greeneye Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Θα ηθελα στο Excel που εχει τις μονιμες οριζοντιες και καθετες γραμμες και στηλες να κανω την εξης αλλαγη. Στην πρωτη μονιμη στηλη που λεει 1,2,3,4 κτλ να αρχιζει απο το 0 ωστε στην πρωτη γραμμη να βαλω εναν τιτλο π.χ ΔΕΗ και στο 1 να αρχισω να βαζω τα data μου ωστε να αρχιζω απο το 1και να συμβαδιζει με το 1 της μονιμης στηλης αλλιως θα εχω 1 στη γραμμη του excel και τον τιτλο ΔΕΗ και στο 2 την πρωτη καταχωρηση. Ουσιαστικα δηλαδη στο κελι Α1 να ειναι το Α0 ωστε στο Α1 να εχω την αριθμηση 1 και σε εμενα και οχι 2. Τα Α,Β,C γινονται rename? Ευχαριστω
CheOnWeb Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Στις 28/3/2025 στις 7:22 ΜΜ, greeneye είπε Θα ηθελα στο Excel που εχει τις μονιμες οριζοντιες και καθετες γραμμες και στηλες να κανω την εξης αλλαγη. Στην πρωτη μονιμη στηλη που λεει 1,2,3,4 κτλ να αρχιζει απο το 0 ωστε στην πρωτη γραμμη να βαλω εναν τιτλο π.χ ΔΕΗ και στο 1 να αρχισω να βαζω τα data μου ωστε να αρχιζω απο το 1και να συμβαδιζει με το 1 της μονιμης στηλης αλλιως θα εχω 1 στη γραμμη του excel και τον τιτλο ΔΕΗ και στο 2 την πρωτη καταχωρηση. Ουσιαστικα δηλαδη στο κελι Α1 να ειναι το Α0 ωστε στο Α1 να εχω την αριθμηση 1 και σε εμενα και οχι 2. Τα Α,Β,C γινονται rename? Ευχαριστω Επέκταση Βάζεις στο A1 (ή όπου θες να αρχίζει η αρίθμιση) =ROW(A1) και κάνεις copy και paste σε όσα κελιά της Α θέλεις.
ChrisGT7 Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Καλησπέρα @greeneye, Από όσο ξέρω, οι επικεφαλίδες των στηλών (A, B C κ.ο.κ.) μετονομάζονται με δύο τρόπους, αν έχω καταλάβει σωστά το ζητούμενό σου: 1. Αν μετατρέψεις ένα εύρος σε μορφή πίνακα (π.χ. Α1:C20), γράψεις στο Α1 "ΔΕΗ", στο Β2 "ΟΤΕ" και στο C2 "ΕΥΔΑΠ", βάλεις τον κέρσοσα μέσα στον πίνακα, τότε όσο κατεβαίνεις κάτω με το ροδάκι του ποντικού, οι στήλες θα αλλάξουν στα παραπάνω ονόματα των εταιρειών. 2. Από τις Επιλογές, επιλέγεις Τύποι και επιλέγεις το κουτάκι που γράφει Αναφορά R1C1. Τότε τα γράμματα των στηλών θα αντικατασταθούν με νούμερα, όπως οι γραμμές. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα απόκρυψης των επικεφαλίδων γραμμών και στηλών, όπου επιλέγεις την καρτέλα Προβολή και αποεπιλέγεις το κουτάκι Επικεφαλίδες. Μ' αυτόν τον τρόπο αποκρύπτονται τα γράμματα και οι αριθμοί. Αυτό πιστεύω σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις τις επικεφαλίδες σου και τις γραμμές σου, κρατώντας σταθερές την πρώτη γραμμή και στήλη. Αν χρειάζεσαι περισσότερη βοήθεια, μπορούμε να το δούμε μέσω Anydesk ή Teamviewer.
micos000 Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Μπορείς επίσης να κρύψεις την αρίθμηση και να ττην αντικαταστήσεις με δικιά σου. https://www.extendoffice.com/documents/excel/5899-excel-start-row-numbering-at-0.html 1
greeneye Δημοσ. 30 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 28/3/2025 στις 7:57 ΜΜ, CheOnWeb είπε Βάζεις στο A1 (ή όπου θες να αρχίζει η αρίθμιση) =ROW(A1) και κάνεις copy και paste σε όσα κελιά της Α θέλεις. Δε μου το περναει, κατι δεν καταλαβα σωστα με τον τυπο αλλα σε καθε περιπτωση εγω θελω στα ακριανα και οχι στις στηλες και γραμμες μεσα, δηλαδη στα δικα του 1,2,3 να το κανω 0,1,2 Ευχαριστω ολους τα μελεταω. *Ναι περασα τον τυπο row αλλα αυτο ειναι για μεσα στα κελια, εγω θελω το αριστερο σταθερο δικο του να ξεξινησω με 0 οπως ειπαμε. Θα δοκιμασω ενα παληκαρι που εγραψε κατι, μαλλον το λυνει... Επεξ/σία 30 Μαρτίου από greeneye
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα