VolleyPhotos Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου Καλησπέρα σας Έχω μία μηχανή Pentax K500. Τη χρησιμοποιώ για φωτογράφηση αγώνων βόλεϋ (κλειστός χώρος, κίνηση, χαμηλός φωτισμός ενίοτε). Είχα αγοράσει (2 φορές) τον Tamron 30-700, αλλά και στους δύο έσπασε ένα πλαστικό εξάρτημα για την εστίαση. Με βόλευαν γιατί έκαναν τη δουλειά τους και ήταν οικονομικοί (150€), αλλά τώρα θέλω να πάω σε κάτι καλύτερο ποιοτικά αλλά χωρίς να ξεφύγω πολύ στην τιμή (έως 250€ ίσως). Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε? Ευχαριστώ 1
babisskg Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου 2 ώρες πριν, VolleyPhotos είπε Καλησπέρα σας Έχω μία μηχανή Pentax K500. Τη χρησιμοποιώ για φωτογράφηση αγώνων βόλεϋ (κλειστός χώρος, κίνηση, χαμηλός φωτισμός ενίοτε). Είχα αγοράσει (2 φορές) τον Tamron 30-700, αλλά και στους δύο έσπασε ένα πλαστικό εξάρτημα για την εστίαση. Με βόλευαν γιατί έκαναν τη δουλειά τους και ήταν οικονομικοί (150€), αλλά τώρα θέλω να πάω σε κάτι καλύτερο ποιοτικά αλλά χωρίς να ξεφύγω πολύ στην τιμή (έως 250€ ίσως). Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε? Ευχαριστώ Καλησπέρα σας , όχι ότι υπάρχουν και πολλές λύσεις , θα έβλεπα τον 55 - 300 της Pentax , αν πρέπει να φτάνετε στα 300mm και μετά τους όποιους 70 - 300 από Sigma και Tamron . Κερδίζω κάτι στο κατώτερο άκρο . Πάντως το ευτύχημα είναι ότι όλες οι λύσεις είναι αρκετά οικονομικές .
Dr_73 Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου 6 hours ago, VolleyPhotos said: αλλά τώρα θέλω να πάω σε κάτι καλύτερο ποιοτικά αλλά χωρίς να ξεφύγω πολύ στην τιμή (έως 250€ ίσως). Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε? Αν πας στα 380€ , ίσως κάτι τέτοιο ;;; Φτάνουν τα 200mm ; https://www.mpb.com/en-eu/product/sigma-70-200mm-f-2-8-ex-apo-pentax-fit/sku-2854840 Τι λέει ο babisskg ;;; 1
babisskg Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου 9 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Αν πας στα 380€ , ίσως κάτι τέτοιο ;;; Φτάνουν τα 200mm ; https://www.mpb.com/en-eu/product/sigma-70-200mm-f-2-8-ex-apo-pentax-fit/sku-2854840 Τι λέει ο babisskg ;;; Όπως λέει κι' ο φίλος εδώ , το διαθέσιμο ποσό δεν είναι πολύ μεγάλο . Ο Pentax 55 - 300 είναι καλός φακός , είχα τον ίδιο και είναι μιά χαρά για την δουλειά που τον θέλει . Γι' αυτό έβαλα και την αγγελία ενός που είναι σε πώληση εδώ μέσα . 1
tiger13 Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου Πολύ καλός φακός ο 55-300mm PLM , που προτίνει ο babisskg από τις αγγελίες , με φοβερά γρήγορη εστίαση για pentax. Δεν είναι da* αλλά παραπάνω από αξιοπρεπής. Στην Κ500 όμως, θα δουλεύει με μόνιμα ανοιχτό διάφραγμα λόγο μη υποστήριξης KAF4 φακών από το σώμα. Ίσως να μην ενοχλεί αυτό τον φίλο λόγο ότι θέλει το μέγιστο φως σε εσωτερικό χώρο. 1
babisskg Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου 34 λεπτά πριν, tiger13 είπε Πολύ καλός φακός ο 55-300mm PLM , που προτίνει ο babisskg από τις αγγελίες , με φοβερά γρήγορη εστίαση για pentax. Δεν είναι da* αλλά παραπάνω από αξιοπρεπής. Στην Κ500 όμως, θα δουλεύει με μόνιμα ανοιχτό διάφραγμα λόγο μη υποστήριξης KAF4 φακών από το σώμα. Ίσως να μην ενοχλεί αυτό τον φίλο λόγο ότι θέλει το μέγιστο φως σε εσωτερικό χώρο. Σωστά , δεν είχα ψάξει το mount της K - 500 , οπότε η επισήμανση είναι φοβερά χρήσιμη .
tiger13 Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου Αν και σχεδόν δίδυμο αδερφάκι της κ50 , δεν πήρε ποτέ firmware η κ500 για να υποστηρίζει kaf4 φακούς όπως η κ50 , που είναι και το παλαιότερο που δουλεύει με kaf4 φακούς. 1
babisskg Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Αν επέστρεφα σε DSLR ( ποτέ μη λες ποτέ ) θα ήταν ξεκάθαρα Pentax , μία K - 10d οπωσδήποτε για λόγους αισθητικής του αισθητήρα , μαζί με μία ( δύσκολη επιλογή ) K - 5 ii / ii S είτε K - 3 .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα