Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάνει αίτηση απο 1/12/2024 για πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης απο το πρωτοδικείο αθηνών μέσω gov και ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί.

Είναι φυσιολογικό να καθυστερεί τόσο πολύ; Μια γνωστή μου που έκανε άιτηση απο ΚΕΠ της βγήκε σε 1 εβδομάδα.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Silverage είπε

Έχω κάνει αίτηση απο 1/12/2024 για πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης απο το πρωτοδικείο αθηνών μέσω gov και ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί.

Είναι φυσιολογικό να καθυστερεί τόσο πολύ; Μια γνωστή μου που έκανε άιτηση απο ΚΕΠ της βγήκε σε 1 εβδομάδα.

Ανάλογα με την υπηρεσία μάλλον , αλλά και εμείς μέσω gov στο Ειρηνοδικείο Αχαρνών αν θυμάμαι καλά 1-2 εβδομάδες έκανε.

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Silverage είπε

Είναι φυσιολογικό να καθυστερεί τόσο πολύ;

Όχι δεν είναι. 

19 λεπτά πριν, Silverage είπε

πρωτοδικείο αθηνών

Είσαι 100% σίγουρος ότι είναι το αρμόδιο πρωτοδικείο?

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Όχι δεν είναι. 

Είσαι 100% σίγουρος ότι είναι το αρμόδιο πρωτοδικείο?

Μόνο στο Πρωτοδικείο Αθηνών έχει επιλογή για έκδοση πιστοποιητικού περί μη δημοσίευσης διαθήκης, το εφετείο δεν έχει οπότε πιστεύω είναι το σωστό.

Δημοσ.

γνωστος εκανε αιτηση νοε24 κ του βγηκε φεβ25, και δεν του ηρθε κ ειδοποιηση εμαιλ οπως του ειχε πει ο συμβολαιογραφος. αν δεν εμπαινε μονος του να τσεκαρει ακομα θα περιμενε

οποτε υπομονη, μπαινε κ τσεκαρε μονος σου

• Sad 1
Δημοσ.

3-4 μηνες κανει σου μιλαω εκ πειρας 

Μονο εαν εκκρεμει δικαστικη αποφαση ή διακστηριο το δινουν αμεσως 

Μπορεις να πας στο Πρωτοδικιο (ευελπιδων ) εαν καίγεστε να τους πιεσεις  

Δημοσ.
16 hours ago, Silverage said:

Μόνο στο Πρωτοδικείο Αθηνών έχει επιλογή για έκδοση πιστοποιητικού περί μη δημοσίευσης διαθήκης, το εφετείο δεν έχει οπότε πιστεύω είναι το σωστό.

Αρμόδιο εννοεί βάσει περιοχής, όχι βαθμού. Ο θανών που είχε μόνιμη κατοικία? Βάσει της ΛΠΘ πάντα.

• Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Skerzos είπε

Αρμόδιο εννοεί βάσει περιοχής, όχι βαθμού. Ο θανών που είχε μόνιμη κατοικία? Βάσει της ΛΠΘ πάντα.

Αγίους Αναργύρους γράφει η ληξιαρχική πράξη θανάτου, εκεί που έμενε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εμενα βγηκε σε λιγες μερες.

μηπως σου εχει απορριψει την αιτηση το για καποιο λογο και δεν το είδες;  

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
1 ώρα πριν, The_Judas είπε

εμενα βγηκε σε λιγες μερες.

μηπως σου εχει απορριψει την αιτηση το για καποιο λογο και δεν το είδες;  

Όχι, δεν φαίνεται κάτι.

538333636_.png.89db5ada7b805d0dc081fafdf7c0a320.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 minutes ago, Silverage said:

Όχι, δεν φαίνεται κάτι.

538333636_.png.89db5ada7b805d0dc081fafdf7c0a320.png

Αν το έτος θανάτου ειναι το 2024 τζάμπα περιμένεις. Εδω και πάνω απο δεκαετία για τις διαθήκες ειναι αρμόδια τα κατά τόπους Ειρηνοδικεία.

Σύμφωνα με το Ν. 4055/2012 από 01/03/2013 αρμόδια υπηρεσία έκδοσης του πιστοποιητικού περί δημοσίευσης ή μη διαθήκης είναι το οικείο Ειρηνοδικείο της κατοικίας του θανόντος.

Αν όμως το έτος θανάτου είναι πριν το 2013  τοτε πρεπει να περιμένεις το Πρωτοδικειο αθηνών που μπορεί να κάνει και εξάμηνο (παθών κι εγώ) αλλά να κάνεις ίδια αίτηση και στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο για τους Αγ. Αναργύρους. Χρειάζεσαι δηλαδή και τα δύο.

Επεξ/σία από BigBlack
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Εδω και πάνω απο δεκαετία για τις διαθήκες ειναι αρμόδια τα κατά τόπους Ειρηνοδικεία.

Τα Ειρηνοδικεία έχουν καταργηθεί και ενοποιήθηκαν με τα Πρωτοδικεία. Έχουν παραμείνει κάποια σαν περιφερειακές έδρες των Πρωτοδικείων.

5 λεπτά πριν, BigBlack είπε

αλλά να κάνεις ίδια αίτηση και στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο για τους Αγ. Αναργύρους

Σε αυτό έχεις δίκιο.

Ως περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Αθηνών ορίζονται το Μαρούσι, το Κορωπί και το Περιστέρι

γ) στην Περιφερειακή Έδρα Περιστερίου, οι Δήμοι Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων- Καματερού, Ιλίου και Πετρούπολης

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Αν το έτος θανάτου ειναι το 2024 τζάμπα περιμένεις. Εδω και πάνω απο δεκαετία για τις διαθήκες ειναι αρμόδια τα κατά τόπους Ειρηνοδικεία.

Αν όμως το έτος θανάτου είναι πριν το 2013  τοτε πρεπει να περιμένεις το Πρωτοδικειο αθηνών που μπορεί να κάνει και εξάμηνο (παθών κι εγώ) αλλά να κάνεις ίδια αίτηση και στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο για τους Αγ. Αναργύρους. Χρειάζεσαι δηλαδή και τα δύο.

19 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Τα Ειρηνοδικεία έχουν καταργηθεί και ενοποιήθηκαν με τα Πρωτοδικεία. Έχουν παραμείνει κάποια σαν περιφερειακές έδρες των Πρωτοδικείων.

Σε αυτό έχεις δίκιο.

Ως περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Αθηνών ορίζονται το Μαρούσι, το Κορωπί και το Περιστέρι

γ) στην Περιφερειακή Έδρα Περιστερίου, οι Δήμοι Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων- Καματερού, Ιλίου και Πετρούπολης

Το 2024 πέθανε. Θα δοκιμάσω και μια αίτηση στο Περιστέρι μήπως βγεί επιτέλους.

• Like 1
Δημοσ.
21 hours ago, Silverage said:

Είναι φυσιολογικό και είναι ανάλογα το μαγαζί...

Μην ανησυχείς απλά κάνε υπομονή αφού δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...