Προς το περιεχόμενο

GPU Upgrade

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από niko13,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, θέλω να κάνω ενα upgrade στην gpu μετά απο χρόνια. Φοράω cpu Ryzen 5 2600x, motherboard MSI b450 a pro max, έχω 16gb ram συγκεκριμένα 2x8gb G.skill DDR4 στα 3200Mhz και τροφοδοτικο Be quiet Pure Power 11 600W. Επίσης σαν κουτί έχω το Aerocool Cylon Gaming Midi Tower. Οταν είχα φτιάξει το pc είχα βάλει μια gtx960 2gb απλά για να κάνω τη δουλειά μου. Πλεόν θέλω να βάλω κάτι καλυτέρο μιας και στα λίγα games που παίζω δυσκολεύεται πάρα πολύ. Οθόνη έχω μια MSI Optix G271 27-inch 1080p στα 144hz και μια δεύτερη για απλή χρήση. Σαν budget διαθέτω max 250 ευρώ. Με μια μικρή έρευνα που έκανα βρήκα την συγκεκριμένη ASRock Radeon RX 6600 8GB GDDR6 Challenger D .Πιστευέτε θα είναι οκ με το build που έχω; Επίσης σαν διαδικασία απλά την συνδέω ή χρειάζεται κάτι άλλο να κάνω;

Δημοσ.

Κοντά στα 230-240€ η RX 6600 είναι η επιλογή. Αν ξεπεράσεις λίγο τα 250€ είναι και η RX 7600. Το κουτί σου χωράει αρκετά μεγάλες κάρτες γραφικών (346mm) και δεν έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό σου να σηκώσει κάποια από αυτές.

Θα κατεβάσεις ένα πρόγραμμα που λέγεται DDU και θα ακολουθήσεις τις οδηγίες.

Περιληπτικά:

α) Θα τρέξεις το πρόγραμμα σε safe mode των Windows για να κάνεις απεγκατάσταση τους οδηγούς (drivers) της GTX 960.

β) Θα τερματίσεις τον υπολογιστή και θα αντικαταστήσεις την GTX 960 με την νέα κάρτα.

γ) Ξεκινάς το σύστημα και εγκαθιστάς του οδηγούς της νέας κάρτας.

Υπάρχουν λεπτομερείς οδηγίες και βίντεο στο youtube για το πως θα κάνεις την διαδικασία.

• Like 3
Δημοσ.

Γενικά κάποιο θέμα ασυμβατότητας με τον cpu κλπ δεν θα έχει ετσι; Θα προχωρησω σε αγορα λογικα της rx6600.Ειδα λιγο την διαδικασια απλο δειχνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, teogalaxys2 είπε

Γενικά κάποιο θέμα ασυμβατότητας με τον cpu κλπ δεν θα έχει ετσι; Θα προχωρησω σε αγορα λογικα της rx6600.Ειδα λιγο την διαδικασια απλο δειχνει.

Θα στο έλεγε ο φίλος πιο πάνω αν είχες,μην ανησυχείς μια χαρά είσαι.Μονο το ddu που ειπώθηκε ήδη.Αν το μάτι σου έχει πέσει στο pcie3 της μητρικής σου σε σχέση με το pcie4 της κάρτας ούτε εκεί έχεις θέμα ασυμβατότητας.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, teogalaxys2 είπε

Από ότι είδα η μητρική έχει μόνο pcie3 αλλά νομίζω είναι οκ και με αυτό η κάρτα παίζει κανονικά.

Όπως είπε και ο nico13, μην σε απασχολεί που ο υπολογιστής σου έχει pci-e 3.0 και όχι pci-e 4.0. Μια χαρά θα δουλέψει η RX 6600!

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι παιδιά 2 τελευταίες ερωτήσεις από ότι είδα το τροφοδοτικό έχει καλώδια για gpu pcie 6+2 και στις προδιαγραφές της κάρτας λέει 8pin αυτό είναι ακριβώς το ίδιο; Επίσης σαν υλοποίηση προτείνετε της ASRock; Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις απλά είμαι λίγο άσχετος😅

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, teogalaxys2 είπε

Καλησπέρα και πάλι παιδιά 2 τελευταίες ερωτήσεις από ότι είδα το τροφοδοτικό έχει καλώδια για gpu pcie 6+2 και στις προδιαγραφές της κάρτας λέει 8pin αυτό είναι ακριβώς το ίδιο; Επίσης σαν υλοποίηση προτείνετε της ASRock; Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις απλά είμαι λίγο άσχετος

Μια χαρά κάνει το καλώδιο,no worries👍

Μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα για 7600

https://www.bestprice.gr/cat/2613/kartes-grafikwn/f/91_76334/radeon-rx-7600.html?from=search&q=rx+7600&o=2

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn/f/1651577/Radeon-RX-7600.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

Αυτή είναι αρκετά ελκυστική στα χρήματά της

https://www.digital-master.gr/amd-rx-7xxx/70116-sapphire-pulse-radeon-rx-7600-8gb-gaming-gddr6-uefi-4895106293618.html?ref=bestprice.gr

Σίγουρα θα σου πουν και τα παιδιά καθώς δεν έχω ασχοληθεί πολύ με τις amd

Επεξ/σία από spi79
Δημοσ.

Το εχω δει και εγώ και η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ κοντά σε τιμή. Απλα με προβληματίζει λίγο στην 7600 το ότι απαιτεί παραπάνω w στην τροφοδοσία και είναι πολύ κοντά στα 600w που έχω εγώ και φοβάμαι μην έχω θέματα ή υπερθερμάνσεις κλπ. Επίσης δεν ξέρω τι γίνεται και με το bottleneck.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άνετος είσαι,μην ανησυχείς καθόλου.Πολύ χοντρικά και τραβηγμένα το cpu σου, μαζί με rx7600 καταναλώνουν κάτω από 300w.Θεωρητικά θα μπορούσες να βάλεις και δεύτερη κάρτα😜.Όσο για το μπουκάλι,πάντα κάτι υπάρχει ειδικά σε 1080p(πάλι no worries),αλλά έχεις τη δυνατότητα αργότερα να βάλεις κάποιο άλλο cpu,καθώς για AM4 που είσαι, έχεις πολλές και οικονομικές επιλογές.

Επεξ/σία από spi79
Δημοσ.

Αα τέλεια τότε γιατί το είχα ένα άγχος. Όποτε νομίζω αξίζει λίγα παραπάνω για την 7600. Προτιμάω κάποια υλοποίηση ή όλες είναι το ίδιο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα 250ε μια χαρά μου φαίνεται η Sapphire και το μαγαζί από όσο θυμάμαι είναι οκ.Αν κάποιο αλάνι από εδώ,έχει βρει κάτι άλλο ας το προτείνει..Είναι και λίγο μπάχαλο αυτή την εποχή οι τιμές στις κάρτες.Με τι παιχνίδια ασχολείσαι?

Επεξ/σία από spi79
Δημοσ.

Δεν παίζω κάτι τρελό κάνα 2K απλά αυτό το λίγο που ασχολούμαι θέλω να είναι κομπλέ. Με την κάρτα που έχω τώρα είναι λίγο ζόρικο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, teogalaxys2 είπε

Δεν παίζω κάτι τρελό κάνα 2K απλά αυτό το λίγο που ασχολούμαι θέλω να είναι κομπλέ. Με την κάρτα που έχω τώρα είναι λίγο ζόρικο.

Και μέρα με τη νύχτα να σου πω διαφορά, δεν φτάνει..😜

Επεξ/σία από spi79

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...