Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνώμη μου, μην κάνεις τίποτα, μια χαρά είναι η κάρτα, δεν έγινε και τίποτα αν χτυπάει 90αρια στο Memory Junction. Δεν θα πάθει τίποτα. Άν πάθει, έχεις εγγύηση. Παίξε παιχνίδια να ευχαριστηθείς την κάρτα χωρίς να αγχώνεσαι και όταν τελειώσει η εγγύηση, την ανοίγεις, αλλάζεις τα pads στις μνήμες και βάζεις PTM στο core. Θα δείς τρομέρή μείωση θερμοκρασίας παντού. Μέχρι τότε μήν ασχολείσαι...

Επεξ/σία από charllestone
  • Like 3
  • Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου φαίνεται θα πάρω καινούργιο κουτί και ψήκτρα για το CPU καθώς το Noctua είναι τεράστιο και ίσως φταίει αυτό...κάτι τέτοιο μου πε και το chatgpt 😛

72c σε browsing με Viber και Discord ανοιχτό 😢

@ultraex2003 απαντώντας στο post σου εδώ:

Συγκρίνοντας τα temp με τα δικά σου με 7900 XT κι όλας... κάτι δεν πάει καθόλου καλά με την GPU μου...

Επεξ/σία από Retrial
Δημοσ.
  Στις 1/4/2025 στις 2:23 ΜΜ, Sheogorath είπε

Θα χάσει εγγύηση αν ανοιξει την καρτα να βάλει pads στο backplate?

Αυτό βρήκα από Sapphire

https://www.sapphiretech.com/en/cs_consumer

The limited warranty does not cover products that the user has disassembled. GPU or ASIC devices (VGA) are sensitive to thermal (heat) issues. The heat sink has been designed to meet the requirements to ensure reliability of the product. Any warranty is rendered invalid if the product has been dismantled or the heat sink has been removed as this may cause damage to the GPU or ASIC device. Non-compliance will cause the warranty of the product to be void and repair will be at the users cost.                 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως σχετικά με την θέση του τροφοδοτικού, ενώ η Seasonic προτείνει να είναι ο ανεμιστήρας προς τα πάνω ώστε όταν δεν υπάρχει φορτίο και είναι σε fan stop να γίνεται καλύτερο heat dissipation εγώ πιστεύω ότι αδιάφορο.

Όμως όταν υπάρχει φορτίο και γυρίζουν τα fans, αυτή η θέση, με τον ανεμιστήρα του PSU να ανταγωνίζεται τα GPU fans πιστεύω ότι δεν είναι καθόλου ιδανική.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 4
Δημοσ.

Βάλε βρε 2 fans στην πάνω μεριά του κουτιού να διώχνουν αέρα,να δούμε τι γίνεται.Το κουτί δεν είχε προ εγκατεστημένα ανεμιστήρια πριν βάλεις τα noctua?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 1/4/2025 στις 3:25 ΜΜ, spi79 είπε

Βάλε βρε 2 fans στην πάνω μεριά του κουτιού να διώχνουν αέρα,να δούμε τι γίνεται.Το κουτί δεν είχε προ εγκατεστημένα ανεμιστήρια πριν βάλεις τα noctua?

Με αυτή την ψήκτρα δεν χωράνε να μπούνε ή έβρισκε στο πίσω fan - δεν θυμάμαι είχα ένα θέμα, το είχα δοκιμάσει όταν τα άλλαζα, αλλιώς θα είχα βάλει ήδη.

Επεξ/σία από Retrial
Δημοσ.
  Στις 1/4/2025 στις 3:26 ΜΜ, Retrial είπε

Με αυτή την ψήκτρα δεν χωράνε να μπούνε ή έβρισκε στο πίσω fan - δεν θυμάμαι είχα ένα θέμα, το είχα δοκιμάσει όταν τα άλλαζα, αλλιώς θα είχα βάλει ήδη.

Δεν χρειάζονται τα πάνω, έχεις ιδανική ροη έτσι.

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 1/4/2025 στις 3:26 ΜΜ, Retrial είπε

Αν δε μπαίνει σε καμία από τις δύο πάνω θέσεις,θα σου πρότεινα να βάλεις στις δύο κάτω θέσεις αλλά πρέπει να τουμπάρεις το psu😁

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 1/4/2025 στις 3:32 ΜΜ, Sheogorath είπε

Δεν χρειάζονται τα πάνω, έχεις ιδανική ροη έτσι.

Ναι είχα διαβάσει διάφορες μεθόδους airflow παλιότερα και έτσι είχα δει ήταν το καλύτερο. Τώρα δεν θυμάμαι να στέλνω links κτλπ.

Στις 1/4/2025 στις 3:32 ΜΜ, spi79 είπε

Αν δε μπαίνει σε καμία από τις δύο πάνω θέσεις,θα σου πρότεινα να βάλεις στις δύο κάτω θέσεις αλλά πρέπει να τουμπάρεις το psu😁

Με έχει πιάσει μια απελπισία αδερφέ.... μια GPU πήγα να πάρω και μου βγήκε απ' την μύτη...

Μάλλον θα πάρω νέο κουτί full tower και άλλο cpu cooler. Ίσως υδρόψυξη να μην πιάνει τόσο χώρο... 

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 1/4/2025 στις 3:00 ΜΜ, Retrial είπε

Μου φαίνεται θα πάρω καινούργιο κουτί και ψήκτρα για το CPU καθώς το Noctua είναι τεράστιο και ίσως φταίει αυτό...κάτι τέτοιο μου πε και το chatgpt 😛

72c σε browsing με Viber και Discord ανοιχτό 😢

2025-04-0118_01_44-AMD7800XT(SapphireNitro)GPUMemoryJunctionTemperature-3-K.png.ad0d05991ba9f26dc3714902052e3d52.png

@ultraex2003 απαντώντας στο post σου εδώ:

Συγκρίνοντας τα temp με τα δικά σου με 7900 XT κι όλας... κάτι δεν πάει καθόλου καλά με την GPU μου...

Επέκταση  

bro !! να ξεκαθαρισω ομως κατι κουτι εχω το phantecs το μεγαλο  το enthoo pro με 2Χ140 coolemaster μπροστα στις 950 στροφες πισω ενα 1Χ140 coolemaster στις 1000 στροφες και πανω μια aio 3Χ120 στις1300 στροφες 

λογικο ειναι να εχω καλυτερες θερμοκρασιες

• Like 3
Δημοσ.
  Στις 1/4/2025 στις 3:36 ΜΜ, Retrial είπε

Με έχει πιάσει μια απελπισία αδερφέ

Όχι μην απογοητεύεσαι, θα βρεθεί άκρη.Στην τελική κάτσε απόλαυσε την κάρτα όπως σου είπαν τα παιδιά και αν συμβεί κάτι,έχεις εγγύηση..Πάντως γενικά, λογικό είναι το τίμημα του θορύβου να το πληρώνεις με αυξημένα temps..Βάλτου κανά φαν από κάτω να δούμε αν βοηθάει..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 1/4/2025 στις 3:39 ΜΜ, ultraex2003 είπε

bro !! να ξεκαθαρισω ομως κατι κουτι εχω το phantecs το μεγαλο  το enthoo pro με 2Χ140 coolemaster μπροστα στις 950 στροφες πισω ενα 1Χ140 coolemaster στις 1000 στροφες και πανω μια aio 3Χ120 στις1300 στροφες 

λογικο ειναι να εχω καλυτερες θερμοκρασιες

Έχουμε 30 βαθμούς διαφορά σε idle!!! (φτάνει και 73c σε idle/browsing κάποιες στιγμές) Τόσο μεγάλη διαφορά δεν νομίζω να κάνει από μόνο του το κουτί. Ίσως κουτί + το CPU cooler μου όπως είπα να παίζει ρόλο, δεν ξέρω...αλλά σκοπεύω να τ αλλάξω όλα...
Δοκίμασα να ανεβάσω τα ανεμιστηράκια του κουτιού μου χτες αλλά δεν άλλαξε κάτι στην GPU.

Στις 1/4/2025 στις 3:47 ΜΜ, spi79 είπε

Όχι μην απογοητεύεσαι, θα βρεθεί άκρη.Στην τελική κάτσε απόλαυσε την κάρτα όπως σου είπαν τα παιδιά και αν συμβεί κάτι,έχεις εγγύηση..Πάντως γενικά, λογικό είναι το τίμημα του θορύβου να το πληρώνεις με αυξημένα temps..Βάλτου κανά φαν από κάτω να δούμε αν βοηθάει..

Με κούρασε καινούργια GPU....δεν μπορώ να την απολαύσω όταν σκέφτομαι ότι ίσως είναι προβληματική...
Θα πάρω καινούργιο κουτί full tower και καμιά υδρόψυξη για να έχω πιο άπλα στο κουτί και θα δω....αν αλλάξει κάτι...

Κάτι άλλο που παρατήρησα με τα restarts στο PC, κάποιες φορές μου βγάζει το Adrenalin όταν μπαίνω στα Windows ότι έγινε επαναφορά προφίλ σε Default γιατί κάτι δεν λειτούργησε σωστά, κάτι τέτοιο...αλλά το έχω ήδη Default... θα δω μήπως τα ξαναπεί...μήπως είχε κολλήσει τίποτα με τα Custom που δοκίμαζα πριν (αλλά τα γύρισα σε default και πάλι).

Επεξ/σία από Retrial
Δημοσ.

Μπορείς να τη δώσεις και στον αδερφό σου ,να δείτε τι θερμοκρασίες πιάνει και στο δικό του κουτί..Στην τελική αν είναι μικρότερος βούτα του την 4070🤪

• Haha 1
Δημοσ.
  Στις 1/4/2025 στις 4:07 ΜΜ, spi79 είπε

Μπορείς να τη δώσεις και στον αδερφό σου ,να δείτε τι θερμοκρασίες πιάνει και στο δικό του κουτί..Στην τελική αν είναι μικρότερος βούτα του την 4070🤪

Δίδυμοι είμαστε 😁 
Την 4070 Super έχει αλλά δεν πρόκειται να κάνει αλλαξοκολιές ούτε για τεστ...το θέλει για την δουλειά του και βαριέται να μπαίνει σε αυτές τις διαδικασίες 😄

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...