lucanis Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου Το The First Berserker: Khazan είναι action player RPG (και κατά βάση Soulslike) στον κόσμο του Dungeon Fighter Online (aka Dungeon & Fighter ή DNF) που αναπτύχθηκε από την Νότιο-Κορεάτικη εταιρεία Neople/Nexon. Κυκλοφόρησε επίσημα για PC (και PS5, Xbox Series X|S) στις 27 Μαρτίου, 2025. Ελάχιστες απαιτήσεις (από τη σελίδα του παιχνιδιού στο Steam): Launch trailer: Επίσημο site: https://khazan.nexon.com/en/main Ανοίγω το νήμα για να συζητήσουμε για το αγαπημένο μας παιχνίδι. Προσπαθώ να βγάλω το πρώτο boss που είναι ένα yeti στα χιόνια. Είμαι level 9 με Endurance 18, και όλα τα άλλα stats στο 10. Να αυξήσω και άλλο το Endurance;
SPANK Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου Το Demo ηταν φοβερό και το τέλειωσα οποτε με έψησε και συνεχίζω το full game
chrisgewrgi Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου (επεξεργασμένο) The First Berserker: Khazan – Αναλυτικό Review Εισαγωγή The First Berserker: Khazan είναι ένα νέο soulslike action RPG από τη Neople και τη Nexon, που κυκλοφόρησε στις 27 Μαρτίου 2025 για PC (Steam), PlayStation 5 και Xbox Series X/S. Το παιχνίδι βασίζεται στο σύμπαν του Dungeon Fighter Online (DFO) και εστιάζει στην τραγική ιστορία του Khazan, ενός πρώην στρατηγού που προδόθηκε και έπεσε θύμα μιας καταραμένης δύναμης. Ποιος είναι ο Khazan; Ο Khazan ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς πολεμιστές της Αυτοκρατορίας Pell Los και υπηρέτησε ως στρατηγός στη μάχη εναντίον των δαιμονικών δυνάμεων. Ωστόσο, προδόθηκε από τον ίδιο του τον αυτοκράτορα και κατηγορήθηκε άδικα για προδοσία. Στην εξορία του, ο Khazan ανακάλυψε τη Βerserker δύναμη, μια καταραμένη πηγή δύναμης που του επέτρεπε να γίνεται όλο και πιο ισχυρός όσο πλησίαζε τον θάνατο. Η κατάρα αυτή, όμως, είχε μεγάλο τίμημα: του αφαιρούσε σταδιακά την ανθρωπιά του, μετατρέποντάς τον σε ένα αιμοδιψές κτήνος. Το ταξίδι του Khazan είναι μια ιστορία εκδίκησης και αυτοκαταστροφής, όπου ο παίκτης βιώνει από πρώτο χέρι την τραγική του πτώση. Gameplay και Μηχανισμοί Το The First Berserker: Khazan ακολουθεί τη soulslike προσέγγιση, με έμφαση στη δύσκολη μάχη, την ακρίβεια των κινήσεων και τις εξαιρετικά απαιτητικές μάχες με bosses. 1. Σύστημα μάχης – Το καλύτερο parry μετά το Sekiro Το combat system είναι γρήγορο και βασίζεται στην ακρίβεια. Οι παίκτες μπορούν να: ✔ Χρησιμοποιήσουν βαριά όπλα για ισχυρές επιθέσεις, αλλά με αργές κινήσεις. ✔ Αποκρούσουν επιθέσεις (parry) με ένα μοναδικό σύστημα που επιβραβεύει την άψογη χρονική εκτέλεση. ✔ Χρησιμοποιήσουν το Berserker Mode, όπου ο Khazan θυσιάζει την άμυνά του για να επιτεθεί με υπερφυσική δύναμη. 2. Μάχες με Αφεντικά – Επικές και Σκληρές Οι boss fights είναι άκρως απαιτητικές, με μοναδικά μοτίβα επίθεσης που πρέπει να μάθει ο παίκτης. Η πρόκληση θυμίζει Elden Ring και Sekiro, όπου η νίκη είναι πάντα θέμα δεξιοτήτων και όχι στατιστικών. 3. Σύστημα Προόδου και Εξοπλισμός Ο Khazan μπορεί να βρει νέα όπλα, πανοπλίες και runes που του δίνουν διαφορετικά bonuses. Δεν υπάρχει παραδοσιακό level-up, αλλά η δύναμη αποκτάται μέσω των αντικειμένων και των αναβαθμίσεων. 4. Εξερεύνηση και Ατμόσφαιρα Semi-open world περιβάλλοντα, γεμάτα σκοτεινά τοπία και ερείπια μιας χαμένης αυτοκρατορίας. Η ατμόσφαιρα είναι βαριά και μελαγχολική, με μια ισχυρή δόση dark fantasy αισθητικής. Τεχνική Ανάλυση και Γραφικά ✔ Cel-shaded γραφικά που θυμίζουν anime, αλλά με σκληρό, αιματηρό στυλ. ✔ Εντυπωσιακά εφέ φωτισμού και σκιών, ειδικά στις μάχες. ✔ Καλή απόδοση σε PC και κονσόλες, με 60fps στα high-end συστήματα. ✘ Κάποια μικρά bugs στις hitbox ανιχνεύσεις και στα animations. Τελική Αξιολόγηση ✔ + Εξαιρετικό combat με ικανοποιητικό parry system. ✔ + Συναρπαστικές και δύσκολες μάχες με boss. ✔ + Ατμοσφαιρική παρουσίαση και δυνατή ιστορία. ✘ - Ο σχεδιασμός επιπέδων θα μπορούσε να είναι πιο εμπνευσμένος. ✘ - Μικρά bugs και κάποια προβλήματα ισορροπίας. Βαθμολογία: 8.5/10 Ιδανικό για: Fans των Soulslike, όσους λατρεύουν τις απαιτητικές μάχες και το σκοτεινό storytelling. Εχω παιξει λίγο και το παιχνιδι δειχνει πολυ δυνατό! Και το optimize του παρα πολυ καλο. Στην 5080 τρέχει 5k με 150 frames ,max settings. Εδω τράβηξα και ενα βιντεακι μολις Ξεκινησα. Μου βγαινουν λίγο σκοτεινά τα βιντεακια. Πρέπει να το τσεκάρω. Επεξ/σία 30 Μαρτίου από chrisgewrgi 3
Mitroglou7 Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Πιθανώς το καλύτερο gameplay σε συστημα μαχησ που έχω παίξει ever. Μαζί με το sekiro είναι στις θέσεις 1-2. Επεξ/σία 30 Μαρτίου από Mitroglou7 1 1
lucanis Δημοσ. 30 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου Για να μην υπήρχε καν ανοικτό νήμα για το παιχνίδι μάλλον είχε περάσει κάτω από το ραντάρ των περισσότερων παικτών. Εγώ το θεωρώ την μεγαλύτερη έκπληξη μέχρι στιγμής του 2025.
chrisgewrgi Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Όντως τι hide drop ήταν αυτό? Το παιχνιδι τα σπάει και όσο παιζεις σε εκπλήσσει. Όπως εδω στο 1:00 . Η μαχη γενικά είναι όντως από τις καλύτερες που έχω δει σε τετιο game. Με κλειδί 42€ το είχε χθες. Επεξ/σία 30 Μαρτίου από chrisgewrgi
lucanis Δημοσ. 30 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου Λοιπόν για να περάσω το πρώτο boss αναγκάστηκα να πάω το παιχνίδι σε Easy Mode. Προσοχή αν πάτε σε Easy Mode δεν μπορείτε να ξαναγυρίσετε σε Normal Mode και χάνετε κάποια Achievements από ότι λέει το game. Εχω φτάσει πλέον στο δεύτερο boss το οποίο φαίνεται να είναι πολύ πιο δύσκολο από το πρώτο, μιας και χάνω χωρίς να του κόψω και πολύ health πριν χάσω. Είμαι level 21 με Vitality: 20 Endurance: 20 Strength: 10 Willpower: 10 Proficiency: 10 Μιας και παίζω με Dual Wielding αυτό το boss έχω την εντύπωση μιας και κοίταξα έναν οδηγό ότι πρέπει να αυξήσω Strength και Willpower τουλάχιστον κατά 5 μονάδες το καθένα πριν τον προσπαθήσω ξανά.
Daredevil Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου όπως όλα τα souls like, τα points πρώτα στο main stat του όπλου δεν χρειάζεσαι Vitality 20 reset τα points και πήγαινε Strength 25 endurance 15 και μάθε τις κινήσεις του boss ώστε να κάνεις perfect parry και dodge στις non parry
filip123go Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου Δοκίμασα λίγο το demo. Το stamina τελειώνει πάρα πολύ γρήγορα . Και αφού τελειώσει, κάθεται ο χαρακτήρας 1-1.5 sec τελείως ακίνητος. Με 3-4 hit έχεις πεθάνει. Σε όποιον αρέσουν τα soulslike, θα του αρέσει και αυτό...
lucanis Δημοσ. 30 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 6 λεπτά πριν, filip123go είπε Δοκίμασα λίγο το demo. Το stamina τελειώνει πάρα πολύ γρήγορα . Και αφού τελειώσει, κάθεται ο χαρακτήρας 1-1.5 sec τελείως ακίνητος. Με 3-4 hit έχεις πεθάνει. Σε όποιον αρέσουν τα soulslike, θα του αρέσει και αυτό... Στο skill tree τώρα ανεβάζω το χάσιμο λιγότερου stamina όταν κάνεις dodge μιας και το δεύτερο boss το παίζω κυρίως με dodge μιας και έχει και αυτό κίνηση που σε αρπάζει, όπως είχε το πρώτο. Μάλιστα το έφτασα περίπου μέχρι τη μέση και είδα και το δεύτερο stage πριν πεθάνω αυτή τη φορά! 1
filip123go Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου 2 minutes ago, lucanis said: Στο skill tree τώρα ανεβάζω το χάσιμο λιγότερου stamina όταν κάνεις dodge μιας και το δεύτερο boss το παίζω κυρίως με dodge μιας και έχει και αυτό κίνηση που σε αρπάζει, όπως είχε το πρώτο. Μάλιστα το έφτασα περίπου μέχρι τη μέση και είδα και το δεύτερο stage πριν πεθάνω αυτή τη φορά! Ναι, θέλει να ανεβάσεις το stamina. Γενικώς αν ανεβάζεις "ότι θέλεις" το παιχνίδι είναι υπερβολικά δύσκολο. Το καλό είναι βέβαια ότι μπορεί να κάνεις rearrange τα points χωρίς penalty, οπότε όποιος έχει χρόνο και όρεξη δοκιμάζει..!
Mitroglou7 Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Ανεβάστε μέχρι το 30 health και stamina και μετά ασχοληθείτε με το main stat σας. Εχει πολύ κακό scaling το main stat Εγώ είμαι με 60 vitality 50 stamina 30 main stat. Επεξ/σία 30 Μαρτίου από Mitroglou7
lucanis Δημοσ. 30 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου @Mitroglou7Για την αρχή, επειδή είδα και διάφορους οδηγούς καλό είναι είναι το 20 vitality, 20 endurance.
Mitroglou7 Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου Μόλις τώρα, lucanis είπε @Mitroglou7Για την αρχή, επειδή είδα και διάφορους οδηγούς καλό είναι είναι το 20 vitality, 20 endurance. Ναι γενικά μοίρασέ τα εκεί. Μόνος αστερίσκος σε αυτό είναι αν έχεις GreatSword και χρησιμοποιείς καμιά βαριά armor όπου το strenth θα βοηθήσει με το weight. Γενικά βάλε στο main stat μόνο όταν νιώσεις άνετος από vitality και endurance.
lucanis Δημοσ. 30 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Ανέβασα Strength και Willpower στο 11 και τα 2 αλλά πάλι δεν του κάνω αρκετό damage του 2ου boss, οπότε συνεχίζω το φαρμάρισμα για να τα πάω στο 15 αυτά τα 2 και για ανεβάσω και το gear μου ταυτόχρονα. Να επιβεβαιώσω και εγώ ότι μιλάμε για την πιο απολαυστική μάχη που έχουμε δει σε souls like game. Επεξ/σία 30 Μαρτίου από lucanis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα