Moderators Inuyasha Δημοσ. 30 Μαρτίου Moderators Δημοσ. 30 Μαρτίου Στις 29/3/2025 στις 11:27 ΜΜ, tzotzo είπε δεν ισχυει αυτο που λες. απλα πρεπει να το κανει καποιος που ξερει και εχει τα αντιστοιχα εργαλεια. Έχεις τρίψει ποτέ οτιδήποτε? Πόσο μάλλον κάτι με τόσο μεγάλη καμπύλη? Ελάχιστη πίεση παραπάνω και έχεις ένα flat spot που δημιουργεί λάθος αντανακλασεις 1
tzotzo Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου Στις 29/3/2025 στις 11:34 ΜΜ, Inuyasha είπε Έχεις τρίψει ποτέ οτιδήποτε? Πόσο μάλλον κάτι με τόσο μεγάλη καμπύλη? Ελάχιστη πίεση παραπάνω και έχεις ένα flat spot που δημιουργεί λάθος αντανακλασεις δεν θα σου πω αν εχω τριψει, γιατι οτι και να σου πω ειμαι ενας αγνωστος στο ιντερν ετπου μπορει να πει οτι του κατεβει. θα σου πω ομως πως για να αφαιρεσεις την οψη πορτοκαλιου απο το χρωμα αυτοκινητου αφαιρουνται 7-9 μικρα απο το βερνικι. οχι για να βγαλεις γρατζουνια. το πλαστικο υλικο ειναι πολυ πιο σκληρο απο το βερνικι και δεν υπαρχει περιπτωση να γινει αυτο που λεσ με 1500 ή 2000 γυαλοχαρτο. για αυτο και ειπα πως αν το κανει καποιος που ξερει και εχει και τα εργαλεια θα βγαλει ενα καλο αποτελεσμα.
StamTheMan Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου Στις 28/3/2025 στις 8:15 ΠΜ, NikosRocknRolla είπε Ξέρω θα πείτε πάρε ένα άλλο αλλά το θέμα είναι πως είναι κάπως παλιό μοντέλο και δεν υπάρχουν στην αγορά καθόλου ούτε από εξωτερικό. Μηπως ειναι καιρο να παρεις αλλο; Στις 28/3/2025 στις 9:11 ΠΜ, NikosRocknRolla είπε Αλλά είναι carbon κράνος συλλεκτικό εν μέρη και θα ήθελα έστω για κοντινές αποστάσεις να το έχω. Έτσι το σκέφτομαι αλλά αν δεν θα μείνει στην άκρη σαν ενθυμιο. Βαλτο στο ραφι. Τι συζηταμε; Και εγω ειχα ενα κρανος που ηταν μοναδικο σε βαφη,οποτε το κρατουσα επειδη με ξεραν ολοι στην πιατσα με αυτο και με αναγνωριζαν απο χιλιομετρα. Στην πορεια πηρα αλλο καινουργιο και το πηρε απευθειας ο βαφεας απο το καταστημα,το εβαψε και το φορεσα πρωτη φορα βαμμενο στα παλια χρωματα. Στην πορεια εσπασε λιγο το τζαμι,εψαχνα να βρω ανταλλακτικο αλλα δεν αξιζε τον κοπο. Πονοκεφαλιαζα και εψαχνα παντου να βρω πιο χαμηλη τιμη,η εστω ενα ιδιο μεταχειρισμενο. Στην πορεια πηρα το κρανος που δινει η wolt και συνεχισα να σκεφτομαι το αλλο που καθοταν,το καλο,το ιστορικο. Μου εχει περασει πλεον,επειδη το εχω καμια 5ετια,θα βαψω της wolt ιδιο και θα ειμαι κουκλος. Εννοειται οτι εχω full face k4 AGV για "καλο". Μη σκαλωνεις στο συναισθηματικο.. 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 30 Μαρτίου Moderators Δημοσ. 30 Μαρτίου Στις 29/3/2025 στις 11:45 ΜΜ, tzotzo είπε δεν θα σου πω αν εχω τριψει, γιατι οτι και να σου πω ειμαι ενας αγνωστος στο ιντερν ετπου μπορει να πει οτι του κατεβει. θα σου πω ομως πως για να αφαιρεσεις την οψη πορτοκαλιου απο το χρωμα αυτοκινητου αφαιρουνται 7-9 μικρα απο το βερνικι. οχι για να βγαλεις γρατζουνια. το πλαστικο υλικο ειναι πολυ πιο σκληρο απο το βερνικι και δεν υπαρχει περιπτωση να γινει αυτο που λεσ με 1500 ή 2000 γυαλοχαρτο. για αυτο και ειπα πως αν το κανει καποιος που ξερει και εχει και τα εργαλεια θα βγαλει ενα καλο αποτελεσμα. Μα εδώ δεν μιλάμε για βερνίκια, για σχετικά μαλακό (και εύκαμπτο) πλαστικό Όσο μάστορας και να είσαι ποτέ δεν πρόκειται να το φέρεις σωστά Αν είναι να μπει στο ράφι για διακοσμητικό ναι τριψτο για να φαίνεται ωραίο αλλά καλός ή κακώς τα έφαγε τα ψωμιά του
tzotzo Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου Στις 30/3/2025 στις 2:13 ΠΜ, Inuyasha είπε Μα εδώ δεν μιλάμε για βερνίκια, για σχετικά μαλακό (και εύκαμπτο) πλαστικό ειναι πολυ πιο σκληρο το πλαστικο αυτο απο το βερνικι
NikosRocknRolla Δημοσ. 30 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου Στις 29/3/2025 στις 10:17 ΜΜ, bill999r είπε Εννοείται, γούστα είναι αυτά, εγώ που είχα ζελατίνα καθρέφτη σε Νόλαν ήμουν πολύ ικανοποιημένος. Κάνε την προσπάθεια σου με τις αλοιφές για αρχή. Ίσως το αποτέλεσμα να είναι καλό και να μην χρειαστεί να αγοράσεις καινούρια. Θα κάνω την προσπάθεια είτε εγώ είτε το πιο σίγουρο κάποιος ειδικός γιατί δεν έχω και τα κατάλληλα εργαλεία εγώ και το αποτέλεσμα θα δείξει... Άλλωστε το θέλω έτσι για περιστασιακη χρήση. Στις 29/3/2025 στις 10:45 ΜΜ, Inuyasha είπε Σωστό δε θα γίνει ποτέ πόσο μάλλον για οδήγηση είτε με πολύ ήλιο, είτε βράδυ Είτε χέρι είτε αλοιφαδωρο θα έχει άλλες αντανακλασεις όταν πέφτει φως πάνω του που μπορεί να το κάνει και επικίνδυνο, οπότε δυστηχως η αγορά νέου είναι μονόδρομος Στις 29/3/2025 στις 11:27 ΜΜ, tzotzo είπε δεν ισχυει αυτο που λες. απλα πρεπει να το κανει καποιος που ξερει και εχει τα αντιστοιχα εργαλεια. βαλε μας μια φωτο να δουμε τι εννοεις Έχω βάλει αλλά δεν ξέρω αν φαίνεται καλά πόσο είναι. Στις 30/3/2025 στις 12:53 ΠΜ, StamTheMan είπε Μηπως ειναι καιρο να παρεις αλλο; Βαλτο στο ραφι. Τι συζηταμε; Και εγω ειχα ενα κρανος που ηταν μοναδικο σε βαφη,οποτε το κρατουσα επειδη με ξεραν ολοι στην πιατσα με αυτο και με αναγνωριζαν απο χιλιομετρα. Στην πορεια πηρα αλλο καινουργιο και το πηρε απευθειας ο βαφεας απο το καταστημα,το εβαψε και το φορεσα πρωτη φορα βαμμενο στα παλια χρωματα. Στην πορεια εσπασε λιγο το τζαμι,εψαχνα να βρω ανταλλακτικο αλλα δεν αξιζε τον κοπο. Πονοκεφαλιαζα και εψαχνα παντου να βρω πιο χαμηλη τιμη,η εστω ενα ιδιο μεταχειρισμενο. Στην πορεια πηρα το κρανος που δινει η wolt και συνεχισα να σκεφτομαι το αλλο που καθοταν,το καλο,το ιστορικο. Μου εχει περασει πλεον,επειδη το εχω καμια 5ετια,θα βαψω της wolt ιδιο και θα ειμαι κουκλος. Εννοειται οτι εχω full face k4 AGV για "καλο". Μη σκαλωνεις στο συναισθηματικο.. Επέκταση Έχω έχω άλλο εννοείται. Δεν είναι το μοναδικό μου κράνος. Απλά αυτό θέλω να το έχω σαν δεύτερο πχ να το φορέσω να πεταχτω να πάρω κάτι ή να πάω σε ένα διπλανό χωριό γιατί είμαι στην επαρχία και έτσι. Ε το ξέρω έχεις δίκιο το ίδιο μου λένε όλοι για το συναινθηματικο κομμάτι είναι μέχρι να πω και εγώ ότι κουράστηκα να ψάχνω και να το αφήσω στο ράφι 😅 1
tzotzo Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου αν δεν εχεις βαλει γυαλοχαρτο σε αυτο το visor και ειναι αυτες οι γρατζουνιες που εχει δεν θες καν 1000 ή 1500. με 2500-3000 και καλο γυαλισμα. 1
dpolal Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 29/3/2025 στις 7:32 ΜΜ, NikosRocknRolla είπε Είναι σχεδόν 15ετων είναι η αλήθεια. Συγνώμη κιόλας αλλά τόσο παλιό κράνος μόνο από τα έντομα σε προστατεύει πλέον. Ακόμα και μια κινεζιά των 70 ευρώ καλύτερο θα είναι. Επεξ/σία 31 Μαρτίου από dpolal 1
NikosRocknRolla Δημοσ. 31 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου Στις 31/3/2025 στις 5:02 ΠΜ, dpolal είπε Συγνώμη κιόλας αλλά τόσο παλιό κράνος μόνο από τα έντομα σε προστατεύει πλέον. Ακόμα και μια κινεζιά των 70 ευρώ καλύτερο θα είναι. Τόσο χάλια δηλαδή πιστεύεις πως είναι; Παρολη την άριστη ποιότητα και το carbon υλικό δεν θα μου κάνει εστω για αυτό το λίγο που θέλω; Βλέπω και για 3ο κράνος τότε να παίρνω 😅
tzotzo Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Στις 31/3/2025 στις 8:15 ΠΜ, NikosRocknRolla είπε Τόσο χάλια δηλαδή πιστεύεις πως είναι; Παρολη την άριστη ποιότητα και το carbon υλικό δεν θα μου κάνει εστω για αυτό το λίγο που θέλω; θεωρητικα η διαρκεια ζωης ενος κρανους ειναι 5-7 χρονια, ουσιαστικα το λενε γιατι τα μαξιλαρακια δεν εχουν την απορροφηση που πρεπει. το εξωτερικο κομματι, θεωρητικα δεν παθαινει κατι αν δεν εχει κρουση το κρανος. https://agvsport.com/blog/tips/how-to-check-my-helmet-expiry-date.html Μεταξυ μας τα περισσοτερα τροχαια στατιστικα γινονται σε μια ακτινα 8 χιλιομετρων απο την κατοικια μας. κοινως σε πολυ κοντινες αποστασεις. Αν δεν ειναι οικονομικο το προβλημα πηγαινε παρε ενα καινουριο καλο, να βαλεις το κεφαλι σου μεσα 1
NikosRocknRolla Δημοσ. 31 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου Στις 31/3/2025 στις 8:35 ΠΜ, tzotzo είπε θεωρητικα η διαρκεια ζωης ενος κρανους ειναι 5-7 χρονια, ουσιαστικα το λενε γιατι τα μαξιλαρακια δεν εχουν την απορροφηση που πρεπει. το εξωτερικο κομματι, θεωρητικα δεν παθαινει κατι αν δεν εχει κρουση το κρανος. https://agvsport.com/blog/tips/how-to-check-my-helmet-expiry-date.html Μεταξυ μας τα περισσοτερα τροχαια στατιστικα γινονται σε μια ακτινα 8 χιλιομετρων απο την κατοικια μας. κοινως σε πολυ κοντινες αποστασεις. Αν δεν ειναι οικονομικο το προβλημα πηγαινε παρε ενα καινουριο καλο, να βαλεις το κεφαλι σου μεσα Καλό κράνος έχω. Ένα πιο 2ο θέλω για να μην ταλαιπωρω το καλό. Θα πω να τσιμπήσω κανένα με κάνα 200αρι και τέλος. Ευχαριστώ πολύ!
dpolal Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 31/3/2025 στις 8:15 ΠΜ, NikosRocknRolla είπε Τόσο χάλια δηλαδή πιστεύεις πως είναι; Παρολη την άριστη ποιότητα και το carbon υλικό δεν θα μου κάνει εστω για αυτό το λίγο που θέλω; Βλέπω και για 3ο κράνος τότε να παίρνω 😅 Στις 31/3/2025 στις 8:55 ΠΜ, NikosRocknRolla είπε Καλό κράνος έχω. Ένα πιο 2ο θέλω για να μην ταλαιπωρω το καλό. Θα πω να τσιμπήσω κανένα με κάνα 200αρι και τέλος. Ευχαριστώ πολύ! To θέμα δεν είναι η εξωτερική κατάσταση του κράνους που μπορεί να είναι πραγματικά τέλεια αν το έχει προσέξει ο αναβάτης. Εκείνο που τονίζουν όλοι οι κατασκευαστές είναι πως η προστασία που βρίσκεται κάτω από το εξωτερικό κέλυφος με τα χρόνια γερνάει και χάνει τις ιδιότητες της. Δεν είναι κάτι που φαίνεται, πρέπει να αφαιρέσεις την εσωτερική επένδυση, αν είναι κουμπωτή για να τη δείς. Προσωπικά το έχω διαπιστώσει σε ποδηλατικά κράνη που είναι περισσότερο εκτεθειμένη η προστασία eva λόγο των μεγάλων οπών για αερισμό που διαθέτουν. Στην αρχή το υλικό αυτο εμφανίζει μια ελαστικότητα αν το πιέσεις με δύναμη με τα δάκτυλα, που είναι το σωστό καθώς έτσι απορροφάει την όποια κρούση. Μετά από κάποια χρόνια όμως γίνεται σκληρό και σχεδόν θρυματίζεται αν το χτυπήσεις με δύναμη. Οπότε ναί, καλύτερα δώσε κάποιο ποσό και πάρε ένα έστω αεροπορικού τύπου κράνος για να το έχεις σαν καθημερινό για τις κοντινές αποστάσεις. Επεξ/σία 31 Μαρτίου από dpolal 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα