Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το ρούτερ σε ένα δωμάτιο,με vdsl 100,και θέλω να μεταφέρω τον Η/Υ μου σε άλλο δωμάτιο,αλλά δε θέλω να χάσω ταχύτητα από wifi,θέλω να συνδέω τον Η/Υ μου με ethernet.Φυσικά δεν είναι προτιμητέο να τρυπάω τοίχους να περάσω καλώδιο ethernet υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να κάνω τη σύνδεση αυτή;

Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός βέβαια!Αλλά κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!!!

Δημοσ.
3 hours ago, imaginas said:

Έχω το ρούτερ σε ένα δωμάτιο,με vdsl 100,και θέλω να μεταφέρω τον Η/Υ μου σε άλλο δωμάτιο,αλλά δε θέλω να χάσω ταχύτητα από wifi,θέλω να συνδέω τον Η/Υ μου με ethernet.Φυσικά δεν είναι προτιμητέο να τρυπάω τοίχους να περάσω καλώδιο ethernet υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να κάνω τη σύνδεση αυτή;

μονόδρομος το καλώδιο........

αν δεν μπορείς εσύ να πάρεις κάποιον που μπορεί να ανοίξει μια τρύπα να περαστεί καλώδιο........με τα υλικά που υπάρχουν και άνοιγμα τρύπας κοντά στη σοβατεπί θα είναι αόρατο.......και αν είναι ενοικιαζόμενο όταν φύγεις στοκαρισμα και λίγο χρώμα.....

Δημοσ.
5 ώρες πριν, imaginas είπε

πας σε powerline https://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/powerline/tp-link-tl-pa4010pkit-powerline-diplo-kit-ensurmati-sundesi-eos-500mbps-me-1-thura-ethernet/1215075?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PMax_GENERIC_Heroes-Sidekicks&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwtJ6_BhDWARIsAGanmKexlBGyRrvlri7AxpRwMLL08lDMvxHyWGHI-c65MsP17J6FfgcAkR0aAjg1EALw_wcB

δες να 'ναι με καλές ταχύτητες, 500-600 ή και Gb ώστε σε μελλοντική αναβάθμιση της γραμμής, μην πάνε στράφι.

εγώ έχω αυτά κ είναι μια χαρά ! https://www.tp-link.com/gr/home-networking/powerline/tl-pa7017p-kit/

Δημοσ.

3η επιλογη ειναι mesh με 2 συσκευες, πιο ακριβη απο powerline βεβαια αλλα αν εχεις εστω και τεθλασμενη οπτικη επαφη μεταξυ των 2 θα εχεις σχεδον μηδενικη απωλεια ταχυτητας.

συνδεεις την πρωτη συσκευη με το ρουτερ μεσω καλωδιου, την τοποθετεις κοντα στο διαδρομο του σπιτιου π.χ., τοποθετεις την δευτερη συσκευη σε μια καλη θεση -οσο πιο καθαρη οπτικη επαφη π.χ. τοσο το καλυτερο. μετα απο τη δευτερη συσκευη βγαινεις με καλωδιο για να πας στο pc. αν εχεις τετοια περιπτωση στο σπιτι δες λιγο τα μνμ για mesh για λεπτομερειες, εγω παντως σωθηκα με το mesh και το προτεινω παντα εναντι powerline.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kostasbm είπε

μονόδρομος το καλώδιο........

αν δεν μπορείς εσύ να πάρεις κάποιον που μπορεί να ανοίξει μια τρύπα να περαστεί καλώδιο........με τα υλικά που υπάρχουν και άνοιγμα τρύπας κοντά στη σοβατεπί θα είναι αόρατο.......και αν είναι ενοικιαζόμενο όταν φύγεις στοκαρισμα και λίγο χρώμα.....

Αγαπητέ δεν είναι το θέμα να κάνω τρύπες μια χαρά ξέρω.Απλώς δε θέλω να τρυπήσω τοίχους θέλω να το αποφύγω.

Δημοσ.

Βασικά τα περισσότερα extender εχουν θυρα ethernet να συσνδεσεις με καλωδιο ethernet τοv HY. Το θεμα ειναι αν το δικτυο σου γiνεται extended ή όχι. Αν δεν γινεται τοτε πας για mesh.

Δημοσ.
On 29/03/2025 at 10:26, Kthulhou said:

αν παιξεις πραγματικα 200 mbit θα πεις και ευχαριστω ακομα και με  powerline 2 gbit. που να χεις και τριφασικο και να ειναι αλλη φαση.

7 hours ago, atheatos said:

Βασικά τα περισσότερα extender εχουν θυρα ethernet να συσνδεσεις με καλωδιο ethernet τοv HY. Το θεμα ειναι αν το δικτυο σου γiνεται extended ή όχι. Αν δεν γινεται τοτε πας για mesh.

γιατι να μην γινει extend το δικτυο του?  to mesh ειναι απλα ενα add on πανω στα. repeaters,access points

On 29/03/2025 at 12:27, imaginas said:

Αγαπητέ δεν είναι το θέμα να κάνω τρύπες μια χαρά ξέρω.Απλώς δε θέλω να τρυπήσω τοίχους θέλω να το αποφύγω.

a.ethernet b.repeater με ή χωρις mesh.το mesh θα βγει πιο ακριβο. γ.να παρεις ασυρματα απο το router.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...