Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
13 minutes ago, filip123go said:

Από το statcounter .. 

Μπορείς να δεις και εδω. Είναι από το 2022, αλλά δεν πιστεύω να έχουν αλλάξει πολύ τα ποσοστά.

Έχουν αλλάξει, έπεσε στο 6.4%, desktop/laptop βέβαια.

Desktop Operating System Market Share Greece | Statcounter Global Stats

• Sad 1
Δημοσ.

καλα, ποσο δυσκολο ειναι να βρεις και να τρεξεις το setup του παλιου '.iso' και μετα να τρεξεις τα updates?

• Like 2
Δημοσ.

πολύς κόσμος δουλεύει μόνο ένα browser , γραφεία , επιχειρήσεις , ιδιώτες , ικανότατοι υπολογιστές 6ης 7ης 8ης γενιάς Intel με αρκετή ram , γιατί το κάνουν αυτό ?

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό αφορά μόνο τις Home εκδόσεις ή τις Pro; Δηλαδή μια εταιρία που μπορεί να έχει 50-100 υπαλλήλους με υπολογιστές με Windows 11 Pro, θα πρέπει να βάλει όλους τους υπαλλήλους να κάνουν λογαριασμούς microsoft; Αν οι υπολογιστές είναι σε domain και έχουν αυστηρά rules τότε τι γίνεται;

38 λεπτά πριν, lbit είπε

καλα, ποσο δυσκολο ειναι να βρεις και να τρεξεις το setup του παλιου '.iso' και μετα να τρεξεις τα updates?

Δεν αποκλείεται να σε υποχρεώσει να συνδεθείς με λογαριασμό μετά το update.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nepomuk είπε

Το θεμα με το Linux ειναι οτι δεν υφισταται , δηλ ειναι τοσες πολλες οι παραλλαγες και ασυμβατες μεταξυ τους , ωστε χανεται η μπαλα .

Μακαρι να υπηρχε μια κυρια διανομη για τις μαζες , εδω ειναι και ο προβλημα οτι δεν υπαρχει.

Νομίζω ότι κάπου τα έχεις μπερδέψει. Η ύπαρξη τόσων πολλών διανομών είναι ακριβώς για να υπάρχει μεγάλη ποικιλία που να καλύπτει όσους περισσότερους χρήστες γίνεται, αρχάριους, προχωρημένους και όσα περισσότερα τα μηχανάκια γίνεται, παλιά, καινούρια, φορητά κτλ κτλ.

2 ώρες πριν, magictoboggan είπε

Καλές όλες αυτές οι διανομές αλλά το πρόβλημα είναι η συμβατότητα ορισμένων εφαρμογών. Και μη μου πεις για wine, lutris, bottles, proton κτλπ γιατί έχω φάει ατελείωτες ώρες να κάνω configuration για να λειτουργήσουν σωστά κάποια πράγματα που απλά στο τέλος δε λειτούργησαν.

Μέσω VM δεν βόλευε; Ρωτάω γιατί κι εγώ τρέχω κάποιες εφαρμογές που είναι αδύνατο να τρέξουν μέσω Wine, Bottles κτλ και τις τρέχω αναγκαστικά σε VM. OK στη περίπτωσή μου βολεύει, σαφώς και δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν θα κάτσω να αναφέρω κάτι περί linux γιατί σε κάθε σχετικό thread το ξεχειλωνουμε μέχρι αηδίας το θέμα. 

Ούτε θα ασχοληθώ με το κομμάτι της απαγόρευσης εγκατάστασης windows 11 σε παλιούς επεξεργαστές. 

Αλλά να μην σου επιτρέπουν να τα εγκαταστήσεις και οπουδήποτε άμα δεν έχεις σύνδεση internet και λογαριασμό στην MS; Και ποια νομίζει ότι είναι η MS επιτέλους που θα επιβάλλει ότι περιορισμούς κατεβάζει η κούτρα της; 

Ξεφτίλες πραγματικά. 

• Like 2
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, ethereum είπε

πολύς κόσμος δουλεύει μόνο ένα browser , γραφεία , επιχειρήσεις , ιδιώτες , ικανότατοι υπολογιστές 6ης 7ης 8ης γενιάς Intel με αρκετή ram , γιατί το κάνουν αυτό ?

Ποια 6ης 7ης και 8ης; Έχουμε 3ης και 4ης γενιάς και πάνε σφαίρα για τις δουλειές που υπάρχουν.

• Like 6
Δημοσ.
1 minute ago, Basilhs1982 said:

Μέσω VM δεν βόλευε; Ρωτάω γιατί κι εγώ τρέχω κάποιες εφαρμογές που είναι αδύνατο να τρέξουν μέσω Wine, Bottles κτλ και τις τρέχω αναγκαστικά σε VM. OK στη περίπτωσή μου βολεύει, σαφώς και δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.

καλό το vm αλλά δεν μπορείς να αξιοποιήσεις το hardware στο 100% της απόδοσης όπως όταν τρέχει native.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επομενο  σταδιο  στα  προαπαιτουμενα  η  ζητηση   ακτινογραφιας  θωρακος....🤣😍😂

Επεξ/σία από tigergreg
  • Like 1
  • Haha 4
Δημοσ.

Ρε σεις γιατί πάντα η κουβέντα πάει αλλού? Υπάρχουν άλλοι τρόποι αποφυγής του λογαριασμού κατά την εγκατάσταση? Όντως τι θα γίνει σε εταιρείες που έχουν πάνω από 5 σταθμούς εργασίας? Θα πρέπει να βάζουμε λογαριασμό σε κάθε εγκατάσταση? 

Δημοσ.

Eτσι ειναι τα Windows ειναι μονοπωλειο οτι θελει κανει.Και μην λετε για Linux δεν τρεχουν παρα πολλα προγραμματα.Εγω ειμαι μουσικος και κανω μουσικες παραγωγες και συνεχεια με νεα Windows οι Εταιριες DAW και Virtual instruments πρεπει να προσαρμοζοντια σε νεες εκδοσεις πραγμα που κανει τους μουσικους να παιζουν Ρωσικη ρουλετα.Τα πρεισσοτερα τραγουδια τα εχω κανει με Win7 σταθερα και δεν ειχα ποτε προβλημα .Δυστυχος ομως πολλες εταιριες πηγαν σε Win10 και τωρα στα Win 11 .Μετα πριν ενα μηνα εκλεισα κανονικα τον υπολογιστη και μετα απο 4 ωρες ανοιξε αλλα δεν ανοιγει την οθονη δεν ανοιγει το Bios .αγορασα αμεσος ενα laptop της Asus με Win11 αλλα δυστυχος δεν μπορω να βαλω τα VST της Native Instuments και της Αir .Mα το θεο τα νευρα μου γα#ω τα windows τους..Πρεπει να βγει καποια εταιρια και να βγαλει ενα λογισμικο μονο για μουσικους χωρις να ειναι σε περιβαλλον Windows.Εχουνε παρα πολλα προβληματα.Μετα η αλλη μαλακ&α για να εχεις E-mail πρεπει να εχεις χωρο στο one drive .Mα πως να εχεις οταν βαζεις κατι στον δισκο σου παει και το βαζει αμεσος στο One Drive με αποτελεσμα να τρεχεις ολη την ωρα να σβηνεις.Ρε μακακες της Μicrosoft η Google δινει 20 giga μονο για το Mail .Εσεις δινετε μονο 5 giga για ολα.Μην χασετε το ταλιρο ..Δεν εχουμε προκοπη με αυτους καθε λιγο θα πρεπει να αγορασεις καινουργιο υπολογιστη λογο windows .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που θέλουν ντε και καλά σύνδεση στο ίντερνετ είναι για το "καλό" μας ή γιατί θέλουν να τρέχουν τηλεμετρίες και να τραβάνε τα δεδομένα μας για να εκπαιδεύουν την ΤΝ τους?

Θέλω πολύ να δω που θα πάει αυτό με την microsoft και τις τακτικές της. Δεν θα της βγει σε καλό, ο κόσμος ΔΕΝ θα αγοράσει νέα μηχανήματα για να έχει windows 11, ή θα τρέχουν windows 10 όσο πάει ή κάποιος που γνωρίζει θα αποφεύγει τους περιορισμούς.

Το ζόρι της microsoft ποιο είναι δηλαδή, να μην μπορούν οι παλιοί υπολογιστές να τρέχουν πλέον το λειτουργικό της? Γιατί όλες οι κινήσεις της αυτό δείχνουν. Δεν την νοιάζει να πάμε σε windows 11, αν ήθελε θα έδινε κίνητρα, θα είχε παραλλαγές και για παλιότερα μηχανήματα. Θα άφηνε τους χρήστες να επιλέγουν αν θέλουν λογαριασμό, αν θέλουν κρυπτογράφηση, αν θέλουν το ένα ή το άλλο.

Αν έτρεχαν τα windows 11 σε ΟΛΟΥΣ τους υπολογιστές θα έλεγα ναι, θέλει ντε και καλά να βάλουμε τα νέα windows για να ρουφάει δεδομένα να εκπαιδεύει την ΤΝ της. Αλλά αυτοί κυριολεκτικά πετάνε απέξω ένα τεράστιο ποσοστό χρηστών που απλά δεν μπορούν να πάνε σε windows 11

Της έχει γίνει εμμονή ότι ο κόσμος δεν πάει στα 11 και γιατί δεν θέλει και γιατί ενδεχομένως δεν μπορεί.

~~~~~~~~~

3 hours ago, filip123go said:

Από το statcounter .. 

Μπορείς να δεις και εδω. Είναι από το 2022, αλλά δεν πιστεύω να έχουν αλλάξει πολύ τα ποσοστά.

Έχει πέσει, το osΧ κοντεύει να το φτάσει.

image.png.ea8623c6ed827d2a3bce88291d222a47.png

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...