nick_gr2 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Κάνοντας αναζήτηση στο skroutz βγάζει διάφορα docks με 2 υποδοχές για 3,5/2,5" δίσκους. Κάποια από αυτά υπόσχονται πως κάνουν και cloning με το πάτημα ενός κουμπιού. Μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες και δυστυχώς από manuals και sites δεν μπόρεσα να πάρω απαντήσεις, οπότε θα δοκιμάσω και εδώ... Αν συνδέσεις 2 μηχανικούς δίσκους 3,5" που χρειάζονται και την μεγαλύτερη παροχή ρεύματος, τους διαβάζει ταυτόχρονα και χωρίς αποσυνδέσεις; Δλδ αν πχ. το συνδέσω σε windows αυτόματα θα δω 2 νέα drives; Αφού η σύνδεση του dock στον υπολογιστή γίνεται με ένα USB καλώδιο, αν συνδέσεις 2 δίσκους μαζί, η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων πάει /2; Τι συμβαίνει αν επιλέξεις να μεταφέρεις δεδομένα μεταξύ των 2 δίσκων; Υποστηρίζουν όλα τα γνωστα filesystems ntfs, fat32, exfat, apfs; Αν επιλέξεις να κάνεις cloning, ποιες προϋποθέσεις πρέπει να τηρούνται; πχ. θα πρέπει να οι 2 δίσκοι να ειναι formatted στο ίδιο file system ή τον κάνει απόλυτο κλώνο συμπεριλαμβανομένου file system; Ευχαριστώ! Επεξ/σία 31 Μαρτίου από nick_gr2
Pstathece Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Η περίεργη ερώτηση του αιώνα 😅😅: Γιατί να μη πάρεις 2 USB to SATA αντάπτορες ή 3 ή 5 ή παραπάνω.... Είτε USB to SATA που παίζουν απευθείας οι 2.5ριδες ή USB to SATA + 12v power, που είναι για να βάλεις τους μεγάλους 3.5ριδες? (για τις ερωτήσεις σου μπορώ να σου πω λύσεις για κάποιες αλλά απάντησε σε παρακαλώ στο παραπάνω πρώτα) 1
Kthulhou Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 7 ώρες πριν, nick_gr2 είπε Κάποια από αυτά υπόσχονται πως κάνουν και cloning με το πάτημα ενός κουμπιού. αυτό https://www.e-shop.gr/natec-nsd-0955-kangaroo-dual-usb-30-docking-station-sata-hdd-p-PER.573753 που έχω από τα παλιά, ΝΑΙ κάνει clone disk to disk με κουμπί πάνω στη συσκευή, χωρίς να μπει το καλώδιο usb στον ΗΥ. Λέει που μπαίνει η "πηγή" και που "στόχος" 7 ώρες πριν, nick_gr2 είπε Αφού η σύνδεση του dock στον υπολογιστή γίνεται με ένα USB καλώδιο, αν συνδέσεις 2 δίσκους μαζί, η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων πάει /2; δεν το μέτρησα, έχει καλώδιο usb3 , αν αντιγράφεις όμως και από τους 2 σκληρούς προς τον ΗΥ, λογικό είναι να πέφτει κάπως η ταχύτητα. 7 ώρες πριν, nick_gr2 είπε ntfs, fat32, exfat, apfs; nai, nai, nai, δεν ξέρω, 7 ώρες πριν, nick_gr2 είπε Τι συμβαίνει αν επιλέξεις να μεταφέρεις δεδομένα μεταξύ των 2 δίσκων ? μεταφέρονται κανονικά, μέσω της usb3 σύνδεσης. (με την όποια ενδεχόμενη πτώση ταχύτητας)
Aris_ Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 7 hours ago, nick_gr2 said: Αν συνδέσεις 2 μηχανικούς δίσκους 3,5" που χρειάζονται και την μεγαλύτερη παροχή ρεύματος, τους διαβάζει ταυτόχρονα και χωρίς αποσυνδέσεις; Δλδ αν πχ. το συνδέσω σε windows αυτόματα θα δω 2 νέα drives; Αφού η σύνδεση του dock στον υπολογιστή γίνεται με ένα USB καλώδιο, αν συνδέσεις 2 δίσκους μαζί, η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων πάει /2; Τι συμβαίνει αν επιλέξεις να μεταφέρεις δεδομένα μεταξύ των 2 δίσκων; Υποστηρίζουν όλα τα γνωστα filesystems ntfs, fat32, exfat, apfs; Αν επιλέξεις να κάνεις cloning, ποιες προϋποθέσεις πρέπει να τηρούνται; πχ. θα πρέπει να οι 2 δίσκοι να ειναι formatted στο ίδιο file system ή τον κάνει απόλυτο κλώνο συμπεριλαμβανομένου file system; Ευχαριστώ! το cloning δεν ειναι μια διαδικασια διαβαζω γραφω μεσολοβει προγραμμα και το λειτουργικο οι ταχυτητες ειναι δεκαδες Μb/s πολυ κατω απο το οριο του usb 3 αν το κανεις με το docking ειναι ακομη πιο αργο γιατι γινεται sector to sector και θελει ομοιους δισκους τα file system εχουν να κανουν με το λειτουργικο και το προγραμμα το cloning απο εμπειρια θελει sata connection και οχι usb για μεγαλυτερη επιτυχια και ταχυτητα 1
Kthulhou Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 24 λεπτά πριν, Aris_ είπε θελει ομοιους δισκους η απαίτηση είναι η αυτονόητη, δηλ ο δίσκος "στόχος" να είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την "πηγή"
@topos Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου (επεξεργασμένο) Εγώ πάλι δεν έχω καθόλου καλή εμπειρία από τα docking station. Από αποσυνδέσεις μέχρι corrupt δίσκους με 4-5 από δαυτα που έχουν περάσει από τα χέρια μου. Spoiler Και πρόσφατα πήγα να αφησω κάτι αρχεία σε έναν συνάδελφο που έχει και αυτός docking station(έχει καμία 30αρια hdd και τους βαζοβγαζει) και δεν ήθελε να του αναγνωρίσει τους διακους και από ότι μου είπε αυτός είχε αγοράσει το συγκεκριμένο docking station (startech αξιας 170 ευρώ*) και του το είχαν ήδη αλλάξει μια φορά εντός εγγυησης Spoiler *Εγώ δεν είχα τόσο ακριβό οπότε διατηρούσα μια επιφύλαξη(από τα χέρια μου είχαν περάσει 1 turbo-x, 2natec, 1 icy box και άλλο ένα που δεν είμαι σίγουρος (delock?) Κανένα δεν δούλεψε σωστά πάνω από ~μηνα -σε πολύ απλή χρηση-, και εαν όχι από το πρώτο turbo-x στα επόμενα ήμουν τρομερά προσεκτικός στο βάλε βγάλε (σβηστό pc κοκ) Καλύτερα πάρε 2 θηκες 3.5 to USB 3.0 και βάλε τους δίσκους εκεί. Spoiler Αυτό κάνω και εγώ εδώ και χρόνια με 0 προβλήματα αλλα δεν έχω πάρα πολλά βαλε-βγαλε ~καμια 20-30αρια το χρόνο Η ακόμα και κανένα κουτί jbod Spoiler εάν έχεις μέχρι 5-6 δίσκους. Spoiler (Εάν έχεις πολλαπλούς δίσκους απλα μην "κλείνεις/κατσαβιδωνεις" τις θήκες για πιο εύκολη προσβαση) Επεξ/σία 1 Απριλίου από @topos 1
nick_gr2 Δημοσ. 1 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ όλους για τα πολύτιμα σχόλια! Ξεθολώνει το τοπίο! @@topos @Pstathece όσο το ψάχνω δεν είναι καθόλου κακή λύση το να πάρω απλά 3,5" θήκες.. το "one button cloning" δεν έχει νόημα για τη χρήση που το θέλω και μου ακούγεται προβληματική η όλη διαδικασία... άσε που αυτα τα "dual" slots δε διαβαζουν ταυτόχρονα 2 δίσκους και το δεύτερο slot ειναι για το cloning. Πάω λοιπόν σε θήκες 3,5".. Βλέπω πχ. μια ugreen που λέει πως είναι "USB 3.0". Αυτό θεωρητικά σημαίνει πως πιάνει ταχύτητα "up to 5 Gbit/s" (ή 625MB/s) το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ την ζητούμενη ταχύτητα για έναν μηχανικό 3,5". Αυτό ισχύει και στην πράξη; Έχετε καμιά πρόταση για κάποια αξιόπιστη/ποιοτική θήκη; Επεξ/σία 1 Απριλίου από nick_gr2 1
Aris_ Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου (επεξεργασμένο) 11 hours ago, @topos said: Hide contents Και πρόσφατα πήγα να αφησω κάτι αρχεία σε έναν συνάδελφο που έχει και αυτός docking station(έχει καμία 30αρια hdd και τους βαζοβγαζει) και δεν ήθελε να του αναγνωρίσει τους διακους και από ότι μου είπε αυτός είχε αγοράσει το συγκεκριμένο docking station (startech αξιας 170 ευρώ*) και του το είχαν ήδη αλλάξει μια φορά εντός εγγυησης Hide contents Κανένα δεν δούλεψε σωστά πάνω από ~μηνα -σε πολύ απλή χρηση-, και εαν όχι από το πρώτο turbo-x στα επόμενα ήμουν τρομερά προσεκτικός στο βάλε βγάλε (σβηστό pc κοκ) Καλύτερα πάρε 2 θηκες 3.5 to USB 3.0 και βάλε τους δίσκους εκεί. τα προβληματα του corruption κατα κυριο λογο προερχονται απο τα windows σε Linux θα ειχες ελαχιστα οι θηκες πρεπει να ειναι για χτυπηματα εκει εχουν προβλημα αν σου πεσουν στην μεταφορα Επεξ/σία 1 Απριλίου από Aris_ 1
Pstathece Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου 7 ώρες πριν, nick_gr2 είπε Σας ευχαριστώ όλους για τα πολύτιμα σχόλια! Ξεθολώνει το τοπίο! @@topos @Pstathece όσο το ψάχνω δεν είναι καθόλου κακή λύση το να πάρω απλά 3,5" θήκες.. το "one button cloning" δεν έχει νόημα για τη χρήση που το θέλω και μου ακούγεται προβληματική η όλη διαδικασία... άσε που αυτα τα "dual" slots δε διαβαζουν ταυτόχρονα 2 δίσκους και το δεύτερο slot ειναι για το cloning. Πάω λοιπόν σε θήκες 3,5".. Βλέπω πχ. μια ugreen που λέει πως είναι "USB 3.0". Αυτό θεωρητικά σημαίνει πως πιάνει ταχύτητα "up to 5 Gbit/s" (ή 625MB/s) το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ την ζητούμενη ταχύτητα για έναν μηχανικό 3,5". Αυτό ισχύει και στην πράξη; Έχετε καμιά πρόταση για κάποια αξιόπιστη/ποιοτική θήκη; Ναι ugreen είναι καλή φάση. Κι εγώ αυτό ή κάτι παραπλήσιο θα έπαιρνα αν έπαιρνα τώρα. 1
@topos Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου 10 hours ago, Aris_ said: A)τα προβληματα του corruption κατα κυριο λογο προερχονται απο τα windows σε Linux θα ειχες ελαχιστα Όντως στην δική μου περίπτωση ήταν συνδεδεμένοι πάντα σε win μηχανήματα. Spoiler Βέβαια από την άλλη το ίδιο και οι δίσκοι που είναι σε εξωτερικές θήκες (και δεν μου έχει τύχει ποτέ πρόβλημα) -Εκτίμηση μου είναι ότι απλώς δεν καλή επαφή τα βύσματα στα docking station. 13 hours ago, nick_gr2 said: Α) αυτα τα "dual" slots δε διαβαζουν ταυτόχρονα 2 δίσκους και το δεύτερο slot ειναι για το cloning. Β)Πάω λοιπόν σε θήκες 3,5".. Βλέπω πχ. μια ugreen που λέει πως είναι "USB 3.0". Αυτό θεωρητικά σημαίνει πως πιάνει ταχύτητα "up to 5 Gbit/s" (ή 625MB/s) το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ την ζητούμενη ταχύτητα για έναν μηχανικό 3,5". Αυτό ισχύει και στην πράξη; Έχετε καμιά πρόταση για κάποια αξιόπιστη/ποιοτική θήκη; Α)Στα δικά μου όλα διαβαζανε και τους 2 δίσκους. Β)Ψιλοτιμία η ugreen γενικα, μου αρέσει που έχει on/off button και από ότι βλέπω έχει πολλά θετικά σχόλια στο skroutz. Τώρα όσο για την ταχύτητα. Γενικά η USB 3.0 (μπορεί να την δεις και ως 3.1, ακόμα και 3.2 gen1) σου δίνει ~500mb/s πραγματικές συνθηκες. Οι πιο γρηγοροι δίσκοι μεγάλης χωρητικότητας πλησιάζουν τα ~300mb/s οπότε δεν σε κόβει η θήκη/διαυλος USB 3.0. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα