TheGrisGrisMan Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, περίπου γύρω στις 10:00 με 12:00 το πρωι, δέχομαι κλήση από αγνωστο νούμερο (με τον αριθμό να φαίνεται), και ειναι καποιος/καποια που λένε οτι με καλέσαν επειδή τους κάλεσα κάποια στιγμή νωριτερα… Τριπλοελέγχω τις εξερχόμενες και δεν βλέπω να έχω καλέσει κανέναν… Να κάλεσε κάποιος από το τηλέφωνο μου και να έσβησε τις κλήσεις μετά, δεν παίζει σαν πιθανότητα. Τα πρόσωπα που καλούν πιστεύω οτι είναι «γνήσια» δλδ οτι λένε την αλήθεια. Έλεγξα τους αριθμούς στα γνωστά σαϊτ και είδα ότι κάποια ανήκουν σε μαγάζια/ιδιώτες κάποια δεν βρίσκονται κλπ. Από συχνότητα εμφάνισης του φαινομένου, φανταστείτε περίπου 10 κλήσεις στις τελευταίες 15 ημέρες. 1. Έχει συμβει σε κανεναν κάτι παρόμοιο; 2. Είναι δυνατόν να γίνεται κλήση απο κάποιον αριθμό χωρίς να φαίνεται στις εξερχόμενες, και μαλιστα σε διαφορετικό αριθμό κάθε φορα; iphone 12/Nova συσκευή και πάροχος, αν παίζει κάποιο ρόλο. Ακούω τις γνώμες σας. Ευχαριστώ Επεξ/σία 31 Μαρτίου από TheGrisGrisMan
Sorath Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Καλούν με ψεύτικη ταυτότητα, η οποία είναι το νούμερό σου ώστε να διαπράξουν απάτες. Δυστυχώς, δεν μπορείς να κάνεις κάτι, καθώς δεν είναι απο πλευράς σου το θέμα. 1
k_w_t Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Να πας να καταγγείλεις το γεγονός στην διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος ή στο οικειο ΑΤ. Μπορει αυριο μεθαυριο να γινει καποια απατη και να βρεθείς υπόλογος 2
TheGrisGrisMan Δημοσ. 31 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 27 minutes ago, Sorath said: Καλούν με ψεύτικη ταυτότητα, η οποία είναι το νούμερό σου ώστε να διαπράξουν απάτες. Δυστυχώς, δεν μπορείς να κάνεις κάτι, καθώς δεν είναι απο πλευράς σου το θέμα. Το περίεργο είναι ότι οι καλούντες είναι 3-4 κοριτσάκια, 3-4 40άρηδες (από τη φωνή) μια γιαγιά, κάποιος από ένα ταξιδιωτικό γραφείο, ένας κύριος από ένα μίνι-μαρκετ, κάνα δυο ηλικιωμένοι κλπ. Και επίσης η συμπεριφορά τους μοιάζει αυθεντική. 26 minutes ago, k_w_t said: Να πας να καταγγείλεις το γεγονός στην διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος ή στο οικειο ΑΤ. Μπορει αυριο μεθαυριο να γινει καποια απατη και να βρεθείς υπόλογος Οπότε λέμε ουσιαστικά ότι η υπάρχει πιθανότητα να καλούν κάποιους και να φαίνεται το δικό μου νούμερο στο κινητό τους ε; Όντως επίφοβο… θα πρέπει να το πω στην δίωξη… Βλέπω γίνεται και online, θα τσεκάρω. Ευχαριστω για το ίνφο παιδιά… Επεξ/σία 31 Μαρτίου από TheGrisGrisMan
Therempant Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 2 ώρες πριν, TheGrisGrisMan είπε Καλημέρα. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, περίπου γύρω στις 10:00 με 12:00 το πρωι, δέχομαι κλήση από αγνωστο νούμερο (με τον αριθμό να φαίνεται), και ειναι καποιος/καποια που λένε οτι με καλέσαν επειδή τους κάλεσα κάποια στιγμή νωριτερα… Τριπλοελέγχω τις εξερχόμενες και δεν βλέπω να έχω καλέσει κανέναν… Να κάλεσε κάποιος από το τηλέφωνο μου και να έσβησε τις κλήσεις μετά, δεν παίζει σαν πιθανότητα. Τα πρόσωπα που καλούν πιστεύω οτι είναι «γνήσια» δλδ οτι λένε την αλήθεια. Έλεγξα τους αριθμούς στα γνωστά σαϊτ και είδα ότι κάποια ανήκουν σε μαγάζια/ιδιώτες κάποια δεν βρίσκονται κλπ. Από συχνότητα εμφάνισης του φαινομένου, φανταστείτε περίπου 10 κλήσεις στις τελευταίες 15 ημέρες. 1. Έχει συμβει σε κανεναν κάτι παρόμοιο; 2. Είναι δυνατόν να γίνεται κλήση απο κάποιον αριθμό χωρίς να φαίνεται στις εξερχόμενες, και μαλιστα σε διαφορετικό αριθμό κάθε φορα; iphone 12/Nova συσκευή και πάροχος, αν παίζει κάποιο ρόλο. Ακούω τις γνώμες σας. Ευχαριστώ Ειναι βλάβη κινητής σαν σύνολο δικτύου, νομίζω cosmote. Θεωρητικά cosmote πρέπει να έχεις.σωστα?
TheGrisGrisMan Δημοσ. 31 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου Πήγα από το Τμήμα και μου ζήτησαν μία λίστα από τον πάροχο με τις κλήσεις τελευταία βδομάδα οπότε θα φαίνεται ότι δεν κάλεσα έμαθα εγώ αυτούς τους αριθμούς. OK λογικό μου φαίνεται. Πάω προς τον πάροχο τώρα για να μου φύγει η αγωνία ξέρει κανείς αν δίνουν εύκολα τέτοια λίστα; 2 minutes ago, Therempant said: Ειναι βλάβη κινητής σαν σύνολο δικτύου, νομίζω cosmote. Θεωρητικά cosmote πρέπει να έχεις.σωστα? Nova… 10 minutes ago, Therempant said: Ειναι βλάβη κινητής σαν σύνολο δικτύου, νομίζω cosmote. Θεωρητικά cosmote πρέπει να έχεις.σωστα? Καθησυχαστικό ακούγεται και σε ευχαριστώ. Από την άλλη, είναι κάτι επίσημο αυτό το νεο; Μηπωσ ξέρεις αν υπάρχουν τίποτα δημοσιεύματα σχετικά; Με ένα γρήγορο ψάξιμο δε βρήκα κάτι σχετικό…
TheGrisGrisMan Δημοσ. 31 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, NikosKallithea said: Εχεις πάει πρόσφατα στην νοβα με φορητότητα; Ναι, πριν κανένα 3μηνο… Εντωμεταξύ η Nova λέει ότι θέλει 15 μέρες περίπου για να τα στείλει (τις εξερχόμενες κλήσεις), με κανονικό e-mail. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος (!). Πήρα αντίγραφο της αίτησης για να πάω στην αστυνομία να δω μήπως καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων τουλάχιστον…. Επεξ/σία 31 Μαρτίου από TheGrisGrisMan
teot Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Therempant είπε Ειναι βλάβη κινητής σαν σύνολο δικτύου, νομίζω cosmote. Θεωρητικά cosmote πρέπει να έχεις.σωστα? Καμία βλάβη.... ειναι απο τις αδυναμίες του Voip που μπορείς να στέλνεις άλλη ταυτότητα (caller id spoofing) ... και να εμφανίζεται άλλος αριθμός και όχι ο πραγματικός. Πριν λίγο καιρό η ενωση τραπεζων έβγαλε ανακοίνωση οτι απατεώνες καλούν και εξαπατούν γιατί ο καλούμενος βλέπει στην αναγνώριση οτι τον καλεί γνωστο νούμερο τραπέζης. https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/166435/ete-proeidopoiisi-gia-ti-neoy-typoy-apati-caller-id-spoofing/ Επεξ/σία 31 Μαρτίου από teot 3
mariosnik_ Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Welcome to the club. Έχει αναφερθεί και σε παλαιότερα thread εδώ από άλλους. Κάποιοι απατεώνες έχουν βρει κόλπο και καλούν σε τηλέφωνα με αναπάντητες αλλά κάνουν κάτι σαν το hostmask που λέγαμε κάποτε, καλύπτουν τον πραγματικό τους αριθμό και στην θέση του φαίνεται ένας άλλος αριθμός πραγματικός τρίτου ατόμου και άσχετου. Πως το κάνουν δεν ξέρω. Αυτό απαγορευεται αλλά συμβαίνει εδώ με ελληνικά νούμερα επειδή υπάρχει κενό ασφαλείας στους παροχους. Κάτι για voip spoofing είχα διαβάσει ότι λέγεται. Δεν βλάπτει να το κοιτάξεις και να προχωρήσεις σε καταγγελία. 1
jodact Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Έχω προσωπικο αριθμό Cosmote και επαγγελματικό Vodafone. Έχω λάβει και στα 2 πολλές κλήσεις με το νούμερο να φαίνεται. Διαφορετικό κάθε φορά. Δεν τις εχω απαντήσει όλες. Καποιες που απαντησα έψαχναν άλλο άτομο αλλά επειδη ηταν στο επαγγελματικό σκέφτηκα μήπως το νουμερο μου το είχε άλλος πριν. Οι κλησεις στο Cosmote άρχισαν απο όταν απέκτησα και το επαγγελματικό νουμερο. Επεξ/σία 31 Μαρτίου από jodact
SabotazNic Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 10 ώρες πριν, Sorath είπε Καλούν με ψεύτικη ταυτότητα, η οποία είναι το νούμερό σου ώστε να διαπράξουν απάτες. Δυστυχώς, δεν μπορείς να κάνεις κάτι, καθώς δεν είναι απο πλευράς σου το θέμα. 10 ώρες πριν, k_w_t είπε Να πας να καταγγείλεις το γεγονός στην διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος ή στο οικειο ΑΤ. Μπορει αυριο μεθαυριο να γινει καποια απατη και να βρεθείς υπόλογος Καμια απατη. Ειχε ξαναγινει το ιδιο θεμα πριν καποιους μηνες και παλι ειχαμε ανοιξει θεμα εδω. Κατι παιζει με το δικτυο Δυστυχως, δεν θυμαμαι ονομα τοπικ 1
lector Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου 9 ώρες πριν, TheGrisGrisMan είπε Εντωμεταξύ η Nova λέει ότι θέλει 15 μέρες περίπου για να τα στείλει (τις εξερχόμενες κλήσεις), με κανονικό e-mail. Γιατι δεν περιμενεις τη μερα εκδοσης του λογαριασμου και να κατεβασεις αναλυτικο; 1
tzepelvas Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου Μου συνέβη και εμένα κάτι παρόμοιο , βλέπω κλήση στο κινητό από ένα νούμερο , το καλώ , το σηκώνει , του λέω με κάλεσες , μου λέει εσυ με κάλεσες , οχι του λέω εσύ με κάλεσες , επιμένει , του λέω οκαυ , δεν βγάζουμε άκρη και το αφήνουμε εκεί. Φυσικά δεν κάλεσα ποτέ τον αριθμό του 1
gakost Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου Αυτό με το spoofing είναι ένα σενάριο αλλά όχι το πιο πιθανό. Ξεκινά από τα απλά. Πάρε τεχνική υποστήριξη του παρόχου σου και δήλωσε βλάβη. Αν έχεις λίστα με τα νούμερα που φαίνεται να κάλεσες και το εύρος της ώρας θα βοηθήσει αυτόν που θα το κοιτάξει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα