Johngek Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου Καλησπέρα!! Είμαι 20 χρονών. Γενικά πανεπιστήμιο δεν έχω πάει και ούτε με βλέπω να πηγαίνω (ποτέ δεν ήμουν του διαβάσματος). Σκέφτομαι να ανοίξω μία επιχείρηση τύπου courier στην μικρή πόλη που μένω. Γενικά έχω δουλέψει για χρόνια σε οικογενειακή επιχείρηση που δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Θα ήθελα να μου πείτε τις σκέψεις σας και τις απόψεις σας γύρω από αυτό το θέμα. Ξέρω δεν είναι εύκολο όλο αυτό αλλά σιγά σιγά πρέπει να ανεξαρτητοποιηθώ. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!! 1
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου Πάνε σε μια εταιρεία του κλάδου και δούλεψε σε όσο περισσότερα πόστα μπορέσεις για να μάθεις καλά το αντικείμενο από όλες τις πλευρές. Μόλις αποκτήσεις σφαιρική γνώση του αντικειμένου -στο βαθμό προφανώς που γίνεται ως υπάλληλος- προχώρα και στην δική σου επιχείρηση. Ειδάλλως ανοίγεις από τώρα και όλα αυτά θα χρειαστεί να τα μάθεις πάνω στην δική σου επιχείρηση βήμα βήμα, με το ανάλογα πάντα κόστος σε χρόνο και χρήμα. 7
Johngek Δημοσ. 28 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου Για αρχή σκέφτομαι να ξεκινήσω με ένα φίλο την όλη υπόθεση. Στο θέμα των γνώσεων σκεφτόμουνα να κάνω κάνα 2-3 σεμινάρια 3μηνα σχετικά με πληροφορική μάρκετινκγ κλπ κλπ για να αποκτήσω γνώσεις. Τι προτείνεις;
gbras Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Γιατι δεν κοιτας να κανεις καποιο τεχνικο επαγγελμα. Η αγορα εχει ελλειψη σε τοσα επαγγελματα, δεν εχει αναγκη απο μια επιχειρηση ακομα.. 1
phanispal Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 2 ώρες πριν, gbras είπε Γιατι δεν κοιτας να κανεις καποιο τεχνικο επαγγελμα. Γιατί απ' τη στιγμή που ανέφερε συνέταιρο, μάλλον την έχουν δει όπως πολλοί άλλοι. Αφού στήσουν τη δουλειά, θα πατάει λίγο ο ένας, λίγο ο άλλος, στο μεταξύ θα πίνουν κάνα καφέ/τσίπουρο, και θα πέφτει το μαρούλι. 2
gokuthelegend Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 5 ώρες πριν, Johngek είπε Για αρχή σκέφτομαι να ξεκινήσω με ένα φίλο την όλη υπόθεση. Στο θέμα των γνώσεων σκεφτόμουνα να κάνω κάνα 2-3 σεμινάρια 3μηνα σχετικά με πληροφορική μάρκετινκγ κλπ κλπ για να αποκτήσω γνώσεις. Τι προτείνεις; Το κούριερ το έχεις αποφασίσει ή ανέφερες μια δουλειά έτσι στην τύχη; Αν όντως σε ενδιαφέρει για κούριερ τότε καλό είναι να κάνεις αυτό που αναφέρθηκε από τον προηγούμενο, ότι δηλαδή να πας να δουλέψεις σε μια άλλη επιχείρηση κούριερ για να μάθεις την δουλειά. Καλά είναι και τα σεμινάρια αλλά από αυτά δεν μαθαίνεις τη δουλειά. Μετά θα χρειαστούν κι άλλα πράγματα, πχ τις διανομές ποιος θα τις κάνει; Δίπλωμα οδήγησης έχεις; Επίσης λογικά θα εξυπηρετείς και την γύρω περιοχή (γειτονικά χωριά κλπ) οπότε ξέρεις καλά τους δρόμους για να πηγαίνεις;
Johngek Δημοσ. 28 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου Ναι ενδιαφέρομαι για courier και λογικά θα καταλήξω να δουλέψω σε μία για να αποκτήσω γνώσεις. Για τις διανομές έχω γνωστό που έχει επαγγελματικό και γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή
mariosnik_ Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Για οποιονδήποτε θέλει να ανοίξει επιχείρηση. Άμα δεν έχει δουλέψει από μέσα στον κλάδο ως υπάλληλος να ξέρει τι γίνεται, η επιχείρηση θα πάει απατη. Όταν θα έρθουν οι πρώτες δυσκολίες της ανάβασης στο βουνό και δεν θα ξέρεις τι να κάνεις λόγω έλλειψης εμπειρίας ενώ τα έξοδα θα τρέχουν, θα είναι πολύ αργά. Επεξ/σία 28 Μαρτίου από mariosnik_ 3
fastnq2 Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Πως ακριβώς θα άνοιγες κουριερ? Εννοείς ότι θα άνοιγες υποκατάστημα τύπου franchise των γνωστών εταιριών κουριερ? Αυτές αν δεν κάνω σοβαρό λάθος έχουν περιερισμο στο πόσες μπορούν να ανοίξουν ανά περιοχή-πόλη, συν ότι θα ζητάνε και κανένα νεφρό για να σου δώσουν το οκ..
archer100 Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Να το τολμήσεις, ειδικά αν μπορείς να πάρεις και επιδότηση. Είναι κλάδος που πετάει λόγω ονλαιν αγορών. Μπορείς να κάνεις συνεργασίες με μικροεπιχειρήσεις όπως μανάβικα, φαρμακεία, ανθοπωλεία, κλπ που δεν είναι σε κάποια μεγάλη πλατφόρμα (που είναι και πολλές) Είναι επιχείρηση χωρίς μεγάλο κόστος, κυριολεκτικά μπορείς να ξεκινήσεις με ένα μηχανάκι, ένα μαγαζί 10 τμ με ένα γραφειάκι και χωρίς υπαλλήλους Επεξ/σία 29 Μαρτίου από archer100 1
Johngek Δημοσ. 29 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 10 ώρες πριν, fastnq2 είπε Πως ακριβώς θα άνοιγες κουριερ? Εννοείς ότι θα άνοιγες υποκατάστημα τύπου franchise των γνωστών εταιριών κουριερ? Αυτές αν δεν κάνω σοβαρό λάθος έχουν περιερισμο στο πόσες μπορούν να ανοίξουν ανά περιοχή-πόλη, συν ότι θα ζητάνε και κανένα νεφρό για να σου δώσουν το οκ.. Όχι σκέφτομαι να ανοίξω δικό μου κατάστημα από την αρχή
gokuthelegend Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Johngek είπε Όχι σκέφτομαι να ανοίξω δικό μου κατάστημα από την αρχή Και αν κάποιος σου ζητήσει να στείλεις κάποιο δέμα σε μια πόλη 500χλμ μακριά; Και μην μου πεις ότι θα κάνεις μόνο τοπικές παραδώσεις, γιατί τοπικά το πάω και μόνος μου ή έρχεται ο άλλος και το παίρνει. Επεξ/σία 29 Μαρτίου από gokuthelegend
Johngek Δημοσ. 29 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου Όχι σκέφτομαι να ανοίξω κατάστημα και στην Θεσσαλονίκη με ότι αυτό συνεπάγεται
gokuthelegend Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου 3 ώρες πριν, Johngek είπε Όχι σκέφτομαι να ανοίξω κατάστημα και στην Θεσσαλονίκη με ότι αυτό συνεπάγεται Δηλαδή μένεις κοντά στην Θεσσαλονίκη και θα μεταφέρεις δέματα μόνο εκεί; Και πάλι, δεν προσφέρεις κάτι που να σε κάνει να διαφέρεις από τις άλλες εταιρίες κούριερ. Γιατί κάποιος να προτιμήσει εσένα και να μην πάει στην ACS ή στην Γενική ή οπουδήποτε αλλού;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα