίνεται να μην έδωσε επί τόπου κατάθεση;; Σηκώθηκε και έφυγε; Ήταν σε θέση το όχημα της να κινηθεί; Την πήρε ασθενοφόρο;  Την μπαγλαρωσε η αστυνομία λόγω μέθης π.χ; 

Γιατί κάτι δεν κολλάει εδώ......

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Greektrooper είπε

Πως γίνεται να μην έδωσε επί τόπου κατάθεση;; Σηκώθηκε και έφυγε; Ήταν σε θέση το όχημα της να κινηθεί; Την πήρε ασθενοφόρο;  Την μπαγλαρωσε η αστυνομία λόγω μέθης π.χ; 

Γιατί κάτι δεν κολλάει εδώ......

Τη παρέλαβε το ΕΚΑΒ για προληπτικό έλεγχο (λόγια verbatim του αρχιφύλακα όταν ρώτησα τι έγινε) περίπου μία ώρα και κάτι μετά το συμβάν, ενώ είχε ήδη φτάσει ο πραγματογνώμονας απο την Ιντερσαλόνικα και βρισκόταν στο σημείο. Δε γνωρίζω γιατί δε πάρθηκε η κατάθεση πριν φύγει, εφόσον, μετά απο ερώτηση μου στους αστυνομικούς της Τροχαίας, μου είπαν ότι δεν ήταν κάτι επείγον και σε αυτούς έδωσε κατάθεση λίγο πριν φύγει.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, SirCox είπε

και σε αυτούς έδωσε κατάθεση λίγο πριν φύγει.

Εφόσον υπάρχει κατάθεση στην τροχαία πήγαινε με αυτήν.

• Like 2
Δημοσ.

Κακή φήμη ασφαλιστικής Intersalonica, κατά γενική ομολογία. Ξεκινάς δυνατά με νομική προστασία και απειλή αγωγής αν δεν αποζημιώσουν σε εύ λογο διάστημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αργησες κατι βδομαδες ..τυπικο ειναι το θεμα γιατι αν οντως δεν υπεγραψε στο ταμπλετ της δικιας της φροντιδας/οδικης αλλα ουτε πηρε τηλ μετα....

Εσυ ποια ασφαλιστικη εχεις..κανονικη ή παροχη υπηρεσιων?εκει με τις λεπτομεριες π δεν θες να αναφερεις..αν εννοεις τιποτα μεθυσμενη κτλ να υπενθυμισω οτι  δεν ειναι απλη λεπτομερια για την ασφαλιστικη της κ οτι γραφεις ανωνυμα εδω

Παιρνεις την εκθεση τροχαιας απο τμημα κ βλεπεις τι εχει γραφτει..δεν υπαρχει "καταθεση" δεν κρινουν..

Το θεμα σε αυτα ειναι οτι δεν υπαρχει νομος για το ποσες μερες μπορει να κανει θετικη ή αρνητικη δηλωση...αλλα και οποτε θελει την αλλαζει την δηλωση  😛

Spoiler

Παιρνεις τηλ το πρωι πριν πας ραντεβου σου(βδομαδες πριν επρεπε να το κανεις)την γυναικα π σε τρακαρε. λες παρτε στο ταδε νουμερο της ασφαλιστικης σας(βρες το) κ πειτε οτι συμφωνειτε σε θετικη δηλωση  για το ατυχημα γιατι εχεις μεινει βδομαδες   χωρις αυτοκ...χωρις την δηλωση της εχει μπλοκαρει η επισκευη σου. Αν σ τα γυρισει..  πες  δεν εχεις οφελος να κανεις αρνητικη δεν πληρωνεις παραπανω γ ενα ατυχημα που ειχε.. αν δεν βγει απευθειας ή ντρεπεσαι γ ολο αυτο το στορυ πας κανονικα στο ραντεβου κ μιλανε αυτοι..

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αυτό στη δική μας ασφαλιστική είναι καλό να βάζουμε κάλυψη και αποζημίωση από αυτή στην περίπτωση που η  ασφαλιστική του άλλου δεν μετέχει στον φιλικό διακανονισμό. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Εμενα μου ειχαν πει οτι εχουν 2 βδομαδες μεχρι να απαντησουν θετικα ή αρνητικα για υπαιτιοτητα. Μιλα με την ασφαλιστικη σου και αυτον που εχει αναλαβει την υποθεση και θα σου πει αν εχουν στειλει αιτημα στην ιντερσαλονικα κλπ. Αν δεν περασουν αυτες οι μερες και δεν απαντησουν αρνητικα, δε νομιζω να ενεργοποιησουν τη νομικη προστασια.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, kage είπε

Αργησες κατι βδομαδες ..τυπικο ειναι το θεμα γιατι αν οντως δεν υπεγραψε στο ταμπλετ της δικιας της φροντιδας/οδικης αλλα ουτε πηρε τηλ μετα....

Εσυ ποια ασφαλιστικη εχεις..κανονικη ή παροχη υπηρεσιων?εκει με τις λεπτομεριες π δεν θες να αναφερεις..αν εννοεις τιποτα μεθυσμενη κτλ να υπενθυμισω οτι  δεν ειναι απλη λεπτομερια για την ασφαλιστικη της κ οτι γραφεις ανωνυμα εδω

Παιρνεις την εκθεση τροχαιας απο τμημα κ βλεπεις τι εχει γραφτει..δεν υπαρχει "καταθεση" δεν κρινουν..

Το θεμα σε αυτα ειναι οτι δεν υπαρχει νομος για το ποσες μερες μπορει να κανει θετικη ή αρνητικη δηλωση...αλλα και οποτε θελει την αλλαζει την δηλωση  😛

Απόκρυψη περιεχομένων

Παιρνεις τηλ το πρωι πριν πας ραντεβου σου(βδομαδες πριν επρεπε να το κανεις)την γυναικα π σε τρακαρε. λες παρτε στο ταδε νουμερο της ασφαλιστικης σας(βρες το) κ πειτε οτι συμφωνειτε σε θετικη δηλωση  για το ατυχημα γιατι εχεις μεινει βδομαδες   χωρις αυτοκ...χωρις την δηλωση της εχει μπλοκαρει η επισκευη σου. Αν σ τα γυρισει..  πες  δεν εχεις οφελος να κανεις αρνητικη δεν πληρωνεις παραπανω γ ενα ατυχημα που ειχε.. αν δεν βγει απευθειας ή ντρεπεσαι γ ολο αυτο το στορυ πας κανονικα στο ραντεβου κ μιλανε αυτοι..

Πραγματογνώμας έχει ήδη δει το αμάξι, κατά τα λόγια του (όχι ότι τον εμπιστεύομαι αλλά...) το μόνο στο οποίο κολλάνε είναι ότι δεν υπάρχει κατάθεση απο μεριάς της. Στα όσα είχε πει ο μηχανικός για επισκευή δεν έφερε αντίρρηση. Ουσιαστικά μόνο απ' αυτό κρεμόμαστε.

14 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Για αυτό στη δική μας ασφαλιστική είναι καλό να βάζουμε κάλυψη και αποζημίωση από αυτή στην περίπτωση που η  ασφαλιστική του άλλου δεν μετέχει στον φιλικό διακανονισμό. 

Άμα πάθεις δε θα μάθεις... Δυστυχώς δε μου είχε εξηγήσει κανείς το σύστημα προηγουμένως... 

7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εμενα μου ειχαν πει οτι εχουν 2 βδομαδες μεχρι να απαντησουν θετικα ή αρνητικα για υπαιτιοτητα. Μιλα με την ασφαλιστικη σου και αυτον που εχει αναλαβει την υποθεση και θα σου πει αν εχουν στειλει αιτημα στην ιντερσαλονικα κλπ. Αν δεν περασουν αυτες οι μερες και δεν απαντησουν αρνητικα, δε νομιζω να ενεργοποιησουν τη νομικη προστασια.

Η Νομική Προστασία που έχω είναι ξεχωριστό συμβόλαιο σε τρίτη εταιρεία που δεν είναι ασφαλιστική, οπότε δε θα υπάρξει θέμα conflict of interest. Ευχαριστώ όμως για την απάντηση.

Δοκίμασα να τη πάρω τηλέφωνο, τόσο για να ρωτήσω για την όλη κατάσταση, αλλά και γιατί ξέχασε να δώσει πίσω ενα power bank που της δώσαμε εμείς, το οποίο και πήρε μαζί στο ασθενοφόρο. Τηλέφωνο απενεργοποιημένο λέει... Περίεργα πράγματα...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SirCox είπε

Άμα πάθεις δε θα μάθεις... Δυστυχώς δε μου είχε εξηγήσει κανείς το σύστημα προηγουμένως... 

Κι εγώ τυχαία το έμαθα και το πρόσθεσα σε 4 αυτοκίνητα της οικογένειας. Δεν το έχουν όλες οι ασφαλιστικές νομίζω. 

Κόστος λίγα ευρώ το εξάμηνο. Μονοψήφιο αριθμό. 

Σίγουρα το έχει η anytime, η Alianze και η Hellas direct. 

Δημοσ.
22 ώρες πριν, kalmik είπε

Κακή φήμη ασφαλιστικής Intersalonica, κατά γενική ομολογία. Ξεκινάς δυνατά με νομική προστασία και απειλή αγωγής αν δεν αποζημιώσουν σε εύ λογο διάστημα.

Απλά από περιέργεια, πολύ ακούγεται αυτό. Πριν 10 περίπου χρόνια με τράκαρε ένας που είχε τη συγκεκριμένη ασφαλιστική. Δεν είχαμε θέμα, το παραδέχτηκε.

Όταν είδαν  οι "δικοί μου" ότι είχε ιντερασλόνικα μου λένε...καλά ξεμπερδέματα. Προσωπικά έβγαλα άκρη αμέσως. Αλλά από τότε είχε τη φήμη και βλέπω συνεχίζεται,

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...